shopify site analytics

Lijnzaadbroodjes voor bij de Vrijdagmiddagborrel

Lekker bij het ontbijt of de lunch, geschikt als tussendoortje en een heuse traktatie voor bij de (vrijdagmiddag)borrel.

Zo zou je deze koolhydraatarme lijnzaadbroodjes wel kunnen omschrijven. In tegenstelling tot de meeste koolhydraatarme broden, zijn deze dunne sneetjes in 15 minuten klaar te maken.

Ideaal dus als je weinig tijd hebt. Door het kleine formaat zijn ze ook zeer geschikt om mee te nemen naar het werk. Wie weet kun je je collega’s inspireren met dit gezonde recept!

Three magic ingredients

Het hele recept bestaat maar uit 3 ingrediënten: lijnzaad, eieren en Parmezaanse kaas.

Dit zijn de 3 magic ingredients voor een heerlijk, verantwoord recept. Let op: probeer je wel te beperken tot de inname van 2 koolhydraatarme lijnzaadbroodjes per dag.

De consumptie van meer dan 45 gram lijnzaad per dag kan negatieve gevolgen hebben voor de gezondheid.

Dit komt doordat lijnzaad ook cyanogenen kan bevatten, die in grote hoeveelheden schadelijk zijn voor de gezondheid.

Zolang je je aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid houdt, hoef je je gelukkig nergens zorgen om te maken. Wil je een snel, lekker én verantwoord tussendoortje? Bak dan je eigen lijnzaadbroodjes!

Wat heb je nodig:

  • 80 g (heel) lijnzaad
  • 2-3 eieren
  • 55 g geraspte Parmezaanse kaas

Werkwijze:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Maal het lijnzaad met een blender tot fijn meel.
  • Meng alle ingrediënten in een kom. Kneed het deeg tot 6 grote ballen.
  • Leg een stuk bakpapier op een ovenschaal en plaats hier de 6 ballen deeg op. Maak de ballen deeg met je hand plat, zodat er 6 platte broodjes ontstaan.
  • Bak de broodjes in 10 minuten gaar. Laat ze na afloop even afkoelen. Nu hoef je ze alleen nog te beleggen met koolhydraatarm beleg, en je bent klaar om verantwoord te genieten!

Samenvatting
recipe image
Recept naam
Lijnzaadbroodjes voor bij de vrijdagmiddagborrel
Voorbereidingstijd
Bereidingstijd
Totale Tijd
Gemiddelde rating
2.51star1star1stargraygray Based on 2 Review(s)

Drs. Oscar Helm

MSc Oscar Helm is afslankcoach, voedingsdeskundige, dieetpsycholoog, orthomoleculair therapeut en bestseller-auteur. Met HappyHealthy.nl heeft hij het doel om mensen te informeren en te inspireren om de meest optimale en gezonde leefstijl keuzes te maken op basis van wetenschappelijk onderbouwde adviezen.

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *