852

Werkt Afvallen met Black Latte? Onderzoek + Ervaringen

‘Snel afvallen met een houtskooldrankje dat je bij het ontbijt kan drinken!’ en ‘tot 4 kg verliezen in 7 dagen!’

Wie wil dat nou niet? Het kan met Black Latte als ik de spectaculaire claims van de fabrikant mag geloven.

Toch zijn de Black Latte reviews van gebruikers op forums een stuk minder positief. Ik nam de tijd om zelf onderzoek te doen.

Doet Black Latte werkelijk wat het belooft? Of werkt het niet en is het pure onzin? Dat leer je in deze nieuwe recensie over dit populaire afslankdrankje.

Inhoud van dit artikel

Mijn mailbox is de afgelopen tijd overstroomd met vragen over de werkzaamheid van dit wonderbaarlijke houtskooldrankje.

En dus leek het me een goed idee om Black Latte te beoordelen. Lees verder om erachter te komen of dit supplement geschikt voor jou is.

Wat is Black Latte?

black latte verpakking op houten tafel

Black Latte wordt verkocht als afslankproduct en belooft dat je wekelijks kilo’s verliest door dagelijks een kopje van deze drank te nemen.

De fabrikant adverteert met het feit dat het drinken van het houtskooldrankje kan helpen om overtollige kilo’s vet kwijt te raken door de stofwisseling te verhogen.

Het wordt als een vervanger van koffie gepromoot en bevat nagenoeg geen cafeïne. De smaak wordt door sommigen met latte koffie vergeleken.

Het supplement bevat uitsluitend natuurlijke ingrediënten zoals actieve kool, l-carnitine en kokosmelk. Op de website valt te lezen dat Black Latte vet om zet in energie en je lichaam reinigt van gifstoffen.

Black Latte zou ook de eetlust onderdrukken waardoor je afvalt. Aangeraden wordt om dit product twee keer per dag te gebruiken. Bij het gebruik neem je één capsule die je vermengt met heet water. Een kuur van een maand belooft volgens de fabrikant magische resultaten.

Lees verder en ontdek wat er nu waar is van al deze spectaculaire claims voor gewichtsverlies.

Doe deze test en krijg jouw unieke op maat gemaakte keto schema, recepten en menu

 

Ontdek hoe je met jouw lichaam en behoeften je streefgewicht bereikt.

 

Vul een aantal simpele vragen in en laat ons voor jou een uniek plan maken waardoor jij in korte tijd voorgoed afrekent met overbodig vet.

 

Dit is geen jojo dieet, maar een manier waarop jij vol plezier resultaten behaalt en tegelijkertijd lekker eet.

 

Start keto test

 

Hoe werkt Black Latte?

vrouw houdt black latte koffie vast met verpakking ernaast

Hoe gaat het afvallen met Black Latte in zijn werk? Voor het beste resultaat wordt aangeraden om het drankje elke ochtend bij het ontbijt te nemen.

Je zou in eerste instantie denken dat het een kant-en-klaar drankje is, maar dat is het niet. Je krijgt capsules die in gekookt water moeten worden opgelost voordat je het kan drinken.

Volgens de fabrikant is het houtskooldrankje niet alleen een geweldige manier om af te vallen, maar ook om je lichaam te ontgiften.

De samenstelling van het product zou ervoor moeten zorgen dat de stofwisseling toeneemt en dat er een sneller gevoel van verzadiging optreedt. Dit zou allemaal mogelijk zijn vanwege de extracten die in de capsules aanwezig zijn.

Doet dit product ook écht wat het belooft? Daarvoor moeten we kijken naar de samenstelling van het product.

De basis van Black Latte bestaat uit verschillende ingrediënten die we vaker zien terugkomen in afslanksupplementen.

Klaar om te ontdekken wat de ingrediënten van Black Latte zijn? 

Wat zit er in Black Latte?

zwarte black latte capsules op witte tafel

In Black Latte zitten meerdere ingrediënten verwerkt die vaak worden gebruikt in afslanksupplementen.

Om een gefundeerd oordeel te kunnen geven over dit afslankproduct, heb ik onderzoek gedaan naar de samenstelling van Black Latte.

Uit welke stoffen is Black Latte samengesteld? En helpen deze ingrediënten bij het afvallen?

