853

Werkt Afvallen met Keto Burn van Revolyn? Review + Ervaringen

Vrijwel ieder afslanksupplement dat op de markt wordt geïntroduceerd, claimt dat het de vetverbranding stimuleert en bijdraagt aan snel gewichtsverlies.

Het kan daarom als consument een behoorlijke uitdaging zijn om erachter te komen welke nou precies wel en niet werkt.

Wil jij vet verbranden en je lichaam snel in een staat van ketose brengen met behulp van Revolyn Keto Burn?

Houd je aandacht er dan bij. Want in dit artikel ga ik uitgebreid in op Revolyn Keto Burn.

Inhoud van dit artikel

Wat is Revolyn Keto Burn

Revolyn keto burn potten afgebeeld

Revolyn Keto Burn is een afslanksupplement dat beweert de stofwisseling te reguleren, lichaamsvet te verbranden, de eetlust te onderdrukken en nog veel meer.

Het bestaat uit plantaardige ingrediënten. Revolyn Keto Burn bevat BHB-ketonen (beta-hydroxyboterzuur) en andere natuurlijke ingrediënten die nodig zijn om je metabolisme te stimuleren.

BHB is naast aceton een van de ketonlichamen die door de lever worden geproduceerd wanneer je lichaam zich in de vroege fase van ketose bevindt.

Revolyn Keto Burn claimt dat het je lichaam sneller in staat van ketose kan laten komen. Ketose dwingt je lichaam om vet te verbranden in plaats van koolhydraten voor energie.

Dit klinkt als muziek in de oren voor iedereen die wilt afvallen. Maar houd er rekening mee dat dit product geen lichaamsbeweging en gezonde voeding kan vervangen.

In dit artikel geef ik je de belangrijkste ingrediënten, bijwerkingen en ervaringen met dit supplement.

Lees verder, want je staat op het punt om alles over Revolyn Keto Burn te ontdekken.

Krijg jouw unieke op maat gemaakte keto schema en menu

Ontdek hoe je met het keto dieet jouw lichaam en behoeften je streefgewicht bereikt

Hoe werkt Revolyn keto Burn?

Illustratie van glucose versus ketonen

De Revolyn Keto Burn capsules bevatten verschillende ingrediënten die de honger kunnen onderdrukken en de stofwisseling stimuleren.

Het is een op een keto dieet geïnspireerd supplement dat zou moeten helpen met afvallen. Maar de stof waar het eigenlijk allemaal omdraait is beta-hydroxyboterzuur.

Voordat ik daar dieper op in ga is het belangrijk om te weten wat ketonen eigenlijk zijn.

Ketonen zijn een alternatieve brandstof die lichaam kan gebruiken voor energie. Ketonen worden geproduceerd door de afbraak van vet.

Er zijn drie soorten ketonen (ook wel ketonlichamen genoemd):

  • Acetoacetaat
  • Bèta-hydroxyboterzuur
  • Aceton (een organische verbinding die ontstaat door de afbraak van acetoacetaat)

Het eerste om te onthouden is dat deze ketonen voldoen aan de energiebehoeften van ons lichaam op dezelfde manier als glucose. Vaak horen we dat koolhydraten essentieel zijn voor energie, dat zijn ze niet.

Ons lichaam kan ook via vet aan zijn energiebehoeften voldoen. In tegenstelling tot glucose hebben ketonlichamen echter geen invloed op de bloedsuikerspiegel of insulineniveaus.

Ketonen zijn een efficiëntere energiebron die de aanmaak van vrije radicalen en reactieve zuurstofsoorten remt. Dit leidt tot tal van voordelen, vooral voor de hersencellen die ketonen gebruiken in plaats van suiker als brandstof.

Exogene ketonen

Het supplement bevat exogene ketonen die de stofwisseling stimuleren en helpen met extra vetverbranding, met name als je het keto dieet volgt en je lichaam daardoor in staat van ketose komt.

Het nemen van exogene keto supplementen verhoogt de ketonspiegels in het lichaam en imiteert de toestand van ketose die wordt bereikt door een ketogeen dieet.

Dit is vooral handig als je net met het keto dieet begonnen bent. Het vermindert de tijd die nodig is om ketose te bereiken en vermindert de onaangename bijwerkingen die kunnen optreden bij de overgang van een koolhydraatrijk voedingspatroon naar een ketogeen dieet.

Griep klachten als gevolg van keto?

De overgang naar een keto dieet brengt vaak klachten met zich mee die ook wel bekend staan als de ‘keto griep’. Dit zorgt voor constipatie, spierkrampen, diarree en hoofdpijn.

Er is beperkt onderzoek beschikbaar dat stelt dat keto supplementen deze symptomen kunnen verlichten (bron).

Keto supplementen op de markt bevatten alleen het keton beta-hydroxyboterzuur omdat het andere primaire ketonlichaam acetoacetaat niet chemisch stabiel genoeg is om te worden verwerkt in een supplement.

Moet je het keto dieet volgen om deze keto pillen te slikken? Dat is niet nodig. Volgens de fabrikant kan iedereen dit supplement gebruiken. Je krijgt alleen de beste resultaten als je in ketose bent.

Maar hoe dan ook zou dit supplement je meer energie moeten geven. Bovendien kan het stress verminderen en zoals we allemaal weten kan langdurige stress overeten veroorzaken en leiden tot gewichtstoename.

Nu klinkt dit allemaal leuk op papier, maar hoe zit het werkelijk? Ik ga de ingrediënten van dit supplement tot in detail bespreken en kijken hoe effectief ze écht zijn.

Lees verder en ontdek meer informatie over de precieze samenstelling van dit product.

Wil je gewicht verliezen met behulp van een pil?

Een effectief en krachtig supplement dat gewichtsverlies ondersteunt is glucomannan. Dit omdat de vezels van glucomannan veel water absorberen en daarmee bijdragen aan een verminderde eetlust en een verhoogd verzadigingsgevoel.

Ontdek precies hoe glucomannan werkt en hoe Christien er gewicht mee verloor en een strakkere buik kreeg.

Bekijk mijn eigen merk Glucomannan (zonder extra vulmiddelen)

Ingrediënten van Revolyn Keto Burn

De ingrediënten bepalen de gewenste eigenschappen van Revolyn Keto Burn. Hieronder vind je meer informatie over de samenstelling van het product.

De volgende actieve bestanddelen zitten in de capsules:

Bèta-hydroxyboterzuur (BHB)

Het meest voorkomende ketonproduct is béta-hydroxyboterzuur. Het is een chemische stof die door het lichaam wordt gemaakt om energie te leveren wanneer het onvoldoende over koolhydraten beschikt.

Bèta-hydroxyboterzuur kan ook in het laboratorium worden gemaakt en als supplement worden ingenomen.

De stof lijkt de zenuwen en de hersenen te helpen beter te werken. Beta-hydroxybutyraat kan als energie door spieren in het lichaam worden gebruikt om het inspanningsvermogen te verbeteren.

Naarmate je cellen zich aanpassen aan de beperking van koolhydraten, wordt BHB het meest voorkomende ketonlichaam en gebruiken je hersencellen en spiercellen het als hun primaire brandstof.

Groene thee

groene thee extract capsules

De veronderstelde gezondheidsvoordelen van groene thee maken het een geliefde aanvulling op supplementen en kruidentheemengsels bij fabrikanten.

Uit verschillende studies blijkt dat groene thee helpt om vet te verbranden, met name het vet rondom de buik (bronbron).

Het is met name de combinatie van catechinen en cafeïne dat bevorderlijk lijkt te zijn voor gewichtsverlies (bronbron).

Onderzoekers hebben ontdekt dat catechinen in combinatie met cafeïne een extra versterkend effect heeft op de thermogenese (bronbron).

Verwacht alleen niet dat je gewicht verliest door veel groene thee te drinken. Je voedingspatroon is het allerbelangrijkste. Groene thee is geen magisch drankje, maar het draagt zeker bij aan een gezonde levensstijl.

Ginseng

Panax ginseng verpakking van het merk biover

Siberische ginseng vindt zijn oorsprong in Korea en wordt als een ‘adaptogene’ plant gezien.

Deze term wordt gebruikt voor niet-toxische planten die het lichaam kunnen versterken en de lichamelijke weerbaarheid tegen kortdurende stress verhogen.

Siberische gingseng wordt in de traditionele geneeskunde ook ingezet bij griep, verkoudheid, tuberculose en chronische bronchitis. Een bekende bijwerking van gingseng is slapeloosheid.

Guarana

Guarana plant

Guarana is afkomstig van de zaden van een klimplant uit het Amazonegebied.

