943

Is het Het Mentale Dieet Plan Echt de Moeite Waard? Ervaringen

Katja Callens is de maakster van Het Mentale Dieet Plan + Turbo Actieplan. In dit verslag zal ik je alles vertellen over de auteur en haar dieet methode.

Ook lees je de ervaringen van anderen die Het Mentale Dieet Plan probeerde. Wil je de meteen maximale korting op haar product? Klik dan hier.

Inhoud van dit artikel

Wat is Het Mentale Dieet Plan precies?

In Het Mentale Dieet Plan mag je alles eten. Volgens Katja Callens kunnen die regels tot spectaculair gewichtsverlies zorgen in korte tijd. Het is al dus zeker de moeite waard om Het Turbo Actie Plan erbij te nemen, zodat je het gehele pakket hebt.
Het ‘mentale’ aspect van Het Mentale Dieet Plan is uiteraard ook een belangrijk onderdeel. Hiermee wordt met name bedoeld dat je bepaalde inzichten verkrijgt die je op een hele andere manier laat denken over afslanken, eten en hoe jij zelf hier tegenover staat.

Ten slotte weten we allemaal dat anders ‘denken’ ook tot ander ‘gedrag’ leidt en dat is precies waar Katja je in begeleidt.

Wie is Katja Callens precies?

Wij vermoeden dat Katja Callens een ghostname gebruikt, aangezien de alliteratie wel opvallend is. Dit is niet per se vreemd, want er zijn ook zeer populaire auteurs die een andere naam gebruiken.

Katja Callens is model (of model geweest in ieder geval). Omdat haar naam verbonden was aan een cosmeticabedrijf kon ze volgens haar niet ook haar echte naam verbinden aan een dieet product. Ze is overigens verhuisd van Nederland en woont nu in Sydney (Australië). Ze komt zo af en toe weer terug naar Nederland om haar jeugdherinneringen op te halen.

Bron: vetvrij.com

Katja Callens op social media

Katja Callens is ook aanwezig op social media en niet zo’n beetje ook… op haar Facebook pagina van Het Mentale Dieet Plan heeft ze meer dan 145.000 likes!

Ook heeft ze een Google+ account. Dit platform is uiteraard een stuk minder populair en een stuk jonger dan Facebook. Ze heeft enkele honderden volgers. Op andere social media kanalen zoals Twitter zien we haar niet aanwezig.

De meeste focus ligt vermoedelijk ook op Facebook omdat dat het beste platform is om een dieet product te promoten en daar geven we haar groot gelijk in!

Wat is het bedrijf achter Het Mentale Dieet Plan?

Het bedrijf achter Het Mentale Dieet Plan bestaat vanaf 2009. Je kunt ze bereiken op [email protected].

Is Het Mentale Dieet Plan een overgehypte marketingstunt?

Op internet staan soms de meest bizarre dieetmethodes die je kunt bedenken, zoals het bananendieet, waarbij je 6 bananen per dag eet en dan moet je ook een bepaald type banaan eten. Je snapt waarschijnlijk dat dat nogal vreemd is als dat de enige voorschrijvingen zijn van een dieet.

Behoort Katja Callens ook tot dit soort diëten?

Nee, zeker niet. Katja richt zich namelijk niet allen op voeding maar ook op het ‘mentale’ aspect van afslanken. Ze heeft het onder andere over ‘emotioneel eten’, wat inhoudt dat je niet eet vanuit een hongergevoel maar het proberen je beter te voelen. Dat soort theorie gaat ook al een stuk dieper.

Je ziet ook vaak dat mensen die opeens veel kilo’s zijn aangekomen vaak iets vervelends in hun leven hebben meegemaakt, zoals een verbroken relatie, iemand die overleden is etc.

Vanuit wetenschappelijk oogpunt vinden we alleen wel dat Het Mentale Dieet Plan iets te veel eiwitten/proteïne voorschrijft. Het kan zeker helpen om snel af te slanken, maar vanuit het gezondheid oogpunt kan je dat beter meer matigen. Veel eiwitten is zwaar te verwerken voor je nieren. Om te compenseren zou je veel water moeten drinken.

Ook zijn er dagen dat je geen groenen en fruit eet. Dat is zeker niet nodig. Groenten kan je zoveel eten als je maar wilt. Fruit eet je het liefst in de ochtend en vermijd je na het avondeten (omdat het fruit dan gaat gisten op je maag met warm eten).

We moeten Katja overigens wel gelijk geven dat fitness weinig effect heeft op het afslank proces. Uit vele onderzoeken blijkt dat circa 70% van het afvallen gerelateerd is aan anders eten en slechts 30% sport, waarbij cardio (fietsen, hardlopen etc.) niet eens zo effectief voor is. Om af te willen vallen is krachttraining effectiever en het liefst combineer je krachttraining met uithoudingsvermogen voor maximaal resultaat.

Voor de rest zijn er weinig tot geen inhoudelijke kritiekpunten. We kunnen dan dus concluderen dat Het Mentale Dieet plan GEEN overgehypte marketingstunt is omdat de theorieën voor het grootste gedeelte op waarheid gebaseerd zijn en je dus echt goede afslank resultaten kunt behalen met dit programma.

Op welk soort dieet is Het Mentale Dieet Plan gebaseerd?

Er bestaan een heel aantal soort diëten zoals:

Als we het schema van Het Mentale Dieet Plan bekijken is eiwitrijk voedsel veel aanwezig. Dit is dus duidelijk een eiwitrijk dieet (tevens koolhydraatarm). Voor het afslank proces kan dat zeer effectief werken.

Het jezelf ontzeggen van koolhydraten, leidt namelijk tot minder insuline aanmaak en dat is het hormoon wat zorgt voor vetopslag als het geactiveerd wordt. Dit gebeurd met name als je veel suiker eet en koolhydraten in grote hoeveelheden.

Toch hebben we al eerder gezegd dat het eiwitrijke voedsel wat gematigd zou kunnen worden, omdat het nadelen heeft voor de gezondheid.

Maar zoals gezegd, als je veel kilo’s wilt afvallen is Het Mentale Dieet Plan weg degelijk een methode om dat te verwezenlijken in een zeer korte tijd.

Bonussen: Turbo Actie Plan & 8 Weken Maaltijd Schema

In de bonus Turbo Actie Plan leer je de 5 stappen voor een turbo afslank plan. Dit programma is wat strenger dan het reguliere mentale dieet plan. Met deze stappen zal het afvallen dus nog sneller gaan.

De “8 Weken Maaltijd Schema” bonus is een zeer overzichtelijk schema met wat je iedere dag gaat eten. Wat ons met name opvalt is de variatie in het schema. Dit is zeer positief. Niet alleen omdat we als mensen graag afwisseling hebben maar omdat experts het er vaak over eens zijn dat afwisselende voeding het meest gezonde is om te doen.

In plaats van dat je iedere dag hetzelfde eet en je lichaam dus iedere dag zo’n beetje dezelfde voedingsstoffen binnenkrijgt, krijg je bij variatie een heel scala aan voedingsstoffen binnen.

Wat ook gezegd kan worden, is dat bij het bekijken van het maaltijd schema, ons het water in de mond loopt!!

“5 tot 17 kilo buik(vet) verbranden binnen 14 dagen, is dat echt mogelijk?”

Eerder hebben we het kritiekpunt gegeven dat Het Mentale Dieet Plan iets te veel de nadruk legt op eiwitrijk voedsel. Een tweede kritiekpunt is dat het aantal kilo’s wat je kunt afvallen te hoog is.

Experts zijn het over eens dat als je op een gezonde manier wilt afvallen je 2 tot 2,5 vet kunt verliezen per week. Als je het op een wat minder gezondere manier doet, kan dat misschien 3 tot 3,5 kilo worden.

In 14 dagen zou je dus maximaal 6 tot 7 kilo kunnen verliezen. Een getal als 17 kilo verliezen in 14 dagen is onmogelijk. Het kan mogelijk wel zo zijn dat er iemand Katja gemaild heeft dat hij of zij 17 kilo is afgevallen in 14 dagen.

Deze persoon zou dan heel strict het dieet gevolgd moeten hebben en mogelijk ook andere activiteiten hebben gedaan, zoals krachtsport. Maar mogelijk heeft deze persoon zich ook vergist in zijn of haar gewichtsverlies.

Toch doet deze uitspraak niet weg dat Het Mentale Dieet Plan je wel degelijk spectaculaire afslank resultaten kan geven!

