706

Ontdek de Beste Tips over Afvallen met Sporten

avatar blog author
Welke sport is het beste als je wilt afvallen? Hoe kan je het beste je conditie opbouwen? Wat is de beste voeding als je gaat sporten? Hoe krijg je die buikspieren en bilspieren strak? Op deze en nog veel meer sport gerelateerde vragen krijg je antwoord in onze sport rubriek. Onze insteek is daarbij is dat sport als middel wordt ingezet om een ideaal gewicht te bereiken, om je gezondheid te verbeteren en om lekkerder in je vel te gaan zitten; helemaal HappyHealthy dus.
27Artikelen filter op thema
Selecteer een thema waar je graag meer over wilt weten Waar wil je meer over weten?

Afvallen met Spinning? 9 Beste Tips + Trainingsschema

Fietsen: het is niet iedereen zijn favoriete hobby (vooral niet met sterke tegenwind)… Toch is het belangrijk om te begrijpen dat de spinning of indoorfietsen anders is dan gewone racefietsen of mountainbikes. Vanwege dit vliegwiel is het heel gemakkelijk om een spinning fiets ‘het werk voor je te laten doen’, want als je eenmaal dat..

Video: Hoeveel stappen moet je zetten + tips

In deze video vertel ik je op basis van wetenschappelijk onderzoek hoeveel stappen je moet zetten per dag voor een goede gezondheid. Daarnaast geef ik je mijn beste tips om deze stappen te halen. Op het HappyHealthy YouTube kanaal vind je meer interessante video’s over voeding, gezondheid en afvallen.

Lunges voor Beginners: Uitleg, Variaties + Beste Tips

Wat zijn lunges? Je hebt waarschijnlijk weleens mensen in de sportschool voorwaarts zien uitstappen. De oefening die ze hier deden was de lunge oefening. Lunges kunnen er behoorlijk vreemd uitzien als je ziet dat andere sporters ze doen. Je denkt misschien dat lunges goed zijn om uit te trekken, maar dat is niet zo. Er..

Tabata voor Beginners: Uitleg, 19 Oefeningen en Schema

Wat is een tabata training? Tabata, uitgesproken als tah-BAH-tah, verovert de fitnesswereld stormenderhand. Tabata is vergelijkbaar met HIIT, een intervaltraining met hoge intensiteit. Het bestaat uit 20 seconden intensieve training gevolgd door een periode van 10 seconden rust. Deze reeks wordt 8 keer herhaald gedurende in totaal 4 minuten. Ja, je hebt het goed gelezen...

Top 5 Beste Roeitrainers om te Kopen + Trainingstips en Schema

Wat is een roeitrainer precies? Wanneer je in de sportschool rondloopt heb je verschillende cardio-apparaten waar je op kunt stappen: Het grappige is dat wanneer ik in de sportschool rondloop, de meeste cardio apparatuur bezet is behalve de roeimachine. Wat erg zonde is, want dit apparaat is zeker niet minder effectief. Met de roeitrainer gebruik..

24 Beste Beginner Oefeningen voor een Circuit Training

Wat is een circuit training? Circuit training is een manier van trainen waarbij aerobe training en krachttraining elkaar afwisselen. Je bent voortdurend in beweging, met weinig tot geen rust tussen de oefeningen door. Meestal wisselen de oefeningen tussen boven- en onderlichaam elkaar af. Zodra alle oefeningen zijn gedaan is het circuit voltooid en kun je..

18 Beste Oefeningen voor een Effectieve Bootcamp Training

Wat is een bootcamp training? Je bent op dit artikel beland omdat je een uitdagende en gevarieerde training zoekt om spierkracht en uithoudingsvermogen op te bouwen.   En de kans is groot dat je ooit hebt gehoord van een bootcamp workout. Maar hoe gaat het precies in zijn werk?  Als je het niet zou weten wat..

3 Beste Weerstandsbanden + 14 Effectieve Elastiek Oefeningen

Wat zijn weerstandsbanden? Weerstandsbanden, ook wel oefenbanden of trainingsbanden genoemd, zijn rekbare, elastische banden of elastieken die worden gebruikt om spiercontractie op te wekken. Een weerstandsband kan zowel in kleur variëren als in lengte en dikte. In het begin van de 20ste eeuw werden weerstandsbanden met name gebruikt voor revalidatie. Tegenwoordig worden weerstandsbanden door iedereen..

11 Beste Oefeningen om je Kuiten Slank te Trainen + 2 Tips

De anatomie van de kuitspier OK, dus je wilt graag die kuiten trainen om ze slanker te krijgen? Dan is het allereerst belangrijk om wat meer over deze spiergroep te weten te komen. Als we het hebben over de kuitspier dan bedoelen we de spieren aan de achterkant van je onderbeen. De kuitspier bestaat eigenlijk..

12 Tips voor het Beginnen met Sporten + Startersschema

De kans is groot dat je wilt beginnen met sporten omdat: Is het erg dat je conditie slecht is wanneer je begint met sporten? Nee absoluut niet. Iedereen die begint met sporten heeft een slechte conditie, is vaak te zwaar en is totaal nog niet sterk. Dus daar ben jij geen uitzondering op. Maar gelukkig..