
Vaar met dit leuke recept een gezonde maaltijd tegemoet. Courgettes lenen zich uitstekend voor leuke recepten.
In dit gerecht gebruiken we zowel het vruchtvlees als de buitenkant, maar we laten de courgette niet heel. Door het vruchtvlees uit de courgette te scheppen, houd je een mooie ‘boot’ over.
Het mooiste van alles: door een hele courgette per persoon te gebruiken, heb je dankzij dit recept al 400 gram groenten binnen.
Wil je een voorbeeld afslank weekmenu incl. recepten en boodschappenlijstje?
Klik hier en ik stuur ze direct gratis naar je toe.
Alle hens aan dek
De buitenkant van de courgette gebruiken we in dit recept dus als kom. Een bootje waarin je de rest van de ingrediënten kunt doen, zodat alles in de oven kan bakken.
Het vruchtvlees van de courgette wordt gebruikt om met tomaten en kipfilet een heerlijke vulling te creëren. Zo is niet alleen het schip lekker, maar smaakt ook de bemanning naar meer.
Een maaltijd die je dankzij het Italiaanse tintje gegarandeerd doet verlangen naar de golven en het geluid van de Mediterrane zee.
Door twee courgettes te gebruiken voor twee personen, houd je aan dit recept een flinke maaltijd voor twee personen over.
Je kunt er ook voor kiezen om er met z’n vieren van te eten en één courgetteboot per persoon te eten, maar dan kun je er het best iets kleins bijmaken. Of gewoon lekker afsluiten met een gezond toetje natuurlijk!
Wat heb je nodig:
- 2 courgettes
- 1 blikje Pomodori tomaten
- 200 g kipfilet
- 2 takjes tijm
- 2 teentjes knoflook
- 125 g mozzarella
- 1 el kokosolie
- Snufje zwarte peper
Werkwijze:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd de courgettes doormidden van bovenaf, zodat je vier bootjes overhoudt. Lepel het vruchtvlees hieruit.
- Snijd het vruchtvlees fijn en houd dit apart.
- Snijd de kipfilet in kleine blokjes en bak ze in een pan met 1 el kokosolie goudbruin.
- Voeg het blikje Pomodori tomaten en het vruchtvlees van de courgettes toe aan de kip.
- Hak de teentjes knoflook en de takjes tijm fijn. Voeg deze ingrediënten met een snufje zwarte peper toe.
- Laat alles samen ongeveer 10 minuten pruttelen, totdat het vocht bijna verdampt is.
- Snijd in de tussentijd de mozzarella in plakjes.
- Neem een met ovenpapier bedekte ovenschaal en leg daar de halve courgettes op. Vul ze met het mengsel van kip en groenten en verdeel de plakjes mozzarella over de bootjes.
- Plaats de ovenschaal 10 minuten in de oven. Zo blijven de courgettes knapperig; laat de oven iets langer aan voor zachtere courgettes.
Welk van de 5 buiktype heb jij? Doe de test en ontdek het direct (en hoe jij met jouw type een platte buik krijgt)
Wil je weten welke buiktype je hebt? En hoe je met jouw type een platte en strakke buik krijgt en effectief buikvet weet te verbranden?
Doe dan mijn test en ontdek het in slechts 2 minuten.
Je zal het volgende te weten komen:
- Welk type buik jij hebt
- Potentiële fouten die je maakt die jouw buikvet veroorzaken
- Wat jij kan veranderen om een mooie platte of strakke buik te krijgen
Vind ik wel lekker die recepten Ik doe ook meestal groenten met iets van vlees of id. Maar dit is voor af en toe heel aantrekkelijk