943

De Voordelen en Nadelen van Frecious Sapjes (Review)

Voldoende groente en fruit binnen krijgen is belangrijk voor je gezondheid.

De groentesapjes van Frecious kunnen dé oplossing zijn. Daarom heb ik een aantal sapjes van Frecious uitgeprobeerd.

In dit artikel lees je alles wat je over Frecious sapjes moet weten: wat in de groentesapjes zit, hoe het concept erachter precies werkt en hoeveel geld je ervoor kwijt bent.

Zo kan jij uiteindelijk een goed doordachte beslissing maken over het wel of niet bestellen van Frecious sapjes.

Afvallen met een 100% Natuurlijke sapkuur (inclusief superfoods en een gratis sapkuurschema)?

Zoek je sapjes om mee af te vallen, dan raad ik de sapjes van happyjuicy aan.

In de volgende video ontdek je meer over HappyJuicy:

De sapjes van HappyJuicy zijn 100% natuurlijk, bevatten superfoods, zijn lokaal geteeld en zijn duurzaam.

Leer er hier direct meer over.

Inhoud van dit artikel

Wat zijn Frecious Sapjes?

Verschillende soorten frecious sapjes in flesjes op keukentafel

Frecious is een bedrijf dat zich gespecialiseerd heeft in groentesapjes die enkel uit natuurlijk geteelde groenten en fruit worden gemaakt. Deze sapjes komen tot stand door middel van een techniek die slowjuicen genoemd wordt.

Waar andere methodes vaak zorgen voor vitamineverlies, blijven er bij slowjuicen zoveel mogelijk voedingsstoffen behouden. Nadat de sapjes geperst zijn worden ze direct ingevroren, wederom om vitamineverlies te voorkomen. De sapjes van Frecious zijn 100% gluten- en lactosevrij en geschikt voor veganisten.

Frecious draait vooral om groente. Als je door de supermarkt loopt dan zie je vaak fruitsappen in de koeling staan. Bij Frecious kun je kiezen uit 100% groente (enkel groente), 85% groente (iets zoeter met fruit) en 70% groente (en 30% fruit) voor mensen die gewend zijn aan de zoete smaak van fruitsapjes.

De groentesapjes van Frecious kunnen worden besteld via de website. Omdat het om diep ingevroren producten gaat moeten ze op een speciale manier worden verzonden. Daarom is er een minimale besteding van € 69 nodig. Naast losse bestellingen is het ook mogelijk om een abonnement te nemen. Je kunt dan voor een flexibel abonnement (10% korting) of jaarabonnement (20% korting) kiezen.

Als je voor een jaarabonnement kiest dan moet je minimaal 3 boxen met Frecious sapjes afnemen. Hierdoor krijg je wel een leuke korting per box. Er zijn ook enkele speciaalzaken die groentesapjes van Frecious verkopen.

Doe deze test en krijg jouw unieke op maat gemaakte keto schema, recepten en menu

 

Ontdek hoe je met jouw lichaam en behoeften je streefgewicht bereikt.

 

Vul een aantal simpele vragen in en laat ons voor jou een uniek plan maken waardoor jij in korte tijd voorgoed afrekent met overbodig vet.

 

Dit is geen jojo dieet, maar een manier waarop jij vol plezier resultaten behaalt en tegelijkertijd lekker eet.

 

Start keto test

 

Het verhaal achter Frecious sapjes

Eigenaren Roos en Mark laten hun Frecious sapjes zien

De gezichten achter het bekende slowjuice-merk Frecious zijn Roos en Murk. Als zelfstandig fysiotherapeute merkte Roos op dat veel lichamelijke klachten ontstaan door een opeenhoping van afvalstoffen.

Zelf heeft ze de ziekte van Crohn en werd ze er nog meer van bewust dat groenten en fruit enorm belangrijk zijn voor een goede gezondheid. Zo kwam Roos uit bij een slowjuicer, een apparaat dat langzaam en zorgvuldig de ingrediënten door het filter doet kneuzen en malen zonder teveel hitte en wrijving te veroorzaken.

In het bedrijf waar ze werkzaam was leerde Roos haar toekomstige partner kennen: Murk. Samen met Murk ontstond een team en besloten ze om zich te richten op de juices. Dit bleek voor hun een goede beslissing te zijn.

De ingrediënten van Frecious groentesapjes

Frecious sapje carrot care met wortel en ananas ingrediënten

In de Frecious Sapjes zitten voornamelijk biologische groenten, maar bij sommige varianten zijn ook wat fruit en een beetje kruiden toegevoegd.

Wat meteen opvalt is dat ingrediënten zoals venkel, paprika, komkommer, broccoli en wortel veel worden aangetroffen op de ingrediëntenlijsten. Als het gaat om fruit wordt er veel gebruik gemaakt van appel, limoen en ananas.

De hoeveelheid groenten die er in de sapjes zitten varieert van 70 tot 100%. De rest wordt eventueel aangevuld door fruit en kruiden. Er zijn ook zogeheten ‘health shots’ te koop. Het gaat hier om een klein cupje met sap dat niet per se lekker is, maar wel heel gezond is. Doordat je het in één keer achterover dient te slaan proef je echter minder van de sterke smaak.

Groentesoep

Naast sapjes zijn er ook soepen verkrijgbaar, die blijkbaar zowel koud als warm gegeten kunnen worden. De ingrediënten bestaat ook in dit geval uit biologische groenten, aangevuld met wat kruiden. Aangezien ik deze producten van de Frecious Sapjes zelf niet geprobeerd heb kan ik er geen goed oordeel over geven, maar las wel enkele reacties van mensen die vonden dat het meer als een sapje dan een soep smaakte.

Er zijn ook gezonde repen te koop. Deze zijn gemaakt uit het groentepulp dat over is na het juicen. Daarnaast worden er ingrediënten als vijg en cacao nibs toegevoegd. Hierdoor is het een potentieel gezond tussendoortje.

Volgens de website van Frecious zijn alle ingrediënten die gebruikt worden van biologische oorsprong. Waar ze precies vandaan komen (Nederland of elders in de wereld) is niet helemaal duidelijk.

Word een metabolisme machine en reken voorgoed af met buikvet via de nieuwste en verbeterde keto methode

 

Welke hoeveelheid calorieën, koolhydraten en andere nutriënten zijn perfect voor jouw lichaam om jouw metabolisme maximaal aan te zetten?

 

Doe onze test en laat het ons exact voor jouw lichaam berekenen. Ieder lichaam is anders en door je te focussen op wat werkt voor jouw lichaam

 

Een op maat gemaakte dieet voor jou werkt tot driemaal effectiever om je streefgewicht te bereiken dan een regulier dieet.

 

Klik hier om het dieet te ontdekken dat perfect is geoptimaliseerd voor jouw lichaam.

De voordelen van Frecious sapjes

Veel mensen hebben hun ervaringen met Frecious sapjes gedeeld. Daarbij heb ik de groentesapjes zelf natuurlijk ook getest.

Wat mijn (en die van andere gebruikers) bevindingen zijn zullen we je nu gaan vertellen. Dit doe ik door alle voor- en nadelen op een rijtje te zetten.

Voordeel #1: ze zijn makkelijk te gebruiken

Gezien veel mensen tegenwoordig een druk leven leiden is het niet altijd even makkelijk om voldoende groenten en fruit binnen te krijgen. Behalve het overslaan van maaltijden kiezen veel mensen er ook voor om een vette hap naar binnen te werken.

Natuurlijk kun je ervoor kiezen om een salade te maken en mee te nemen, maar dat kost vaak veel tijd en is bovendien niet altijd even lang houdbaar.

Dit geldt ook voor groene smoothies, die misschien wat makkelijker mee te nemen zijn, maar wel enige tijd kosten om te maken.

De Frecious Sapjes kunnen hierin echter een oplossing bieden. Deze hoef je namelijk alleen maar uit de diepvries te halen en te laten ontdooien. Vervolgens kunnen ze gedronken worden.

Een nadeel is wel dat de Frecious Sapjes eenmaal ontdooid maar beperkt houdbaar zijn. Een vriezer is dus een must als je ingevroren groentesapjes besluit te bestellen.

Voordeel #2: de ingrediënten zijn biologisch geteeld

De website van Frecious Sapjes geeft aan dat alle gebruikte ingrediënten biologisch zijn.

Dit betekent in de meeste gevallen dat de kwaliteit wat hoger ligt. Naast dat mensen biologische groenten en fruit vaak lekkerder vinden bevat biologisch geteelde voeding over het algemeen meer nutriënten dan de niet-biologische variant.

Gezien de meeste groentesapjes in de supermarkt uit niet-biologische ingrediënten bestaan kan het dus interessant zijn om de producten van Frecious te bestellen. Al zijn zij niet de enige die biologische groentesapjes aanbieden.

Daarnaast zijn er ook varianten die je kunt gebruiken om een Detox kuur mee te volgen. Dit laatste wordt vaak gedaan om te ontgiften of omdat men denkt dat het helpt bij afvallen.

De nadelen van Frecious sapjes

Om een zo eerlijk mogelijke review te geven deel ik ook de punten die ik als nadelen zie:

Nadeel #1: Frecious Sapjes zijn behoorlijk prijzig

Het mag geen geheim zijn dat gezonde voeding niet altijd even goedkoop is. Met name als je gaat voor de wat luxere en biologische producten.

Dit geldt zeker voor de Frecious Sapjes. Als je voor losse flesjes gaat dan betaal je namelijk maar liefst €2,05 per 100 ml.

Waar dit eenmalig voor de meeste mensen nog wel te overzien is, wordt het een ander verhaal wanneer je iedere dag van een biologisch groentesap wilt genieten.

Daarbij is er bij Frecious een minimale besteding van €69 vereist, waardoor het niet mogelijk is om slechts 2 of 3 flesjes af te nemen. Tenzij je ze kunt vinden bij de lokale Ekoplaza, die soms ook enkele Frecious Sapjes in de vriezer heeft liggen.

Abonnementsvorm

Wel is het zo dat wanneer je een abonnement op Frecious sapjes neemt, je goedkoper uit bent. Zo kost een box met 20 flesjes met een flexibel abonnement geen € 79,00 maar € 71,00. Al zit er wel een addertje onder het gras: je moet minimaal 3 boxen laten bezorgen. Als je enkel een kleine vriezer in huis hebt dan heb je wel een probleem.

Het is ook mogelijk om een jaarabonnement te nemen. Dan betaal je slechts € 63,20 per box. Alhoewel je op deze manier natuurlijk goedkoper uit bent, kan niet iedereen zomaar even 60 euro per maand missen.

De kwaliteit van de groentesapjes van Frecious staat buiten kijf, maar de dure prijs per flesje kan bij sommige mensen weerstand oproepen. Als je dit vergelijkt met de prijzen van Sapje, een andere groentesapje aanbieder, dan ben je een stuk goedkoper uit. Deze aanbieder vraagt slechts € 1,91 per 100 ml. Dit verschil lijkt misschien verwaarloosbaar, maar op jaarbasis scheelt het toch tientallen euro’s.

Nadeel #2: de smaak

Smaken verschillen en dat geldt ook voor de groentesapjes van Frecious. Wat mij opviel aan de smaak is dat de groentesapjes een stuk minder kruidig smaken dan ik gewend ben. Het smaakt een beetje alsof jezelf een sapje maakt en dan aanlengt en dunner maakt met water. En die waterige smaak vind ik zonde, want ik houd wel van een groentesapje met een unieke, krachtige smaak.

Waar de meeste mensen de Frecious Sapjes zullen drinken voor de gezondheidsvoordelen, is het natuurlijk niet prettig als de smaak je enorm tegenstaat. Net als met groene smoothies wil je iets wegdrinken wat lekker is. Het kan natuurlijk zijn dat je even moet aan de smaak. Het kan zijn dat je smaakpapillen moeten wennen aan de gezonde tour van groentesapjes.

Gelukkig is het assortiment divers genoeg en zijn er verschillende smaakvarianten verkrijgbaar waardoor er altijd wel een smaakje tussenzit die je bevalt.

Nadeel #3: de houdbaarheid is beperkt

De Frecious Sapjes zijn over het algemeen bedoeld om na het ontdooien direct op te drinken. Heb je geen tijd of wil je ze al ontdooien? Geen zorgen! Je kunt ze 3 dagen in de koelkast bewaren.

Heel fijn natuurlijk, maar de kans blijft aanwezig dat je ze vergeet op te drinken. En dan is een houdbaarheid van 3 dagen niet heel erg lang. Zeker als je dit vergelijkt met de houdbaarheid van groentesapjes van andere aanbieders. Zo gaan bijvoorbeeld de groentesapjes van Sapje 7 dagen mee in de koeling. De glazen flesjes van Sapje komen de houdbaarheid ten goede.

Nadeel #4: geen lokale ingrediënten

Als het gaat om groenten en fruit hebben bedrijven soms de keuze om producten te gebruiken die in de buurt geteeld zijn. Of in ieder geval in Nederland. Dit zorgt er onder andere voor dat lokale bedrijven gesteund worden.

Waar bedrijven soms op de website aangeven waar ze hun producten vandaan halen wordt er bij Frecious Sapjes echter niets over vermeld. Ik kan dus niet met zekerheid vertellen of de gebruikte biologische groenten en fruit in Nederland geteeld zijn.

Dit betekent natuurlijk niet meteen dat dit een slechte zaak is want het zegt niets over de kwaliteit van Frecious, maar als ik de keuze zou hebben dan zou ik voor lokaal geteelde producten gaan.