Wat zeggen bestaande klanten over Het Mentale Dieet Plan?

Er staan een aantal reviews op de pagina van Het Mentale Dieet Plan. Het is logisch dat deze positief zijn. Ik ken geen enkel bedrijf die negatieve ervaringen over hun eigen site plaatst. Daarom zijn wij op zoek gegaan naar oprechte reacties op internet. Hiervan is zeker 80 tot 90% positief. Hier een aantal reacties die we gevonden hebben:

Binnen de veertien dagen was ik maar liefst 8 kg kwijt. En dit terwijl ik eigenlijk maar een goede 6 of 7 kilo wilde kwijt geraken.

Van Sanne op www.vetvrij.com

Hallo, Ik ben met het Mentale dieet plan gestart en ik kan je wel vertellen als ik het vol kan houden moet het volgens mij voor iedereen mogelijk zijn. Heb al zoveel geprobeerd maar val steeds weer in de fout. Met het turbo plan ben ik in 8 dagen ook 4 kilo kwijt gegaan.

Van Annemiek op www.vetvrij.com (geplaatst vanuit haar Facebook account)

Ik heb ook hele goede ervaringen met het Mentale Dieet Plan en ben al een groot aantal kilo’s blijvend afgevallen!

Van Evelien op ppreviews.nl

Ik heb 14 maanden geleden dit plan gekocht. Iedereen verklaarde me voor gek dat ik een dieet kocht. Dat had ik nog nooit gedaan! Mijn doel was om 15 kilo af te vallen. Dit is gelukt en… nu kan ik eindelijk zeggen dat het echt werkt! Ik riep ja, goed he? Maar wacht maar tot je me in september ziet…. ik ging er van uit dat ik 3 keer zo hard aan zou komen. Maar door dit dieet heb ik leren luisteren naar mijn lichaam. En dat is het geheim! Eet ik niets lekkers meer? Drink ik geen bier meer? Tuurlijk wel! Maar genoeg is nu ook echt genoeg!

Van suus op snelgezondmagazine.nl

We zien ook dat er mensen op YouTube hun verhaal delen over Het Mentale Dieet Plan, zoals deze:

Wat zeggen andere websites over Het Mentale Dieet Plan?

Ook is het interessant om te kijken wat andere sites zeggen. Hier is een rijtje:

Het is een volwaardig en effectief afslankprogramma waarmee het behalen van je streefgewicht absoluut mogelijk is, zonder dat je last zal ondervinden van het JoJO-effect.

Bron: www.vetvrij.com

Hoewel er vraagtekens gezet kunnen worden bij de grote gewichtsverliezen in korte tijd en of dit wel gezond is (normaal gesproken is 1 kilo per week verantwoord), lijken het grote aantal tevreden klanten en oprechte reacties toch doorslaggevend.

Bron: ppreviews.nl

Naar onze mening is het Mentale Dieetplan een echte aanrader voor iedereen die snel af wil vallen, maar ook daarna slank en gezond wil blijven leven..

Bron: snelgezondmagazine.nl

Het Mentale Dieet Plan biedt veel info over afvallen op een gezonde manier en heffen veel mythes op over voedsel dat als gezond wordt gezien maar het in werkelijkheid niet is. Daarnaast heeft het een heldere opbouw, met de verschillende mentale oefeningen die de basis vormen van het dieet plan en de vele overzichtsschema’s omtrent voedsel.

Bron: ervaringenloket.nl

Conclusie: is Het Mentale Dieet Plan de moeite waard om te kopen?

De dieet methode van Katja is er één die spectaculaire afslank resultaten kan opleveren. Het enige inhoudelijk kritiekpunt wat we konden geven is dat het dieet iets te veel eiwitten bevat, wat ten nadelen kan zijn voor je gezondheid.

Het product ziet er verzorgt uit, met vele tips rond afvallen en een concreet plan. Ook het ‘8 Weken Maaltijd Schema’ ziet er zeer goed uit en als je de recepten ziet, loopt ons het water al direct in de mond!

Als je dus snel veel kilo’s wilt afvallen waarbij je je niet hoeft te ontzeggen van je favoriete voedsel is, dan is het dieet wat je zoekt.