De vruchten van deze plant hebben qua uiterlijk wat weg van een oogbal! Niet echt een smakelijk gezicht.

Guarana extract wordt gemaakt door de zaden tot een poeder te verpulveren.

Guarana zit net als groene thee vol met antioxidanten en is een goede bron van cafeïne. Guaranazaden kunnen tot zes keer meer cafeïne bevatten dan koffiebonen (bron).

Dit kan in theorie gewichtsverlies helpen bevorderen door het metabolisme te stimuleren. Er zijn echter meer studies op mensen nodig voordat we hier conclusies aan kunnen verbinden.

Maar wat wel vaststaat is dat Guarana een geliefd ingrediënt is bij fabrikanten die afslanksupplementen en energiedrankjes op de markt brengen.

De naam ‘Guarana’ klinkt veel interessanter dan ‘cafeïne’ en geeft hen een smoesje om hun supplementen als ‘natuurlijk’ te labelen.

Dit maakt het weer een stuk makkelijker om een hogere prijs te vragen voor hun afslanksupplement.

Granaatappel

Een glas granaatappelsap op houten tafel

Granaatappels zitten boordevol belangrijke voedingstoffen. De granaatappel is roodkleurig en ziet eruit als een rode appel met een bloemvormige stengel.

De schil van de granaatappel is dik en niet eetbaar, maar er zitten honderden eetbare zaden in. Ze zijn rijk aan vezels, vitamines en mineralen, maar ze bevatten ook wat natuurlijke suikers.

Granaatappels bevatten extreem krachtige antioxidanten (polyfenolen) die drie keer meer de antioxiderende werking hebben van groene thee (bron).

Ook bevat granaatappel punicinezuur, een soort geconjugeerd linolzuur met vermeende gunstige effecten voor de gezondheid.

Er is weinig wetenschappelijk bewijs over de effecten van granaatappel op gewichtsverlies.

Resveratrol

Resveratrol is een plantaardige stof die werkt als een antioxidant.

Met name rode wijn, druiven en bepaalde bessensoorten zijn rijk aan resveratrol (bron). Resveratrol kan de bloeddruk helpen verlagen door de productie van stikstofmonoxide te verhogen (bron).

Veel studies bij mensen zijn er niet bekend. En van deze beperkte studies is het merendeel gericht op verschillende vormen van de stof in hogere concentraties dan je via normale voeding kunt binnen krijgen (bron).

Yerba mate

Yerba mate extract

Yerba mate is een populaire kruidenthee uit Zuid-Amerika. Het wordt gemaakt van de gedroogde bladeren en twijgen van de Ilex paraguariensis plant.

Yerba mate is rijk aan vitamines en kan tot wel zeven van de negen essentiële aminozuren bevatten.

Het drankje bevat echter zeer kleine hoeveelheden van deze voedingstoffen, dus het is onwaarschijnlijk dat je er veel profijt van hebt. Omdat Yerba mate cafeïne bevat, kan het helpen je alertheid te verbeteren.

En hoe zit het dan met afvallen? Dierstudies tonen aan dat Yerba mate de eetlust vermindert en de stofwisseling stimuleert, wat in theorie kan helpen bij gewichtsverlies (bron).

Een 12 weken durende studie vond dat deelnemers die 3 gram Yerba mate extract namen gemiddeld 0,7 kg verloren. Ook was de omvang van de taille verminderd, wat duidt op verloren buikvet (bron). Er was vermindering van lichaamsvetmassa en het percentage lichaamsvet bij de deelnemers te zien in vergelijking met de placebogroep. Deze verschillen waren statistisch significant.

Dit suggereert dat suppletie met Yerba Mate effectief kan zijn voor de behandeling van zwaarlijvige mensen.

Yerba mate is alleen niet voor iedereen geschikt en het regelmatig drinken bij zeer hoge temperaturen kan het risico op bepaalde vormen van kanker verhogen (bron).

Als je yerba mate wilt proberen, begin dan langzaam en laat het een beetje afkoelen voordat je het drinkt. In het geval van Yerba mate extract heb je dat probleem natuurlijk niet.

Revolyn Keto Burn dosering en prijs

Het Revolyn Keto Burn supplement wordt geleverd in een verpakking van 60 capsules.

Geadviseerd wordt om dagelijks 2 capsules in te nemen, de ene vlak na het ontbijt en de andere na het avondeten. Vermijd overdosering en slik de capsules niet op nuchtere maag.

