846

Wat Is de Beste Multivitamine om te Kopen? Top 5 Uitgelicht

Je denkt misschien dat een vitaminen- en mineralentekort in de Westerse samenleving inmiddels definitief tot het verleden behoort.

Niets is minder waar…

Vandaag de dag is het nog steeds mogelijk om enkele van de meest essentiële voedingsstoffen te missen die je lichaam nodig heeft om optimaal te kunnen functioneren.

Onderzoek bevestigt dat Europeanen niet voldoende vitaminen en mineralen consumeren.

Een tekort aan micronutriënten is de oorzaak van veel gezondheidsproblemen en chronische ziekten.

Multivitamines kunnen daarom een waardevolle aanvulling zijn op je dagelijkse voeding.

Op zoek naar de beste multivitamine? Ontdek in dit artikel welke multivitamine je het beste kunt nemen.

Je leert onder meer:

 • Welke vitamines en mineralen ik aanbeveel voor mannen en vrouwen (het verschilt per geslacht)
 • Welk top 5 multivitamines ik het beste vind om te kopen.
 • Het belangrijkste verschil tussen een goede en slechte multivitamine (let hierop!)
 • 7 tekenen van een vitaminetekort
 • Het antwoord op de vraag “kan multivitamine helpen met afvallen?”
 • En nog veel en veel meer..

Inhoudsopgave

Wat is een multivitamine en wat zijn de belangrijkste vitaminen?

Wil je dit weten, Neem dan een kijkje in dit artikel.

Doe deze test en krijg jouw unieke op maat gemaakte keto schema, recepten en menu

Ontdek hoe je met jouw lichaam en behoeften je streefgewicht bereikt.

Vul een aantal simpele vragen in en laat ons voor jou een uniek plan maken waardoor jij in korte tijd voorgoed afrekent met overbodig vet.

Dit is geen jojo dieet, maar een manier waarop jij vol plezier resultaten behaalt en tegelijkertijd lekker eet.

Start keto test

 

De 5 beste multivitamine merken om te kopen

Wat is nou de beste multivitamine om te kopen? Voor een goede verantwoorde keuze van multivitaminen kies je altijd voor orthomoleculaire merken.

Orthomoleculaire supplementen zijn samengesteld uit natuurlijke stoffen en leveren stoffen van de hoogste kwaliteit en worden daardoor efficiënt opgenomen door je lichaam.

Goede orthomoleculaire merken zijn:

Al deze supplementen zijn te vinden op de website van de Vitaminstore.

Er is ook vegan multivitamine beschikbaar.

De multivitamine die ik zelf gebruik is van Vitakruid en kan je hier goedkoop bestellen bij Vitaminstore.

Welke multivitamine je niet wilt kopen

Ken je het spreekwoord ‘goedkoop is duurkoop’? Als het gaat om voedingssupplementen dan zit daar zeker een kern van waarheid in.

Als je op zoek gaat naar multivitaminen, dan zal je ontdekken dat er honderden soorten op het internet en in de winkels worden aangeboden. Helaas zijn de meeste geen goede optie. De meeste multivitamines bevatten zeer slechte vormen of lage dosissen van vitaminen en mineralen en hebben daardoor vrijwel geen enkele werking.

Pas op voor commerciële merken

Met name commerciële merken (denk aan multivitamine van de Kruidvat, Davitamon, etc.) bevatten vaak extreem lage dosissen en allerlei toevoegingen, waaronder ook suiker. Er worden bovendien flink wat trucjes toegepast in deze markt om de prijs zo laag mogelijk te houden.

Zo is bijvoorbeeld van vitamine C de vorm ascorbinezuur die het meest wordt gebruikt in goedkope supplementen. Ascorbinezuur is echter maar één vorm van vitamine C. Vanwege de zure vorm is ascorbinezuur minder geschikt om te gebruiken. Veel beter is het om de gebufferde vorm van vitamine C of Ester-C te nemen.