Wij wensen je veel succes met deze dieet methode en we hopen dat je die overtollige kilo’s gaat verliezen en je trots en zelfverzekerd in de spiegel kunt kijken.

Klik onderaan deze pagina op de oranje knop voor de maximale korting.

Waar is Het Mentale Dieet Plan boek te koop en hoe kan ik het downloaden?

Je kunt dit ebook alleen kopen op de site van Katja Callens. Om te kopen ga je naar de website van Het Mentale Dieet Plan. Na aanmelding voor de 50 gratis recepten, kan je de informatiepagina’s bekijken over het boek.

Je krijgt nog een flinke korting met een kortingscode en je kunt afrekenen met iDeal, PayPal, Creditcard (via PayPal), MisterCash, Sofort of eenmalige incasso.

Na aankoop kan je direct het product downloaden en lezen. Het formaat van het ebook is een pdf bestand, welke je kunt openen met Acrobat Reader. Dit is gratis software en hebben de meeste computers al geïnstalleerd.

Hoe nuttig was dit artikel voor jou?

Klik op een ster voor een beoordeling!

Omdat je dit artikel nuttig vond...

Volg ons op social media!

Jammer dat je dit artikel niet (zo) nuttig vindt.

Graag horen we hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

32 reacties op dit artikel

 • Bedankt voor deze waardevolle informatie

  Jolanda
  • Bedankt voor je compliment!

   Chris
 • Ik wil graag de boeken bestellen en niet de PDF bestanden waar kan ik die bestellen en wat kosten deze?

  Danielle
  • Beste Danielle,

   Er is geen hardcover versie van dit product, alleen een digitale. De kosten vind je op de informatiepagina en is ook afhankelijk van pakketten die je er wel of niet bij neemt.

   Chris
   • Hoi Chris,

    Weet jij toevallig of er nog wel een hardcover versie komt? Ik heb toch liever een boek in mijn handen in de keuken bijv dan mijn iPad.

    Groetjes,
    Kim

    Kim van Adrichem
  • Ik heb gisteravond het mentale dieetplan besteld voor 64,00 euro en nog begeleiding voor 9,95 euro maar heb helaas nog geen link ontvangen om een Pdf bestand te downloaden.
   Duurt dit altijd zolang ? Ik had nl begrepen dat je dit meteen zou ontvangen. Of ben ik mijn geld kwijt en ontvang ik helemaal niets ? Ik word hier behoorlijk zenuwachtig van want 74 euro is niet niks.

   Karin bouman
   • Hay Karin

    Ik heb het vandaag besteld en ook nog niets ontvangen ?
    Heb jij het intussen wel ontvangen
    Dan hoor ik graag van je
    Een vriendelijke groet van Mary Anne

    Mary Anne
   • Ik vond alles wat ik gekocht had in mijn spam mails
    Gelukkig het plan spreekt mij wel aan alleen is voor mij de vraag of
    het Turboplan goed haalbaar is wel veel eiwitten ? Of mag je ook de recepten gebruiken met heel weinig koolhydraten ?
    Heeft iemand er ervaring mee ?
    Graag hoor ik het
    Een vriendelijke groet

    Mary Anne
 • Het is echt zeker een aanrader! Ik ben al 7 kilo verloren in een korte tijd!

  Stephanie
  • wow, 7 kilo, nice! Ik wil ook al een tijdje van de 74 kilo naar ong 66 (ben 1.73 en 29 jaar oud). Ik vroeg me af wat jij verstaat onder ‘korte tijd’. Ik ga nmlk over 4 maanden trouwen en ik zou wel graag voor die tijd ongeveer die 8 ilo kwijt willen zijn.. Alvast bedankt! Gr. Fabia

   Fabia
 • Hallo allemaal,

  Ik heb het mentale dieet plan 4 maanden geleden besteld.
  ik woog toen 72,5 kg voor een meter zesenzestig.

  Dankzij het MDP ben ik niet alleen goed afgevallen (-14kg!!)
  maar ik heb vooral mijn eigenwaarde en energie teruggevonden
  dankzij de mentale coaching die Katja geeft.

  ik kan het aan iedereen aanraden die met zijn gewicht
  sukkelt en alles wat daarbij komt kijken!

  groetjes,

  Katrien

  Katrien
  • Wow, dat zijn flink wat kilo’s! Bedankt voor het delen van je succesverhaal.