  • Voor 1 flesje Revolyn Keto Burn (60 capsules) betaal je 39,95 €
  • Voor 2 flesjes Revolyn Keto Burn (120 capsules) + 1 flesje gratis betaal je 79,95 €
  • Voor 3 flesjes Revolyn Keto Burn (180 capsules) + 2 flesjes gratis betaal je 119,75 €

Bijwerkingen van Revolyn Keto Burn

Exogene keto supplementen worden over het algemeen beschouwd als een veilige manier om de hoeveelheid ketonen in het lichaam te verhogen, maar de langetermijneffecten zijn vooralsnog onbekend (bron).

De bijwerkingen van Revolyn Keto Burn variëren van maagklachten, misselijkheid tot diarree. Ook kan dit supplement nervositeit en hartkloppingen veroorzaken vanwege het cafeïnegehalte.

Met name mensen die erg cafeïnegevoelig zijn moeten oppassen met dit product. Het risico op bijwerkingen is altijd aanwezig.

Dit supplement mag niet worden gebruikt door zwangere vrouwen en personen jonger dan 18 jaar.

Gebruik deze keto pillen ook niet als je medisch wordt behandeld of aan een medische aandoening lijdt. Bij twijfel is het altijd verstandig om je huisarts te raadplegen voordat je dit supplement gebruikt.

Ervaringen met Revolyn keto Burn

De ervaringen van gebruikers zijn nogal verdeeld.

Hieronder een kleine greep uit de reacties die ik op het internet tegenkwam. Dit is wat gebruikers erover zeggen: 

Ik ben begonnen met de keto levensstijl en slik de capsules nu bijna drie weken. Het heeft me absoluut geholpen met mijn onbedwingbare trek te verminderen. Het maakt me energieker en onderdrukt mijn eetlust. De weegschaal geeft aan dat ik tot nu toe 1,5 kg heb verloren. Voor mij is het een prima product zonder bijwerkingen. – Celine

Werkt niet voor gewichtsverlies. Heb het een maand lang gebruikt maar zag geen enkel verschil. Nu moet ik wel zeggen dat ik niet het keto dieet volgde, maar volgens de fabrikant zou dat niet moeten uitmaken?

Wel had ik meer energie en een betere focus, ondanks dat ik geen gewicht verloor. Maar ik vermoed dat dit vooral komt door de flinke hoeveelheid cafeïne in dit product. – Rob

Ik ben dit supplement gaan gebruiken omdat ik het keto dieet volgde. Heb twee potjes gekocht voor mijn man en mijzelf.

Ik zag helaas geen verandering maar mijn man gebruikt ze nog steeds. Ik zal het niet opnieuw kopen. – Rachel

Waar kun je Revolyn keto Burn kopen?

Dit product kan alleen online worden besteld en is in geen enkele Nederlandse winkel verkrijgbaar.

Bestellen via de officiele website is vrij eenvoudig. Vul het bestelformulier in en je ontvangt je de bestelling volgens de website binnen 5 werkdagen bij je thuis.

Laat je in ieder geval nooit verleiden door vage advertenties die reclame maken voor keto producten. Ze zijn in de meeste gevallen illegaal en worden aangeboden door zogenaamde scammers.

Niet alleen is de kans klein dat je het supplement daadwerkelijk thuis ontvangt, ook kan je bij niemand de verantwoordelijkheid neerleggen als er iets mis gaat.

Wil je gewicht verliezen met behulp van een pil?

Een effectief en krachtig supplement dat gewichtsverlies ondersteunt is glucomannan. Dit omdat de vezels van glucomannan veel water absorberen en daarmee bijdragen aan een verminderde eetlust en een verhoogd verzadigingsgevoel.

Ontdek precies hoe glucomannan werkt en hoe Christien er gewicht mee verloor en een strakkere buik kreeg.

Bekijk mijn eigen merk Glucomannan (zonder extra vulmiddelen)

Afvallen met Revolyn Keto Burn?

Dit supplement is gebaseerd op ingrediënten die mensen helpen op een natuurlijke manier af te vallen.

Dat klinkt weliswaar interessant… Maar ketonen innemen als supplement is alleen zinvol als je gestart bent met een keto levensstijl. Zolang je lichaam nog steeds suikers verbrandt als primaire energiebron heeft het innemen van exogene ketonen weinig nut.

