846

Top 5 Beste Roeitrainers om te Kopen + Trainingstips en Schema

Spring direct naar: top 5 beste roeitrainers op een rijtje

Het kopen van een roeitrainer is een ideale manier om gezonder te worden. Je gebruikt namelijk alle delen van je lichaam tijdens het roeien.

Een roeitrainer wordt vaak gebruikt voor het trainen van je uithoudingsvermogen en het versterken van vele spieren. Het is tevens een ideale manier om weer fit te worden na revalidatie.

Er bestaan echter veel verschillende soorten roeitrainers.

Dus als je nieuw bent met roeimachines dan is het verstandig om eerst uit te zoeken voor welke doeleinden je het wilt gebruiken. Maar daar ga ik je natuurlijk bij helpen!

In dit artikel leer je onder andere:

 • Hoe jij je conditie op kunt bouwen
 • Waarom je minder blessures op loopt dan bij andere sporten
 • Wat de beste training is om af te vallen
 • Op welke punten je moet letten bij het kopen van een roeitrainer
 • Wat de beste koop is voor een roeimachine

Inhoud van dit artikel

Wat is een roeitrainer precies?

Wanneer je in de sportschool rondloopt heb je verschillende cardio-apparaten waar je op kunt stappen:

 • De hometrainer (fietsapparaat)
 • De crosstrainer
 • De loopband
 • Het step apparaat
 • En de roeitrainer (ergometer)

Het grappige is dat wanneer ik in de sportschool rondloop, de meeste cardio apparatuur bezet is behalve de roeimachine. Wat erg zonde is, want dit apparaat is zeker niet minder effectief.

Met de roeitrainer gebruik je bijna alle spieren in je lichaam en daarnaast kun je de weerstand behoorlijk opvoeren zodat je de spieren ook echt goed moet gebruiken. Als je de juiste training volgt natuurlijk.

Doe deze test en krijg jouw unieke op maat gemaakte keto schema, recepten en menu

Ontdek hoe je met jouw lichaam en behoeften je streefgewicht bereikt.

Vul een aantal simpele vragen in en laat ons voor jou een uniek plan maken waardoor jij in korte tijd voorgoed afrekent met overbodig vet.

Dit is geen jojo dieet, maar een manier waarop jij vol plezier resultaten behaalt en tegelijkertijd lekker eet.

Start keto test

 

Verschillende weerstandsniveaus

Net zoals bij alle cardio-apparaten is het bij de roeimachine mogelijk om deze in te stellen op verschillende weerstandsniveaus.

Hoe zwaarder je hem zet, hoe zwaarder het voor je beenspieren wordt om jezelf weg te duwen en hoe zwaarder het voor je armspieren wordt om het handvat naar je toe te trekken.

De voornaamste reden waarom mensen op bovenstaande apparaten stappen is om hun conditie op te bouwen. Maar met het verbeteren van je conditie verbeter je niet enkel je uithoudingsvermogen maar ook de volgende punten:

 • Kracht
 • Snelheid
 • Lenigheid
 • Coördiantie van de spieren

Je begrijpt zelf waarschijnlijk ook wel dat je lenigheid verbeteren met alle cardio-apparaten onmogelijk is. Daarvoor moet je toch echt flexibiliteit oefeningen doen.

Maar je kracht, snelheid en de coördinatie van je spieren kunnen wel degelijk verbeteren door het gebruik van een roeitrainer. Wat precies de voordelen zijn van een roeitrainer lees je hieronder.

De voordelen van een roeitrainer

Voordeel 1: Alle spieren van je lichaam worden gebruikt

Ik heb het hierboven al meerder malen genoemd, maar bij de roeimachine gebruik je bijna alle spieren in je lichaam (bron). En dat is goed.

Welke spieren gebruik je zoal?

 • Je beenspieren: tijdens het wegduwen
 • Je armspieren: tijdens het trekken van het handvat
 • Je rugspieren: nadat jij je benen hebt weggeduwd trek je een deel van het handvat met je rug naar achteren
 • Je buikspieren: je buikspieren zorgen voor stabiliteit wanneer je licht achterover leunt

Uit bovenstaande punten blijkt wel dat het roeiapparaat bijna geen één spier overslaat tijdens het roeien. Ook de crosstrainer gebruikt bijna alle spieren alleen is de kracht output vaak lager omdat er minder weerstand is dan bij het roeien.

Wat een groot voordeel is bij het gebruik van een roeitrainer is dat je sterke rugspieren krijgt. Iets wat veel mensen niet hebben. En slappe rugspieren zorgen erg snel voor blessures.

Het is zelfs één van de meest voorkomende problemen wanneer je ouder wordt. Om Rugpijn te voorkomen doe je er dus verstandig aan om op de roeitrainer te stappen, mits je een goede houding op de roeitrainer hebt natuurlijk.

Al met al is het een ideale full body workout.

Word een metabolisme machine en reken voorgoed af met buikvet via de nieuwste en verbeterde keto methode

Welke hoeveelheid calorieën, koolhydraten en andere nutriënten zijn perfect voor jouw lichaam om jouw metabolisme maximaal aan te zetten?

Doe onze test en laat het ons exact voor jouw lichaam berekenen. Ieder lichaam is anders en door je te focussen op wat werkt voor jouw lichaam

Een op maat gemaakte dieet voor jou werkt tot driemaal effectiever om je streefgewicht te bereiken dan een regulier dieet.

Klik hier om het dieet te ontdekken dat perfect is geoptimaliseerd voor jouw lichaam.

Voordeel 2: Conditie opbouwen

Wat elke vorm van cardio doet, is je conditie opbouwen. Dat is tenslotte waar je het voor doet. Nu zorgt het ene apparaat voor beter resultaat dan het andere. Gelukkig gaat dit maar om hele kleine verschillen.

Zo blijkt uit onderzoek uit 1996 (bron), waarbij de loopband, hometrainer, ski-simulator, roei-ergometer en de stair-stepper met elkaar vergeleken worden, dat de loopband voor de meeste energieverbruik zorgde.

Deze werd opgevolgd door de ski-simulator en de roeimachine. Om snel een conditie op te bouwen kun je dus beter op de loopband stappen dan op de roeitrainer.

Een ander onderzoek vergeleek de loopband met de crosstrainer (bron). De crosstrainer werd hierboven nog niet meegenomen omdat die toen nog niet bestond.

Hieruit bleek dat het weinig uitmaakte of je de crosstrainer of de loopband gebruikte wanneer je keek naar totale zuurstofverbruik en energieverbruik.

Daarentegen blijkt dat je wel meer energie verbruikt bij roeien dan bij fietsen (bron). Maar zo bleek uit het bovenstaande onderzoek ook al dat fietsen op de hometrainer voor het minste energieverbruik zorgde van alle indoor cardio-apparaten.

Ook blijkt uit een ander onderzoek dat roeien voor meer vetafbraak zorgt dan dat fietsen doet en dat heeft er waarschijnlijk mee te maken dat roeien voor meer spieropbouw zorgt, maar daar kom ik later op terug (bron).

Wat zijn de voordelen van het opbouwen van conditie?

Maar wat zijn precies de voordelen van het opbouwen van conditie

 • Je bent beter bestand tegen ziektes. Je afweersysteem wordt sterker door het opbouwen van je conditie. Sporten verhoogt je doorbloeding waardoor een griepje eerder gedetecteerd wordt (bron).
 • Het verlaagt de kans op hart- en vaatziekten. Door  je uithoudingsvermogen te verbeteren, train jij voornamelijk je hartspier. Je hartspier transporteert zuurstof naar alle delen van het lichaam. Wanneer deze sterker is kan er meer zuurstof verplaatst worden en krijg je een betere hartfunctie (bron).
 • Het verhoogt je stressbestendigheid. Doordat je hart fitter wordt, krijg je een verbeterde hartfunctie waardoor je beter met stress om kunt gaan (bron).

Voordeel 3: Minder blessuregevoelig dan andere sporten

Wanneer je net begint met sporten is de kans op blessures redelijk groot.

