836

Zo kan jij je Lichaam Ontgiften in 3 Dagen met 9 Sapjes

Kun je met een gezonde detox sap kuur het lichaam ontgiften van schadelijke en ongewenste stoffen?

Je lichaam heeft van nature al ingebouwde mechanismes om zichzelf te ontgiften. Denk maar aan je lever en nieren.

Heeft het dan überhaupt wel nut om een detox te gaan doen? En zo ja, welke detox sap kuur is het beste om het detoxen in de praktijk te brengen?

Lees het antwoord op deze vragen in dit artikel. Ook geef ik je 9 sapjes die je helpen bij het ontgiften van je lichaam.

Inhoud van dit artikel

Wil je liever direct sapjes bestellen en je lichaam ontgiften met een bezorgd sapkuurtje dat 100% natuurlijk ?

Klik direct hier en ontdek de sappen van HappyJuicy 

100% natuurlijk, duurzaam, lekker, effectief en inclusief super foods.

Lichaam ontgiften: heeft het zin?

het woord detox uitgelicht

Laten we er niet omheen draaien:

Veel mensen vragen zich af of het überhaupt wel zin heeft om je lichaam te laten reinigen. Er wordt namelijk vaak beweerd dat je lichaam in staat is om zichzelf te zuiveren. Toch?

En weet je wat? Daar is geen enkel woord aan gelogen. Als het gaat om gezonde volwassenen tenminste.

Mensen die niet roken of drinken en zich keurig aan een gezond voedingspatroon houden.

De realiteit is dat veel mensen een ongezond eetpatroon volgen. Ongeveer de helft van de volwassen Nederlanders heeft matig of ernstig overgewicht (obesitas)!

Het kan dus zeker geen kwaad om je lichaam hier regelmatig een handje mee te helpen.

Je lichaam is continue bezig om ervoor te zorgen dat jij zo goed mogelijk kunt functioneren. Alle organen dragen hieraan bij.

De taak van de lever en nieren is bijvoorbeeld het afvoeren en afbreken van ongezonde stoffen. Aangezien de meeste mensen vandaag de dag deze toxische stoffen in vrij grote hoeveelheden binnenkrijgen, maakt ons lichaam flink wat overuren.

En wat dacht je van de ongezonde voedingstoffen zoals transvetten en toegevoegde suikers in supermarktproducten?

Toxische stoffen overbelasten je lichaam?

Of andere ongezonde toevoegingen die vaak in het eten zitten. Het ergste is dat zich dit niet alleen beperkt tot onze voeding.

Luchtvervuiling, uitlaatgassen, sigarettenrook, schoonmaakmiddelen… allemaal verontreiniging waar ons lichaam mee te maken heeft.

Alleen al de laatste 70 jaar zijn er maar liefst 80.000(!) nieuwe chemische stoffen op de markt gekomen. Het contrast met de hoeveelheid troep die we tegenwoordig binnen krijgen is natuurlijk gigantisch.

In principe zijn de meeste van dit soort ‘’schadelijke stoffen’’ nog te overzien. Je lichaam is tenslotte in staat om ze af te breken. Al kan een overdaad er wel voor zorgen dat toxische stoffen je lever overbelasten en zich ophopen in je vetcellen.

Het kan daarom geen kwaad om je lijf eens te ondersteunen met behulp van een detox kuur, rijk aan vitamines en mineralen. Met een zogeheten detox kun jij je lichaam helpen ontgiften.

De bedoeling hiervan is dat je jezelf een aantal dagen van allerlei belastende voedingsmiddelen ontziet. Dus geen brood, pasta of fastfood. Ook geen alcohol!

In plaats daarvan is je voeding gericht op lichte en gezonde producten die rijk zijn aan voedingstoffen. Bijvoorbeeld vasten met groente- en fruitsapjes.

De mensen die een lichaamsontgiftigingskuur hebben gedaan, ervaren dit vaak als positief. Ze hebben minder last van vage gezondheidsklachten.

Ze voelen zich energieker en meer gefocust. Het is niet bekend of dit komt door het afvoeren van giftige stoffen door het lichaam of door de gezonde voeding die tijdens een kuur gegeten (of gedronken) wordt (of door een combinatie van beide).

Intermittent fasting

Vergelijk het maar met intermittent fasting. Ook daarmee geef je je lichaam voor een bepaalde periode rust.

Een ander voordeel van je lichaam ontgiften met behulp van een detox kuur is dat je hoogstwaarschijnlijk enkele kilo’s zult afvallen.

Als je enkele dagen enkel op sapjes leeft dan krijg je minder calorieën binnen dan normaal. Het kan zelfs een uitkomst zijn voor mensen die normaal bovengemiddeld veel moeite hebben om gewicht te verliezen.

Is je doel alleen maar om af te vallen dan kun je beter gaan voor een dieet waarmee je blijvende resultaten boekt. Na een detox kuur zal je namelijk weer snel aankomen in gewicht. Een geschikt dieet voor blijvende resultaten is het koolhydraatarme dieet.

Als laatste kan het volgen van een detox ook gezien worden als het begin van een nieuwe levensstijl. Je bent begonnen aan gezonde herstart, waardoor je frisse energie hebt om aan je gezondheid te gaan werken.

Wanneer niet je lichaam ontgiften?

Ik raad het zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven sterk af om hun lichaam te ontgiften.

Bij zwangere vrouwen kan een tekort ontstaan aan eiwitten en vetzuren die hard nodig zijn voor de groei van het ongeboren kind.

Indien je borstvoeding geeft dan kunnen de giftige stoffen die vrijkomen in de borstvoeding komen.

Als je problemen hebt om je bloedglucose onder controle te houden overleg dan eerst met je behandeld arts alvorens je een detox kuur gaat volgen om je lichaam te ontgiften.

Lichaam ontgiften met 100% natuurlijke slowjuice sapjes

Het maken van gezonde sapjes om je lichaam te reinigen en ontgiften is vrij veel werk. Voor een keer niet zo erg, maar als je ze op regelmatige basis wilt drinken dan is het niet zo handig.

Daar komt nog eens bij dat je biologische producten moet gebruiken, wil je echt profiteren van de gezondheidsvoordelen van een detox ontgiftingskuur.

Niet alleen kost dit meer geld, maar het is soms ook lastig om de juiste groenten en fruit te vinden. Met name als je naar de lokale supermarkt gaat.

Een beter alternatief is het om verse groentesapjes te bestellen:

Gelukkig kan het een stuk makkelijker met de groentesapjes van HappyJuicy. De groentesapjes van HappyJuicy bevatten enkel 100% natuurlijke ingrediënten en zijn gemaakt van groenten en fruit dat lokaal geteeld is. Inclusief superfoods!

Met deze sapjes ben je ook goedkoper uit dan wanneer je alles los zou kopen in de supermarkt. Bovendien bespaar je tijdens de kuur op andere (en vaak ongezonde) voedingsmiddelen.

Dit speciale detox sapkuur pakket is de ideale manier om af te vallen of te detoxen en zijn ontzettend lekker. Deze box helpt je in het lichaam ontgiften proces. Je krijgt naast de ingevroren sapjes ook tips over hoe je de detox kuur het beste kunt afmaken

De sappen van HappyJuicy worden gemaakt met een slowjuicer. Hierbij wordt de groente langzaam vermalen door een schroefpers. De vezels komen hierdoor open te liggen en zo win je meer vitamines en mineralen uit de groente.

Via deze link ga je direct naar de overzichtspagina en kun je de lekkerste groentesapjes proberen met de hoogste korting.

Deze speciale sapvasten kuur komt bovendien met een uitgebreide handleiding en is de ideale manier om goed van start te gaan en je lichaam te reinigen.

2 reacties op dit artikel

 • Ik ben 71 jaar en beoefen al 35 jaar triatlonsport.
  Gezonde goede voeding staat bij mij hoog in het vaandel.
  Herstelrust neem ik ook voldoende.
  Een zwakke plek is mijn chronische verkoudheden, het hele jaar door, vooral sinusitis, maar ook heb ik gauw keelpijn, hoesten.
  Ik sport dan toch door, maar minder intens.
  Ik gebruik dagelijks ook vitamines, zoals vit.D3, calcium, magnesium.
  Als ik een van je onderbroken vasten schema’s zou gaan volgen, kan ik die vitamines toch blijven gebruiken?

  Graag tot horens,

  annelise
  • Beste Annelise,
   Zolang je calorie-inname voor meer dan 10 uur onder de 50 calorieën blijft zal je lichaam op een gegeven moment in de vastentoestand komen. Normaal gesproken zal een tablet als bijvoorbeeld vitamine D3 nauwelijks calorieën bevatten, zodat het periodiek vasten niet wordt verstoord.
   Mvg

   support

Plaats een reactie

Over HappyHealthy

Oscar Helm, MSc Afslankcoach, voedingsdeskundige, psycholoog, dieetpsycholoog, orthomoleculair therapeut en bestsellerauteur

Hoi, ik ben Oscar Helm en in de afgelopen jaren heb ik duizenden mensen geholpen naar een gezonder gewicht en betere gezondheid.

HappyHealthy.nl trekt inmiddels ruim 10.000 bezoekers per dag en met mijn bestseller de Afslank Receptenbijbel laat ik zien dat afvallen zowel eenvoudig als leuk kan zijn!

Wil jij je kennis over afvallen testen? Doe dan deze test en ontdek direct je “Afslank IQ”.

Top artikelen

Koolhydraatarm Dieet: Uitleg, Gratis Schema + Voedingstabel

Wat is het koolhydraatarm dieet precies en wat kan je wel en niet eten. Ontdek hier een voedingstabe...

Intermittent Fasting: Uitleg, 9 Voordelen en 10 Schema’s

Intermittent Fasting / vasten (onderbroken vasten) schrijft voor wanneer en hoe lang je wel en niet ...

12 Tips om Snel Buikvet te Verbranden + 5 Fouten

Hoe kun je snel afvallen rond de buik? Ontdek 12 gouden buikvet verbranden tips en ontwijk 5 ernstig...

23 BewezenTips voor Snel Afvallen (zonder ongefundeerde hypes)

Hoe kan je snel afvallen? Ontdek 23 bewezen tips om snel gewicht te verliezen zonder ongefundeerde c...

HappyHealthy.nl wint prijs ‘Website van het Jaar’ 2020!

HappyHealthy op Facebook!

HappyHealthy Facebook

Oscar’s sapjes