852

Werkt Afvallen met Nutra Digest? Review en Ervaringen

Wil je weten of afvallen met Nutra Digest echt werkt?

Voordat je een besluit neemt om het te proberen, is het handig om eerst goed geïnformeerd te zijn.

In dit artikel delen we onze bevindingen en ervaringen van andere gebruikers met dit supplement.

Blijf lezen en ontdek alles wat je moet weten over Nutra Digest.

Inhoud van dit artikel

Wat is Nutra Digest?

Nutra Digest is een supplement dat in 2023 in de schijnwerpers kwam te staan. Ondanks de populariteit, kreeg het ook snel kritiek vanwege misleidende advertenties op verschillende websites.

Het supplement wordt verondersteld te zijn ontwikkeld door Dr. Raphaël Perez, een bekende arts en voedingsdeskundige. Hij beweert dat Nutra Digest een oplossing biedt voor spijsverteringsproblemen en gewichtsverlies stimuleert.

Het mechanisme achter Nutra Digest draait om een controversieel concept genaamd ‘darmvergiftigingssyndroom’, dat volgens Dr. Perez veel spijsverterings- en gewichtsproblemen zou veroorzaken. Helaas is er vanuit de medische gemeenschap weinig erkenning voor dit syndroom, wat twijfels oproept over de effectiviteit van Nutra Digest.

Ook de verkoopmethode van Nutra Digest roept vragen op. Het product wordt veelal gepromoot via sociale media video’s, zonder een duidelijke officiële website. Daarnaast lijkt de man die in de promotievideo’s verschijnt, niet echt Dr. Perez te zijn. Er is dus enige verwarring en twijfel over wie daadwerkelijk achter het product staat.

Sommige beoordelingen op Trustpilot suggereren dat de naam van Dr. Perez mogelijk wordt misbruikt voor de promotie van Nutra Digest. Dit soort praktijken doen de betrouwbaarheid van het supplement geen goed.

Kortom, hoewel Nutra Digest beweert spijsverteringsproblemen aan te pakken en gewichtsverlies te ondersteunen, zijn er veel onopgeloste vragen rond de betrouwbaarheid en effectiviteit van het product.

Hoe werkt Nutra Digest?

Nutra Digest beweert een ondersteunende rol te spelen in gewichtsverlies door het verbeteren van de spijsvertering.

Het supplement bevat een mix van natuurlijke ingrediënten zoals plantenextracten, enzymen en probiotica die zogenaamd de darmgezondheid zouden verbeteren.

De fabrikant stelt dat Nutra Digest voedsel afbreekt in het spijsverteringskanaal, wat de opname van voedingsstoffen zou stimuleren en de afvoer van afvalstoffen zou versnellen.

Het doel hiervan is het verminderen van een opgeblazen gevoel, het ondersteunen van een gezond darm-microbioom en uiteindelijk het stimuleren van gewichtsverlies.

Het is echter belangrijk om op te merken dat de effectiviteit van Nutra Digest niet bewezen zijn en dat de claims van de fabrikant niet zijn onderbouwd door wetenschappelijk onderzoek.

Wat is de ingrediëntenlijst van Nutra Digest?

Nutra Digest is een supplement dat is samengesteld uit een breed scala aan ingrediënten – in totaal 16. Deze variëren van mineralen zoals magnesium en zink tot aminozuren en plantaardige extracten. Elk van deze stoffen is geselecteerd om de spijsvertering te bevorderen en mogelijk gewichtsverlies te ondersteunen.

Maar hoe werken deze ingrediënten precies en is hun werking wetenschappelijk onderbouwd? Laten we ze eens nader bekijken:

 • Magnesium (90 mg): Een essentieel mineraal voor talrijke lichaamsfuncties, maar er is geen sterk wetenschappelijk bewijs dat het gewichtsverlies stimuleert.
 • Zink (10 mg): Hoewel zink bijdraagt aan het metabolisme en de immuunfunctie, is de relatie met gewichtsverlies niet overtuigend aangetoond.
 • L-glutamine (216 mg): Dit aminozuur kan een rol spelen bij de gezondheid van de darmen, maar een direct verband met gewichtsverlies is niet overtuigend aangetoond
 • NAC (144 mg): Er zijn aanwijzingen dat N-acetylcysteïne nuttig kan zijn bij het beheersen van verslaving en compulsief gedrag, maar het potentieel voor gewichtsverlies is niet bewezen.
 • Druivenextract (57 mg): Het kan antioxidanten leveren, maar de relatie met gewichtsverlies is onvoldoende onderzocht.
 • Zoethoutpoeder (54 mg): Soms wordt dit gebruikt bij maagklachten, maar de effectiviteit voor gewichtsverlies is niet bewezen.
 • Alsempoeder (50 mg): Hoewel dit traditioneel wordt gebruikt bij spijsverteringsproblemen, is het effect op gewichtsverlies onbekend.
 • Kaneelpoeder (50 mg): Het kan een rol spelen bij de regulatie van de bloedsuikerspiegel, maar het effect op gewichtsverlies is niet bewezen.
 • Zinkbisglycinaat (45 mg): Dit is een andere vorm van zink, met dezelfde beperkingen voor gewichtsverlies als hierboven genoemd.
 • Grapefruit extract (24 mg): Enkele studies suggereren een potentieel gewichtsverlies effect, maar er is meer onderzoek nodig (bron).
 • Kruidnagelpoeder (18 mg): Hoewel het voornamelijk wordt gebruikt om zijn antibacteriële eigenschappen, is het verband met gewichtsverlies niet aangetoond.
 • Zwarte peper extract (18 mg): Het kan de opname van andere ingrediënten verbeteren, maar een directe link met gewichtsverlies is niet gevonden.
 • Maitake extract (36 mg): Enkele studies suggereren een mogelijk gewichtsverlies effect, maar er is meer onderzoek nodig om dit te bevestigen (bron)

Wetenschappelijk bewijs ontbreekt

Samenvattend: Na het nauwkeurig bestuderen van de ingrediënten en hun vermeende voordelen, wordt duidelijk dat het wetenschappelijk bewijs voor gewichtsverlies door Nutra Digest vrij zwak is. De meeste ingrediënten in dit supplement hebben een onduidelijk of onbewezen verband met gewichtsverlies en zijn aanwezig in doseringen die te laag lijken om significant effect te hebben.

Ondanks de claim van Nutra Digest dat het 15 verschillende ingrediënten bevat, suggereert de beschikbare informatie dat het product wellicht niet de effectieve oplossing voor gewichtsverlies is die het pretendeert te zijn.

 • Voor personen die moeite hebben met slikken, kunnen de ingrediënten in de capsule nadelige effecten veroorzaken. Hierdoor kan het gebruik van dit supplement potentieel gevaarlijk zijn. Daarnaast is het gebruik van deze supplementen niet aangeraden voor zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven.

Het bedrijf achter Nutra Digest

Achter de creatie van Nutra Digest staat een bedrijf genaamd Nutravya. Gevestigd in het hart van Frankrijk, streeft Nutravya ernaar om gezondheidsproducten te creëren die werkelijk een verschil maken. Ze hebben verschillende producten ontwikkeld, van Nutra Transi+ tot Nutra Cardio en Nutra Slim.

Alle producten beweren natuurlike oplossingen te bieden voor de gezondheidsproblemen van hun klanten. Nutravya is onderdeel van het bredere 2M Media, een bedrijf dat eveneens gevestigd is in Frankrijk en zich inzet voor het bevorderen van de gezondheid door middel van verschillende supplementen.

Wat zijn de kosten van Nutra Digest?

Voor een pot Nutra Digest, met daarin 90 capsules, betaal je via de website €49,95. Het is ook mogelijk om een grotere hoeveelheid aan te schaffen en daarmee wat geld te besparen.

Zo betaal je voor een pakket van drie potten €134,70, terwijl je voor zes potten €199,80 neerlegt. Bij het kopen van deze ‘voordeelpakketten’ hoef je geen verzendkosten te betalen.

Is Nutra Digest te koop bij de Kruidvat?

Vraag je jezelf af of Nutra Digest verkrijgbaar is bij de Kruidvat? Dit is een logische vraag aangezien Kruidvat één van de meest bekende drogisterijen is in Nederland en België.

Maar helaas, als je op zoek bent naar dit specifieke supplement, dan moet ik je teleurstellen. Nutra Digest is op dit moment namelijk niet beschikbaar bij de Kruidvat.

Als je Nutra Digest wilt aanschaffen, dan zou je het product online moeten bestellen. Let wel op, doe altijd grondig onderzoek naar de betrouwbaarheid van de verkoper voordat je overgaat tot aankoop.

Nutra Digest kopen of bestellen?

Het lijkt erop dat je dit supplement niet in Nederlandse of Belgische drogisterijen zoals Kruidvat of Etos kunt vinden.

De verkoop van Nutra Digest vindt plaats op internet, maar let op: de betrouwbaarheid en veiligheid van deze online websites is niet altijd duidelijk. Het is dus van belang om zorgvuldig te zijn bij het online bestellen van dit product.

Wat zijn de ervaringen met Nutra Digest?

Bij het overwegen van een supplement zoals Nutra Digest, is het altijd nuttig om ervaringen van anderen te bekijken. Het geeft je inzicht in de effectiviteit van het product vanuit verschillende perspectieven.

Hieronder zijn vier uiteenlopende ervaringen van gebruikers om je een idee te geven van de behaalde resultaten.

Review van Sandra (34):

Eerlijk gezegd ben ik niet tevreden met Nutra Digest. Ik gebruik het nu drie maanden en ik heb nog geen significante veranderingen in mijn gewicht opgemerkt. De beloftes lijken mooier dan de werkelijkheid, in mijn geval.

Review van Marieke (28):

Ik had hoge verwachtingen van Nutra Digest, vooral na het lezen van de positieve reviews. Echter, na twee maanden intensief gebruik heb ik niet de gewenste resultaten behaald. Misschien werkt het voor anderen, maar voor mij was het niet effectief.

Review van Bas (40):

Ik moet zeggen, ik ben een beetje teleurgesteld in Nutra Digest. Het leek zo belovend, maar na zes weken merkte ik nauwelijks verschil. Niet echt wat ik ervan verwachtte.

Review van Anke (52):

Ik begon Nutra Digest te gebruiken uit nieuwsgierigheid en zonder al te veel verwachtingen. Na vier maanden kan ik zeggen dat ik enige verbetering heb gevoeld in mijn spijsvertering. Het heeft me niet spectaculair geholpen met afvallen, maar het heeft me zeker geholpen met chronische buikklachten. Ik ben tevreden, ook al heb ik niet de resultaten behaald die sommigen beloven.

Is Nutra Digest van Dr. Raphaël Perez betrouwbaar?

Natuurlijk willen we weten of Nutra Digest betrouwbaar is. Om dat te beoordelen, kijken we naar enkele factoren. Ten eerste, de promotievideo van Nutra Digest. Het zit vol misleidende beelden en beweringen over wetenschappelijk bewijs dat simpelweg niet bestaat.

Sterker nog, het bedrijf lijkt artsen te gebruiken die niet echt bestaan. Een alarmbel moet al gaan rinkelen als we zien dat deze video sterk lijkt op die van Sanadigest, een ander supplement met een twijfelachtige reputatie.

Dan de kwestie van de ‘wetenschap’ achter Nutra Digest. Het is belangrijk om te begrijpen dat authentieke wetenschappelijke studies veel meer zijn dan enkele flitsende beelden en beweringen in een video.

Deze studies zijn uitgebreid, grondig en worden door onafhankelijke peer-review gecontroleerd.

Is Nutra Digest een scam? Dat is misschien een te sterke term. Maar er zijn wel zorgwekkende signalen.

Klanten klagen over de slechte klantenservice van het bedrijf, inclusief een gebrek aan reactie op e-mails en verzoeken om terugbetalingen. Het lijkt erop dat het bedrijf wel producten levert, maar tekortschiet in andere belangrijke aspecten van hun service.

Gezien al deze factoren is het niet aan te raden om dit supplement te proberen. Doe altijd grondig onderzoek voordat je besluit een supplement aan je dieet toe te voegen, en raadpleeg bij twijfel altijd je huisarts.

Is Nutra Digest wel echt veilig?

Nutra Digest beweert een natuurlijk supplement te zijn, wat suggereert dat het meestal geen bijwerkingen zou moeten veroorzaken. De dosis van de ingrediënten is zo laag dat het waarschijnlijk geen problemen geeft.

Maar let op, natuurlijk betekent niet zonder risico. Heb je een allergie voor een van de 16 ingrediënten, dan kan je last krijgen na inname, zoals hoofdpijn, jeuk, buikpijn, of zelfs diarree. Voel je je niet goed, stop dan meteen.

Belangrijk bij de keuze van een supplement is om te weten wie de maker is en welke ingrediënten het bevat. Bij Nutra Digest is deze info helaas vaag. We weten niet wie erachter zit, en de ingrediënten zijn ook niet helemaal duidelijk. Dit maakt het lastig om Nutra Digest zomaar aan te raden.

Het ontbreken van een contactpunt bij klachten helpt ook niet echt mee. Het is daarom altijd verstandig om voorzichtig te zijn bij het overwegen van dergelijke producten.

Conclusie

Als je worstelt met spijsverteringsproblemen die je dagelijkse routine ernstig verstoren en hinderlijke symptomen veroorzaken, kan de verleiding groot zijn om je te laten meeslepen door producten zoals Nutra Digest.

De arts achter Nutra Digest lijkt niet te bestaan, het product wordt gepromoot via twijfelachtige advertenties, de doseringen van de natuurlijke ingrediënten zijn veel te laag om effectief te zijn en er is geen officiële website te bekennen.

Dit zijn genoeg rode vlaggen om sceptisch te zijn over Nutra Digest en om dit product te vermijden bij spijsverteringsproblemen of de wens om gewicht te verliezen.

Heb je last van hinderlijke maag- en darmklachten? Dan is het beter om een arts te raadplegen om je problemen te bespreken en te zoeken naar oplossingen die wél bewezen effectief zijn.

Als je een steuntje in de rug wilt bij het afvallen, zijn er genoeg natuurlijke supplementen die betrouwbaarder, betaalbaarder en vooral effectiever zijn. Een topper die zeker niet over het hoofd gezien mag worden, is Glucomannan.

Uniek aan Glucomannan is dat het de ENIGE afslankpil is die door de EFSA (Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid) goedgekeurde claims heeft gekregen rondom gewichtsverlies.

Dit betekent dat er wetenschappelijk onderbouwd is dat Glucomannan bijdraagt aan gewichtsverlies, mits gecombineerd met een caloriebeperkt dieet.

Klik hier om te ontdekken wat Glucomannan voor jou kan betekenen.

Hoe nuttig was dit artikel voor jou?

Klik op een ster voor een beoordeling!

Omdat je dit artikel nuttig vond...

Volg ons op social media!

Jammer dat je dit artikel niet (zo) nuttig vindt.

Graag horen we hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Plaats een reactie

Over HappyHealthy

Oscar Helm, MSc Afslankcoach, voedingsdeskundige, psycholoog, dieetpsycholoog, orthomoleculair therapeut en bestsellerauteur

Hoi, ik ben Oscar Helm en in de afgelopen jaren heb ik duizenden mensen geholpen naar een gezonder gewicht en betere gezondheid.

HappyHealthy.nl trekt inmiddels ruim 10.000 bezoekers per dag en met mijn bestseller de Afslank Receptenbijbel laat ik zien dat afvallen zowel eenvoudig als leuk kan zijn!

Wil jij je kennis over afvallen testen? Doe dan deze test en ontdek direct je “Afslank IQ”.

Top artikelen

Wat je mag eten bij een koolhydraatarm dieet + De Voordelen & een Schema

Wat is het koolhydraatarm dieet precies en wat kan je wel en niet eten. Ontdek hier een voedingstabe...

Intermittent Fasting: Uitleg, 9 Voordelen en 10 Schema’s

Intermittent Fasting / vasten (onderbroken vasten) schrijft voor wanneer en hoe lang je wel en niet ...

12 Tips om Snel Buikvet te Verbranden + 5 Fouten

Hoe kun je snel afvallen rond de buik? Ontdek 12 gouden buikvet verbranden tips en ontwijk 5 ernstig...

23 Bewezen Tips voor Snel Afvallen (zonder ongefundeerde hypes)

Hoe kan je snel afvallen? Ontdek 23 bewezen tips om snel gewicht te verliezen zonder ongefundeerde c...

Oscar’s sapjes

Array ( [0] => Male )