Blauw bananenbrood? Het klinkt als een mislukt baksel, maar niets is minder waar. Door een zogenaamd blauwtje te bakken, voorzie jij je lichaam van een overheerlijke cake die rijk is aan voedingsstoffen. Een bananenbrood gevuld met bosbessen is een garantie voor succes. Een vrolijke smurfenkleur met de welbekende lekkere smaak van bananenbrood. Wanneer probeer jij ‘m uit? Als ontbijt, lunch, toetje of als snack?
Word een metabolisme machine en reken voorgoed af met buikvet via de nieuwste en verbeterde keto methode
Welke hoeveelheid calorieën, koolhydraten en andere nutriënten zijn perfect voor jouw lichaam om jouw metabolisme maximaal aan te zetten?
Doe onze test en laat het ons exact voor jouw lichaam berekenen. Ieder lichaam is anders en door je te focussen op wat werkt voor jouw lichaam
Een op maat gemaakte dieet voor jou werkt tot driemaal effectiever om je streefgewicht te bereiken dan een regulier dieet.
Klik hier om het dieet te ontdekken dat perfect is geoptimaliseerd voor jouw lichaam.
Bruin en blauw kleuren
De oven is je beste vriend bij dit recept. Mocht het bananenbrood te snel bruin kleuren, kun je dat oplossen door het brood halverwege te bedekken met aluminiumfolie. Zo zorg je dat er geen zwart baksel uit de oven komt, terwijl je kunstwerk wel nog verder gaart. Je beschermt het als het ware als een laagje zonnebrand tegen de verbranding, terwijl het brood wel nog lekker bruin kleurt.
Over kleur gesproken: de blauwe kleur van het brood ontstaat door de blauwe bessen die in het deeg worden verwerkt. Je kunt het bananenbrood nóg blauwer maken door een handje blauwe bessen te bewaren tijdens het bakken. Gebruik deze als topping en gun jezelf ook een lust voor het oog!
Wat heb je nodig:
- 3 bananen
- 4 eieren (ga voor biologisch!)
- 1 tl vanille-extract
- 100 g amandelmeel
- 150 g bloem
- 2 tl bakpoeder
- 1 tl baking soda
- 140 g blauwe bessen
Werkwijze:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Pel de bananen en pureer ze met een staafmixer of een vork. Doe de eieren één voor één bij de gepureerde bananen en klop tussendoor telkens met een spatel of een garde.
- Voeg als alle eieren goed zijn opgenomen het vanille-extract toe. Roer nogmaals goed.
- Voeg nu het amandelmeel, de bloem, het bakpoeder en de baking soda toe. Maak er met een spatel of een garde een egaal beslag van.
- Doe ook de blauwe bessen erbij en roer deze er doorheen.
- Bekleed een bakvorm met bakpapier en giet het beslag erin.
- Heb je extra bosbessen over? Strooi deze dan over het beslag heen als topping.
- Zet het bananenbrood ongeveer 50 minuten in de voorverwarmde oven, totdat dit gaar en goudbruin is.
Welk van de 7 buiktype heb jij en wat is jouw ideale dieetschema om jouw doel te bereiken?
Doe de test en ontdek direct hoe specifiek jij een platte buik krijgt
Wil je weten welke buiktype je hebt? Hoeveel calorieën jij per dag moet eten om je doel te bereiken? En hoe je met jouw type een platte en strakke buik krijgt en effectief buikvet weet te verbranden?
Doe dan mijn test en ontdek het in slechts 2 minuten.
Je zal het volgende ontdekken:
- Welk type buik jij hebt en potentiële fouten die je maakt die jouw buikvet veroorzaken
- Hoeveel calorieën en koolhydraten we aanraden voor jouw gewichtsdoel
- Wat jij kan veranderen om een mooie platte of strakke buik te krijgen
- Een op maat gemaakt voedingsschema en recepten op basis van jouw lichaam en voorkeuren waardoor jij in korte tijd voorgoed afrekent met overbodig vet en de buik van je dromen krijgt
Ik wil mij graag uitschrijven voor deze berichten
ik wil geen bloem gebruiken. kan het ook met havermeel?
Mijn zoontje houdt niet van brood of wraps, dus tussen de middag zoek ik altijd naar iets gezonds. Hij houdt meer van crackers of pannenkoek (ik heb jouw havermout pannekoeken ook al regelmatig op tafel staan), maar is deze bananencake een goed alternatief?