1063

Pioppi Dieet: Uitleg, 3 Recepten (Ontbijt-Lunch-Diner)

Wanneer mensen denken aan een dieet, is vaak de eerste gedachte dat we armzalige maaltijden op een minuscuul bord krijgen voorgeschoteld.

Maar eigenlijk komt het woord ‘dieet’ voort uit het Griekse woord ‘diatia’, wat levensstijl of manier van leven betekent. En dat is precies waar het Pioppi dieet voor staat!

Je hoeft niet minder te eten en ook geen calorieën te tellen. Het Pioppi dieet is een leefstijl dat is bedacht om je gezondheid te verbeteren.

Het Pioppi dieet beveelt een koolhydraatarm dieet aan met veel vetten, groenten, fruit, vis, olijfolie en alcohol met mate.

In dit artikel leer je alles wat je moet weten over het Pioppi dieet. Je kunt ook gelijk doorgaan naar de Pioppi recepten door hier te klikken.

Inhoudsopgave

Wat is het Pioppi dieet?

Beeld je eens het volgende in… Een bijzonder dorpje aan de Italiaanse kust waar de langst levende mensen ter wereld wonen. De dorpelingen lijden zelden aan diabetes of hartaandoeningen.

Ze volgen een natuurlijk dieet dat onder andere bestaat uit rode wijn, chocolade en het meest heerlijke Italiaanse voedsel dat je maar kunt voorstellen.

Is dat niet genieten? Een blijvend vakantiegevoel!

Ik heb het over Pioppi, een 300 inwoners tellende dorpje gelegen in het zuiden van Italië waar de plaatselijke bevolking een langere levensverwachting geniet.

Opvallend is dat Pioppi in een historische arme regio van Italië ligt, waar de plaatselijk bevolking in het verleden vaak te maken had met schaarste.

Bewoners van Pioppi – die decennialang geen supermarkt hadden – bleken een eetpatroon te volgen dat rijk is aan groenten, fruit, olijfolie en vis.

Ze eten weliswaar pasta en brood, maar in kleine hoeveelheden. De mensen aten niet veel vlees; het was veel te duur. Een dieet met nauwelijks suiker en een overvloed aan lokaal geproduceerde groenten en vis, met olijfolie die vrijwel bij elke maaltijd wordt gegeven.

Deze voedingsmiddelen gaf de bewoners aanzienlijke gezondheidsvoordelen. En hoewel het misschien niet opzettelijk was, deden de bewoners aan intermitterend vasten, als een natuurlijk onderdeel van het leven in het dorp door tijdelijke schaarste.

Het Pioppi dieet is gebaseerd op het vermijden van geraffineerde koolhydraten en toegevoegde suikers. Ook worden mensen aangemoedigd om meer groenten en vetrijke voedingsmiddelen te eten, zoals vette vis en olijfolie.

Het Pioppi dieet is het nieuwste dieet dat mensen stimuleert om koolhydraatarm en vetrijk te eten. Volgens de makers zou het de gezondheid aanzienlijk verbeteren.

Dit dieet focust zich niet zozeer op het tellen van calorieën of meer lichaamsbeweging. Het vraagt de gebruiker vooral om specifieke voedingsrichtlijnen te volgen.

Ironisch genoeg is dit ook het dorp waar de Amerikaanse wetenschapper Ancel Keys jarenlang zes maanden per jaar doorbracht met zijn onderzoek naar de oorzaak van hartziekten.

Zijn onderzoek, dat achteraf gebrekkig bleek te zijn in zijn relatie tot verzadigd vet, cholesterol en hartziekten, zorgde eind jaren zeventig ervoor dat mensen juist vetarm begonnen te eten (bron, bron).

Doe deze test en krijg jouw unieke op maat gemaakte keto schema, recepten en menu

 

Ontdek hoe je met jouw lichaam en behoeften je streefgewicht bereikt.

 

Vul een aantal simpele vragen in en laat ons voor jou een uniek plan maken waardoor jij in korte tijd voorgoed afrekent met overbodig vet.