Hieronder de lijst met de belangrijkste ingrediënten van Black Latte:

L-carnitine

l-carnitine supplement van het merk NOW

Laat ik beginnen met l-carnitine. Over l-carnitine is al veel gezegd en geschreven. Maar werkt het ook?

Afslanksupplementen en energiedranken bevatten vaak l-carnitine omdat het gewichtsverlies zou stimuleren. L-carnitine is een niet-essentieel aminozuur dat een belangrijke rol speelt in het metabolisme van vetzuren (bronbron).

Dat klinkt veelbelovend zou je denken, want l-carnitine helpt om meer vetzuren naar de vetcellen te verplaatsen om te worden verbruikt als energie. En dat zou je terug moeten zien op de weegschaal. Toch? In de praktijk zijn de effecten bij zowel mensen als dieren klein (bron, bron).

Word een metabolisme machine en reken voorgoed af met buikvet via de nieuwste en verbeterde keto methode

 

Welke hoeveelheid calorieën, koolhydraten en andere nutriënten zijn perfect voor jouw lichaam om jouw metabolisme maximaal aan te zetten?

 

Doe onze test en laat het ons exact voor jouw lichaam berekenen. Ieder lichaam is anders en door je te focussen op wat werkt voor jouw lichaam

 

Een op maat gemaakte dieet voor jou werkt tot driemaal effectiever om je streefgewicht te bereiken dan een regulier dieet.

 

Klik hier om het dieet te ontdekken dat perfect is geoptimaliseerd voor jouw lichaam.

Actieve kool

actieve kool supplement met 100 capsules

Bij actieve kool denk je misschien aan houtskool voor bij de BBQ. Gelukkig is dat niet dezelfde stof.

Actieve kool is een geurloos, onoplosbaar zwart poeder dat vaak wordt gebruikt om een overdosis drugs te behandelen. Het zwarte poeder voorkomt dat gifstoffen in de maag worden opgenomen door zich eraan te binden.

Het menselijk lichaam kan actieve houtskool niet opnemen en daardoor verlaten de gifstoffen die zich aan actieve kool binden het lichaam via de ontlasting.

Actieve kool kent vele krachtige eigenschappen:

Deze voordelen zijn overigens niet allemaal wetenschappelijk bewezen. Toch hebben veel gebruikers positieve ervaringen met actieve kool.

Hoewel het niet wetenschappelijk is aangetoond lijkt het een logische gedachte dat actieve kool een detox werking heeft, het bindt immers giftige stoffen en bepaalde chemicaliën.

Sommige mensen beweren succes te hebben met afvallen na het drinken van actieve kool. Toch is er vooralsnog geen enkel onderzoek dat aantoont dat actieve kool kan helpen bij het afvallen en blijft het bij een marketinghype.

Meer over de werking van deze superfood vind je in mijn artikel over actieve kool.

Omega 3-vetzuren

Omega 3-vetzuren capsules

Over omega 3-vetzuren heb ik de afgelopen jaren ontzettend veel geschreven.

Ik kan er kort over zijn: dat omega-3 vetzuren ontzettend gezond zijn staat als een paal boven water. Omega 3-vetrzuren zijn meervoudig onverzadigde vetzuren en onderverdeeld in verschillende soorten vet (o.a. ALA, DHA en EPA).

Omega-3 helpt het risico op hart- en vaatziekten te verminderen en kan een hoge bloeddruk verlagen (bronbron).

En wat doet het nemen van omega-3 voor je overgewicht? Een aantal studies laten zien dat visolie supplementen, in combinatie met een dieet en beweging, helpen bij het afvallen (bronbron).

Uit een andere meta-analyse met visolie supplementen bleek dat het gewicht niet aanzienlijk afnam terwijl wel de tailleomtrek afnam, wat de waist-to-hip ratio verbeterde (bron).

Kokosmelk

glas kokosmelk naast opengebroken kokosnoot op houten tafel

Kokosmelk wordt als ingrediënt gebruikt omdat het een aangename smaak heeft. Volgens de producenten van Black Latte ondersteunt kokosmelk ook gewichtsverlies. Is deze claim waar?

Er zijn aanwijzingen dat vetzuren van middellange ketens (MCT-vetten, Medium Chain Triglyceriden) (waarvan zich kleine hoeveelheden in kokosmelk bevinden) bijdragen aan tijdelijk verhoogde stofwisseling.

