956

De Voordelen en Nadelen van Sap.je Sapjes

In deze review lees je mijn ervaringen met de groentesapjes van Sapje. Dit zijn sapjes vol seizoensgebonden groenten, fruit, kruiden en specerijen.

Ik geniet nu enige tijd van de groentesapjes van Sapje, de detox kuren van sapje krijg er veel vragen over. Dus ik dacht dat het gemakkelijkst zou zijn om er een recensie over te schrijven en al je vragen te beantwoorden.

Je leest alles wat je moet weten over deze groentesapjes, hoe het werkt, mijn ervaringen en wat de kosten zijn. Lees snel verder en ontdek of de sapjes van Sapje voor jou de moeite waard zijn!

(Dit artikel wordt niet gesponsord door Sapje, maar ze hebben me een groentesap box gestuurd om te proberen)

Inhoud van dit artikel

Wat is Sapje precies?

Foto gemaakt van doos met sapjes vanuit vogelperspectief

Tegenwoordig is er steeds meer aandacht voor verse en biologische groentesappen.

Dat is niet zo gek, want iedereen weet dat groenten en fruit geweldige bronnen zijn om je vitamines, mineralen en antioxidanten binnen te krijgen.

Ook kan het drinken van verse groentesapjes je immuunsysteem een flinke boost te geven en helpen om het afvallen te bevorderen.

Ben jij al bekend met de heerlijke groentesapjes van Sapje? De koudgeperste biologische groentesapjes van Sapje voeden je lichaam met essentiële voedingstoffen.

Voordelen zijn onder meer je energieker voelen, versterking van je immuunsysteem, lichaam ontgiften en minder opgeblazen gevoel, prikkelende smaakbeleving en zelfs gewichtsverlies. De verse en biologische groentesapjes van Sapje dragen bij aan een gezond lichaam.

Dat is de reden waarom veel mensen de groentesapjes – met hun unieke smaken en recepten die uit het seizoen komen – gebruiken om te ontgiften en hun lichaam te reinigen.

Het verhaal achter Sapje

Joël Goudsmit en Rosalynn Campbell in de keuken

Klinkt interessant én gezond! Maar wie zijn de motor achter Sapje? Dat zijn Joël Goudsmit en Rosalynn Campbell.

Jaren geleden beseften deze dertigers dat ze te weinig groenten en fruit binnenkregen. Met name Joel kampte met een kwakkelende gezondheid en diverse allergieën.

In hun zoektocht naar een betere gezondheid en meer vitaliteit schaften ze een slowjuicer aan om dagelijks groentesapjes te maken als aanvulling op hun voeding.

Al snel voelden ze zich veel energieker en gezonder en deelden ze hun heerlijke sapjes vol groenten en fruit met familieleden en vrienden.

Dat smaakte naar meer! Tegenwoordig zijn de verfrissende en dorstlessende biologische groentesapjes van Sapje niet meer weg te denken uit de keuken.

Hoe werkt Sapje?

De groentesapjes van Sapje zijn eenvoudig en snel te bestellen via de website.

Je kunt kiezen tussen verschillende soorten sapjes, detox kuur (om te ontgiften of als je graag wil afvallen) of voor een abonnement als je tot wel 15% korting wilt op de slowjuice groentesapjes. Klik hier om direct met korting te bestellen.

Bij een minimale afname van 14 biologische sapjes uit de internetwinkel wordt de bestelling bezorgd op de door jou gewenste dag en tijdstip. Alle groentesapjes worden diepgevroren in 100% recyclebare glazen flesjes met speciale diepvrieswagens aan huis bezorgd.

Voordelen en nadelen  groentesapjes van Sapje

Talloze gebruikers hebben geweldige ervaringen gezien en gevoeld door regelmatig groentesapjes van Sapje te consumeren.

Laten we daarom eens kijken naar de belangrijkste voordelen en nadelen van het drinken van groentesapjes.

Wat is er nu precies zo goed aan het drinken van groentesap? En waar moet je op letten bij het drinken van de groentesapjes van Sapje?

Voordeel #1: boordevol vitaminen en mineralen

Regenboog van groente- en fruitsoorten

Waar je ook staat op dit moment met gezonde voeding, het drinken van de groentesappen is een goede aanvulling op je voedingspatroon en een uitstekende manier om je gezondheid te verbeteren.

Het is geen geheim dat de meeste mensen te weinig groenten en fruit eten. En daarmee doe je je gezondheid ernstig tekort, want talloze onderzoeken hebben aangetoond dat mensen die meer fruit en groenten binnenkrijgen minder risico lopen op ziekten en vroegtijdig overlijden (bron).

Zonder het te beseffen stellen we ons lichaam elke dag bloot aan vele gifstoffen. Deze gifstoffen kunnen worden opgenomen door de huid (crème, roken), worden ingenomen wanneer je eet of drinkt (alcohol, ongezonde voeding, medicijnen) of lucht (giftige gassen) inademt.

Door gezonde groentesapjes te drinken help je het lichaam om te ontgiften van toxines en stressoren. Op die manier geef je het lichaam de voedingstoffen die het nodig heeft en kunnen de uitscheidingsorganen (lever, darmen, nieren) hun werk blijven doen.

Met koudgeperst sap van Sapje kun je belangrijke voedingstoffen in één keer drinken uit tal van biologische groenten en fruit. Groentesap drinken is verfrissend en zit boordevol essentiële vitamines en mineralen.

Gezonde voedingstoffen zijn belangrijk voor ons immuunsysteem en om ons te weren tegen bacteriën een virussen.

Door biologische groentesapjes te drinken kom je sneller aan de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid groenten per dag, aangezien in de groentesapjes van Sapje minimaal 400 gram van de beste groenten en een beetje fruit wordt geperst (afhankelijk van het gekozen sap).

Voordeel #2: kan bijdragen aan gewichtsverlies

Vrouw heeft jeans aan en is zichtbaar afgevallen

Het geheim van afvallen draait allemaal om minder calorieën binnen te krijgen dan je dagelijkse caloriebehoefte.

Een manier om dit te doen is door de gezonde groentesappen te verkiezen boven andere calorierijke snacks of maaltijden. Want als je een gezond en slank gewicht wil krijgen dan kun je ongezonde producten maar beter vermijden.

Biologische groentesappen met gezonde voedingsstoffen die relatief weinig calorieën bevatten, kunnen je daarbij helpen.

Aan de groentesappen van Sapje zijn geen ongezonde vetten, suikers of andere ziekmakende ingrediënten toegevoegd die de eetlust stimuleren en de vetopslag bevorderen.

Een puntje dat aandacht verdient is dat er weinig eiwit in groentesapjes zit. Dit is niet zo vreemd, omdat de meeste groenten en fruit van nature weinig eiwitten bevatten.

Omdat eiwitten een grote invloed hebben op de stofwisseling en het honger- en verzadigingsgevoel, raad ik aan om dagelijks voldoende eiwitten binnen te krijgen.

Dit kun je eenvoudig doen door voldoende eiwitrijke producten te eten naast het drinken van groentesappen, of door simpelweg een schepje whey eiwitpoeder aan je groentesap toe te voegen.

Voordeel #3: gemakkelijke en snelle oplossing

Kantoormedewerker eet hamburger achter de laptop

Velen van ons leiden een druk leven waardoor we vaak vergeten hoe belangrijk groenten en fruit gedurende dag zijn.

Als we het druk hebben en de honger toeslaat, hebben we de neiging om naar de dichtstbijzijnde snackbar te lopen en daar iets te bestellen.

Voor iedereen die van meer tijdswinst en gemak houdt, zijn groentesapjes de ideale oplossing. In tegenstelling tot groene smoothies hoef je voor de groentesapjes van Sapje helemaal niets meer te doen.

De flesjes worden gebotteld en ingevroren aan huis geleverd op de door jou gewenste dag en tijd. In de vriezer zijn ze minstens 6 maanden goed bij een temperatuur van minimaal -18°C.

Eenmaal ontdooid kunnen de groentesapjes voor maximaal 7 dagen worden bewaard in de koelkast. Het enige wat je hoeft te doen is de avond van tevoren het door jou gekozen groentesapje op je aanrecht leggen bij kamertemperatuur.

De volgende is het groentesap ontdooid en kun je het flesje meenemen en opdrinken. Al het werk wordt jou uit handen genomen, het enige wat je zelf nog hoeft te doen is de groentesap ontdooien.

Dat maakt het drinken van een koudgeperst groentesapje een gemakkelijke en snelle manier om ervoor te zorgen dat je dagelijks voldoende groenten en fruit binnenkrijgt.

Een flesje van 240 ml is perfect om mee te nemen in de auto of reizen met het openbaar vervoer en te nippen wanneer het je uitkomt.

Voordeel #4: duurzaam en biologisch bereid groentesap

Biologische groenten in de schappen

De groentesapjes van Sapje worden op ambachtelijke wijze gemaakt van biologische groenten en fruit en zijn voornamelijk afkomstig van lokale leveranciers.

Goed om te weten is dat de flesjes voor minimaal 85% uit rauwe groenten bestaan. Hier wordt een beetje fruit, kruiden en specerijen toegevoegd voor een heerlijke smaak een extra gezonde voedingstoffen. Kunstmatige toevoegingen zijn dan ook uit den boze.

