
Je hebt iets te vieren: een verjaardag, een jubileum of misschien wel een nieuwe baan. Daar hoort een stukje taart bij.
Helaas past dit niet in je dieet, taart is namelijk veel te ongezond. Wat vervelend… Not anymore!
Deze kwarktaart is koolhydraatarm en glutenvrij en vormt een ideale traktatie op feestjes en partijen.
Uiteraard kun je ook lekker een stukje nuttigen als ontbijt of tussendoortje. Het is jouw feestje!
Wil je een voorbeeld afslank weekmenu incl. recepten en boodschappenlijstje?
Klik hier en ik stuur ze direct gratis naar je toe.
Een vruchtenfeestje
De taart heeft een bodem van amandelmeel en een topping van heerlijke, verse vruchten.
Het maakt de kwarktaart nog frisser en zorgt er ook voor dat je de nodige vitaminen binnenkrijgt. Let wel op: de bodem is de eerste dag knapperig, maar wordt naar mate de tijd vordert wat zachter.
De smaak blijft echter onvervalst lekker. Dus mocht je van een knapperige bodem houden, dan is het aan te raden om hem binnen enkele dagen op te eten.
Dus is er binnenkort iemand binnen het huishouden jarig of heb je iets anders te vieren?
Verwen jezelf en anderen met deze koolhydraatarme kwarktaart met heerlijke vruchten. Omdat iedereen zichzelf af en toe wel even mag verwennen.
Wat heb je nodig:
Taartbodem:
- 175 g amandelmeel
- 1 ei
- 30 g kokosolie of roomboter
- Roomboter om in te vetten
Kwark:
- 500 g volle dikke kwark (of Griekse yoghurt)
- 250 ml amandelroom
- 5 gelatineblaadjes
Werkwijze:
- Verwarm de oven voor op 170 graden.
- Meng alle ingrediënten voor de taartbodem in een kom tot een egale bal.
- Vet een springvorm in met roomboter. Verdeel het deeg gelijkmatig in de springvorm. Maak een opstaand randje van 2,5 tot 3 cm hoog.
- Bak de taartbodem in 15 minuten gaar. Laat het na afloop volledig afkoelen. Eventueel kun je de bodem na een minuut of 10 uit de springvorm halen en het verder op een rooster laten afkoelen.
- Week de gelatine 5 minuten in koud water.
- Klop ondertussen met een mixer de kwark samen met de amandelroom tot een lobbig geheel.
- Verwarm 4 eetlepels water in een pan. Knijp de gelatine vervolgens goed uit en laat de gelatine oplossen in het warme water.
- Giet het water met de gelatine bij het kwarkmengsel en roer het geheel goed door elkaar.
- Schenk het mengsel op de afgekoelde bodem en laat het geheel vervolgens in de koelkast minimaal 3 uur opstijven. Serveer het daarna eventueel met een garnering van vers fruit.
Welk van de 5 buiktype heb jij? Doe de test en ontdek het direct (en hoe jij met jouw type een platte buik krijgt)
Wil je weten welke buiktype je hebt? En hoe je met jouw type een platte en strakke buik krijgt en effectief buikvet weet te verbranden?
Doe dan mijn test en ontdek het in slechts 2 minuten.
Je zal het volgende te weten komen:
- Welk type buik jij hebt
- Potentiële fouten die je maakt die jouw buikvet veroorzaken
- Wat jij kan veranderen om een mooie platte of strakke buik te krijgen
Wat is een goede vervanger voor het amandelmeel en amandelroom voor mensen met een noten allergie?
Bedankt!
Hoe kun je met dit recept een roze gekleurde kwarktaart, zoals het plaatje laat zien, maken?