943

De 3 Beste Magnesium tabletten om te Kopen – De Voors & Tegens

Ben je op zoek naar de beste magnesium tabletten?

Of weet je niet zo goed waar je moet letten bij het kiezen van een magnesium supplement?

In dit artikel delen we onze top 3 aanbevelingen voor de beste magnesium supplementen op de markt.

Dus lees snel verder en ontdek waar je op moet letten bij het kiezen van het beste supplement voor jouw behoeften.

Inhoud van dit artikel

Hoe kies je de beste magnesium tabletten uit?

Ben je op zoek naar de beste magnesium tabletten? Dan is het belangrijk om rekening te houden met de vorm van magnesium, de dosering en de kwaliteit van het supplement.

Vormen van magnesium

Magnesium is verkrijgbaar in verschillende vormen, zoals magnesiumglycinaat, magnesiumcitraat, magnesiumchloride, magnesiumsulfaat, magnesiumoxide en magnesiummalaat.

Elke vorm heeft zijn eigen opnamesnelheid en specifieke eigenschappen. Magnesiumcitraat wordt bijvoorbeeld beter opgenomen dan magnesiumoxide en -sulfaat.

Magnesiumoxide is een veelvoorkomende vorm die verkocht wordt als magnesiumsupplement. Vanwege de lage productiekosten voor fabrikanten wordt deze goedkoop aangeboden in de meeste winkels.

Bovendien zijn bepaalde vormen van magnesium effectiever bij de behandeling van specifieke symptomen, zoals verstopping (obstipatie) en hoofdpijn.

Uit onderzoek blijkt dat magnesiummalaat zeer goed wordt opgenomen door het lichaam en dat minder laxerend werkt dan andere vormen van magnesium (bron).

Geschikte dosering

De aanbevolen dosering van magnesiumsupplementen verschilt afhankelijk van het merk, het beoogde gebruik en hoeveel van dit mineraal je al binnenkrijgt via je voeding (bron).

De dagelijkse aanbevolen hoeveelheid magnesium varieert per leeftijd en geslacht.

Om mogelijke bijwerkingen zoals diarree, misselijkheid en maagkrampen te voorkomen, is het raadzaam om de inname van magnesiumsupplementen onder de 350 mg per dag te houden, tenzij een arts of specialist anders heeft geadviseerd.

Overweeg ten slotte om producten met kunstmatige ingrediënten, zoals kleurstoffen, smaakstoffen en conserveermiddelen, te vermijden. Door op deze aspecten te letten, kun je de magnesiumtabletten vinden die het best aansluiten bij jouw behoeften.

Welke magnesium is het beste? Top 3 uitgelicht

Voor veel mensen is het gebruik van magnesium supplementen een goede manier om aan hun dagelijkse behoefte te voldoen.

Echter, met zoveel verschillende soorten magnesium op de markt kan het lastig zijn om de juiste keuze te maken.

Het is altijd beter om een magnesiumsupplement los te kopen in plaats van als onderdeel van een multivitamine. Een typische multivitamine bevat doorgaans een kleine hoeveelheid magnesium. Dit is in de meeste gevallen niet voldoende voor mensen die een hogere dosis nodig hebben.

Door een apart magnesiumsupplement te nemen, kun je de dosering beter afstemmen op jouw individuele behoeften

Daarom heb ik voor jou de top 3 magnesium supplementen samengesteld, gebaseerd op mijn persoonlijke ervaringen en onderzoek.

#1: Magnesium 200 Complex

Vitakruid Magnesium 200 complex is de beste vorm van magnesium op de markt vanwege de combinatie van magnesiumvormen en vitamine B6.

Het supplement bevat magnesiumbisglycinaat, magnesiumtauraat, magnesiummalaat en magnesiumcitraat, die beter opneembaar zijn in vergelijking met andere vormen.

De aanwezigheid van pyridoxaal-5-fosfaat (de biologisch actieve vorm van vitamine B6) zorgt voor een verbeterde opname van magnesium en biedt wetenschappelijk onderbouwde gezondheidsbevorderende effecten voor het lichaam.

Over het algemeen bevat onze dagelijkse voeding anorganisch gebonden magnesium, waardoor ons lichaam maar een klein deel opneemt van het magnesium dat we uit reguliere voeding binnenkrijgen.

Vitakruid Magnesium 200 complex biedt de beste organische en gecheleerde vormen van magnesium die ons lichaam optimaal kan opnemen.

Dus als je op zoek bent naar een supplement dat een potentieel magnesiumtekort kan aanvullen, is Vitakruid Magnesium 200 complex de beste keuze.

