844

Suikerverslaving: Test Jezelf + Hoe Lang Duurt Afkicken?

Wij werken jaarlijks behoorlijk wat suiker naar binnen. Vaak hebben we niet eens in de gaten dat we zoveel binnen krijgen.

Het gaat dus niet enkel om de suikers die je kunt zien, zoals bij snoepgoed. Want suikers zitten verwerkt in veel voedingsproducten.

Uit een onderzoek van Foodwatch blijkt dat aan meer dan de helft (56%) van de voedingsproducten in de supermarkt suikers is toegevoegd (bron).

Dagelijkse blootstelling aan grote hoeveelheden suiker is niet goed voor onze gezondheid. Toch hunkeren veel mensen naar zoetigheid.

Dit wordt in de volksmond ook wel een ‘suikerverslaving’ genoemd omdat het lichaam naar steeds meer suiker snakt.

Wil je weten wat je tegen een ‘suikerverslaving’ kunt doen? In dit artikel kom je er alles over te weten.

Inhoudsopgave

Waarom werkt suiker zo verslavend?

Een suikerverslaving… het woord klinkt heel ernstig. Maar in werkelijkheid is het dat ook.

Gemiddeld eten we in Nederland 65 gram suiker per dag (bron). En met suiker wordt alleen kristalsuiker bedoeld. Het gaat hier om zowel van nature aanwezige suikers (in fruit en groente) als toegevoegde suikers.

Maar kijken we naar alle toegevoegde suikers en van nature aanwezige suikers samen, zoals fructose, lactose en sacharose dan eten we in Nederland gemiddeld 122 gram suiker per dag!

Doe deze test en krijg jouw unieke op maat gemaakte keto schema, recepten en menu

Ontdek hoe je met jouw lichaam en behoeften je streefgewicht bereikt.

Vul een aantal simpele vragen in en laat ons voor jou een uniek plan maken waardoor jij in korte tijd voorgoed afrekent met overbodig vet.

Dit is geen jojo dieet, maar een manier waarop jij vol plezier resultaten behaalt en tegelijkertijd lekker eet.

Start keto test

 

Het verslavende mechanisme achter suiker

We weten allemaal hoe verleidelijk het kan zijn om net even iets te veel chocolade, taart of snoep te eten, zelfs als we weten dat het gezonder is om het niet te doen. Wat is de drijfveer achter dit verlangen naar zoetigheid?

Wetenschappers suggereren dat we gemaakt zijn om naar suiker te verlangen op instinctief niveau omdat het een essentiële rol speelt in onze overleving (bron).

Ons gevoel van smaak is geëvolueerd naar de moleculen die van levensbelang zijn zoals zout, vet en suiker.

Poster waarop staat dat zout, suiker en vet voor voedselverslaving zorgtWanneer we voedsel eten wordt suiker getransporteerd vanuit de darmen naar de bloedvaten en vervolgens naar allerlei lichaamscellen gebracht om gebruikt te kunnen worden als energie.

Suiker is belangrijk voor de hersenen omdat dit de grootste energiebron is voor de neuronen in onze hersenen. Neuronen kunnen namelijk geen glucose opslaan, waardoor constante toevoer van energie via de bloedbaan nodig is.

Dit doet suiker met je hersenen

Hersenen gebruiken veel energie en kunnen het makkelijkst op suikers functioneren.

Daarom vinden mensen suikers ook zo lekker, het is het beste overlevingsmechanisme van ons lichaam. Als wij in de oertijd iets zoets vonden, dan was de kans op overleving groter omdat dit een belangrijke bron van energie was voor ons lichaam.

Bizar genoeg hebben wetenschappers ontdekt dat zelfs de smaak van suiker onze hersenen een boost kan geven.

Verschillende testen hebben aangetoond dat deelnemers die natuurlijk suikerwater deden gorgelen, presteerden tijdens bepaalde mentale tests dan wanneer ze kunstmatig gezoet (zoetstoffen) hadden gegorgeld (bron).

Een interessant weetje: Met name pasgeboren kinderen hebben een uitgesproken voorkeur voor zoete smaken boven andere smaken (bron).

Veel wetenschappers geloven dat de voorkeur van een kind voor zoete dingen een evolutionaire prikkel is, omdat kinderen in de oertijd liever calorierijk voedsel hadden vanwege de hogere overlevingskans. Je wist immers nooit of er voldoende voedsel voorradig was.

De haat/liefde relatie met suiker

Maar als we suikers nodig hebben om te overleven, waarom zijn ze dan zo ongezond?

Dat heeft er alles mee te maken dat voedsel tegenwoordig in overvloed beschikbaar is en de kans om dood te gaan aan een voedseltekort in de Westerse wereld ontzettend klein is.

Tegenwoordig kunnen mensen consumeren wat ze maar willen. Bijna alles is in overvloed aanwezig.  In de oertijd was je al blij als je een klein beetje honing of een stuk fruit vond.

Word een metabolisme machine en reken voorgoed af met buikvet via de nieuwste en verbeterde keto methode

Welke hoeveelheid calorieën, koolhydraten en andere nutriënten zijn perfect voor jouw lichaam om jouw metabolisme maximaal aan te zetten?

Doe onze test en laat het ons exact voor jouw lichaam berekenen. Ieder lichaam is anders en door je te focussen op wat werkt voor jouw lichaam

Een op maat gemaakte dieet voor jou werkt tot driemaal effectiever om je streefgewicht te bereiken dan een regulier dieet.

Klik hier om het dieet te ontdekken dat perfect is geoptimaliseerd voor jouw lichaam.

Hoe heftig reageert ons lichaam op suiker?

Het eten van te veel suiker kan leiden tot een ongezond voedingspatroon. Suiker kan onze stemming een boost geven, omdat het ons lichaam ertoe aanzet om serotonine aan de bloedbaan af te geven. Serotonine is het “geluksgevoel hormoon”. Suiker eten laat je dus gelukkig voelen.

De “positieve rush” die we krijgen van suiker is een van de redenen waarom we graag zoetigheden tijdens een feestje eten – of wanneer we naar beloning hunkeren als we ons zowel goed als slecht voelen.

Wat deze drang naar suiker ook veroorzaakt is een toename in insuline om de bloedsuikerspiegel te kunnen stabiliseren. Door de grote afgifte van insuline ontstaat vervolgens ook een insulinedaling waarbij de bloedsuikerspiegel onder het normale niveau daalt. Dit zorgt ervoor dat mensen nog meer naar suiker verlangen, wat kan leiden tot een cyclus van eetbuien.

Aan de ene kant beloont suiker dus je hersenen waardoor het je gelukkig laat voelen, aan de andere kant zorgt het voor weinig verzadiging waardoor je continu honger lijdt. Beide zorgen ervoor dat je de hele dag door suiker kunt en wilt eten.

Hoe lang duurt het afkicken van suiker?

De ontwenningsverschijnselen van suiker variëren per persoon en de duur van de ontwenning van suiker duurt voor de meeste mensen gewoonlijk tussen de 2 en 4 weken. Maar dit hangt ook van meerdere factoren af, zoals je huidige levensstijl, eetpatroon, vetpercentage, lichaamsgewicht, etc. De drang naar suiker zal een stuk groter zijn wanneer je altijd veel suikerrijke voedingsproducten gegeten hebt.

Het abrupt stoppen met het eten van toegevoegde suikers doet iets met je lichaam. Hoe het lichaam reageert op het opgeven van suiker is voor iedereen anders. Je kunt last van afkickverschijnselen krijgen die zich uiten in vermoeidheid, prikkelbaarheid, duizeligheid, hoofdpijn en onbedwingbare trek naar suiker.

Suiker lijkt ook een kalmerend effect te hebben op stresshormonen, wat bijdraagt ​​aan je verlangen naar suiker als je je gestrest voelt (bron). Door je stress onder controle te houden, wordt het een stuk gemakkelijker om de onbedwingbare trek naar zoetigheid onder controle te houden.

Video: Suikerverslaving – Feit OF Fabel?

Heb ik een suikerverslaving?

Heb je vaak die behoefte aan zoetigheid? Dan is de kans groot dat jij je kunt herkennen in bovenstaande verhaal. Toch is het altijd goed om nog even op een rijtje te zetten waar de grootste problemen liggen en of je daadwerkelijk een suikerverslaving hebt.

Beantwoord je de onderstaande vragen met een ‘ja’? Dan is de kans aanwezig dat je last hebt van een suikerverslaving.

Vraag #1: Heb je altijd zin in eten? Ook als je geen honger hebt?

Zin in eten, wie heeft dat nu niet?

Wanneer je op de bank voor de televisie plaats neemt, dan is de kans groot dat je zin hebt in een zak chips. Niet per se omdat je honger hebt, maar gewoon omdat je zin in iets lekkers hebt. Je wilt met iets bezig zijn.

Vrouw die zich afvraagt waarom ze altijd honger heeft Er zijn veel mensen die dat ervaren. Dat komt met name doordat suikers en snelle koolhydraten het grootste deel van het Westerse eetpatroon in beslag nemen.

Maar suikers zorgen voor weinig verzadiging en een flinke daling in insuline waarbij je bloedsuikerspiegel onder het normale niveau daalt. Beide doet je nog meer naar suiker verlangen, wat kan leiden tot die cyclus van eetbuien.

Heb je daarentegen een eetpatroon wat gezond is (en meer uit vetten en eiwitten en relatief weinig koolhydraten en suikers bestaat)?

Dan is de kans groot dat je weinig naar (zoetig) eten verlangt. Enerzijds omdat ze een positief effect hebben op je verzadigingsgevoel en anderzijds omdat ze niet voor die “insulinedip” en “positieve rush” zorgen.

Vraag #2: Hunker je naar specifieke zoete producten?

Dit is een lastige. Want iedereen heeft wel eens zin in zoetigheid.

Maar naar een product hunkeren is iets anders. Heb je soms echt het gevoel een stuk chocolade te moeten eten of een glas cola te moeten drinken? Dan is de kans groot dat je een suikerverslaving hebt. Nu zijn dit slechts twee voorbeelden, maar dat geldt voor elk ongezond product dat je kunt eten.

De vraag die je jezelf beter kunt stellen is:

“Ben je bereid om naar de supermarkt te gaan om een specifiek ongezond product te kopen?”

Vraag #3: Vind je het moeilijk om “nee” te zeggen tegen bepaalde producten?

Ook dit is een interessante vraag. Ik betrap mensen er vaak op dat wanneer ze iets ongezonds aangeboden krijgen dat ze het voor zichzelf goedpraten om ja te kunnen zeggen.

Heb je zin in een gebakje bij de koffie?

“Ja, want vandaag hebben we iets te vieren”

Maar zo is er elke dag wel iets te vieren natuurlijk. En zelfs als er echt iets te vieren is, dan volstaat een kopje koffie en een goed gesprek toch ook?

Ben je degene die het moeilijk vindt om “nee” te zeggen wanneer je een lekkernij aangeboden krijgt? Dan bestaat de kans dat je hunkeringen hebt naar suiker. Ja, ook als je collega’s je overhalen om tóch dat stukje taart te nemen.

Vraag #4: Heb je last van een suikerdip?

Regelmatig last van een dip? Dat kan. Deze momenten van vermoeidheid ontstaan door een daling in de bloedsuikerspiegel.

Deze daling in insuline ontstaat met name door het eten van koolhydraten en suikers. Eerder heb ik dit mechanisme al uitgelegd.

Heb jij op het werk of thuis vaak last van momenten dat je moe bent, begint te gapen of echt behoefte hebt aan een bak koffie? Dan kan dit komen doordat je te veel koolhydraten en suiker eet gedurende de dag. Dit is een bekend fenomeen bij mensen met een suikerverslaving.

Vraag #5: Drink jij je koffie met toevoegingen?

Vroeger vonden we fruit zoet. Nu vinden we fruit vaak niet zoet genoeg en dat is precies de reden waarom veel mensen bijvoorbeeld suiker over hun aardbeien strooien.

Onze smaakpapillen en hersenen wennen aan zoet eten.

  • Hoe zoeter je eet, hoe meer je smaakpapillen en je hersenen nodig hebben om hetzelfde effect te krijgen.

Suikerklontjes vallen in een kopje koffie Hoe zoeter iets is, hoe verslavender dit is. Dit is ook waar voedselfabrikanten heel slim op ingespeeld zijn.

Producten hebben ze steeds zoeter gemaakt waardoor ons lichaam naar steeds meer snakt. En vaak snak je steeds meer naar hun producten, wat voor extra omzet zorgt. Ideaal dus als je de directeur van het merk Coca Cola bent.

Ben jij iemand die absoluut suiker of melk nodig heeft in zijn of haar koffie omdat het anders veel te bitter smaakt? Dan is het waarschijnlijk dat er sprake is van een suikerverslaving. Je hebt zin in zoet en gooit daarom suiker door je koffie heen.

Vraag #6: Drink je gemiddeld meer dan 5 glazen suikerrijke dranken per week?

Nog een aantal voedingsproducten waar veel mensen naar hunkeren:

  • Frisdranken
  • Vruchtensappen
  • Zuiveldranken

Gemiddelde dagelijkse inname van frisdrank en alcoholische dranken in Europese landen

Deze voedingsproducten nemen een aanzienlijk deel van onze dagelijkse caloriebehoefte in beslag.

Ze worden zowel bij het ontbijt, de lunch als het avondeten genuttigd. En als je denkt dat vruchtensappen gezonder zijn dan frisdranken, dan heb je het mis. Beide hebben ze namelijk hetzelfde effect op je smaakpapillen en hersenen.

Vruchtensappen bevatten net zoveel en soms zelf meer suiker dan frisdranken. Helaas kent je lichaam het verschil niet, waardoor de suikers even snel in de bloedbaan worden opgenomen. Ondanks dat vruchtensappen en zuiveldranken gezonder “lijken”.

De kans is groot dat je een suikerverslaving hebt als je dagelijks een aantal glazen suikerrijke dranken drinkt. Suikers die uit dranken komen worden het snelst opgenomen door ons lichaam wanneer je dit vergelijkt met vast voedsel.

Vraag #7: Wat eet jij als ontbijt?

Deze vraag kun je niet simpelweg met “ja” of “nee” beantwoorden. Maar het zegt wel degelijk iets over het feit of je een suikerverslaving hebt.

Wat eet je het liefste als ontbijt?

Hieronder noem ik vier verschillende categorieën:hagelslag met witbrood en tostibrood als nederlands ontbijt

  1. Brood met hagelslag
  2. Muesli met yoghurt
  3. Brood met kaas/vleeswaren
  4. Eieren met vleeswaren en/of kaas

De eerste is een standaard Nederlands ontbijt. Veel mensen krijgen niets anders door hun keel dan zoet broodbeleg op brood. Is dit bij jou hetzelfde geval? Dan is de kans dat je naar suiker snakt erg groot.

En muesli met yoghurt is een apart geval. Basis muesli dat onbewerkt is in combinatie met volle yoghurt is zeker gezond. Echter eten de meeste mensen ontbijtgranen zoals cornflakes en cruesli die boordevol zitten met toegevoegde suikers.

Wanneer je dit eet met vanille yoghurt of andere zoete yoghurtsoorten omdat je naturel yoghurt anders te zuur vindt, dan is er een grote kans dat dit een teken van drang naar zoetigheid is.

Hoe kan ik stoppen met suiker?

Heb je op meer dan 3 van bovenstaande vragen “ja” beantwoord? Dan is de kans dat je een suikerverslaving hebt erg groot.

Maar wees gerust, je kunt hier prima van af komen. Ik zal niet zeggen dat het makkelijk is, maar als jij onderstaande tips goed opvolgt dan zul je snel genoeg merken dat je steeds minder suiker nodig hebt om de dag door te komen.

“Maar Oscar ik geniet blijkbaar van suiker. Waarom zou ik hiermee moeten stoppen?”

hersengebieden die oplichten bij bepaalde middelen

Te veel suikers zijn niet bepaald gezond voor je lichaam. Inmiddels weet je dat ze jou niet vullen en dat ze ervoor zorgen dat jij je moe en futloos voelt. Daarom raad ik je in mijn Eeuwig Energiek boek zo min mogelijk suiker aan te eten.

Het enige “positieve” is dat ze je gelukkig laten voelen. En zelfs dat heeft een keerzijde. Wanneer je het plaatje van een hersenscan bekijkt, dan kun je zien dat je hersenen op een gegeven moment gewend raken aan de hoeveelheid suikers die je eet.

Een persoon met overgewicht (obese) reageert niet meer zo goed op suikers als een persoon zonder overgewicht (normal). De hersenen geven steeds minder dopamine af waardoor je dus steeds meer suiker moet eten om hetzelfde geluksgevoel te ervaren.

De negatieve effecten van suiker op de gezondheid

Het eten van teveel suiker verhoogt de kans op:

  • Overgewicht (bron)
  • Diabetes (suikerziekte) type 2 (bron)
  • Slechte cholesterol waarden (bron)
  • Hart- en vaatziekten (bron)
  • De ziekte van alzheimer (bron)
  • Kanker (bron)

Wil je meer weten over de gevolgen van suiker? Lees dan het onderstaande artikel door:

10 Ernstige Gevaren van Toegevoegd Suiker + 6 Soorten Uitgelegd

Je suikerinname verminderen is dus zeker geen slecht idee. Maar stoppen met suiker kan in het begin zeker even lastig zijn. Hieronder krijg je verschillende tips om te stoppen met snoepen zodat je straks weer gezonder door het leven gaat.

Tip #1: Gooi alle zoete troep de prullenbak in/ haal het niet in huis

De grootste valkuil voor mensen is dat zodra er iets lekkers in huis is, ze hier niet vanaf kunnen blijven. En zodra jij je eerste hap hebt gehad is de kans groot dat je gelijk alles wilt eten zodat “het maar op is”.

Ja, ik ken dat trucje heel goed, maar het fijne is dat je niet alleen bent want veel mensen ervaren dit gevoel.

Donuts worden weggegooid in prullenbak

Maar hoe kun je dit gevoel nu simpelweg voorkomen?

Door de ongezonde producten niet in huis te halen. Of als je de ongezonde producten in huis hebt, ze direct weg te gooien. De kans is groot dat vele van jullie nu beginnen te roepen dat dat zonde is. Maar diabetes type 2 of hart- en vaatziekten krijgen is ook zonde voor je lichaam.

Het wordt een stuk gemakkelijker om van je suikerverslaving af te komen als je geen ongezonde producten in huis hebt.

De meeste mensen zijn namelijk niet bereid om helemaal naar de supermarkt te gaan op het moment dat ze zin hebben in iets zoets. Een ideale oplossing dus.

Tip #2: Bouw af door middel van gezonde natuurlijke producten

In één keer stoppen met het eten van suiker is een optie. Maar daar moet je wel aardig wat wilskracht voor hebben.

Je kunt het ook langzaam afbouwen. Vaak is dit een effectieve manier.

Helemaal stoppen met suiker is onrealistisch. Suiker zit namelijk in bijna elk denkbare product. Zo ook in de volgende producten:

  • Fruit
  • Groenten
  • Bonen

En bovenstaande producten zijn absoluut niet ongezond. Daarom is het belangrijk dat je vooral stopt met het eten van toegevoegde suikers.

En deze suikers bevinden zich in alle bewerkte producten.

Zo kun je dit afbouwen:

  1. Stop eerst met het drinken van alle suikerrijke dranken
  2. Stop vervolgens met het eten van alle soorten snoepgoed, gebaksoorten en andere fastfood producten
  3. Daarna kun je ook alle deegwaren afbouwen (Ja ook brood laat je idealiter staan aangezien hier toegevoegde suikers inzitten)
  4. Als laatst bouw je alle zuivelproducten af (afgezien van naturel melk, karnemelk, volle yoghurt en kwark)

Brood kun je vervolgens vervangen door havermout of muesli (onbewerkt). In plaats van suikerrijke dranken kun je zwarte koffie, thee en water drinken.

Heb je echt hunkeringen naar zoet? Probeer dan een stuk fruit. Dit smaakt zoet en geeft je brein toch een kleine oppepper. Snel genoeg zul je merken dat fruit ook echt zoet smaakt omdat je smaakpapillen weer “normaal” worden.

Tip #3: Gebruik zo min mogelijk vervangende zoetstoffen

Om mensen minder suiker te laten eten zijn zoetstoffen in het leven geroepen.

Zoetstoffen zijn zoet-smakende stoffen die nauwelijks tot geen effect hebben op je bloedsuikerspiegel en daarnaast vaak geen calorieën bevatten.

Een bekend voorbeeld van een zoetstof die in frisdrank gebruikt wordt is aspartaam. Aspartaam heeft een glycemische index van 0, wat betekent dat het totaal geen effect heeft op je bloedsuiker- en insulinespiegel. Daarnaast levert aspartaam ook geen calorieën. Je zou dus denken dat deze zoetstof de ideale oplossing is. Maar helaas gaat dat sprookje niet helemaal op.

Wat er namelijk gebeurt is het volgende:

Zoetstoffen hebben net zoals suiker een zoete smaak. Door de jaren heen heb jij teveel suikers en koolhydraten gegeten, hier is je brein en zijn je smaakpapillen aan gewend geraakt. Wanneer je overstapt op zoetstoffen hou je dit effect deels in stand.

  1. Doordat je smaakpapillen een zoete smaak ervaren, wordt er een seintje aan de hersenen doorgegeven dat er suikers het lichaam binnenkomen (bron, bron).
  2. Wanneer dit niet het geval is doordat zoetstoffen geen suikers zijn, raken je hersenen verward. Er werd een zoete smaak ervaren maar er komen geen calorieën of suikers de hersenen binnen om ze te belonen.
  3. Hierdoor verlangt je lichaam extra naar suikers en calorieën.
  4. En je raadt het al, dit zorgt ervoor dat je hersenen een hongerprikkel veroorzaken om alsnog aan die suikers te kunnen komen.

Tip #4: Plan je maaltijden in

Als je een druk leven leidt dan heb je niet altijd de tijd en de rust om in de ochtend een gezonde lunch te maken. Vaak schiet het erbij in en eet je op het werk toch maar weer een ongezonde hap.

Wat je veel beter kunt doen is om je maaltijden de dag van tevoren te bereiden.

De eerste stap naar een gezonde maaltijdvoorbereiding is om de maaltijden die je op je werkdagen wilt eten in te plannen en om een wekelijkse boodschappenlijstje te maken. Je doet dan de boodschappen voor de rest van de week. Dit bespaart tijd én geld.

Door te koken voor jezelf bepaal je welke gezonde ingrediënten je eet en zorgt ervoor dat je jezelf gedurende de dag voedt met gezonde maaltijden.

Tip #5: Voorkom ongezonde verleidingen

In het verleden is er onderzoek gedaan naar Amerikaanse soldaten in Vietnam die heroïne gebruikten. Dit zijn hele verslavende harddrugs.

Maar wat bleek? Deze soldaten bleken plots van hun verslaving af te zijn en de drang naar deze drugs niet meer te voelen zodra ze terug waren in Amerika (bron).

Dit betekent niet gelijk dat heroïne niet verslavend is, maar dat er een NOG grotere factor is die voor deze verslaving zorgt, en dat is de setting waarin wij deze verslavende producten nemen.

Een verslaving heeft dus veel te maken met de setting waarin jij je bevindt. Stoppen met roken is niet per se moeilijk vanwege het stoppen met roken maar meer vanwege de setting waarin jij vaak rookte.

Roken doe je vaak in een omgeving waar het gezellig is, zoals op het terras. Vandaar dat de meeste mensen weer aan hun verslaving toegeven wanneer ze die specifieke “setting” opzoeken. Veel rokers kunnen de verleiding niet weerstaan wanneer ze weer op het terras of in een kroeg belanden. Je kunt dit bijvoorbeeld voorkomen door deze setting niet op te zoeken.

