
Is het een taart? Is het een cake? Het is grootmoeders appeltaart in cakevorm, en ook nog eens koolhydraatarm.
De combinatie van appel en rozijn geeft de cake een zoete smaak waardoor de toevoeging van suiker niet nodig is. Om de cake extra lekker te maken, zijn er ook nog noten toegevoegd aan het recept. Al met al is deze appeltaart cake erg lekker en zeer voedzaam.
Heb je geen amandelmeel in huis of houd je er niet zo van? Probeer het dan eens te vervangen door kokosmeel of sojameel. Variëren is zeker mogelijk; zo maak jij straks niet grootmoeders appeltaart cake, maar een heerlijke, eigen versie!
Wil je een voorbeeld afslank weekmenu incl. recepten en boodschappenlijstje?
Klik hier en ik stuur ze direct gratis naar je toe.
De perfecte snack
Deze appeltaart cake is een perfecte snack voor tussen de maaltijden door, zelfs in een koolhydraatarm dieet. Het is ook een prima aanvulling op je ontbijt of lunch.
Heb je iets te vieren en/of krijg je visite over de vloer? Bak dan je eigen cake als traktatie. Lekker voor bij de koffie of thee.
Een eigen taart of cake bakken is immers leuker dan het kopen van een kant-en-klare. Helemaal als je keuken naderhand lekker gaat ruiken, en dat is bij dit recept gegarandeerd het geval. Het ruikt lekker, het smaakt lekker én het is gezond.
Hoe kan dat toch? Dat is en blijft het geheim van grootmoeder…
Wat heb je nodig:
- 200 g amandelmeel
- 2 appels
- 125 g rozijnen
- 100 g ongezouten, ongemengde noten
- 2 eieren
- 1 el kaneel
- 50 g kokosolie (of roomboter)
- 1 tl bakpoeder
- Roomboter voor het invetten van het bakblik
Werkwijze:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Schil en rasp de appels boven een kom. Doe daar tevens de rozijnen, het kaneel en bakpoeder bij.
- Hak de noten grof met een mes en voeg ze toe aan het mengsel. Roer alles goed door elkaar.
- Doe het amandelmeel bij het mengsel en roer het geheel nog eens goed door.
- Smelt de kokosolie in de magnetron (40 seconden) en meng het in een aparte kom met de eieren tot een glad mengsel (met een garde). Voeg het kokos-ei mengsel toe aan de mix. Roer het geheel weer goed door elkaar.
- Vet een bakblik in en giet het mengsel er gelijkmatig in. Bak de cake circa 40 tot 50 minute in de oven. Controleer eventueel tussendoor hoe het gaat.
- Controleer of de cake goed is door een satéprikker in de cake te prikken. Komt de prikker er (redelijk) droog uit, dan is de cake gaar. Laat de cake na afloop even afkoelen. Smullen maar!
Welk van de 5 buiktype heb jij? Doe de test en ontdek het direct (en hoe jij met jouw type een platte buik krijgt)
Wil je weten welke buiktype je hebt? En hoe je met jouw type een platte en strakke buik krijgt en effectief buikvet weet te verbranden?
Doe dan mijn test en ontdek het in slechts 2 minuten.
Je zal het volgende te weten komen:
- Welk type buik jij hebt
- Potentiële fouten die je maakt die jouw buikvet veroorzaken
- Wat jij kan veranderen om een mooie platte of strakke buik te krijgen
Zojuist dit recept geprobeerd… heb toch het vermoeden dat er een ingrediënt (vocht) ontbreekt. Het resultaat is helemaal geen cake nog taart maar een droge losse brei… net warm zand met nootjes in… Het bindt helemaal niet. Vreemd en zonde want dit kan zo de vuilnisbak in. Jammer!
Ik weet heel zeker dat mijn grootmoeder geen koolhyrdraatarme cakes bakte, en al helemaal niet met amandelmeel. Kortom, flauwekul dus
Lekker taartje hoor. Heb er wel een extra ei in gedaan, die waren nogal klein. Jammer dat ik de foto ervan niet kan plaatsen.
Hoi Wendy, ik heb honing en roomboter gebruikt ipv kokosolie. En 4 eieren ipv 2. Ik had iets minder rozijnen in huis en heb een beetje kokosrasp gebruikt ter aanvulling. Moet zeggen, bij mij een mooie cake, prima in plakken te snijden en erruggg jummie ;)
Misschien nog een keer proberen?
De moeite echt waard!
Groetjes Karen