shopify site analytics

Ananas-komkommer smoothie met druiven

Wie van fruitsmoothies houdt, raden we zeker aan om deze ananas-komkommer-smoothie met druiven te maken. Een smakelijke combinatie van groente en fruit. Heerlijk bij de lunch, maar ook als ontbijt.

Ananas: geel en gezond

Columbus was in 1493 de eerste Europese ontdekker van de ananas. Hij vond het fruit zo lekker dat hij besloot om het mee te nemen naar Europa. In die tijd bestonden er natuurlijk nog geen vriezers, dus fruit bewaren was niet altijd even makkelijk. Het waren alleen de rijken die ananas konden betalen. Tuinders zochten naar manieren om ananas zelf te kweken. Dat lukte pas in 1600.

Sindsdien zijn we helemaal verknocht aan de ananas. Niet alleen vanwege de smaak, maar ook vanwege het gezonde karakter. Het werkt bloeddrukverlagend, bevordert de vruchtbaarheid en draagt bij aan herstel van de huid.

Samen met de witte druiven krijgt deze smoothie een zoete smaak. Deze kleine vitaminebommetjes zorgen voor de nodige vezels in deze smoothie. In combinatie met de komkommer en veldsla bevat deze smoothie dus veel voedingsstoffen die je de nodige energie geven. Een aanrader voor wie van frisse smoothies houdt: doe er een paar blaadjes munt bij.

Wat heb je nodig:

  • 250 g ananas
  • 0,5 komkommer
  • 75 g veldsla
  • 125 g witte druiven
  • 165 ml water

Werkwijze:

  • Snij de schil van de ananas en hak het fruit in stukken. Doe de ananas samen met de rest in de blender.
  • Laat deze 30 seconden draaien tot de smoothie glad is.
  • Schenk de smoothie in twee glazen. Proost!

Samenvatting
recipe image
Recept naam
Ananas-komkommer smoothie met druiven
Voorbereidingstijd
Bereidingstijd
Totale Tijd
Gemiddelde rating
21star1stargraygraygray Based on 7 Review(s)

Drs. Oscar Helm

MSc Oscar Helm is afslankcoach, voedingsdeskundige, dieetpsycholoog, orthomoleculair therapeut en bestseller-auteur. Met HappyHealthy.nl heeft hij het doel om mensen te informeren en te inspireren om de meest optimale en gezonde leefstijl keuzes te maken op basis van wetenschappelijk onderbouwde adviezen.