Hetzelfde geldt voor je suikerverslaving:

  • Heb je een verslaving voor deegwaren? Sla de bakker dan over en loop hier ook met een grote boog omheen in de supermarkt.
  • Moet je naar de supermarkt? Hou dan strikt de gangpaden aan die de producten bevatten die jij moet hebben. Uiteraard zijn dit gezonde producten als je van je suikerverslaving af wilt komen. Het helpt ook om een boodschappenlijst te maken zodat je alleen de producten koopt die op het lijstje staan.
  • Heb je een verjaardag? Vertel de mensen om je heen dat je bezig bent met afvallen en dat ze al die lekkernijen niet moeten aanbieden.
  • Ga je uiteten? Kies dan een restaurant dat bijvoorbeeld salades of met name vlees-/visgerechten aanbiedt.

Een simpele tip: Wanneer je boodschappen gaat halen, doe dit dan beter niet wanneer je honger hebt. Je wilskracht is dan veel lager en de kans dat je een ongezonde keuze maakt is veel groter. Je kunt je veel beter beheersen wanneer je met een volle maag richting de supermarkt gaat.

Welk van de 7 buiktype heb jij en wat is jouw ideale dieetschema om jouw doel te bereiken?

Doe de test en ontdek direct hoe specifiek jij een platte buik krijgt

Wil je weten welke buiktype je hebt? Hoeveel calorieën jij per dag moet eten om je doel te bereiken? En hoe je met jouw type een platte en strakke buik krijgt en effectief buikvet weet te verbranden?

Doe dan mijn test en ontdek het in slechts 2 minuten.

Je zal het volgende ontdekken:

  • Welk type buik jij hebt en potentiële fouten die je maakt die jouw buikvet veroorzaken
  • Hoeveel calorieën en koolhydraten we aanraden voor jouw gewichtsdoel
  • Wat jij kan veranderen om een mooie platte of strakke buik te krijgen
  • Een op maat gemaakt voedingsschema en recepten op basis van jouw lichaam en voorkeuren waardoor jij in korte tijd voorgoed afrekent met overbodig vet en de buik van je dromen krijgt

Start buiktype test

Hoe nuttig was dit artikel voor jou?

Klik op een ster voor een beoordeling!

Omdat je dit artikel nuttig vond...

Volg ons op social media!

Jammer dat je dit artikel niet (zo) nuttig vindt.

Graag horen we hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

1 reactie op dit artikel

  • Zo jammer dat dit artikel teveel suiker aan te dik zijn koppelt. Mijn tienerdochter is helaas al jarenlang zwaar verslaafd aan suiker met alle long en huidproblemen en verslavingskenmerken van dien. Helaas is ze daarbij super slank dus herkent zichzelf niet in dit soort artikelen, wat het voor mij moeilijk maakt om haar te overtuigen. Ook huisartsen gaan alleen voor symptoombestrijding zoals ab kuren voor haar longen en huid.

    Desiree

Plaats een reactie

Over HappyHealthy

Oscar Helm, MSc Afslankcoach, voedingsdeskundige, psycholoog, dieetpsycholoog, orthomoleculair therapeut en bestsellerauteur

Hoi, ik ben Oscar Helm en in de afgelopen jaren heb ik duizenden mensen geholpen naar een gezonder gewicht en betere gezondheid.

HappyHealthy.nl trekt inmiddels ruim 10.000 bezoekers per dag en met mijn bestseller de Afslank Receptenbijbel laat ik zien dat afvallen zowel eenvoudig als leuk kan zijn!

Wil jij je kennis over afvallen testen? Doe dan deze test en ontdek direct je “Afslank IQ”.

Top artikelen

Wat je mag eten bij een koolhydraatarm dieet + De Voordelen & een Schema

Wat is het koolhydraatarm dieet precies en wat kan je wel en niet eten. Ontdek hier een voedingstabe...

Intermittent Fasting: Uitleg, 9 Voordelen en 10 Schema’s

Intermittent Fasting / vasten (onderbroken vasten) schrijft voor wanneer en hoe lang je wel en niet ...

12 Tips om Snel Buikvet te Verbranden + 5 Fouten

Hoe kun je snel afvallen rond de buik? Ontdek 12 gouden buikvet verbranden tips en ontwijk 5 ernstig...

23 Bewezen Tips voor Snel Afvallen (zonder ongefundeerde hypes)

Hoe kan je snel afvallen? Ontdek 23 bewezen tips om snel gewicht te verliezen zonder ongefundeerde c...

Oscar’s sapjes

Array ( [0] => Male )