
Blauw bananenbrood? Het klinkt als een mislukt baksel, maar niets is minder waar. Door een zogenaamd blauwtje te bakken, voorzie jij je lichaam van een overheerlijke cake die rijk is aan voedingsstoffen. Een bananenbrood gevuld met bosbessen is een garantie voor succes. Een vrolijke smurfenkleur met de welbekende lekkere smaak van bananenbrood. Wanneer probeer jij ‘m uit? Als ontbijt, lunch, toetje of als snack?
Wil je een voorbeeld afslank weekmenu incl. recepten en boodschappenlijstje?
Klik hier en ik stuur ze direct gratis naar je toe.
Bruin en blauw kleuren
De oven is je beste vriend bij dit recept. Mocht het bananenbrood te snel bruin kleuren, kun je dat oplossen door het brood halverwege te bedekken met aluminiumfolie. Zo zorg je dat er geen zwart baksel uit de oven komt, terwijl je kunstwerk wel nog verder gaart. Je beschermt het als het ware als een laagje zonnebrand tegen de verbranding, terwijl het brood wel nog lekker bruin kleurt.
Over kleur gesproken: de blauwe kleur van het brood ontstaat door de blauwe bessen die in het deeg worden verwerkt. Je kunt het bananenbrood nóg blauwer maken door een handje blauwe bessen te bewaren tijdens het bakken. Gebruik deze als topping en gun jezelf ook een lust voor het oog!
Wat heb je nodig:
- 3 bananen
- 4 eieren (ga voor biologisch!)
- 1 tl vanille-extract
- 100 g amandelmeel
- 150 g bloem
- 2 tl bakpoeder
- 1 tl baking soda
- 140 g blauwe bessen
Werkwijze:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Pel de bananen en pureer ze met een staafmixer of een vork. Doe de eieren één voor één bij de gepureerde bananen en klop tussendoor telkens met een spatel of een garde.
- Voeg als alle eieren goed zijn opgenomen het vanille-extract toe. Roer nogmaals goed.
- Voeg nu het amandelmeel, de bloem, het bakpoeder en de baking soda toe. Maak er met een spatel of een garde een egaal beslag van.
- Doe ook de blauwe bessen erbij en roer deze er doorheen.
- Bekleed een bakvorm met bakpapier en giet het beslag erin.
- Heb je extra bosbessen over? Strooi deze dan over het beslag heen als topping.
- Zet het bananenbrood ongeveer 50 minuten in de voorverwarmde oven, totdat dit gaar en goudbruin is.
Doe mijn gratis dieet test en ontdek welke dieet voor jou het meeste resultaat oplevert
Wil je succes maar wil je je tijd niet verspillen aan diëten die niet passen bij jouw situatie?
Met al mijn kennis en ervaring heb ik een korte test ontwikkeld. De uitslag geeft je een dieet dat het beste past bij jouw situatie, jouw persoonlijkheid en jouw behoeften.
Hiermee vergroot je je kansen op een succesvol dieetproces, zonder jojo-effect of andere vervelende bijeffecten.
Het duurt slechts enkele minuten.
Ga naar de test en ontdek welke dieet het beste bij jou past »»
Ik wil mij graag uitschrijven voor deze berichten
ik wil geen bloem gebruiken. kan het ook met havermeel?
Mijn zoontje houdt niet van brood of wraps, dus tussen de middag zoek ik altijd naar iets gezonds. Hij houdt meer van crackers of pannenkoek (ik heb jouw havermout pannekoeken ook al regelmatig op tafel staan), maar is deze bananencake een goed alternatief?