 

Dit is geen jojo dieet, maar een manier waarop jij vol plezier resultaten behaalt en tegelijkertijd lekker eet.

 

Start keto test

 

Pioppi dieet boek en documentaire

Het Pioppi dieet kreeg pas de volle aandacht in de media toen de documentaire over het Pioppi uitkwam.

Want wat is het geheim van Pioppi? Dat is precies wat cardioloog Dr. Aseem Malhotra vastbesloten was om daar achter te komen.

Cardioloog Aseem Malhotra bezocht met filmmaker Donal O’ Neill het kleine vissersdorpje Pioppi en maakte daar de documentaire ‘The Big Fat Fix’.

Ze kwamen terug met een nieuw dieet op basis van hun observaties van de ongeveer 200 mensen die er wonen.

De documentaire ging zelfs in premiere in het Britse parlement.  Niet veel later bracht Aseem Malhotra zijn boek “The Pioppi Diet – a life-changing Mediterranean approach to diet which will help you lose weight and takes just 21 days” uit.

Hoe werkt het Pioppi dieet?

Zoals je gelezen hebt is het dieet voornamelijk gebaseerd op de voedingsmiddelen die in het dorpje Pioppi worden gegeten.

Het is een vetrijk dieet dat aanmoedigt om veel groenten, noten, peulvruchten en vis te eten. Het dieet is bedoeld om gezonder te leven zonder drastisch calorieën te verminderen of lichamelijk veel actief te zijn.

Het basisconcept van het eten van meer fruit en groenten en minder rood vlees is de moeite waard om te volgen, maar het is ook niet helemaal uniek.

Het geheim van het dieet zit hem in de simpelheid ervan. Of eigenlijk moet ik zeggen levensstijl!

Er zijn namelijk nog andere belangrijke factoren die hebben bijgedragen aan een hoge leeftijd en een goede gezondheid.  Door dit dieet zijn de inwoners van één dorp de langst geleefde mensen ter wereld geworden.

Het is de combinatie van onbewerkt voedsel, gebrek aan stress in de samenleving, veel buiten in beweging zijn en een overvloed aan vitamine D, waardoor de inwoners van dit dorp de langst levende mensen ter wereld zijn geworden.

De basisprincipes van het Pioppi 21-dagen plan

Dit zijn de belangrijkste punten van het 21-dagen plan van het Pioppi dieet:

Word een metabolisme machine en reken voorgoed af met buikvet via de nieuwste en verbeterde keto methode

 

Welke hoeveelheid calorieën, koolhydraten en andere nutriënten zijn perfect voor jouw lichaam om jouw metabolisme maximaal aan te zetten?

 

Doe onze test en laat het ons exact voor jouw lichaam berekenen. Ieder lichaam is anders en door je te focussen op wat werkt voor jouw lichaam

 

Een op maat gemaakte dieet voor jou werkt tot driemaal effectiever om je streefgewicht te bereiken dan een regulier dieet.

 

Klik hier om het dieet te ontdekken dat perfect is geoptimaliseerd voor jouw lichaam.

Eet meer vetten en vezels

Het Pioppi dieet raadt aan om drie keer per dag vezelrijke voeding te eten. Dit betekent dat je twee porties fruit en 5 porties groenten eet per dag. Daarnaast raadt het Pioppi dieet aan om de juiste vetten uit natuurlijke producten te eten.

Dat zijn extra vierge olijfolie (tot vier eetlepels per dag), een handjevol noten per dag, drie porties vette vis per week als minimum, (bijv. zalm en sardines), eieren (minimaal tien per week), volvette zuivelproducten, kokosolie, pure chocolade en veel niet-zetmeelhoudende groenten.

Er worden geen beperkingen opgelegd als het gaat om de vetinname uit voedingsmiddelen. Je kunt dus naar hartenlust genieten van boter, kaas, yoghurt, peulvruchten, fruit en groenten. Zolang ze maar deel uitmaken van je drie hoofdmaaltijden per dag.

