shopify site analytics

Overnight oats: het fruitige, zomerse ontbijt

Voor veel mensen is de ochtend het meest stressvolle moment van de dag. We rennen en vliegen door het huis om zo snel mogelijk de deur uit te kunnen. Daarom hebben we soms ook niet zo veel zin om ’s ochtends een heel ontbijt te moeten klaarmaken. Met overnight oats, ofwel havermout die een nacht in de koelkast staat, hoeft dat ook niet.

In principe bereid je een deel van het gerecht de avond van tevoren al, waardoor je ’s ochtends in een handomdraai klaar bent. Zo kun je lekker snel van je ontbijt genieten. Oh, en heb ik al verteld dat deze havermout ook nog eens heel gezond is?

Fruit en noten

Het huidige recept bevat veel fruit en noten. Zorg dat je deze op de ochtend zelf in de havermout doet, dan zijn ze het meest vers. Er valt uiteraard weer een hoop te variëren binnen het recept. Wees bijvoorbeeld vrij om te experimenteren met verschillende soorten fruit en noten naar jouw eigen smaak. De sojamelk kan vervangen worden door een andere plantaardige melk, zoals kokosmelk. De honing is een zoetstofvervanger en kan eventueel worden ingewisseld voor een beetje ahorn- of agavesiroop. Jij bepaalt uiteindelijk hoe jouw zomerse overnight oats er uit komt te zien (en hoe deze smaakt). HappyHealthy geeft de opzet, jij doet de finishing touch.

Wat heb je nodig:

  • 40 g havermoutvlokken
  • 150 ml sojamelk
  • Scheutje honing
  • 1 el gemengde zaden
  • ½ banaan
  • 1 handje aardbeien
  • 1 handje noten

Werkwijze:

  • Meng de havermoutvlokken en de sojamelk in een kom. Zet deze vervolgens in de koelkast en laat het gedurende de nacht staan.
  • Haal de volgende morgen de havermout uit de koelkast en voeg de overige ingrediënten toe. Roer het geheel nog eens goed door elkaar en je kunt al aan tafel.

Samenvatting
recipe image
Recept naam
Overnight oats: het fruitige, zomerse ontbijt
Voorbereidingstijd
Bereidingstijd
Totale Tijd
Gemiddelde rating
0graygraygraygraygray Based on 2 Review(s)

Drs. Oscar Helm

MSc Oscar Helm is afslankcoach, voedingsdeskundige, dieetpsycholoog, orthomoleculair therapeut en bestseller-auteur. Met HappyHealthy.nl heeft hij het doel om mensen te informeren en te inspireren om de meest optimale en gezonde leefstijl keuzes te maken op basis van wetenschappelijk onderbouwde adviezen.

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *