shopify site analytics

Beauty and the Berry: smoothie met bosbes en framboos

Schoonheidsslaapjes zijn verleden tijd. Beauty and the Berry is een smoothie vol antioxidanten die goed zijn voor de huid. Het drankje is vegetarisch, glutenvrij en zuivelvrij. Wat er dan wel in zit? Een heerlijke combinatie van bevroren fruit en kokosmelk geeft de verfrissende smaak van een milkshake, zonder de suikers en de melk.

Een koud, fris drankje waarmee je een gezonde portie fruit al binnen hebt!

Beestachtige smoothie

De smoothie voorziet je daarnaast van een lading vitamines en mineralen waar je u tegen zegt. Je lichaam zal je dankbaar zijn voor de voedingsstoffen. Het drankje leent zich uitstekend als snel ontbijtje, maar let er dan wel op dat je al het fruit de avond van tevoren al invriest.

Daarnaast is Beauty and the Berry een heerlijk tussendoortje: na het sporten, als toetje of ’s avonds op de bank. Met dit drankje kun jij er weer tegenaan.

Uiteraard kun je qua fruit een beetje variëren. Zorg er wel voor dat je gebruikmaakt van bevroren fruit, om het frisse milkshake-effect van deze smoothie vast te houden.

Waan je als Beauty in een kasteel of voorzie jezelf van een beestachtige boost. Dit recept vol bessen en ander fruit smaakt verrassend fris. Het is één van de gezondste tussendoortjes die je je kunt voorstellen!

Wat heb je nodig:

  • 2 bananen, bevroren
  • 150 g bosbessen, bevroren
  • 1 handje frambozen, bevroren
  • 300 ml kokosmelk

Werkwijze:

  • Zorg dat het fruit bevroren is. Bosbessen en frambozen kun je ook in diepvriesverpakkingen kopen. Snijd de banaan een avond van tevoren in plakjes en vries deze in.
  • Doe al het bevroren fruit in de blender en laat het 5 minuten ontdooien zodat het iets makkelijker te mengen is. Hou een klein beetje bevroren bosbessen over.
  • Mix vervolgens alles tot een egaal, glad mengsel.
  • Verdeel het mengsel over 2 glazen en gebruik de overgehouden bevroren bessen als topping.

Samenvatting
recipe image
Recept naam
Beauty and the Berry: smoothie met bosbes en framboos
Voorbereidingstijd
Bereidingstijd
Totale Tijd
Gemiddelde rating
31star1star1stargraygray Based on 8 Review(s)

Drs. Oscar Helm

MSc Oscar Helm is afslankcoach, voedingsdeskundige, dieetpsycholoog, orthomoleculair therapeut en bestseller-auteur. Met HappyHealthy.nl heeft hij het doel om mensen te informeren en te inspireren om de meest optimale en gezonde leefstijl keuzes te maken op basis van wetenschappelijk onderbouwde adviezen.