Vanwege de lage productiekosten van de minder opneembare vormen van vitamines en mineralen kunnen deze goedkoop worden aangeboden in winkels. Maar je hebt er vrij weinig aan omdat deze supplementen niet goed worden opgenomen door je lichaam.

Dat verklaart ook het grote prijsverschil met de betere merken. Ze kunnen hiermee de prijs enorm naar beneden halen, maar in principe koop je hier gewoon veel minder vitamines voor.

Ga daarom altijd voor de beste orthomoleculaire merken die je je kunt veroorloven.

Word een metabolisme machine en reken voorgoed af met buikvet via de nieuwste en verbeterde keto methode

Welke hoeveelheid calorieën, koolhydraten en andere nutriënten zijn perfect voor jouw lichaam om jouw metabolisme maximaal aan te zetten?

Doe onze test en laat het ons exact voor jouw lichaam berekenen. Ieder lichaam is anders en door je te focussen op wat werkt voor jouw lichaam

Een op maat gemaakte dieet voor jou werkt tot driemaal effectiever om je streefgewicht te bereiken dan een regulier dieet.

Klik hier om het dieet te ontdekken dat perfect is geoptimaliseerd voor jouw lichaam.

Tekenen van een vitaminetekort

We beseffen vaak pas hoe belangrijk vitaminen en mineralen zijn als we allerlei vage symptomen krijgen die geen duidelijke oorzaak hebben.

Hoe merk je of je een vitaminetekort hebt?

Weinig energie hebben, je moe voelen zonder reden, er bleek uitzien en snel ziek worden. Het kunnen allemaal tekenen zijn van tekorten aan voedingsstoffen. Een vitamine- en mineralentekort kan op de lange termijn schadelijke gevolgen hebben voor je gezondheid.

Hieronder zal ik de meest voorkomende symptomen van tekorten aan vitaminen en mineralen bespreken.

#1: Bloedend tandvlees

voortanden met bloedend tandvlees

Vaak last van bloedend tandvlees? Een dieet met weinig vitamine C kan mogelijk de schuld hiervan zijn.

Vitamine C speelt een belangrijke rol bij wondgenezing, immuniteit en werkt zelfs als een antioxidant, waardoor celbeschadiging wordt voorkomen.

We maken zelf geen vitamine C aan, wat betekent dat voldoende fruit en groenten eten de enige manier is om voldoende vitamine C te krijgen.

Mensen die weinig groenten en fruit eten kunnen daardoor een tekort aan vitamine C ontwikkelen.

Andere veel voorkomende symptomen van vitamine C-tekort zijn: blauwe plekken, langzame wondgenezing, droge schilferige huid en frequente neusbloedingen (bron, bron).

#2: Haaruitval en broze nagels

Er kunnen verschillende oorzaken zijn van haaruitval en broze nagels. Een daarvan is een gebrek aan vitamine B7 (biotine). Biotine helpt het lichaam voedsel in energie om te zetten. Een tekort aan biotine leidt tot afbrekend haar en broze nagels.

Andere symptomen van een vitamine B7-tekort zijn chronische vermoeidheid, oogontstekingen, droge huid, spierpijn, krampen en tintelingen in de handen en voeten (bron).

Zware rokers, zwangere vrouwen en mensen met spijsverteringsproblemen lopen het grootste risico op het ontwikkelen van een tekort aan biotine.

#3: Aften en mondwondjes

zichtbare aft aan de binnenkant van de lippen

Zweren en aften in de mond kunnen het gevolg zijn van een tekort aan bepaalde vitamines of mineralen.

Zo zijn aften vaak het gevolg van een tekort aan ijzer of B-vitamines.

Een kleinschalige onderzoek wijst uit dat mensen met twee aften keer zo vaak een laag ijzergehalte hebben (bron). In een andere kleine studie had bijna 30% van de proefpersonen met aften in de mond een tekort aan vitamine B1, B2 en B6 (bron).

Hoekige cheilitis (ook bekend als hoekstomatitis) is een aandoening die ervoor zorgt dat mondhoeken barsten of bloeden. Het kan worden veroorzaakt door uitdroging, maar ook door een ijzer- en vitamine B2- en vitamine B12-tekort (bron, bron).

#4: Oogklachten en nachtblindheid

slecht zicht tijdens nachtelijk rijden

Een gebrekkig dieet kan soms problemen met het gezichtsvermogen veroorzaken.

Zo staat een tekort aan vitamine A in verband met een aandoening die bekend staat als nachtblindheid.

Nachtblindheid zorgt ervoor dat je minder goed kan zien bij weinig licht of duisternis.

Dat komt omdat vitamine A nodig is om een eiwit, genaamd rodopsine, te produceren, een pigment dat in het netvlies van de ogen wordt aangetroffen en dat je ’s nachts helpt om goed te kunnen zien.

Tenzij de diagnose van een tekort wordt vastgesteld, moeten de meeste mensen vitamine A-supplementen vermijden. Dat komt omdat vitamine A een in vetoplosbare vitamine is, die bij overmatige consumptie kan opstapelen in de vetopslag en giftig kan worden.

#5: Schilferige huid en roos

roos op hoofdhuid van vrouw

Huidaandoeningen zoals seborroïsch eczeem en roos zorgen vaak voor een jeukende, schilferige huid.

Hoofdroos (pityriasis capitis) beperkt zich meestal tot de hoofdhuid, terwijl seborroïsch eczeem ook op het gezicht, oksels en lies kan voorkomen.

Deze huidaandoeningen komen bij veel mensen voor. Maar liefst de helft van de volwassenen kunnen in hun leven te maken krijgen met deze huidaandoeningen (bron).

Hoofdroos en seborroïsch eczeem kunnen door vele factoren worden veroorzaakt, waaronder een slecht dieet. Lage waardes van zink, vitamine B2, B3 en B6 kunnen hierin een rol spelen (bron, bron). Het exacte verband tussen deze tekorten en huidaandoeningen is nog onduidelijk.

#6: Het rusteloze benen syndroom (RBS)

naakte benen liggend op bed

Het rusteloze benen syndroom, in het Engels ook wel Restless Leg Syndrome (RLS) genoemd, is een zenuwaandoening die onaangename gevoelens in de benen veroorzaakt.

Je hebt dan de onweerstaanbare drang om je benen te verplaatsen.

Met name vrouwen hebben twee keer zoveel kans om deze aandoening te ervaren. Het lijkt erop dat de drang om te bewegen groter wordt wanneer je ontspannen op de bank ligt of in bed ligt en probeert te slapen.

De exacte oorzaak van RBS is niet bekend, maar er lijkt een verband te zijn tussen de symptomen van RBS en de ijzerconcentratie in het bloed.

Uit verschillende studies blijkt dat de symptomen van RBS vaak optreden tijdens de zwangerschap, een periode waarin het ijzergehalte van vrouwen vaak erg laag is (bron, bron).

Suppletie met ijzer helpt vaak om de RBS-symptomen te verminderen, met name bij de mensen met een gediagnosticeerd ijzertekort. Wel kan de effectiviteit hiervan van persoon tot persoon verschillen (bron, bron).

#7: Lage weerstand en vermoeidheid

vrouw gaapt zichtbaar achter bureau

Heb je regelmatig een verkoudheid te pakken of lig je met griep in bed?

Een vitaminetekort (met name vitamine C en D) kan hiervan de oorzaak zijn. Deze vitaminen hebben een belangrijke rol bij de immuunfunctie van het lichaam.

Verschillende studies hebben een verband gevonden tussen een vitaminetekort en verkoudheid en longontsteking (bron).

Ook vermoeidheid, geheugenverlies en depressie kan een gevolg zijn van een tekort aan vitaminen.

Heb je last van bovenstaande symptomen en denk je een vitamine- of mineralentekort te hebben? Raadpleeg in dat geval altijd je huisarts.

Kan multivitamine helpen met afvallen?

Multivitaminen zijn weliswaar geen magische pillen voor vetverbranding, maar kunnen wel degelijk nuttig zijn voor iedereen die slanker door het leven wil gaan.

Ik zal je uitleggen hoe dat precies zit. Om af te vallen, moet je meer calorieën verbranden dan je verbruikt. Je kunt een combinatie van fysieke activiteit en een gezond dieet gebruiken om je afslankdoel te behalen.

Het verkrijgen van voldoende hoeveelheden vitaminen en mineralen is van vitaal belang voor een goede gezondheid. Het heeft een positieve werking op je lichaam.

Je lichaam heeft immers voedingstoffen nodig. Daardoor heb je meer energie en voel je je beter, waardoor je in staat bent om een dieet langer vol te houden en meer calorieën te verbranden tijdens het sporten.

Als we een tekort aan voedingsstoffen hebben, lijdt onze gezondheid hieronder. Je zit niet lekker in je vel en bent eerder geneigd om te stoppen of ongezond te eten.

Je kunt niet van je lichaam verwachten dat het optimaal presteert en vet verbrandt als je de juiste voedingstoffen mist. Dit komt omdat je lichaam specifieke voedingsstoffen nodig heeft om opgeslagen vet te verbranden.

Als je lichaam onvoldoende beschikt over deze specifieke vitaminen en mineralen, kan het zo zijn dat de teller van de weegschaal langzamer naar beneden gaat dan je had gehoopt.

De belangrijkste vitamines voor vrouwen om te nemen

Hoewel de meeste vitamines en mineralen zijn aan te bevelen voor zowel mannen als vrouwen, heeft een vrouwenlichaam net iets andere behoeften.

Veel vrouwen ervaren een tekort aan voedingsstoffen. Of je nu in de twintig of in de veertig of vijftig bent, hier zijn de beste vitamines en mineralen voor vrouwen waarvan je zeker moet zijn dat je er genoeg van krijgt:

Antioxidant vitaminen (vitamine A, C en E)

Antioxidanten beschermen je lichaam tegen schade door vrije radicalen.

Vitamine D

Vitamine D is belangrijk voor de gezondheid van botten en hersenfuncties, het voorkomen van stemmingsstoornissen en het behouden van een gezonde hormonale balans.

Vitamine K

Vitamine K is belangrijk voor het behouden van sterke botten, bloedstolling en het voorkomen van hart- en vaatziekten. Dit is de nummer één doodsoorzaak bij vrouwen.

B-vitamines (inclusief vitamine B12 en foliumzuur)

Een tekort aan foliumzuur en vitamine B12 kan leiden tot bloedarmoede en (extreme) vermoeidheid. Foliumzuur is ook de belangrijkste vitamine voor zwangere vrouwen, omdat het betrokken is bij de embryonale ontwikkeling.

Kies wel altijd voor de folaat (quadrelic) vorm en niet foliumzuur zelf. Hetzelfde geldt voor B12, kies het liefst voor methylcobalamine of adenosylcobalamine.

Ijzer

IJzergebrek en bloedarmoede zijn de meest voorkomende voedingstekorten in de wereld, vooral onder jonge vrouwen. Menstruatie is de belangrijkste oorzaak van een ijzertekort bij vrouwen.

Jodium

Vrouwen van 20-39 jaar hebben de laagste niveaus van jodium in hun urine vergeleken met andere leeftijdsgroepen. Ook zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven lopen een risico op een jodiumtekort.

Magnesium

Magnesium is betrokken bij meer dan 300 enzymatische processen in je lichaam. Vooral oudere vrouwen lopen een groter risico op magnesiumtekort.

Omega-3 visolie

Omega-3 vetzuren zijn van essentieel belang voor een gezonde hormoonhuishouding en bescherming van de hersenen en tegen hart- en vaatziekten. Ook is omega 3 (DHA) cruciaal voor zwangere vrouwen.

Calcium

Van calcium is aangetoond dat het bescherming biedt tegen enkele van de grootste gezondheidsrisico’s voor vrouwen: hartaandoeningen, osteoporose, diabetes type 2 en kanker.

Risicofactoren die kunnen leiden tot een vitamine- of mineralentekort bij vrouwen:

 • Slecht dieet (veelvuldig eten van industrieel bewerkt voedsel)
 • Vegetariër of veganistisch zijn
 • Te weinig voeding eten
 • Alcohol en drugs
 • Medicijngebruik die de werking van bepaalde vitaminen blokkeren
 • Lage sociaaleconomische status (armoede)
 • Zwangerschap
 • Voedselallergie

Zwangerschap

Ben jij aan het voorbereiden op het krijgen van kinderen? Dan is het ontzettend belangrijk dat je gezond eet en dit niet pas doet tijdens de zwangerschap.

Zowel vóór als tijdens de zwangerschap moet je een gezond dieet volgen om de kans op complicaties te verkleinen.

Het voorkomen van voedingstekorten helpt de gezondheid van de moeder te behouden en verlaagt het risico op bepaalde chronische aandoeningen die zich later in het leven van het kind kan ontwikkelen.

Zwangere vrouwen moeten extra voorzichtig zijn bij het kiezen van supplementen.

Een hoog vitamine A-gehalte kan bijvoorbeeld aangeboren handicaps veroorzaken. Aan de andere kant kan foliumzuur helpen bij de ontwikkeling van de foetus en een open ruggetje (spina bifida) helpen voorkomen.

De beste multivitamine om te kopen voor vrouwen?

Er zijn verschillende multivitaminen verkrijgbaar voor vrouwen.

Ik raad die van royal green aan.

Royal green is een betrouwbaar merk met hoge kwaliteit producten.

De belangrijkste vitamines voor mannen

Vergis je niet, ook veel mannen lopen rond met een vitamine- of mineralentekort.

Het typische Westerse dieet) is mede verantwoordelijk voor allerlei welvaartsziekten. Ook veel alcoholgebruik bij mannen zorgt ervoor dat vitaminen minder goed worden opgenomen.

Het oplossen van tekorten en het consumeren van gezonde voeding kan helpen bij de algehele gezondheid van een man:

 • Meer spierkracht
 • Snellere stofwisseling en meer vetverlies
 • Meer energie
 • Betere slaap
 • Verbeterde seksuele prestaties
 • Verminderde kans op prostaatkanker

De beste multivitaminen voor mannen bevatten onderstaande vitaminen en essentiële mineralen:

Vitamine D

Mannen hebben vitamine D nodig om voldoende testosteron te produceren en sterke botten te behouden, en het zorgt ook voor betere opname van calcium in de darmen. Het beschermt ook de gezondheid van de hersenen, voorkomt stemmingsstoornissen (zoals depressie) en helpt om het cholesterolgehalte en een te hoge bloeddruk te beheersen.

Vitamine B12

Veel mannen en vrouwen hebben vaak een laag vitamine B12-gehalte, maar om andere redenen. Onderzoek laat zien dat de meeste mannen weliswaar voldoende B12 consumeren, maar moeite hebben met een goede opname van vitamine B12 als gevolg van bepaald medicijngebruik (met name bij protonpomp-remmers of PPI’s). Dit betreft vooral oudere mannen die meerdere medicijnen tegelijk slikken.

Antioxidant vitaminen (vitamine A, C en E)

Naarmate mannen ouder worden helpt het consumeren van antioxidanten om gezonde cellen te beschermen en celmutaties en tumorgroei te voorkomen. Ook gaat het verlies van spierweefsel en slagader beschadiging tegen.

Vitamine K

Vitamine K is belangrijk voor het opbouwen en behouden van sterke botten, bloedstolling en het voorkomen van hart- en vaatziekten.

Magnesium

Magnesium speelt een rol bij het reguleren van calcium-, kalium- en natriumgehaltes, en helpt aandoeningen zoals hoge bloeddruk, spierspasmen, hoofdpijn en hartziekten te voorkomen.