Je spieren hebben een tijd niks gedaan en kunnen dus weinig hebben. Normaal gesproken zijn je spieren daar om de klappen van het sporten op te vangen. Maar dat is nu helaas nog niet het geval. Natuurlijk wordt dat naarmate je vaker en langer traint steeds beter.

Je kunt dus wel zeggen dat hardlopen meer belastend is voor je gewrichten dan roeien. Enkel doordat de klappen op de gewrichten bij het hardlopen veel groter zijn. En dit geldt al helemaal als je overgewicht hebt.

Het aanschaffen van een roeimachine is voor alle beginnende sporters dus verstandiger met het oog op blessures dan elke fysieke zware sport dan ook.

Daarnaast blijkt uit onderzoek dat roeien voor oudere dames een hele goede manier is om de botmineraaldichtheid op te bouwen en osteoporose te bestrijden (bron). Dit verkleint in de toekomst de kans op botbreuken.

De juiste houding tijdens het roeien

Wel moet ik daar heel duidelijk bij zeggen dat het van groot belang is dat je de juiste houding tijdens het roeien aanneemt. Wat ik vaak in de sportschool zie, is dat mensen zonder enig benul op de roeitrainer stappen en aan hun workout beginnen met:

 • Een gekromde rug
 • Slappe armen
 • Armen die al het werk doen
 • Armen die tegelijkertijd met de benen bewegen

En bij dit soort verkeerde houdingen is het wachten op blessures. Ben je van plan om voor thuis een roeitrainer te kopen, dan doe je er verstandig aan om eerst uit te zoeken hoe je een roeimachine moet gebruiken.

Ga je de roeitrainer in de sportschool gebruiken? Vraag dan een medewerker om eerst even met je mee te kijken. Deze kan aangeven of je de juiste houding aanneemt.

Wat is de juiste houding bij het roeien?

Wat is de juiste houding bij het roeien? dat licht ik hieronder toe:

De starthouding: Je gaat met gebogen knieën op het bankje zitten, helemaal voorin het apparaat. Je laat je schouders hangen (niet opgetrokken, wat je wel vaak ziet) en pakt met beide handen het handvat vast. Je armen zijn gestrekt en je hebt een rechte rug.

Beweging 1: Vanuit de starpositie duw jij je benen uit totdat je in een gestrekte positie zit, je armen hou je gestrekt totdat je benen ook gestrekt zijn. Het hele eerste stuk komt dus uit je benen. En dat terwijl veel mensen bij de beweging al beginnen te trekken met hun armen. Dit is niet de bedoeling. En al die tijd hou je een rechte rug.

Beweging 2: Vanuit de gestrekt benen en armen is het de bedoeling dat je je romp lichtelijk naar achteren trekt en vervolgens je armen meebeweegt. Bij het laatste stuk is het de bedoeling dat jij je armen buigt en de kabel naar je buik trekt.

Herstelfase: Vanuit de eindbeweging is het de bedoeling dat je terug gaat naar je startpositie. Dit doe je door alle beweging precies omgekeerd te doen. Laat eerst je armen strekken, beweeg je romp naar voren en buig vervolgens je knieën totdat je weer in de start positie belandt om de oefening te herhalen.

Voordeel 4: Geen sportschool abonnement nodig

Dit voordeel speelt voor veel mensen een belangrijke rol.

Niet naar de sportschool hoeven is weer een drempel minder. En dat snap ik wel.

Met name wanneer je overgewicht hebt, is het niet altijd even prettig om al die afgetrainde mensen in de sportschool te zien die zichzelf voornamelijk in de spiegel bekijken.

Daarnaast zijn er weinig mensen die de tijd hebben om naar de sportschool te gaan. Een drukke baan, een gezin en eten moeten koken om vervolgens nog naar de sportschool te moeten is dan niet ideaal.

Een roei ergometer in de garage of de woonkamer is dan een oplossing. Zo kun je toch aan je conditie bouwen, gewicht verliezen of spiermassa opbouwen zonder de deur uit te hoeven.

De kosten voor de gemiddelde sportschool kunnen ook behoorlijk oplopen en dat terwijl een roeitrainer eenmalig geld kost.

Wanneer je een hele goede aanschaft, loopt dit natuurlijk behoorlijk op in prijs, maar als beginnende sporter zijn dit soort modellen vaak niet nodig en ben je op den duur goedkoper uit met een roeimachine dan een sportschool abonnement.

Voordeel 5: Afvallen met de beste roeimachine workout + schema

Wil jij beginnen met sporten om af te vallen?

Dan is dit het volgende wat je moet weten. Normaal gesproken is cardio niet de meest ideale manier om gewicht te verliezen. Dat heeft er mee te maken, dat het aantal verbrandde calorieën tijdens cardio, zoals bijvoorbeeld bij hardlopen, fietsen en roeien, maar weinig is.

Al moet ik wel zeggen dat roeien voor meer vetverlies zorgt dan dat fietsen doet, zo blijkt uit onderzoek. Vet-oxidatie is hoger tijdens het roeien in vergelijking met fiets-oefeningen in een reeks trainingsintensiteiten met hetzelfde energieverbruik. Dit is waarschijnlijk te danken aan de spiermassa die aangekomen is tijdens het roeien (bron). Maar daarover later meer.

Ik vertel je eerst een betere methode om gewicht te verliezen dan de huidige cardio-trainingen.

Bij cardio train je gedurende een langere tijd op dezelfde intensiteit, op ongeveer 70 tot 80% van je vermogen. Als je een duurtraining roeien doet, dan is dit hetzelfde geval.

Maar op 70 tot 80% van je vermogen sporten gedurende een lange tijd is niet bepaald effectief om vet te verliezen en spiermassa aan te komen. Maar niet getreurd, er zijn namelijk betere manieren om gewichtsverlies te realiseren en dit kan gewoon op de roeitrainer.

HIIT (hoge intensiteit interval training)

Ik kan het niet vaak genoeg benoemen op deze website, maar HIIT is de beste manier van sporten om vet te verliezen en spiermassa aan te komen.

Een HIIT workout wordt gekenmerkt door een afwisseling van:

 • Korte maar krachtige momenten van inspanning
 • Afgewisseld door nog kortere momenten van rust (roeien op een hele lage intensiteit).

Bij een HIIT workout is het de bedoeling dat je in de tijd van inspanning de volle 100% geeft om vervolgens een periode rust te nemen. De inspanning duurt bijvoorbeeld 30 seconden en daarna is het de bedoeling dat je ook 30 seconden rust neemt. Dit hele rondje herhaal je vervolgens een aantal keer.

Wat zijn de voordelen van een HIIT workout:

 • Een studie liet zien dat na 6 HIIT workouts, je VO2max verdubbeld (uithoudingsvermogen). En dat in maar 10-20 minuten per training (bron).
 • Een andere onderzoek (bron) laat zien dat als vrouwen 3 keer per week aan HIIT doen in plaats van cardio, deze na 15 weken beduidend meer vetverlies hebben en meer buikvet en vet rond de benen hebben verloren.
 • En dan is er nog een onderzoek die laat zien dat cardio er voor zorgt dat je spiermassa verliest en dat terwijl HIIT ervoor zorgt dat je spiermassa aankomt (bron). Je kunt dus vet verbranden en tegelijkertijd toch sterker worden. Het beste van beide werelden.
 • En als laatste neemt een HIIT training ook nog minder tijd in beslag dan een normale duurtraining.

Wil je meer weten over een HIIT workout? Lees dan het onderstaande artikel:

9 Redenen om Vaker High Intensity Interval Training (HIIT) te Doen

HIIT schema voor op de roeitrainer

Voor beginners:

 Inspanning (seconden)  Rust (seconden)  Aantal herhalingen
 30  60  8

 

Voor licht gevorderden:

 Inspanning (seconden)  Rust (seconden)  Aantal herhalingen
 30  30  8

 

Voor gevorderden:

 Inspanning (seconden)  Rust (seconden)  Aantal herhalingen
 30  15  8

Voordeel 6: Beste cardio apparaat voor spieropbouw

Ik liet het in de bovenstaande tip al blijken, maar de roeitrainer blijkt één van de meest effectieve cardio apparaten te zijn om spiermassa op te bouwen.

