shopify site analytics

Bleekselderij smoothie met banaan en appel

Tegenwoordig kijken we niet raar op van de verschillende soorten ingrediënten die in een smoothie worden gedaan. Als je een juiste combinatie maakt van groenten en fruit, heb je een overheerlijk drankje te pakken. Dat blijkt maar weer bij deze bleekselderij smoothie.

Bleekselderij

Bleekselderij is hartstikke goed voor je. Deze groene stengels bevatten namelijk veel bètacaroteen en daar zijn je botten, tanden en huid blij mee. Net als asperges bevat ook bleekselderij veel kalium. Dit essentiële mineraal is goed voor de hersenen, zenuwen, spieren en de bloeddruk. Kortom: een prima ingrediënt voor een voedzame smoothie!

Om de smoothie een fris en fruitig tintje te geven, voeg je nog wat banaan toe. Daardoor krijgt dit drankje een romigere structuur. Doe er nog wat appel en een komkommer bij en je bent helemaal gezond bezig. Met als finishing touch wat citroensap krijgt je smoothie een frisse boost.

Wanneer je de bleekselderij smoothie drinkt als ontbijt, ben je verzekerd van een goede start van de dag. Ook tijdens de lunch of als tussendoortje is dit drankje geschikt!

Wat heb je nodig:

  • 2 bananen
  • 2 appels
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 citroen
  • 1 komkommer

Werkwijze:

  • Snij de bleekselderij, banaan, appel en komkommer in grove stukken. Doe deze in de blender. Knijp de citroen uit in de blender.
  • Laat deze 30 seconden draaien tot de smoothie glad is. Voeg eventueel wat water toe.
  • Schenk de smoothie in twee glazen. Proost!

Samenvatting
recipe image
Recept naam
Bleekselderij smoothie met banaan en appel
Voorbereidingstijd
Bereidingstijd
Totale Tijd
Gemiddelde rating
2.51star1star1stargraygray Based on 4 Review(s)

Drs. Oscar Helm

MSc Oscar Helm is afslankcoach, voedingsdeskundige, dieetpsycholoog, orthomoleculair therapeut en bestseller-auteur. Met HappyHealthy.nl heeft hij het doel om mensen te informeren en te inspireren om de meest optimale en gezonde leefstijl keuzes te maken op basis van wetenschappelijk onderbouwde adviezen.