Met name sapjes in de supermarkten worden vaak als gezond en voedzaam gelabeld terwijl ze veel ongezonde ingrediënten bevatten. Alleen omdat ze zeggen dat ze allemaal natuurlijk of biologisch zijn, wil dat nog niet zeggen dat ze écht goed zijn voor je gezondheid.

Met de groentesapjes van Sapje weet je in ieder geval dat je sap van goede kwaliteit krijgt. Alles is 100% biologisch, puur en raw groentesap. De groentesapjes bestaan uit maar liefst honderd verschillende biologische ingrediënten.

Voordeel #5: geeft je meer energie

vrouw geniet in de buitenlucht aan het water

Het is bekend dat hoe beter we voor ons lichaam zorgen, hoe gezonder en energieker we zijn. Met al het goede van geperste biologische groenten en fruit kun je gezonde veranderingen in je leven aanbrengen.

Je lichaam wordt elke dag blootgesteld aan vrije radicalen die de cellen in je lichaam kunnen beschadigen. Antioxidanten in groentesap bestrijden deze vrije radicalen om schade te voorkomen of om te keren.

Omdat slow juice sapjes de vezelige pulp missen van groenten en fruit en niet eerst hoeven worden afgebroken, komen de voedingstoffen direct het lichaam binnen en gaan aan het werk. Dat is waarom het drinken van een flesje groentesap je direct meer energie geeft. Handig voor als je een boost op het werk of onderweg kan gebruiken!

Voordeel #6: duurzame en milieuvriendelijke keuze

Ook is het fijn om te weten dat de groentesappen van Sapje worden geproduceerd met het oog op het milieu.

De biologische groentesapjes worden geleverd in 100% recyclebare glazen flessen. Dit wordt gedaan omdat glazen flessen geen schadelijke stoffen kunnen lekken, in tegenstelling tot schadelijke chemicaliën uit plastic flesjes.

Ook blijven de voedingstoffen in glazen flessen langer behouden. De verpakkingsmaterialen van een groentesap box kunnen worden gecomposteerd of gerecycled. De vriezers en slowjuicers van het bedrijf maken alleen gebruik van zonne- en windenergie.

De missie van Sapje is duidelijk: zoveel mogelijk aandacht voor het milieu, met de nadruk op vers en gezond, zonder iets af te doen aan de kwaliteit en smaak van het product.

Nadeel #1: sapjes zijn niet goedkoop

Sommige mensen vinden de prijzen van de verse groentesapjes wat aan de dure kant. Iets wat ik vanuit financieel oogpunt kan begrijpen als je een beperkt budget hebt. De prijs van een 240 ml flesje groentesap van Sapje kost € 4,60 per flesje. Is dat duur? Het hangt ervan af hoe je ernaar kijkt…

Het is belangrijk om te onthouden dat voor een flesje van 240 ml al gauw een halve kilo aan biologische groenten en fruit nodig is dat met de grootste zorg en ambachtelijke kwaliteit is bereid. Bedenk je eens wat die losse voedingsmiddelen kosten in de supermarkt.

Dat maakt de prijs-kwaliteit verhouding naar mijn mening goed als je een gezonde en duurzame aanvulling zoekt voor op je huidige eetpatroon. En dat is bij veel voedingsproducten in de supermarkt niet het geval. Maar liefst 70% van het supermarkt-assortiment bestaat uit sterk bewerkte voeding (bron).

Bij Sapje weet je in ieder geval dat je kwaliteit en verantwoorde sapjes in huis haalt. Je proeft de versheid van het product. Door meteen voor een Sapje abonnement te gaan kun je ook nog eens 5, 10 of 15% op de prijs besparen!

Zelf vind ik het fijn dat het groentesap box pakket (van minimaal 14 biologische groentesapjes) persoonlijk wordt afgeleverd op een moment dat het mij schikt. Geen gedoe dus! Ook zijn de sapjes maandenlang goed blijven in de vrieskist. Je hebt dus altijd een voorraad ingevroren groentesapjes bij de hand.

En dat kan zeker geen kwaad in een tijd waarin steeds meer mensen een chronisch tekort aan vitamines en mineralen hebben. Investeren in je gezondheid is de beste investering ooit en iets dat zich áltijd terugverdient.

Nadeel #2: weinig vezels

Vezelrijke voedingsmiddelen uitgelicht

Groentesap maken is een proces waarbij de vloeistoffen uit groenten en fruit worden gewonnen. Het vers geproduceerde groentesap bevat de meeste fytonutriënten, antioxidanten, mineralen en vitamines die aanwezig zijn in groenten en fruit.

