shopify site analytics

Een blauwtje bakken: bananenbrood met bosbessen

Blauw bananenbrood? Het klinkt als een mislukt baksel, maar niets is minder waar. Door een zogenaamd blauwtje te bakken, voorzie jij je lichaam van een overheerlijke cake die rijk is aan voedingsstoffen. Een bananenbrood gevuld met bosbessen is een garantie voor succes. Een vrolijke smurfenkleur met de welbekende lekkere smaak van bananenbrood. Wanneer probeer jij ‘m uit? Als ontbijt, lunch, toetje of als snack?

Wil je een voorbeeld afslank weekmenu incl. recepten en boodschappenlijstje?

Klik hier en ik stuur ze gratis naar je toe.

Bruin en blauw kleuren

De oven is je beste vriend bij dit recept. Mocht het bananenbrood te snel bruin kleuren, kun je dat oplossen door het brood halverwege te bedekken met aluminiumfolie. Zo zorg je dat er geen zwart baksel uit de oven komt, terwijl je kunstwerk wel nog verder gaart. Je beschermt het als het ware als een laagje zonnebrand tegen de verbranding, terwijl het brood wel nog lekker bruin kleurt.

Over kleur gesproken: de blauwe kleur van het brood ontstaat door de blauwe bessen die in het deeg worden verwerkt. Je kunt het bananenbrood nóg blauwer maken door een handje blauwe bessen te bewaren tijdens het bakken. Gebruik deze als topping en gun jezelf ook een lust voor het oog!

Wat heb je nodig:

  • 3 bananen
  • 4 eieren (ga voor biologisch!)
  • 1 tl vanille-extract
  • 100 g amandelmeel
  • 150 g bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 tl baking soda
  • 140 g blauwe bessen

Werkwijze:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Pel de bananen en pureer ze met een staafmixer of een vork. Doe de eieren één voor één bij de gepureerde bananen en klop tussendoor telkens met een spatel of een garde.
  • Voeg als alle eieren goed zijn opgenomen het vanille-extract toe. Roer nogmaals goed.
  • Voeg nu het amandelmeel, de bloem, het bakpoeder en de baking soda toe. Maak er met een spatel of een garde een egaal beslag van.
  • Doe ook de blauwe bessen erbij en roer deze er doorheen.
  • Bekleed een bakvorm met bakpapier en giet het beslag erin.
  • Heb je extra bosbessen over? Strooi deze dan over het beslag heen als topping.
  • Zet het bananenbrood ongeveer 50 minuten in de voorverwarmde oven, totdat dit gaar en goudbruin is.
Samenvatting
Recept naam
Een blauwtje bakken: bananenbrood met bosbessen
Voorbereidingstijd
Bereidingstijd
Totale Tijd
Gemiddelde rating
3.5 Based on 7 Review(s)

2 Reacties op "Een blauwtje bakken: bananenbrood met bosbessen"

  1. Petra says:

    Ik wil mij graag uitschrijven voor deze berichten

  2. Margreeth says:

    ik wil geen bloem gebruiken. kan het ook met havermeel?

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *