shopify site analytics

Broccoli-pastinaakstamppot: Niet Snel te Vergeten

Wij Nederlanders zijn gek op stamppot. Sterker nog: het zit in onze genen. Vooral in de winter zijn we er gek op. Heerlijk met aardappelen, andijvie, boerenkool of wortelen.

En dan het liefste geserveerd met een vette worst en veel jus. Lekker, maar niet altijd even gezond. Met deze broccoli-pastinaakstamppot heb je een gezonder alternatief dat minstens zo lekker is.

Wil je een voorbeeld afslank weekmenu incl. recepten en boodschappenlijstje?

Klik hier en ik stuur ze gratis naar je toe.

Pastinaak: wat is dat ook alweer?

Pastinaak is een knolgroente en staat bekend als een zogenoemde vergeten groente. Hij heeft een uitgesproken anijsachtige smaak en ligt vanaf augustus in de schappen. Vooral in de middeleeuwen was deze knol enorm populair.

Door de komst van de aardappel werd pastinaak steeds minder vaak gegeten, vandaar dat pastinaak behoort tot de vergeten groenten. Maar gelukkig is de knol weer terug van weggeweest. De laatste jaren zie je hem steeds vaker opduiken in recepten.

Veel mensen weten niet zo goed hoe ze een pastinaak moeten bereiden. Dat is jammer, want los van de unieke smaak bevat deze witte wortel veel gezonde stoffen, zoals vitamine B5 en K, foliumzuur en fosfor. Goed om te weten: die zitten voornamelijk vlak onder de schil. HappyHealthy legt je graag uit hoe je van pastinaak een lekkere stamppot kan maken.

Wat heb je nodig:

  • 400 g broccoli
  • 400 g pastinaak
  • 300 g rundergehaktballetjes
  • 1 klontje boter
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • Een snufje peper

Werkwijze:

  • Zet een grote pan op het vuur en giet er een laagje water in. Snij de pastinaak in dunne halve plakken zonder schil.
  • Snij de broccoli in stukken en maak van de steel kleine blokjes.
  • De pastinaak en de broccoli mogen in de pan. Doe de deksel erop en laat dit ongeveer 12 minuten koken.
  • Hak de ui en de knoflook fijn.
  • Pak een braadpan en doe daar boter in. Bak de gehaktballetjes samen met de ui en de knoflook.
  • Giet de pastinaak en broccoli af. Strooi er wat peper overheen.
  • Stampen maar! Verdeel de stamppot over twee borden, samen met de knoflook, ui en de gehaktballetjes.

Maak jij onnodige fouten die het afvallen vertragen?

Doe deze test en ontdek je “Afslank IQ”.

Verbrand snel overtollige kilo’s en buikvet met simpel te maken afslank recepten

Wist je dat uit onderzoek blijkt dat 2 of de 3 mensen juist aankomt van een dieet in plaats van afvalt?

Om die reden heb ik een effectieve en moderne afslank methode ontwikkeld die makkelijk vol te houden is en het jojo-effect compleet vermijdt.

Je krijgt daarbij overheerlijke recepten voor snelle vetverbranding met blijvend resultaat.

Je vindt onder andere het volgende in mijn populaire afslank receptenboek:

  • Meer dan 100 overheerlijke recepten die snel en makkelijk klaar te maken zijn (en waar de rest van het gezin ook van meegeniet)
  • Hoe je met mijn lekkere recepten, zoals vlees-, vis-, kip- of vegetarische gerechten, meerdere kilo’s per week verliest
  • 6 verschillende categorieën van recepten, met onder meer kipgerechten, visgerechten, vegetarische gerechten, salades, sauzen, dressings, desserts en meer
  • Tijdbesparende kant-en-klare dag- en weekmenu’s + boodschappenlijstjes

Ontdek hoe je meerdere kilo’s per week verliest met lekkere en simpel te maken afslank recepten:

Afslank Receptenbijbel Risicovrij Uitproberen

Samenvatting
recipe image
Recept naam
Broccoli-pastinaakstamppot
Voorbereidingstijd
Bereidingstijd
Totale Tijd
Gemiddelde rating
31star1star1stargraygray Based on 13 Review(s)