Als je veel stress hebt, enorm veel werkt of een spijsverteringsstoornis hebt die de absorptie belemmert, dan heb je meer kans op een lage magnesiumspiegel.

Omega-3 visolie

De omega 3 vetzuren waar het bij visolie om draait zijn de EPA en DHA vetzuren. Deze vetzuren zijn niet essentieel maar desondanks toch extreem belangrijk voor de gezondheid. Oftewel, het lichaam kan het wel zelf aanmaken maar extra ondersteuning vanuit voeding is toch belangrijk.

Een tekort aan omega 3 vetzuren wordt in verband gebracht met o.a. hart- en vaatziekten, depressie, een lagere intelligentie, kanker en artritis (bronbron).

Kalium

Een te lage kaliumspiegel verhoogt het risico op ritmestoornissen, vooral hoge bloeddruk (dat bij 1 op de 3 volwassen mannen voorkomt). Het is ook in verband gebracht met een traag metabolisme, vermoeidheid en zwakke botten en gewrichten.

Zink

Zink is een essentieel mineraal dat voor alle cellen nodig is. Het bevordert de gezondheid van de hersenen en ondersteunt het natuurlijke testosteronniveau. Het draagt bij aan een gezond libido en heeft invloed op de spermakwaliteit (bron).

Risicofactoren die te maken hebben met een vitamine- en mineralentekort bij mannen zijn:

 • Slecht dieet (veelvuldig eten van industrieel bewerkt voedsel)
 • Vegetariër of veganistisch zijn
 • Medicijngebruik die de werking van bepaalde vitaminen blokkeren
 • Lage sociaaleconomische status (armoede)
 • Alcohol en drugs
 • Voedselallergie

De beste multivitamine om te kopen voor mannen?

Er zijn verschillende multivitaminen verkrijgbaar voor mannen.

Ik raad die van royal green aan.

Royal green is een betrouwbaar merk met hoge kwaliteit producten.

Conclusie multivitaminen

Voor de meeste mensen kan het innemen van multivitaminen nuttig zijn. Maar vergeet niet dat het geen vervanging is voor een gezond dieet.

Richt je allereerst op een gezond en gevarieerd voedingspatroon, in plaats van enkel te vertrouwen op vitamines en supplementen. Zie multivitaminen daarom als een gezonde aanvulling op een gezond dieet.

Vraag jezelf af waarom je overweegt een multivitamine te nemen. Als je dit doet omdat je huidige voedingspatroon tekort schiet, concentreer je aandacht dan eerst daarop.

Begin met het volgen van een koolhydraatarm dieet en breng je voedingspatroon weer in balans met eiwitten, complexe koolhydraten, gezonde vetten en groente en fruit.

Wat eet je op dit moment? Maak eens een nauwkeurige analyse van wat je dagelijks eet. Door je bewust te worden van wat je wel en niet in je mond stopt, weet je ook waar je mogelijk een tekort aan hebt.

Val je in de risicogroepen die zijn genoemd in dit artikel? In dat geval kan het nuttig zijn om multivitaminen dagelijks als aanvulling te slikken.

Welk van de 7 buiktype heb jij en wat is jouw ideale dieetschema om jouw doel te bereiken?

Doe de test en ontdek direct hoe specifiek jij een platte buik krijgt

Wil je weten welke buiktype je hebt? Hoeveel calorieën jij per dag moet eten om je doel te bereiken? En hoe je met jouw type een platte en strakke buik krijgt en effectief buikvet weet te verbranden?

Doe dan mijn test en ontdek het in slechts 2 minuten.

Je zal het volgende ontdekken:

 • Welk type buik jij hebt en potentiële fouten die je maakt die jouw buikvet veroorzaken
 • Hoeveel calorieën en koolhydraten we aanraden voor jouw gewichtsdoel
 • Wat jij kan veranderen om een mooie platte of strakke buik te krijgen
 • Een op maat gemaakt voedingsschema en recepten op basis van jouw lichaam en voorkeuren waardoor jij in korte tijd voorgoed afrekent met overbodig vet en de buik van je dromen krijgt

Start buiktype test

Hoe nuttig was dit artikel voor jou?

Klik op een ster voor een beoordeling!

Omdat je dit artikel nuttig vond...

Volg ons op social media!

Jammer dat je dit artikel niet (zo) nuttig vindt.

Graag horen we hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

20 reacties op dit artikel

 • Wat zijn goede vitamines voor kinderen! Mijn zoon heeft vitiligo en wil hem vitamines bij geven!

  Brenda
  • In hoeverre zijn multivitamines voor dag en nacht te gebruiken bij 8 uur periodiek vasten? Wanneer neem je in dat geval de nacht- en wanneer neem je de dagvitamines in?

   Onno
 • Hi, welk merk? Solgar, Orthica, Swanson of maakt niet uit? Gr Barry

  Barry
  • O k zie t al, niet goed gelezen…

   Barry
 • Beste,

  Kan je vitakruid tauraat en malaat samen innemen

  MIchel
 • Beste Oscar Helms
  Is Vitakruid Multivitamine dag en nacht ook te adviseren voor actieve 50-plussers en 60-plussers?
  Zo niet, welke zou u dan adviseren?

  Corine
 • Hey Oscar!

  Ik ben al een tijdje koolhydraatarm aan het eten, en ik ben me een beetje zorgen aan het maken dat ik niet genoeg of voldoende vitaminen binnen krijg, ook al eet ik heel gezond. Je vermeldt hier een heleboel vitamines, maar ik heb geen zin om 20 verschillende tabletten te slikken, dus ik denk eraan gewoon een multivitamine te slikken, maar hoe sta jij tegenover deze?

  Groetjes,
  Valentine

  Valentine
 • Hi Oscar, bedankt voor dit informatieve artikel! Ik ben zelf op zoek naar een goed multivitamine supplement, maar vraag me af hoe het zit met allerlei vulstoffen, antiklonter- en glansmiddelen in de merken die je aanschrijft. Dit is toch behoorlijk slecht voor je, wegen de baten dan wel op tegen de lasten?

  Danielle
  • Hoi Danielle, dat klopt! Maar de multivitamine die ik aanraad van Royal Green bevat enkel natuurlijk antiklontermiddel zoals bijenwas dus dit is niet slecht voor je lichaam! :-)

   Oscar
 • Dag Oscar,

  De multi vit van solgar worden gemaakt voor de amerikaanse markt en zijn niet allemaal geschikt voor de westerse mensen.
  Vitaminen van Vitamin store heb ik nogal veel negatieve E-nummers gevonden,
  Geen idee of je hiervan op de hoogte bent .
  Complimenten voor de informatieve site!

  Met gezonde groet

  Joke

  Joke
  • Hoi Joke, bedankt voor de feedback! Ik geef het door aan Oscar :-)

   support
  • Hallo Joke, dankjewel. Voedingssupplementen moeten aan allerlei regels en eisen voldoen voordat ze op de Europese markt mogen worden gebracht. Dus stel dat Solgar in Amerika andere ingrediënten gebruikt, dan kun je er zeker van zijn dat die in Europa eruit zijn gehaald. In Amerika gelden andere regels voor de aanwezigheid van bepaalde stoffen. Maar misschien kun je wat specifieker zijn en ons vertellen welke je precies bedoelt. :)

   Avatar for Oscar Helm, MSc
   Oscar Helm, MSc Auteur
 • Joke/Oscar, waar zit hem dat in van die multi van Solgar? Ik heb namelijk net twee potjes van Solgar in huis gehaald. ik zag zo geen opvallende ingrediënten (of dosis ervan) op het etiket staan.

  Ingrid
 • Heb je een mening over Viteezy vitamines?

  Dineke
  • Daar heb ik geen ervaring mee.

   Avatar for Oscar Helm, MSc
   Oscar Helm, MSc Auteur
 • Beste Oscar, dank voor het informatieve artikel.