Mijn eindoordeel

Frecious groentesapjes vergeleken met groentesapje van Sapje

Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen: ik ben niet ontevreden als het gaat om de kwaliteit en smaakbeleving van de groentesapjes van Frecious.

Ze hebben een ruim assortiment van verschillende groentesapjes. Voor ieder wat wils dus!

Toch is de smaak van Frecious me niet lang bijgebleven. Zoals ik aangaf bij nadeel #3 vond ik de smaak erg waterig. Als ik de smaak vergelijk met de groentesapjes van die van mijzelf, dan vind ik deze een stuk kruidiger en frisser smaken.

Maar dat is een kwestie van persoonlijke smaak. Lees je daarom ook in op de website happyjuicy.nl.  Zodat je de juiste keuze kunt maken welk groentesapje bij jou het beste past.

Voordelen van Happyjuicy

Er voor mij nog andere belangrijke redenen waarom mijn voorkeur uit gaat naar de groentesapjes van Happyjuicy:

 • De groente en fruit is voor het grootste gedeelte lokaal geteeld en is 100% natuurlijk, Dit ondersteunt de lokale boeren, voorkomt massaproductie en bevordert duurzaamheid
 • Duurzaam: wij zorgen ervoor dat de overblijfselen van de groente en fruit(pulp, klokhuizen, etc) gedoneerd worden aan een lokale boer. Deze voert het aan zijn scharrelvarkentjes.
 • Door een lichte toevoeging van verse limoen en citroen zijn de sapjes van HappyJuicy wat frisser van smaak zonder zuur te worden en hebben ze een houdbaarheid in de koeling van 7 dagen (bij Frecious is de houdbaarheid in koeling maar 3 dagen)
 • Happyjuicy maakt gebruik van superfoods

Wil je de kracht van gezonde voeding en overheerlijke groentesapjes van HappyJuicy zelf ontdekken?

Klik hier en ga direct naar deze pagina om de lekkerste groentesapjes van HappyJuicy uit te proberen met de hoogste korting.

Hoe nuttig was dit artikel voor jou?

Klik op een ster voor een beoordeling!

Omdat je dit artikel nuttig vond...

Volg ons op social media!

Jammer dat je dit artikel niet (zo) nuttig vindt.

Graag horen we hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

1 reactie op dit artikel

 • Goedendag,

  Na het lezen van jouw artikel over Frecious ben ik me ook gaan inlezen bij Happyjuicy. Ik begreep dat jij daar ervaring mee hebt?
  Ik gruw van groente en kom w.s. ook voedingsstoffen te kort door een histamine-intolerantie en paraberk syndroom.
  Zou ik dan genoeg hebben aan 1 sapje van Happyjuicy per dag? Er wordt door het voedingscentrum 250 gram groente per dag aanbevolen. Ik kom nog niet eens tot 50 gram.
  Uiteaard slik ik extra vitamines en mineralen.
  Ik ben heel benieuwd.
  Met vriendelijke groet, Anita

  Anita

Plaats een reactie

Over HappyHealthy

Oscar Helm, MSc Afslankcoach, voedingsdeskundige, psycholoog, dieetpsycholoog, orthomoleculair therapeut en bestsellerauteur

Hoi, ik ben Oscar Helm en in de afgelopen jaren heb ik duizenden mensen geholpen naar een gezonder gewicht en betere gezondheid.

HappyHealthy.nl trekt inmiddels ruim 10.000 bezoekers per dag en met mijn bestseller de Afslank Receptenbijbel laat ik zien dat afvallen zowel eenvoudig als leuk kan zijn!

Wil jij je kennis over afvallen testen? Doe dan deze test en ontdek direct je “Afslank IQ”.

Top artikelen

Wat je mag eten bij een koolhydraatarm dieet + De Voordelen & een Schema

Wat is het koolhydraatarm dieet precies en wat kan je wel en niet eten. Ontdek hier een voedingstabe...

Intermittent Fasting: Uitleg, 9 Voordelen en 10 Schema’s

Intermittent Fasting / vasten (onderbroken vasten) schrijft voor wanneer en hoe lang je wel en niet ...

12 Tips om Snel Buikvet te Verbranden + 5 Fouten

Hoe kun je snel afvallen rond de buik? Ontdek 12 gouden buikvet verbranden tips en ontwijk 5 ernstig...

23 Bewezen Tips voor Snel Afvallen (zonder ongefundeerde hypes)

Hoe kan je snel afvallen? Ontdek 23 bewezen tips om snel gewicht te verliezen zonder ongefundeerde c...

Oscar’s sapjes

Array ( [0] => Male )