Klik hier om dit supplement voordelig te bestellen en ervaar zelf de voordelen.

#2: Magnesium Tauraat met P-5-P

Op nummer twee van onze ‘welke magnesium is het beste’ lijst, staat deze magnesium tauraat met P-5-P van Vitakruid.

Dit supplement bevat organisch gebonden magnesium, gecombineerd met taurine. Dit zorgt voor een zeer goede opname van magnesium door het lichaam. De toevoeging van een sinaasappelsmaak maakt het supplement ook nog eens een lekker smaakje heeft.

Dit supplement bevat een behoorlijke hoeveelheid magnesium, namelijk 200 mg per tablet. Dit is een goede hoeveelheid voor dagelijks gebruik.

Daarnaast is de citraatvorm van magnesium in dit supplement erg goed opneembaar, vooral voor mensen met verminderde spijsvertering als gevolg van ouderdom of stress. De tabletten zijn gemaakt van vegicaps zodat ze ook voor veganisten en vegetariërs geschikt zijn.

Als alternatief voor Magnesium Tauraat met P-5-P kun je ook kijken naar Magnesium Tauraat van het merk Douglas.

Maar naar mijn mening staat Magnesium Tauraat met recht op de tweede plaats van de beste magnesium tabletten die momenteel beschikbaar zijn. Klik hier om ze voordelig te bestellen.

#3: Solgar Magnesium Citraat 200

Dit magnesium supplement verdient de derde plek in onze top 3. Dit magnesiumpreparaat is van belang voor het zenuwstelsel en draagt bij aan de aanmaak van bot en aan het normaal functioneren van de spieren.

Met 200 mg magnesium per tablet is het gehalte aan magnesium hoog en daarmee dus effectief. Wat ik persoonlijk fijn vind aan Solgar Magnesium Citraat 200 is dat het magnesium in citraatvorm is, wat betekent dat het goed wordt opgenomen door het lichaam.

Dit is vooral belangrijk bij verminderde spijsvertering, bijvoorbeeld door ouderdom en stress. Zo weet je zeker dat je lichaam de magnesium goed kan opnemen en optimaal kan benutten. Solgar Magnesium Citraat 200 wordt geleverd in een donkere glazen verpakking.

Dit is belangrijk omdat het de beste bescherming biedt tegen invloeden van zuurstof, vocht en licht. Zo blijft de kwaliteit van het product behouden. Wel zo prettig.

Voor zwangere vrouwen is het ook goed om te weten dat magnesium citraat veilig te gebruiken is tijdens de zwangerschap. Houd je wel aan de aanbevolen doseringen en raadpleeg altijd een arts of specialist als je hier vragen over hebt.

Al met al ben ik erg tevreden over Solgar Magnesium Citraat 200 en kan ik het zeker aanraden als een goed opneembaar magnesiumpreparaat.

Kan je zomaar magnesium slikken?

Als je overweegt om magnesiumsupplementen te gebruiken, is het van belang om te weten dat je niet zomaar onbeperkt magnesium kunt slikken. Een normale inname van magnesium zal over het algemeen geen bijwerkingen veroorzaken.

Echter, als je naast je normale voeding meer dan 250 milligram magnesium per dag binnenkrijgt, dan kun je last krijgen van een overschot aan magnesium. Dit kan leiden tot darmklachten, zoals diarree. Dus wees daar altijd voorzichtig mee.

Het is verstandig om bij het gebruik van magnesiumsupplementen altijd goed het etiket te lezen en de aanbevolen doseringen te volgen. Het overschrijden van de aanbevolen dosis kan namelijk leiden tot gezondheidsklachten.

Veelgestelde vragen over magnesium op een rijtje

Maakt het uit welke vorm je van magnesium neemt?

Het kan uitmaken welke vorm van magnesium je neemt, omdat verschillende vormen van magnesium verschillende voordelen en eigenschappen hebben.

Sommige vormen van magnesium, zoals magnesiummalaat, worden bijvoorbeeld beter opgenomen in het lichaam dan andere vormen (zoals magnesiumoxide).

Bovendien kunnen verschillende vormen van magnesium verschillende bijwerkingen of interacties met medicijnen veroorzaken. Heb je twijfels of gebruik je medicatie? Neem dan contact op met een arts of diëtist om advies te vragen.

Is magnesium van Kruidvat ook goed?

Het magnesium supplement van de Kruidvat bevat magnesiumoxide. Dit is een vorm van magnesium die niet zo effectief wordt opgenomen als andere vormen van magnesium.