Beperk rood vlees tot 500 gram per week (eet het liefst grasgevoerd) en vermijd bewerkte vleeswaren.

Alcohol

Er kan iedere dag een glas rode wijn worden gedronken bij het diner, maar houd je aan het maximum van 14 glazen per week.

Vermijd geraffineerde koolhydraten en toegevoegde suikers

Dit type koolhydraten zijn we pas de laatste decennia in grote hoeveelheden gaan eten terwijl we onbewerkte koolhydraten van groenten en fruit duizenden jaren zonder problemen aten.

Het Pioppi dieet elimineert alle toegevoegde suikers en geraffineerde koolhydraten, zoals rijst, brood, pasta, vruchtensap, honing, siropen en aardappelen.

Je mag ook niet valsspelen met een natuurlijke zoetstof als honing. Daarnaast zijn industriële zaadoliën (soja, zonnebloem, mais, pinda, etc.) niet toegestaan.

Periodiek vasten

De voedingsrichtlijnen zijn slechts het begin van het Pioppi-dieet. Dit dieet stimuleert ook substantiële veranderingen in je leven. Waar je dan aan moet denken? Intermittent fasting!

Het 21-dagenplan van het Pioppi dieet beveelt aan om gedurende een periode van 24 uur per week te vasten.

De makers bevelen aan na het avondeten te beginnen en dan het ontbijt en de lunch de volgende dag over te slaan en alleen maar water te drinken.

Voldoende slapen

slapen vrouw

De makers van het Pioppi dieet moedigen aan om elke nacht tenminste zeven uur slaap te pakken. Geef jezelf voldoende tijd om te slapen en creëer een ‘slaapvriendelijke’ omgeving.

Als je de avond eindigt met een warm bad of hete douche en je vervolgens het bed induikt met een spannend boek of rustgevende muziek, zal je op tijd in slaap vallen.

Houd daarbij rekening dat licht, geluid en temperatuur allemaal factoren zijn die je slaap aanzienlijk kunnen beïnvloeden. De temperatuur in de kamer moet tussen de 18 en 24 ° C zijn en je wilt het zo stil en donker mogelijk houden.

Verduisteringsgordijnen, oordopjes en een slaapmasker zijn allemaal hulpmiddelen om een betere nachtrust te krijgen.

Ademhalingsoefeningen

Het Pioppi dieet ziet ademhalingsoefeningen als een essentieel onderdeel van een gezonde levensstijl en om stress te verminderen. Door onze stressvolle levens vergeten we vaak om diep adem te halen en goed te ontspannen.

Alleen als je dit goed en regelmatig doet, zul je het verschil gaan opmerken. Aangeraden wordt om elke dag korte ademhalingsoefeningen te doen. Adem vijf seconden in via je neus en adem dan vijf seconden uit via de mond. Doe dit vier keer per dag.

Wees lichamelijk actief

Het Pioppi dieet benadrukt dat voldoende lichaamsbeweging per dag een ongezond voedingspatroon niet kan oplossen. Maar je moet nog steeds lichamelijk actief zijn.

De bevolking van Pioppi werkte van oudsher voornamelijk buitenshuis en veel mensen deden fysiek werk.  Ze hebben geen sportschool in Pioppi, maar de mensen zijn constant onderweg.

Streef ernaar om 30 minuten per dag te wandelen in een stevig tempo en breng zoveel mogelijk tijd in de natuur door. Ben je niet zo’n wandelaar? Het boek van Dr. Aseem Malhotra biedt ook oefeningen aan die je kunt uitvoeren met je eigen lichaamsgewicht.

Meer ontspannen

Naast voldoende lichaamsbeweging en ademhalingsoefeningen wordt aangeraden om meer tijd met familie en vrienden door te brengen.

Sociaal isolement is een grote risicofactor voor depressie en vroegtijdige sterfte, vooral bij ouderen.

Positieve sociale interacties en goede relaties helpen om de invloed externe stress, dat ook betrokken is bij ontstekingen in het lichaam, te verminderen (bron).