  Ik vroeg me af, als je royal green als beste multivitamine adviseert voor mannen, waarom neem je zelf dan de dag/nacht versie van vitakruid?

  Groet, Jacob

  Jacob
 • Hallo Oscar,

  Je raad voor vrouwen de royal green aan. Daarentegen raad je ook de vitakruit aan. Als ik de royal green lees, zit daar geen magnesium in? Dit zou ik er nog bij moeten slikken. Ook bij Royal green zou ik 4 pillen moeten slikken, bij vitakruit 1. Maakt dit nog uit ?
  Welke van de twee soort raadt je aan?

  Daarnaast heb ik een vraag of je ook ervaring hebt met dim capsules. Is dit een gezonde aanvulling of juist niet ?

  Es
  • Beste Es, deze https://happyhealthy.nl/bestellen/multi-vitamine kun je nemen (incl. magnesium). Je neemt dan 1 tablet bij het ontbijt. Er is enig wetenschappelijk onderzoek dat suggereert dat DIM mogelijk voordelen heeft voor de gezondheid van vrouwen. Mensen met een voorgeschiedenis van hormoongevoelige borstkanker of schildklieraandoeningen wordt afgeraden om DIM-supplementen te gebruiken.

   Avatar for Oscar Helm, MSc
   Oscar Helm, MSc Auteur
 • Welke multivitamine voor kind 2jaar met lactose-intolerantie raad je aan?
  Met name voor calcium aanvulling en vitamine D.

  En welke raad je aan voor zwanger wensen?

  Jamee
  • Beste Jamee, voor een kind van 2 jaar met lactose-intolerantie is het belangrijk om een multivitamine te kiezen die gemaakt is voor kinderen en die lactosevrij is. Kijk goed naar de hoeveelheid calcium en vitamine D die de multivitamine bevat en zorg ervoor dat deze voldoende is voor de leeftijd van het kind. Een optie is Davitamon Junior 1+ (lactosevrij en bevat calcium en vitamine D).

   Voor vrouwen die zwanger willen worden is het belangrijk om een multivitamine te kiezen die voldoende hoeveelheden van belangrijke voedingsstoffen zoals foliumzuur, ijzer en vitamine D bevat. Bijvoorbeeld Davitamon Compleet Mama Omega-3 Visolie (bevat voldoende foliumzuur, ijzer en vitamine D).

   Avatar for Oscar Helm, MSc
   Oscar Helm, MSc Auteur

Plaats een reactie

Over HappyHealthy

Oscar Helm, MSc Afslankcoach, voedingsdeskundige, psycholoog, dieetpsycholoog, orthomoleculair therapeut en bestsellerauteur

Hoi, ik ben Oscar Helm en in de afgelopen jaren heb ik duizenden mensen geholpen naar een gezonder gewicht en betere gezondheid.

HappyHealthy.nl trekt inmiddels ruim 10.000 bezoekers per dag en met mijn bestseller de Afslank Receptenbijbel laat ik zien dat afvallen zowel eenvoudig als leuk kan zijn!

Wil jij je kennis over afvallen testen? Doe dan deze test en ontdek direct je “Afslank IQ”.

Top artikelen

Wat je mag eten bij een koolhydraatarm dieet + De Voordelen & een Schema

Wat is het koolhydraatarm dieet precies en wat kan je wel en niet eten. Ontdek hier een voedingstabe...

Intermittent Fasting: Uitleg, 9 Voordelen en 10 Schema’s

Intermittent Fasting / vasten (onderbroken vasten) schrijft voor wanneer en hoe lang je wel en niet ...

12 Tips om Snel Buikvet te Verbranden + 5 Fouten

Hoe kun je snel afvallen rond de buik? Ontdek 12 gouden buikvet verbranden tips en ontwijk 5 ernstig...

23 Bewezen Tips voor Snel Afvallen (zonder ongefundeerde hypes)

Hoe kan je snel afvallen? Ontdek 23 bewezen tips om snel gewicht te verliezen zonder ongefundeerde c...

Oscar’s sapjes

Array ( [0] => Male )