Magnesiumoxide is namelijk niet oplosbaar en wordt daardoor niet goed opgenomen in de lichaamscellen. Het kan dus zijn dat het magnesium van Kruidvat niet het gewenste effect heeft op het aanvullen van het magnesiumgehalte in het lichaam.

Er zijn andere vormen van magnesium, zoals magnesiumcitraat of magnesiumglycinaat, die beter opgenomen worden door het lichaam. Het is daarom belangrijk om goed te kijken naar de soort magnesium die je inneemt.

Wanneer kan ik het beste magnesium innemen?

Over het algemeen wordt aanbevolen om magnesium in te nemen tijdens de maaltijd, omdat het beter wordt opgenomen in combinatie met voedsel. Dit komt omdat magnesium de maaglediging kan vertragen en dit kan leiden tot maagklachten als het op een lege maag wordt ingenomen.

Daarnaast kan het innemen van magnesium voor het slapengaan mogelijk bijdragen aan een betere nachtrust, omdat magnesium een ontspannend effect kan hebben op het lichaam en de geest. Magnesium is betrokken bij het reguleren van de slaapcyclus en kan daarom bijdragen aan een betere kwaliteit van de slaap.

Een onderzoek gepubliceerd in het tijdschrift Nutrients in 2018 bespreekt bijvoorbeeld het effect van magnesiumsupplementen op stress, angst en slaap (bron).

Uit dit onderzoek blijkt dat magnesiumsupplementen een positief effect kunnen hebben op deze factoren, mogelijk vanwege het ontspannende effect van magnesium op het zenuwstelsel.

Wie mag geen magnesium gebruiken?

Hoewel magnesium over het algemeen veilig is voor de meeste mensen, zijn er bepaalde groepen mensen extra voorzichtig moeten zijn.

Als je bijvoorbeeld nierproblemen hebt, kan het zijn dat je lichaam niet goed in staat is om magnesium uit te scheiden. Hierdoor kan er te veel magnesium in je bloed terechtkomen.

In dat geval kan je arts of specialist beter specifieke aanbevelingen geven over het gebruik van magnesiumsupplementen.

Ook als je bepaalde medicijnen gebruikt, zoals antibiotica of medicijnen tegen hoge bloeddruk, moet je voorzichtig zijn bij het gebruik van magnesiumsupplementen. Magnesium kan namelijk de werking van deze medicijnen beïnvloeden.

Als je medicijnen gebruikt en twijfelt, kan je het beste altijd even overleggen met je arts of apotheker voordat je een nieuw supplement gaat gebruiken.

Hoe nuttig was dit artikel voor jou?

Klik op een ster voor een beoordeling!

Omdat je dit artikel nuttig vond...

Volg ons op social media!

Jammer dat je dit artikel niet (zo) nuttig vindt.

Graag horen we hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Plaats een reactie

Over HappyHealthy

Oscar Helm, MSc Afslankcoach, voedingsdeskundige, psycholoog, dieetpsycholoog, orthomoleculair therapeut en bestsellerauteur

Hoi, ik ben Oscar Helm en in de afgelopen jaren heb ik duizenden mensen geholpen naar een gezonder gewicht en betere gezondheid.

HappyHealthy.nl trekt inmiddels ruim 10.000 bezoekers per dag en met mijn bestseller de Afslank Receptenbijbel laat ik zien dat afvallen zowel eenvoudig als leuk kan zijn!

Wil jij je kennis over afvallen testen? Doe dan deze test en ontdek direct je “Afslank IQ”.

Top artikelen

Wat je mag eten bij een koolhydraatarm dieet + De Voordelen & een Schema

Wat is het koolhydraatarm dieet precies en wat kan je wel en niet eten. Ontdek hier een voedingstabe...

Intermittent Fasting: Uitleg, 9 Voordelen en 10 Schema’s

Intermittent Fasting / vasten (onderbroken vasten) schrijft voor wanneer en hoe lang je wel en niet ...

12 Tips om Snel Buikvet te Verbranden + 5 Fouten

Hoe kun je snel afvallen rond de buik? Ontdek 12 gouden buikvet verbranden tips en ontwijk 5 ernstig...

23 Bewezen Tips voor Snel Afvallen (zonder ongefundeerde hypes)

Hoe kan je snel afvallen? Ontdek 23 bewezen tips om snel gewicht te verliezen zonder ongefundeerde c...

Oscar’s sapjes

Array ( [0] => Male )