Voordelen van het Pioppi dieet

Voordeel #1: gewichtsverlies

Het gewichtsverlies varieert van persoon tot persoon. Maar eigenlijk is het Pioppi dieet niet specifiek gericht op afvallen. Het is bedacht om mensen gezonder te maken met gewichtsverlies als gezond neveneffect.

De inwoners van Pioppi zijn niet dagelijks in de sportschool te vinden en trainen ook niet bewust om af te vallen. Ze blijven vooral slank door gezond te eten en door actief in beweging te blijven.

Met de overvloed aan groenten en vetten, zal het zeker voor een goede verzadiging zorgen, waardoor je minder honger hebt. Omdat het dieet zich richt op gezonde vetten en goede koolhydraten, heb je ook minder behoefte aan zoete voedingsmiddelen.

Een onderzoek uit 2016 liet zien dat deelnemers die veel olijfolie en noten aten meer gewicht verloren dan degenen die een vetarm dieet hadden gevolgd (bron).

Voordeel #2: gunstig voor obesitas en diabetes type 2

Gericht op voedingsmiddelen die rijk zijn aan gezonde vetten zoals olijfolie, noten en vette vis, biedt het ons lichaam rijke bronnen van onverzadigd vet en vermindert het de inname van rood vlees en geraffineerde koolhydraten.

In een studie uit 2013 werden 7500 mannen en vrouwen die een hoog risico liepen op cardiovasculaire aandoeningen behandeld en na 5 jaar ontdekten de onderzoekers dat hoe meer deelnemers zich aan het Mediterrane dieet hielden, des te lager de kans op een hartaanval of een beroerte (bron).

De transformatie van een gezonder lichaam door het Pioppi 21-dagen dieetplan klinkt te mooi om waar te zijn. Of toch niet?

In het programma Dokters van Morgen ging Antoinette Hertsenberg met drie kandidaten naar het Italiaanse dorpje om daar voor enkele weken het Pioppi dieet te volgen. De kandidaten hadden allerlei gezondheidsklachten, zoals obesitas, diabetes type 2 en hartproblemen.

Aan het einde van de proef waren alle kandidaten afgevallen. Het gewichtsverlies varieerde van 6 tot 8 kg. Ook was hun buikomvang sterk verminderd (gemiddeld 8 cm).
De bloedsuikerwaarden waren verbeterd en het slechte cholesterol was gedaald. Ook ging het HDL-cholesterol omhoog en verbeterde het bloedsuikergehalte. Van een kandidaat waren zijn waarden zo verbeterd dat in theorie zijn metformine kon worden afgebouwd (medicatie dat de bloedsuiker in het lichaam verlaagt).

Nieuwsgierig naar de aflevering?

Kijk hier de volledige uitzending over het Pioppi dieet van de Dokters van Morgen.

Voordeel #3: veel overeenkomsten met het Mediterrane dieet

Dr. Malhotra ontdekte dat de inwoners van Pioppi een Mediterraan-achtig dieet volgden, dat rijk was aan goede vetten en groenten, gematigde eiwitten en beperkte hoeveelheden geraffineerde koolhydraten en toegevoegde suikers.

Het Italiaanse dorpje Pioppi werd door de UNESCO erkend als de thuisbasis van het mediterrane dieet (bron).

Het lijkt in feite erg veel op het populaire mediterrane dieet, en volgt veel van dezelfde regels en richtlijnen. Hoewel het Pioppi-dieet en mediterrane diëten vergelijkbaar zijn, verschillen ze op drie belangrijke manieren.

In tegenstelling tot het mediterrane dieet, vermijd je met het Pioppi-plan geraffineerde koolhydraten en kun je verzadigd vet eten.

Wat de verzadigde vetten betreft, moedigt het Pioppi-dieetplan mensen aan om te stoppen met het vrezen van verzadigd vet en cholesterol. Ook moet suiker als de nummer één vijand worden beschouwd.