Het sapproces van Sapje verwijdert de voedingsvezels in biologische groenten en fruit, waardoor sommigen geloven dat het consumeren van geperst groentesap niet beter voor je is. De waarheid is dat het verwijderen van vezels in groenten en fruit het eigenlijk gemakkelijker maakt voor je lichaam om de voedingstoffen te absorberen.

Omdat je lichaam het eten van groenten en fruit moet afbreken, verteren en opnemen, duurt het even voordat de voedingstoffen in je bloedbaan terecht komen. Dat probleem heb je met een biologisch slowjuice groentesapje dus niet, waardoor je flexibel bent in je drinkroutine.

Het is wel zo dat vezels je een voller gevoel geven en goed zijn voor je spijsvertering. Daarom raad ik je aan om groene smoothies af te wisselen met groentesapjes.

Als je niet van groenten en fruit eten houdt, kunnen groentesapjes een goede aanvulling zijn op je eetpatroon. Je krijgt op die manier gezonde voedingstoffen binnen van diverse groenten die je anders misschien nooit zou hebben gegeten.

Mijn ervaringen met de sapjes van Sapje

Mijn ervaringen met biologische groentesapjes zijn louter positief.  Als je weinig tijd hebt, een goede gezondheid belangrijk vindt en op een eenvoudige manier meer groenten en fruit wilt binnenkrijgen, denk ik dat de groentesapjes van Sapje een geweldige aanvulling op je leven zijn. Het menselijk lichaam heeft een verscheidenheid aan essentiële voedingstoffen nodig voor een optimale gezondheid.

De belangrijkste oorzaak is een voortdurend tekortschietende voeding. Men is vatbaarder voor infecties en kampt steeds vaker met een kwakkelende gezondheid. Daarom gebruik ik biologische groentesapjes als gezonde aanvulling op mijn voedingspatroon. De groentesapjes van Sapje wissel ik af met groene smoothies.

Ze zijn heerlijk van smaak en de variatie is enorm. Elk flesje heeft zo zijn eigen smaak en unieke gezonde eigenschappen. Het voordeel is dat als je een groentesap box bestelt je meteen een voorraadje in huis hebt. Dat is geen overbodige luxe in een tijd van lege schappen in de supermarkt. En natuurlijk handig voor onderweg of als makkelijk tussendoortje te gebruiken.

De ingevroren flesjes die aan huis worden geleverd nemen veel werk uit handen en maken het gemakkelijker om gezondere keuzes te maken. Je hoeft zelfs je huis niet uit!

In bevroren toestand kunnen de sapjes bovendien maandenlang goed blijven. Al met al ben ik zeer tevreden over de kwaliteit en service van de groentesapjes van Sapje en zijn de variaties om van te smullen.

Wil jij genieten van heerlijke sapjes en je gezondheid een boost geven?

Via deze link ga je direct naar de overzichtspagina en kun je de lekkerste groentesapjes proberen met de hoogste korting.

Hoe nuttig was dit artikel voor jou?

Klik op een ster voor een beoordeling!

Omdat je dit artikel nuttig vond...

Volg ons op social media!

Jammer dat je dit artikel niet (zo) nuttig vindt.

Graag horen we hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Plaats een reactie

Over HappyHealthy

Oscar Helm, MSc Afslankcoach, voedingsdeskundige, psycholoog, dieetpsycholoog, orthomoleculair therapeut en bestsellerauteur

Hoi, ik ben Oscar Helm en in de afgelopen jaren heb ik duizenden mensen geholpen naar een gezonder gewicht en betere gezondheid.

HappyHealthy.nl trekt inmiddels ruim 10.000 bezoekers per dag en met mijn bestseller de Afslank Receptenbijbel laat ik zien dat afvallen zowel eenvoudig als leuk kan zijn!

Wil jij je kennis over afvallen testen? Doe dan deze test en ontdek direct je “Afslank IQ”.

Top artikelen

Wat je mag eten bij een koolhydraatarm dieet + De Voordelen & een Schema

Wat is het koolhydraatarm dieet precies en wat kan je wel en niet eten. Ontdek hier een voedingstabe...

Intermittent Fasting: Uitleg, 9 Voordelen en 10 Schema’s

Intermittent Fasting / vasten (onderbroken vasten) schrijft voor wanneer en hoe lang je wel en niet ...

12 Tips om Snel Buikvet te Verbranden + 5 Fouten

Hoe kun je snel afvallen rond de buik? Ontdek 12 gouden buikvet verbranden tips en ontwijk 5 ernstig...

23 Bewezen Tips voor Snel Afvallen (zonder ongefundeerde hypes)

Hoe kan je snel afvallen? Ontdek 23 bewezen tips om snel gewicht te verliezen zonder ongefundeerde c...

Oscar’s sapjes

Array ( [0] => Male )