Ook blijkt uit onderzoek dat MCT-vetten kunnen helpen om de eetlust beter te onderdrukken in vergelijking met andere vetten (bron, bron).

Het is echter onwaarschijnlijk dat de kleine hoeveelheden MCT-vetten in kokosmelk aanzienlijke effecten hebben op het lichaamsgewicht of de stofwisseling.

Geen enkel onderzoek heeft direct onderzocht of kokosmelk de stofwisseling kan beïnvloeden. Meer studies zijn nodig voordat we betrouwbare conclusies kunnen trekken.

Black Latte dosering en bijwerkingen

Black Latte maken is heel eenvoudig. Lees het etiket van het product en volg de instructies van de fabrikant op.

De aanbevolen dosering is om dit drankje eenmaal per dag te drinken. Dit mag niet worden verhoogd of verlaagd omdat dit bijwerkingen kan veroorzaken.

Black Latte moet als kuur ten minste drie maanden dagelijks worden ingenomen om resultaten te zien.

Lees de instructies zorgvuldig door voordat je Black Latte inneemt:

 • Laat eerst water koken.
 • Neem 200 ml kokend water
 • Voeg een schepje Black Latte toe en roer goed totdat de stof is opgelost
 • Voor het beste resultaat drink je het drankje elke ochtend bij het ontbijt

Hoewel Black Latte een supplement is met natuurlijke ingrediënten zijn bijwerkingen altijd mogelijk. Er zijn mensen die last hebben van kokos allergieën en daarom dit drankje beter niet kunnen drinken.

Daarom is het belangrijk dat je de volgende aandachtspunten in acht neemt:

 • Het is niet geschikt voor mensen onder de 18 jaar
 • De aanbevolen dagelijkse dosis niet overschrijden
 • Gebruik het product niet als je allergisch of overgevoelig bent voor de ingrediënten
 • Niet geschikt voor zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven
 • Bewaar het op een droge, koele plaats en uit de buurt van kinderen

Neem bij twijfel altijd eerst contact op met je huisarts.

Wil je gewicht verliezen met behulp van een pil?

Een effectief en krachtig supplement dat gewichtsverlies ondersteunt is glucomannan. Dit omdat de vezels van glucomannan veel water absorberen en daarmee bijdragen aan een verminderde eetlust en een verhoogd verzadigingsgevoel.

Ontdek precies hoe glucomannan werkt en hoe Christien er gewicht mee verloor en een strakkere buik kreeg.

Bekijk mijn eigen merk Glucomannan (zonder extra vulmiddelen)

Video: Black Latte – Complete onzin!

Black Latte reviews en ervaringen

Ondanks dat het houtskooldrankje pas eind 2018 op de markt is gebracht, zijn er voldoende gebruikerservaringen met Black Latte te lezen.

De negatieve reacties zijn niet van de lucht. Hieronder een kleine greep uit de reactie die ik op het internet ben tegengekomen:

Nadat ik op Facebook een advertentie over Black Latte voorbij zag komen, besloot ik een kuurtje voor enkele weken te volgen. Ik wilde graag wat extra kilo’s afvallen en de resultaten op de promoties zagen er goed uit. Ik dronk het drankje in plaats van gewone koffie. Nu ik de kuur voor enkele weken gevolgd heb kan ik zeggen dat het helemaal niets doet! Het hielp me helemaal niet om af te vallen. Voor mij was het weggegooid geld! – Sophie 

Ik heb wel het idee dat het geholpen heeft om wat gewicht kwijt te raken. Mijn laatste weegmoment gaf aan dat ik 1,5 kg verloren ben sinds ik black latte begon te gebruiken. Moet er wel bij vermelden dat ik beter op mijn voeding ben gaan letten. Het is geen onmiddellijke oplossing en je moet zeker wat geduld hebben. – Maud 

In het verleden heb ik verschillende pogingen gedaan om af te vallen met supplementen. De meeste leken weinig effect te hebben. Ik hoorde mijn vriendin praten over black latte. Toch maar eens proberen dacht ik. Tien dagen lang dronk ik black latte iedere ochtend bij het ontbijt. De smaak vond ik persoonlijk een beetje een afknapper. Het is gewoon heet water met een zwarte drab met onopgeloste korrels van actieve kool. Met koffie heeft dit goedje helemaal niets te maken… Ook werden mijn tanden en tong tijdelijk zwart. Niet echt handig als je midden op je werk zit! Uiteindelijk ben ik ermee gestopt omdat ik het niet lekker vond en geen verschil zag op de weegschaal. – Roos