Talrijke studies hebben de verschillende gezondheidsvoordelen van het mediterrane dieet aangetoond:

 • Het verkleinen van het risico op een hartaanval, beroerte of overlijden door hart en vaatziekte (bron)
 • Een verlaging van het risico op het metabool syndroom, ook wel stofwisselingssyndroom genoemd, met 6,7% tot 13.7% (bron).
 • Een mediterraans dieet, rijk aan olijfolie, vermindert het risico op het ontwikkelen van type 2 diabetes met maar liefst 52% (bron).
 • Mensen met diabetes die het mediterrane dieet volgen, verbeteren hun bloedglucose en insulinewaarden meer dan met een vetarm dieet (bron).

Voordeel #4: meer aandacht voor wat je eet

Stel je eens voor… Je zit achter de computer en kijkt naar je volle mailbox. Terwijl je de lunch naar binnen werkt, open je het volgende bericht. Voor je het weet heb je de lunch opgegeten zonder het te merken.

Steeds meer onderzoeken suggereren dat een langzame, meer doordachte manier van eten kan helpen bij gewichtsbeheersing en het terugkrijgen van het plezier in eten (bron).

Het Pioppi dieet moedigt aan om je maaltijden met anderen te delen, en dat voedsel langzamer wordt gegeten en geproefd.

Dit wordt ook wel ‘mindful eten’ genoemd. Mindful eten is ook een goede manier om emotie eten onder controle te krijgen. Dit klinkt ingewikkeld, maar het is eigenlijk heel simpel om hier mee te beginnen.

Probeer de eerstvolgende maaltijd eens ruim de tijd te nemen voor het eten. Zorg ervoor dat je rustig zit, niet gestoord wordt en optimaal kan genieten.

Het is belangrijk dat je jezelf bewust maakt van iedere hap die je neemt. Dit klinkt misschien gek, maar probeer het eens. Eet langzaam, kauw goed en geniet zoveel mogelijk. Wanneer je dit doet, zal je niet alleen meer van het eten genieten maar ook eerder verzadigd raken.

Nadelen van het Pioppi dieet

Nadeel #1: niet evidence-based

Omdat het Pioppi dieet een vrij nieuw dieet is, zijn er nog maar weinig onderzoeken naar gedaan.

De auteur van het Pioppi dieet boek heeft geen echt onderzoek in Pioppi uitgevoerd. In plaats daarvan vertrouwden ze op hun observaties van de dorpsbewoners.

Getuigenissen en observaties zijn weliswaar bewijsmateriaal, maar van zeer lage kwaliteit.

Systematische reviews en meta-analyses geven een veel beter betrouwbaarder beeld. De auteurs van het boek citeren alleen maar kleinschalige studies om hun bewering te ondersteunen.

De korte termijn resultaten zijn weliswaar goed, maar om er iets zinnigs over te zeggen op de lange termijn is meer onderzoeken nodig.

Nadeel #2: Het dieet is controversieel

Het Pioppi-dieet beveelt aan om geraffineerde koolhydraten en toegevoegde suikers volledig te vermijden of de hoeveelheid in ieder geval drastisch te verminderen.

Hoewel het in de gaten houden van de portiegrootte geen slechte zaak is, is het volledig elimineren van hele voedselgroepen een beetje extreem.

Nadeel #3: opgedeeld in fasen

Het Pioppi dieet beroept zich op 21 dagen. Dit geeft de indruk van een snelle oplossing. Het boek vermeldt wel wat je na die 21 dagen zou moeten doen, maar dit is heel erg beperkt.

De lange termijn wordt dus vooral overgelaten aan de mensen. Als je hoopt op een magische transformatie in 21 dagen dan zal je waarschijnlijk alleen maar teleurgesteld zijn.

Dit is ook de fase waar veel mensen de fout in gaan en weer terugkeren naar hun oude gewoontes. Het is dus maar de vraag of je met dit dieet in staat bent om je eetgedrag definitief te veranderen.

Pioppi dieet ervaringen

Een kleine greep uit de vele ervaringen die ik op het internet ben tegengekomen:

Sinds ik in Italië woon ben ik het Pioppi dieet meer gaan waarderen en begrijp ik echt de gezonde eetgewoonten van de meeste Italianen. Mijn eigen Italiaanse grootmoeder werd 98 en heeft altijd gezond geleefd. Een levenswijze waarop het Pioppi dieet gebaseerd is. De voeding die wordt aangeraden is gezond, eenvoudig te maken en lekker van smaak. Ik raad het Pioppi dieet zeker aan om een keer te proberen! – Mandy

Om heel eerlijk te zijn heb ik het Pioppi dieet in eerste instantie geprobeerd om wat gewicht kwijt te raken. Ik had van een vriendin gehoord dat ze er veel van was afgevallen. Laat ik het ook eens proberen dacht ik bij mezelf. Ik ben nooit een liefhebber van koken geweest en wil zo min mogelijk tijd in de keuken doorbrengen. Kant-en-klare maaltijden? Tja, daar leefde ik van.

Het is dan ook niet verrassend dat ik de afgelopen jaren flink wat in gewicht ben aangekomen. Hier wilde ik vanaf. Vandaar dat ik besloot het Pioppi dieet te proberen. Om het mezelf niet al te moeilijk te maken koos ik recepten uit die zoveel mogelijk dezelfde ingrediënten bevatten. Zo wist ik zeker dat ik het enkele weken zou volhouden. Achteraf gezien was het koken leuker en minder uitdagend dan ik dacht. Na twee weken begon ik fysieke en mentale verbeteringen op te merken. Ik werd wakker met het gevoel dat ik uitgerust was en had zin om aan de dag te beginnen. Natuurlijk heb ik stiekem wel eens een koekje gepakt of een wijnglas teveel gedronken… Maar door mijn eetgewoonten voor het overgrote deel aan te passen ben ik 6 kg afgevallen in drie weken! Ik ben er heel blij mee. – Yvonne S. 

Ik volg nu enkele maanden de richtlijnen van het Pioppi dieet boek en heb geleerd  dat je veel dingen kunt doen om geld te besparen. Ik kocht bevroren fruit en groenten om kosten te besparen en voedselverspilling te verminderen. Ik kocht zakjes noten en zaden en bewaarde ze vervolgens in de koelkast. De voordelen van dit dieet gaan veel verder dan een slankere taille. De impact die het heeft gehad op mijn leven was groot. Ik blijf dan ook absoluut langer dit dieet volgen. – Jean-Paul

Pioppi dieet: een nieuw trendy dieet?

Wanneer een nieuw dieet op de markt komt dat belooft je gezondheid in drie weken te transformeren, is het verstandig om sceptisch te zijn.

Over het algemeen weerspiegelen veel van de principes van het Pioppi dieet een gezond voedingsadvies dat op een iets andere manier is verpakt.

Er wordt ook rekening gehouden met andere factoren die van belang zijn, zoals het belang van slaap en voldoende lichaamsbeweging.

Het demoniseren van voedselgroepen is echter niet verstandig en kan verwarrend zijn voor veel mensen. De voedingsmiddelen die de grootste pieken en dalen in je bloedsuikerspiegel veroorzaken, zijn die met veel geraffineerde koolhydraten en toegevoegde suikers.

Het Pioppi dieet raadt aan om geraffineerde koolhydraten en toegevoegde suikers volledig te vermijden.

Dat is de eerste stap in de goede richting die ik alleen maar kan toejuichen.

Hoewel het dieet controversieel is, zijn er verschillende richtlijnen die de moeite waard zijn om te volgen. In dat opzicht heeft het wel wat weg van een koolhydraatarm dieet, alleen worden er aanzienlijk meer vetten gegeten.

Voedingscentrum is kritisch

Het Voedingscentrum is kritisch op het Pioppi dieet. Het Voedingscentrum stelt dat belangrijke voedingstoffen, zoals B-vitamines en voedingsvezels, worden ontnomen door het Pioppi dieet.

Ook is het Voedingscentrum geen voorstander van het eten van veel eieren en rood vlees (bron).

Volgens hoogleraar diabetologie Hanno Pijl is het Voedingscentrum veel te negatief over de Pioppi-levensstijl, zo zegt hij tegen het NRC:

Hun adviezen zijn voor gezonde mensen. Voor mensen met overgewicht, diabetes type 2 of hart- en vaatziekten gelden andere richtlijnen. Bij diabetes type 2 is koolhydraatbeperking al onderdeel van de behandeling (bron)

Het mediterrane dieet heeft sterk wetenschappelijk bewijs dat het goed is voor de gezondheid (bron, bron). Belangrijke gezondheidsmarkers, zoals bloeddruk, bloedglucose en cholesterol verbeteren allemaal op een Mediterraan dieet, dat rijk is aan antioxidanten en arm aan verzadigd vet en bewerkt voedsel.

Het Pioppi dieet is een variant hierop, maar kan niet 1-op-1 worden vergeleken met het Mediterrane dieet.

Als je Pioppi dieet besluit te volgen, gebruik het dan vooral als een richtlijn. Het eten van fruit, noten, zaden en groenten is gezond. De hoeveelheid vlees, vis en vetten kan wellicht wat minder.

3 heerlijke Pioppi dieet recepten

Pioppi dieet ontbijt: Quinoa pannenkoeken met dadels en walnoten

Wat heb je nodig:

 • 80 g quinoa
 • 50 g boekweitmeel
 • 150 ml water
 • 1 ei
 • handje dadels (of aardbeien)
 • handje walnoten, ongezouten en ongebrand
 • 1 tl kokosolie

Werkwijze

 • Mix de quinoa, het boekweitmeel, het water en het ei in een kom en roer het goed door elkaar tot een egaal papje ontstaat.
 • Gebruik een koekenpan en verwarm wat kokosolie.
 • Gebruik de helft van het beslag om 1 pannenkoek
 • te vormen. Keer halverwege om voor een mooi gebruinde pannenkoek. Let op dat ze niet te dun worden, omdat ze dan een beetje droog zijn.
 • Serveer de pannenkoeken met de dadels en de walnoten en geniet!

Pioppi dieet lunch: 3 eieren met gerookte zalm en avocado

Wat heb je nodig:

 • 1 avocado
 • 100 g gerookte zalm
 • 3 eieren
 • 10 g verse bieslook

Werkwijze

 • Verwarm de oven voor op 180 graden.
 • Snijd de avocado’s doormidden en haal de pit eruit. Verwijder vervolgens een beetje vruchtvlees, zodat er een holte ontstaat in de avocado.
 • Leg de plakjes gerookte zalm in de avocado helften en verspreid het over de holte.
 • Tik vervolgens een ei in elke avocado helft, bovenop de gerookte zalm.
 • Schuif de avocado’s in de oven en bak ze ongeveer 10 minuten op 180 graden.
 • Hak de bieslook in kleine stukjes. Verdeel de avocado’s over twee borden en garneer het geheel met de bieslook.

Pioppi dieet diner: Gevulde tomaten met tonijn en olijven

Wat heb je nodig:

 • 4 grote tomaten
 • 1 blikje tonijn (160 g), op water of olijfolie
 • 100 g courgette
 • 1 el kappertjes
 • 8 groene olijven
 • 1 sjalotje
 • 1 teentje knoflook
 • 20 g verse peterselie
 • 50 g geraspte kaas (48+)
 • 150 rucola
 • 1/2 komkommer
 • 3 bosuitje
 • 4 cherrytomaatjes
 • 50 g feta
 • 1 tl olijfolie
 • Snufje zwarte peper

