shopify site analytics

Courgettelasagne met kipfilet en salie

Een lasagne zonder lasagnebladeren klinkt onrealistisch, maar door plakjes van een courgette te gebruiken als lasagnebladeren creëer je een courgettelasagne om je vingers bij af te likken.

Een lasagne die puur ontstaat uit groente, met als vleestoevoeging een eiwitrijke kipfilet. Zo maak je heel makkelijk een gezonde lasagne. Courgettelasagne is simpel, lekker én tamelijk gezond.

Gezond en makkelijk

Courgettes zijn gezonder dan reguliere lasagnebladeren, omdat ze boordevol vezels en mineralen zitten. Daarnaast zijn ze erg licht verteerbaar en zitten er maar weinig calorieën in een courgette. In dit gezonde recept lenen ze zich dan ook uitstekend als healthy vervanger van de lasagnebladeren. Zo bouw jij een lasagne met enkel gezonde ingrediënten.

Dit hoef je overigens niet pas ’s avonds, vlak voor het eten, te doen. Als je ’s avonds snel wilt klaar zijn, kun je de lasagne ’s ochtends al bouwen en in de koelkast plaatsen.

Op die manier hoef je ‘m in de avond enkel nog af te bakken in de oven. Plaats de schotel dan iets langer in de oven dan in het recept staat aangegeven, want de ingrediënten koelen flink af in de koelkast.

Wat heb je nodig:

  • 2 courgettes
  • 350 g kipfilet
  • 1 el kokosolie
  • 140 g tomatenpuree (zonder toegevoegde suiker)
  • 400 g tomatenblokjes (zonder toegevoegde suiker)
  • 1 handje salie
  • 1 rode peper
  • 1 teentje knoflook
  • 4 plakken kaas (48+)
  • 20 g Parmezaanse kaas (48+)

Werkwijze:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Was de courgettes en snijd de kapjes en steeltjes eraf. Snijd vervolgens plakken courgette af met een kaasschaaf.
  • Snijd de kipfilet in blokjes en bak ze kort aan in een pan met 1 el kokosolie.
  • Bak de tomatenpuree aan in een hoekje van de pan. Schep deze vervolgens door de kipfilet.
  • Voeg de tomatenblokjes hieraan toe en laat dit ongeveer 8 minuten op laag vuur pruttelen.
  • Snijd de salie en de rode peper fijn. Pers het teentje knoflook uit en voeg alles toe aan het kiptomatenmengsel.
  • Rasp de Parmezaanse kaas als deze nog niet geraspt is.
  • Schep ongeveer een derde van het kipmengsel in een ovenschaal. Bedek deze laag met courgetteplakken en vervolgens met twee plakken kaas. Bouw hierop de volgende laag: weer een derde van het kipmengsel, courgetteplakken en twee plakken kaas. Eindig met het laatste derde van het kipmengsel en courgetteplakken.
  • Strooi de Parmezaanse kaas eroverheen en zet de lasagne 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Samenvatting
recipe image
Recept naam
Courgettelasagne met kipfilet en salie
Voorbereidingstijd
Bereidingstijd
Totale Tijd
Gemiddelde rating
4.51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)

Drs. Oscar Helm

MSc Oscar Helm is afslankcoach, voedingsdeskundige, dieetpsycholoog, orthomoleculair therapeut en bestseller-auteur. Met HappyHealthy.nl heeft hij het doel om mensen te informeren en te inspireren om de meest optimale en gezonde leefstijlkeuzes te maken op basis van wetenschappelijk onderbouwde adviezen.

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *