shopify site analytics

Bloemkoolsalade met feta: creatief met kool

Veel mensen kennen bloemkool van de combinatie met bijvoorbeeld aardappelen en vlees. Daar is natuurlijk niets mis mee, maar de bloemkool is meer waard dan dat.

Heb je de groente weleens in een salade verwerkt? Zo niet, dan is dit recept zeker de moeite waard om te proberen. Samen met wat feta, cannellinibonen en eventueel rode paprika heb je in een paar minuten tijd een dijk van een salade op tafel.

Wil je een voorbeeld afslank weekmenu incl. recepten en boodschappenlijstje?

Klik hier en ik stuur ze gratis naar je toe.

Bloemkool: de witte krachtpatser

Bloemkool komt oorspronkelijk uit Azië, maar de groente is vandaag de dag niet weg te denken uit de Hollandse keuken.  Bloemkool is ontzettend gezond en zit bomvol met antioxidanten, vitamines en mineralen.

Goed om te weten: het bevat een stof die mogelijk het risico op kanker verkleint. Daarnaast blijkt de kool goed te zijn voor de gezondheid van onze hersenen en heeft het ontstekingsremmende eigenschappen.

Ook niet onbelangrijk: bloemkool is ook gewoon heel erg lekker! Vooral als je er een beetje op een creatieve manier mee omgaat. Dat bewijst deze bloemkoolsalade met feta wel. Niet echt een fan van bloemkool? Wees gerust: na het eten van deze salade ben je overtuigd.

Wat heb je nodig:

  • 400 g bloemkool
  • 150 g feta
  • 250 g cannellinibonen
  • 7½ g munt
  • 1 el olijfolie
  • 1 rode paprika
  • 1 tl salie
  • Peper

Werkwijze:

  • Snijd de bloemkool en de paprika in stukjes en doe deze in een kom. Voeg de bonen toe.
  • Hak de muntblaadjes fijn en voeg die toe.
  • Snij de feta in blokjes en doe die ook in de kom.
  • Voeg de salie toe.
  • Besprenkel de salade met olijfolie en doe er wat peper overheen. Smakelijk!
Samenvatting
Recept naam
Bloemkoolsalade met feta
Voorbereidingstijd
Bereidingstijd
Totale Tijd
Gemiddelde rating
4.5 Based on 2 Review(s)