Prijs en kosten Black Latte

De prijs van Black latte varieert tussen de 38 euro en 54 euro, afhankelijk van hoeveel stuks je afneemt. Bij afname van minimaal 4 stuks bespaar je tot 30% korting:

 • Voor 1 pak van 100 gram betaal je € 53,99
 • Voor 2 pakken betaal je € 45,89
 • Voor 3 pakken betaal je € 40,49
 • Voor 4 pakken betaal je € 37,79

Een verpakking bevat een inhoud van 100 gram.  Met 2 theelepels Black Latte gebruik je ongeveer 14 gram per dag. Dat betekent dat je ongeveer 7 dagen kunt doen met een pak van 100 gram.

Black Latte kopen of bestellen?

Je kunt het drankje online bestellen op de officiële website of hier voordelig op bol.com. Het is niet te koop in winkels of drogisterijen zoals de Etos of Kruidvat.

Op het internet zijn verschillende namaak Black Latte producten te vinden op nepwebwinkels die je proberen te verleiden met lage prijzen.

De fabrikant levert het product aan verschillende landen, dus de verzendkosten kunnen variëren, afhankelijk van waar je woont. De verzenddagen zijn meestal 3-5 dagen, al zijn er ook mensen die klagen dat ze hun bestelling nooit hebben gekregen.

Conclusie: is Black Latte de moeite waard?

De grote vraag is: kunnen we afvallen met Black Latte? Als we de wonderbaarlijke claims van de fabrikant mogen geloven dan is dit een waanzinnig product.

Goede marketing en torenhoge verwachtingen kunnen veel doen met een afslankproduct. Maar de reviews en recensies van gebruikers met Black Latte zijn over het algemeen een stuk minder positief. Op verschillende forums valt te lezen dat dit drankje ‘onzin’ is en ‘niet werkt’.

Ook Renger Witkamp, hoogleraar voeding en farmacologie aan de Wageningen University & Research, is vrij duidelijk over de zogenaamde werkzaamheid van Black Latte:

‘Dit werkt niet. Als ik naar de ingrediënten kijk, dan zit daar niets bij waarvan je echt veel kunt afvallen’ legt hij uit in Radar Radio.

Luister hieronder het volledige radiofragment van Radar over Black Latte:

De conclusie is dan ook: Black Latte is grote onzin als afslanksupplement en doet helemaal niets voor je als het gaat om afvallen.

De gebruikte ingrediënten hebben zich in wetenschappelijke onderzoeken op geen enkele manier bewezen. Wat overblijft zijn onwaarheden van de fabrikant en reviews van websites die er financieel een slaatje uit proberen te slaan.

De beste manier om af te vallen is door een gezond voedingspatroon te volgen en regelmatig te bewegen. Overweeg je om toch met een afslanksupplement af te vallen? Ga dan voor een effectief en krachtig supplement met bewezen effecten als glucomannan. Dit omdat de vezels van glucomannan veel water absorberen en daarmee bijdragen aan een verminderde eetlust en een verhoogd verzadigingsgevoel.

Van glucomannan is wetenschappelijk bewezen dat het gewichtsverlies kan ondersteunen in combinatie met een energiebeperkt dieet.

Ontdek precies hoe glucomannan werkt en hoe Christien er gewicht mee verloor en een strakkere buik kreeg:

Bekijk mijn eigen merk Glucomannan (zonder extra vulmiddelen)

Hoe nuttig was dit artikel voor jou?

Klik op een ster voor een beoordeling!

Omdat je dit artikel nuttig vond...

Volg ons op social media!

Jammer dat je dit artikel niet (zo) nuttig vindt.