 • Verwarm de oven voor op 180 graden en bedek een ovenschaal met bakpapier.
 • Was de tomaten en snijd met een scherp mesje het topje van de tomaat, op ongeveer 3/4 van de tomaten. Lepel het vruchtvlees eruit en zet de
  tomaten in de ovenschaal.
 • Zeef de zaadjes uit de tomatenpulp door het vruchtvlees met de bolle kant van een lepel door een zeef te drukken. De zaadjes blijven achter en het vruchtvlees en sap vang je op in een kommetje.
 • Was de courgette en snijd deze in kleine stukjes. Voeg ze toe aan een blender, samen met de tomatenpulp en meng glad. Doe het mengsel in een
  kom.
 • Snijd de olijven in vieren, pers het teentje knoflook uit, snipper het sjalotje en knip de peterselie fijn.
 • Voeg aan het courgette-tomatenmengsel de olijven, knoflook, tonijn,  sjalot, peper en peterselie toe en roer goed door. Verdeel het mengsel over de uitgeholde tomaten en strooit de geraspte kaas over de tomaten.
 • Bak de tomaten 15-20 minuten in de oven totdat de kaas lichtbruin kleurt. Bereid ondertussen de salade door de rucola te wassen en deze te verdelen over twee schaaltjes.
 • Snijd de komkommer in kleine blokjes, de bosuitjes in ringetjes en de tomaatjes in vieren. Verdeel ze over de rucola. Verkruimel hier de feta over en besprenkel met een scheutje olijfolie.
 • Serveer de rucolasalade met de gevulde tomaten uit de oven.

 • Houd je niet zo van tonijn? Vervang de tonijn dan door een andere vissoort, zoals zalm of ansjovis. Voeg dan een extra uitje toe voor een extra smaakvolle gevulde tomaat.

Welk van de 5 buiktype heb jij? Doe de test en ontdek het direct (en hoe jij met jouw type een platte buik krijgt)

Wil je weten welke buiktype je hebt? En hoe je met jouw type een platte en strakke buik krijgt en effectief buikvet weet te verbranden?

Doe dan mijn test en ontdek het in slechts 2 minuten.

Je zal het volgende te weten komen:

 • Welk type buik jij hebt
 • Potentiële fouten die je maakt die jouw buikvet veroorzaken
 • Wat jij kan veranderen om een mooie platte of strakke buik te krijgen

Start buiktype test

Hoe nuttig was dit artikel voor jou?

Klik op een ster voor een beoordeling!

Omdat je dit artikel nuttig vond...

Volg ons op social media!

Jammer dat je dit artikel niet (zo) nuttig vindt.

Graag horen we hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

1 reactie op dit artikel

 • Dag Oscar,
  Ik heb plas afslankbijbel aan geschaft, maar geniet met volle teugen over de recepten.

  Letita

Plaats een reactie

Over HappyHealthy

Oscar Helm, MSc Afslankcoach, voedingsdeskundige, psycholoog, dieetpsycholoog, orthomoleculair therapeut en bestsellerauteur

Hoi, ik ben Oscar Helm en in de afgelopen jaren heb ik duizenden mensen geholpen naar een gezonder gewicht en betere gezondheid.

HappyHealthy.nl trekt inmiddels ruim 10.000 bezoekers per dag en met mijn bestseller de Afslank Receptenbijbel laat ik zien dat afvallen zowel eenvoudig als leuk kan zijn!

Wil jij je kennis over afvallen testen? Doe dan deze test en ontdek direct je “Afslank IQ”.

Top artikelen

Wat je mag eten bij een koolhydraatarm dieet + De Voordelen & een Schema

Wat is het koolhydraatarm dieet precies en wat kan je wel en niet eten. Ontdek hier een voedingstabe...

Intermittent Fasting: Uitleg, 9 Voordelen en 10 Schema’s

Intermittent Fasting / vasten (onderbroken vasten) schrijft voor wanneer en hoe lang je wel en niet ...

12 Tips om Snel Buikvet te Verbranden + 5 Fouten

Hoe kun je snel afvallen rond de buik? Ontdek 12 gouden buikvet verbranden tips en ontwijk 5 ernstig...

23 Bewezen Tips voor Snel Afvallen (zonder ongefundeerde hypes)

Hoe kan je snel afvallen? Ontdek 23 bewezen tips om snel gewicht te verliezen zonder ongefundeerde c...

Oscar’s sapjes

Array ( [0] => Male )