   Chris
  • Dat klinkt super!! Ik ben zelf 1,71 en weeg 75 kilo dus ik wil ook echt wat kwijt .. ik ga me denk ook maar ns wagen aan het MDP… Hopelijk raak ik dan eindelijk die overtollige kilos kwijt!! Groetjes, Debbie

   Debbie Kouwenhoven
  • wat houd dat eigenlijk in, krijg je een boek toegestuurd of wat. kan je al je bezig bent info vragen aan iemand??
   lees ook over geld terug garantie, maar heb ook al andere dingen geprobeerd die dat ook beloven, maar je vind dan nergens info hoe je uw geld kan terug krijgen en of het telefoonnummer dat er dan bijstaat bestaat niet.
   mvgr gerda

   gerda dauwe
 • Kijk, dit is nou een eerlijke review… op internet zijn mensen soms wat té positief over het mentale dieet plan wat ik niet helemaal vertrouw.

  Joost
 • Hallo,

  Ik heb het mentale dieet plan ook geprobeerd en het helpt echt! Ik ben 10 kilo kwijt geraakt. Ik heb niet alleen dit dieet gebruikt maar ook met turbo erbij.

  Stephanie
 • In de Facebookgroep “Samen afvallen met Weightwatchers” werd er een vraag gesteld over dit Mentale dieetplan. Iemand antwoordde dat het over een crashdieet zou gaan, waarbij je de eerste week alleen maar magere plattekaas mag eten met wat groenten.
  Dit lijkt me naast de waarheid… ik kan me niet voorstellen dat een Mentaal dieetplan samen zou gaan met een crashdieet….

  Patrice
  • Het is de vraag wat er verstaat wordt onder een crashdieet. Dit kunnen we eerder scharen onder de eiwitrijke diëten. En je mag minder eten dan dat je normaal doet, maar dat is ook wat we bij andere diëten zien zoals bij het Sonja Bakker dieet.

   Chris
 • Hmm, ik ben na deze review niet razend enthousiast over Het Mentale Dieet Plan door jullie gematigd positieve beoordeling. Het klonk mij in eerste instantie als een veelbelovende manier om mijn overtollige kilo’s kwijt te raken, maar ik denk nu dat ik toch op zoek ga naar een andere methode. Kunnen jullie mij nog een aantal goede alternatieven geven? Bvd, Kira

  Kira
 • ik heb er soms een beetje mijn twijfels bij als iemand (een boek gevuld met) advies geeft over voeding en beweging die er eigenlijk niet echt een diploma voor heeft.. En je zegt dat zij model is (geweest), maar niet dat zij voor het schrijven/opstellen van het boek nog een andere opleiding heeft gevolgd mbt dietiek. Is het boek dan wel echt betrouwbaar? (ik kijk met een schuin oog naar ’the green happiness’) Groet, Jessica

  Jessica
 • Het mentale deel slaat erop dat je ook op een andere manier over afvallen en diëten moet denken en dat is denk ik heel belangrijk. We zien afvallen en diëten altijd als een moeilijke zware opgave iets waar we erg tegenop zien. Maar dat hoeft niet als je er op een andere manier naar kijkt. Ik ga je uitleggen wat ik denk dat de auteur van dat boek bedoelt (heb het zelf niet gelezen).

  Je moet het dieet niet zien als een dieet maar als een andere manier van leven. Je bent nu heel erg gewend aan je huidige eetpatroon en maniertjes maar daar moet je van af want die zijn niet zo gezond. Als je dan met het dieet begint moet je niet denken ‘oei wat een zwaar dieet’ maar ‘dit is mijn nieuwe manier van leven en hier moet ik even aan wennen maar daarna valt het wel mee’. Je gaat het dus zien als een complete verandering en niet als een tijdelijk dieet waar je hard voor moet werken. Dat helpt je denk ik om het langer vol te houden. Maar goed dat is ook maar wat ik er over denk.