Graag horen we hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

1 reactie op dit artikel

 • Beste Oscar,

  Als ik de website van Black Latte doorneem en de succesfoto’s bekijk, denk ik direct: ‘ONZIN’.
  De tekst is te opdringerig: ‘Schiet op, plaats je bestelling voordat de korting naar de volgende lezer gaat’, dat wekt mij automatisch argwaan op.
  Daarnaast staat er: ‘Een van onze specialisten zal contact opnemen om de bestelling te bevestigen’. Hoezo ‘specialisten’? Wat is er zo speciaal aan om de bestelling te bevestigen? Er had beter ’telefonisten’ kunnen staan.
  Waarom is de hele tekst in het Nederlands, maar de calculatie in het Engels?
  Ik heb vijf keer het ‘kortingswiel’ uitgeprobeerd en elke keer kreeg ik de hoofdprijs van 50% korting. Ook dát wekte bij mij argwaan op. Die waanzinnig hoge korting was overigens slechts 15 minuten geldig, want daarna ging de korting naar een andere geluksvogel. Ook was de aanbieding alléén tot vandaag geldig. Al met al aansporingen om je maar tot kopen aan te zetten.

  Snel afvallen lijkt ideaal, maar dat is het niet altijd. Het vet raak je wel kwijt, maar de overtollige huid niet. Ik adviseer Black Latte om te kiezen voor een meer betrouwbare tekst. Hun opdringerige verkoopstijl beviel me direct al niet en ik neem aan dat ik niet de enige ben. Ook dat domme ‘kortingswiel’ moeten ze verwijderen van hun webpagina. Veel te doorzichtig en amateuristisch.

  Ik heb ooit van iemand een formule gekocht om geld te verdienen. Die formule heb ik aangepast, om professioneler en meer vertrouwd over te doen laten komen.
  Vervolgens heb ik in kranten geadverteerd met de tekst:
  “NOOIT MEER FINANCIËLE PROBLEMEN, MET GEHEIME, ALTIJD WERKENDE FORMULE. Voor gratis informatie, stuur dan een aan uzelf geadresseerde en gefrankeerde envelop naar Winners Only, postbus…. te Haarlem’.
  Honderden reacties kreeg ik van mensen die deze formule wilde hebben. Ze konden hem voor 50 gulden van mij kopen. Veel mensen stuurden inderdaad 50 gulden naar mijn postbusnummer en ze ontvingen van mij de formule. Ze zullen zich allemaal belazerd hebben gevonden, want die ‘geheime formule’ stelde niet zoveel voor.

  Wat ik met bovenstaand verhaal zeggen wil: je kunt mensen álles verkopen, als je boodschap maar nieuwsgierig maakt en betrouwbaar overkomt. Het gaat om de eerste indruk die je maakt. De website van Black Latte wekte bij mij absoluut geen vertrouwen, maar eerder achterdocht.

  Tot zover mijn relaas.
  Vriendelijke groeten, Kees Hooreman

  Kees

Plaats een reactie

Over HappyHealthy

Oscar Helm, MSc Afslankcoach, voedingsdeskundige, psycholoog, dieetpsycholoog, orthomoleculair therapeut en bestsellerauteur

Hoi, ik ben Oscar Helm en in de afgelopen jaren heb ik duizenden mensen geholpen naar een gezonder gewicht en betere gezondheid.

HappyHealthy.nl trekt inmiddels ruim 10.000 bezoekers per dag en met mijn bestseller de Afslank Receptenbijbel laat ik zien dat afvallen zowel eenvoudig als leuk kan zijn!

Wil jij je kennis over afvallen testen? Doe dan deze test en ontdek direct je “Afslank IQ”.

Top artikelen

Wat je mag eten bij een koolhydraatarm dieet + De Voordelen & een Schema

Wat is het koolhydraatarm dieet precies en wat kan je wel en niet eten. Ontdek hier een voedingstabe...

Intermittent Fasting: Uitleg, 9 Voordelen en 10 Schema’s

Intermittent Fasting / vasten (onderbroken vasten) schrijft voor wanneer en hoe lang je wel en niet ...

12 Tips om Snel Buikvet te Verbranden + 5 Fouten

Hoe kun je snel afvallen rond de buik? Ontdek 12 gouden buikvet verbranden tips en ontwijk 5 ernstig...

23 Bewezen Tips voor Snel Afvallen (zonder ongefundeerde hypes)

Hoe kan je snel afvallen? Ontdek 23 bewezen tips om snel gewicht te verliezen zonder ongefundeerde c...

Oscar’s sapjes

Array ( [0] => Male )