Ook moet je begrijpen dat exogene ketonen van buiten het lichaam komen. Dit terwijl je veel beter je lichaam zelf ketonen kan laten produceren door in ketose te komen.

Wil je weten of je in ketose bent? Zie daarvoor dit artikel om je ketonenwaarden te meten.

Bovendien moet je weten dat het keton beta-hydroxybutyraat een zuur is dat schadelijk is voor de slokdarm en maagwand. Alleen dit keton slikken zou dus schadelijk zijn voor je gezondheid.

Daarom wordt bèta-hydroxybutyraat gecombineerd met andere ingrediënten. Aan deze ingrediënten worden vaak vet verbrandende eigenschappen toegekend. Van de meeste ingrediënten in Revolyn Keto Burn is dit nooit wetenschappelijk bewezen.

Keto supplementen zijn onnodig?

Totdat meer studies beschikbaar zijn, is er geen echte wetenschappelijke ondersteuning voor het gebruik van keto supplementen als hulpmiddel bij het afvallen.

Verreweg het grootste probleem dat mensen met overgewicht hebben, is dat ze amper vet verbranden. Als gevolg hiervan profiteren we niet optimaal van het natuurlijke proces dat vetverbranding heet.

We eten ongezond en onnodig veel koolhydraten bewegen amper en stimuleren dus zelden de vetverbranding. Pak de oorzaak van je overgewicht aan. Het nemen van slechts een afslankpil noem ik symptoombestrijding van een ongezonde levensstijl.

Begin allereerst met een gezond voedingspatroon, zoals een koolhydraatarme levensstijl en dagelijkse lichaamsbeweging.

Wil je fanatiek aan de slag? Kijk dan eens naar de keto levensstijl. Je produceert dan lichaamseigen ketonen. Dat is in mijn ogen veel effectiever dan met exogene ketonen deze natuurlijke toestand proberen na te bootsen.

Krijg jouw unieke op maat gemaakte keto schema en menu – Ontdek hoe je met jouw lichaam en behoeften je streefgewicht bereikt

Klaar voor een persoonlijk en op maat gemaakt keto schema voor jou? Ieder lichaam is anders en iedereen heeft een andere behoefte.

Vul een aantal simpele vragen in en laat ons voor jou een uniek plan maken waardoor jij in korte tijd voorgoed afrekent met overbodig vet. Dit is geen jojo dieet, maar een manier waarop jij vol plezier resultaten behaalt en tegelijkertijd lekker eet.

Klik op onderstaande groene knop om direct te beginnen en jouw unieke dieet te krijgen (kost slechts een paar minuten).

Start keto test

Hoe nuttig was dit artikel voor jou?

Klik op een ster voor een beoordeling!

Omdat je dit artikel nuttig vond...

Volg ons op social media!

Jammer dat je dit artikel niet (zo) nuttig vindt.

Graag horen we hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Plaats een reactie

Over HappyHealthy

Oscar Helm, MSc Afslankcoach, voedingsdeskundige, psycholoog, dieetpsycholoog, orthomoleculair therapeut en bestsellerauteur

Hoi, ik ben Oscar Helm en in de afgelopen jaren heb ik duizenden mensen geholpen naar een gezonder gewicht en betere gezondheid.

HappyHealthy.nl trekt inmiddels ruim 10.000 bezoekers per dag en met mijn bestseller de Afslank Receptenbijbel laat ik zien dat afvallen zowel eenvoudig als leuk kan zijn!

Wil jij je kennis over afvallen testen? Doe dan deze test en ontdek direct je “Afslank IQ”.

Top artikelen

Wat je mag eten bij een koolhydraatarm dieet + De Voordelen & een Schema

Wat is het koolhydraatarm dieet precies en wat kan je wel en niet eten. Ontdek hier een voedingstabe...

Intermittent Fasting: Uitleg, 9 Voordelen en 10 Schema’s

Intermittent Fasting / vasten (onderbroken vasten) schrijft voor wanneer en hoe lang je wel en niet ...

12 Tips om Snel Buikvet te Verbranden + 5 Fouten

Hoe kun je snel afvallen rond de buik? Ontdek 12 gouden buikvet verbranden tips en ontwijk 5 ernstig...

23 Bewezen Tips voor Snel Afvallen (zonder ongefundeerde hypes)

Hoe kan je snel afvallen? Ontdek 23 bewezen tips om snel gewicht te verliezen zonder ongefundeerde c...

Oscar’s sapjes

Array ( [0] => Male )