  Groetjes,

  Paula

  Paula
 • ik wil zondag starten heb morgen nog een feestje dan ga ik het strikt volgen. aangeschaft vandaag. verdere info volgt.

  ella
  • Dag Ella,
   Ben benieuwd naar je resultaten.. Heb je goed vol kunnen houden?

   vic
 • Dit is een goede methodiek en voor mij werkt het. Turbo fase is voornamelijk proteïne georiënteerd zonder restrictie in hoeveelheden en is niet anders dan andere dieeten voor een snel resultaat (mijn inzien) de mdp methode is voor mij zijn geld dubbel en dwars waard het is goed vol te houden goed te combineren met een sociaal leven en geeft resultaat elke keer dat ik t toepas in mijn leven (door zwangerschap tijd los gelaten).

  Reyhan
 • Wat is er precies mis met veel eiwitten eten? Kan dat veel kwaad?

  Louise
 • Ik ben me nu al enkele weken aan het verdiepen in het lezen van info mbt MDP.
  Ik wil erg graag afvallen en voel me niet goed in mijn vel…maar er is telkens wel iets dat er op mijn pad ligt waardoor er geen 11 dagen na elkaar zijn dat er geen feestje of etentjes zijn. Kan ik starten met het turboplan maar tussendoor een dagje passen om de volgende dag er terug volledig voor te gaan? Graag jullie mening…

  els
 • Is er iemand die dit dieet volgde maar zonder de turbo fase?
  Welke resultaten gaf dit? De turbofase lijkt me te streng gezien ik nogal een druk sociaal leven heb…

  vic
 • Ik las ergens dat je de eerste week/weken voornamelijk platte kaas eet; klopt dit?
  ik heb een kaas-allergie en kan daardoor het hele concept op m’n buik schrijven en m’n geld beter in de knip houden, vandaar m’n vraag.
  Alvast bedankt voor uw/je reactie!

  Esther
  • Nee je hoeft geen platte kaas/kwark te eten!

   Erika
 • Ik zie vragen over weinig koolhydraten en veel eiwitten…
  Nu zie ik overeenkomsten met het ‘Dr. Frank-dieet’ waarbij maximaal 20 gram koolhydraten per dag en veel eiwitten normaal was/is. Dat dieet heeft mij goed gedaan maar ik maakte me ook zorgen over de eiwitten. Bij de huisarts heb ik toen cholesterol laten testen en de uitslag was heel goed. Gezonde cholesterol hoge gezonde waarde.
  Misschien een idee om tijdens MDP je cholesterol te laten testen.

  Els
 • Ik vind het dieet erg onduidelijk. Ik krijg bergen met mails, vol met linkjes en altijd wel een produkt dat je er weer bij kan kopen. Voelt zeker niet als een VIP programma. Het lukt me ook niet om te starten met dit dieet omdat het meer lijkt op een verkooptruck dan op een Menataal dieet plan.

  Wendy

Plaats een reactie

Over HappyHealthy

Oscar Helm, MSc Afslankcoach, voedingsdeskundige, psycholoog, dieetpsycholoog, orthomoleculair therapeut en bestsellerauteur

Hoi, ik ben Oscar Helm en in de afgelopen jaren heb ik duizenden mensen geholpen naar een gezonder gewicht en betere gezondheid.

HappyHealthy.nl trekt inmiddels ruim 10.000 bezoekers per dag en met mijn bestseller de Afslank Receptenbijbel laat ik zien dat afvallen zowel eenvoudig als leuk kan zijn!

Wil jij je kennis over afvallen testen? Doe dan deze test en ontdek direct je “Afslank IQ”.

Top artikelen

Wat je mag eten bij een koolhydraatarm dieet + De Voordelen & een Schema

Wat is het koolhydraatarm dieet precies en wat kan je wel en niet eten. Ontdek hier een voedingstabe...

Intermittent Fasting: Uitleg, 9 Voordelen en 10 Schema’s

Intermittent Fasting / vasten (onderbroken vasten) schrijft voor wanneer en hoe lang je wel en niet ...

12 Tips om Snel Buikvet te Verbranden + 5 Fouten

Hoe kun je snel afvallen rond de buik? Ontdek 12 gouden buikvet verbranden tips en ontwijk 5 ernstig...

23 Bewezen Tips voor Snel Afvallen (zonder ongefundeerde hypes)

Hoe kan je snel afvallen? Ontdek 23 bewezen tips om snel gewicht te verliezen zonder ongefundeerde c...

Oscar’s sapjes

Array ( [0] => Male )