Roeien combineert intense dynamische bewegingen van de grootste en belangrijkste spiergroepen in ons lichaam.

Voor elke slag met roeien is een grote krachtproductie van deze spieren nodig. Dit in tegenstelling tot de loopband en crosstrainer.

Roeien, op machines of ergometers, biedt een zwaardere training dan de meeste andere fysieke activiteiten, merkte het Pennsylvania State University van Sports Medicine op.

Terwijl het alle grote spieren betrekt, benadrukt het juist die van de onderste ledematen. Trainen op roei-ergometers legt enorme druk op de spieren in het lichaam en overschrijdt de krachtoutput van de meeste andere cardio apparatuur.

Ook liet een eerder onderzoek (bij voordeel 5) al zien dat roeien voor meer vetverbranding zorgde, wat waarschijnlijk kwam door de spieropbouw van het roeien. Meer spiermassa betekent namelijk dat je in rust meer calorieën en daardoor meer vet verbrandt (bron).

Tips voor bij het kopen van een roeimachine

Nu het duidelijk is dat het kopen van een roeitrainer wel degelijk een voordeel is, is het natuurlijk fijn om te weten welke roeitrainer goed is.

Daarom krijg je hieronder enkele tips over het kopen van dit apparaat. Ik zal je precies vertellen waar je op moet letten.

Tip #1: Gewicht van het apparaat

Ik weet dat je waarschijnlijk niet een te zware roeitrainer wilt. Want je wilt hem kunnen verplaatsen.

Maar de luxere en betere roeitrainers zijn vaak zwaarder in gewicht.

Een roeitrainer staat dan vaak steviger op de grond en is voorzien van kwalitatievere apparatuur.

De lichtere apparaten zijn vaak gemaakt van plastic terwijl de zwaardere vaak gemaakt zijn van metaal. Je raadt waarschijnlijk al, welke beter is…

…precies, de metalen versie.

Daarentegen zijn de zwaardere roeimachines natuurlijk wel duurder.

Tip #2: Maximaal belastbaar gewicht en maximale lichaamslengte

Dit is een mooie volgende in het rijtje van tips. Want zodra het gewicht van een roeitrainer toeneemt, neemt vaak ook het belastbaar gewicht van het apparaat toe.

En de kans is groot dat je iets te zwaar bent, waardoor je überhaupt besloten hebt om te starten met sporten. Let dus op hoeveel gewicht het apparaat aan kan voordat je in een impulsieve bui een te lichte roeitrainer koopt.

Hoe hoger het toelaatbare gewicht, des te sterker de constructie.

Een hoog kwalitatieve roeitrainer kan vaak een belastbaar gewicht van 150 kilogram aan.

Hetzelfde geldt voor de maximale lichaamslengte.

Koop een roeitrainer die lang genoeg is. Er zijn namelijk een aantal roeitrainer beschikbaar met een maximale lichaamslengte van 180 centimeter. Ben je 160 centimeter dan maakt dat niet zoveel uit, maar de meeste Nederlandse mannen halen de 180 centimeter wel. En dat is dan niet voldoende.

Tip #3: Extra opties

Ben je nieuw dan kunnen extra opties op het apparaat een wereld van verschil maken.

Zo kan een roeiapparaat met veel trainingsprogramma’s handig zijn. Vooral als je thuis traint en weinig inspiratie hebt.

Wil je een wedstrijd element toevoegen? dan kun je bijvoorbeeld tegen de computer in het roeisysteem roeien. Ook staan er vaak verschillende trainingsschema’s in voor beginners en gevorderden.

Naast de trainingsprogramma’s kan het fijn zijn om je hartslag in de gaten te houden. Er zijn roeitrainers met een handpulse systeem. Hierbij zitten er sensoren op het handvat, die vervolgens je hartslag meten. Dit kan erg fijn zijn voor je trainingsresultaten.

Je kunt het zelf zo blink maken als je wilt. Maar alle extra gadgets hebben natuurlijk ook een prijs.

Tip #4: Bepaal wat voor soort weerstand je wilt

Roeitrainers kunnen met verschillende soorten weerstand gemaakt worden. Waarschijnlijk heb je geen idee welke de beste is en welke voor jou handig is, daarom licht ik ze hieronder toe. Het kan nog wel een lastig verhaal worden, maar ik ga je niet platgooien met moeilijke termen. Ik probeer het zo simpel mogelijk te houden.

Hydraulische weerstand

roeitrainer met hydraulische weerstand op witte achtergrond

Deze roeitrainer werkt met gas gevulde cilinders. Wanneer je de cilinder aanpast, pas je ook de weerstand van het apparaat aan.

Deze apparaten zijn over het algemeen wat goedkoper dan de roeimachines met een andere soort weerstand. Je weet ook gelijk wat dat betekent, het is namelijk niet de beste roeitrainer die je kunt kopen.

Het aanpassen van de weerstand is lastiger en het roeien verloopt minder soepel.

Maar als je een beperkt budget hebt, moet je roeien met de riemen die je hebt;)

 • Voordelen: goedkoop

 • Nadelen: neemt veel ruimte in, aanpassen van weerstand is lastig, cilinders gaan kort mee

Luchtweerstand

roeitrainer op luchtweerstand

Bij luchtweerstand, wordt de weerstand bepaalt door de kracht die je uitoefent op het apparaat zelf.

Trek je harder aan het apparaat dan gaat de weerstand omhoog, waardoor het roeien zwaarder wordt.

Bij deze vorm van weerstand heb je wel veel meer last van geluid. Dus als je hem thuis voor de televisie wilt gebruiken, wordt het lastig om de presentator te verstaan. Aan de andere kant, kan het mensen ook oppeppen om nog harder te gaan roeien.

Het is maar net wat je zelf wilt natuurlijk.

Ben je een langzame roeier, dan is dit niet een ideaal apparaat want dan loopt de beweging niet soepel.

 • Voordelen:  lijkt op een echte roeibeweging, prettige roeibeweging als je snel roeit

 • Nadelen: Maakt veel geluid, niet handig voor de langzame roeier

Magneetweerstand

roeirtrainer op magneetweerstand

Dit roeiapparaat is voorzien van een magneet naast het vliegwiel. Dat had je zelf wel kunnen raden natuurlijk. Je kunt de magneet aanpassen waardoor de weerstand aanpast.

Hoe dichter het magneet bij de vliegwiel zit, hoe zwaarder het roeien wordt. Je past het erg simpel aan met een knop.

 • voordelen: nauwkeurig te bepalen en makkelijk aan te passen weerstand

 • Nadelen: stuk duurder dan een hydraulische roeitrainer

Waterweerstand

houten roeitrainer op waterweerstand

Wil je het echte gevoel van roeien creëren en heb je een hoog budget?

Dan is het aanschaffen van een roeitrainer met water weerstand de beste keuze. Hierbij is een trommel gevuld met water en hiermee kun je de weerstand bepalen. Roeien met deze vorm van weerstand lijkt het meest op de beweging die je maakt tijdens het roeien op het water.

Hoe meer de trommel met water gevuld is, hoe meer weerstand je ervaart.

 • Voordelen: komt het dichtstbij het echte roeien op het water

 • Nadelen: is het duurst van alle soorten roeitrainers

Top 5 beste roeitrainers

Hieronder de top 5 beste roeitrainers op een rijtje. Mocht jouw favoriete roeitrainer zijn uitverkocht, kijk dan verder op de aangegeven website want er is genoeg keuze!

#1: Weslo Cove

Weslo Cove roeitrainer op witte achtergrond

Gewicht roeitrainer: 30 kilogram

Maximaal belastbaar gewicht: 130 kilogram

Maximale lichaamslengte: 205 centimeter

Weerstand:  elektromagneet

Prijs: 299 euro

Hij is hier verkrijgbaar

#2: Tunturi FitRow 50

Tunturi FitRow 50 roeitrainer apparaat op witte achtergrond

Gewicht roeitrainer: 31 kilogram

Maximaal belastbaar gewicht: 120 kilogram

Maximale lichaamslengte: 200 centimeter

Weerstand:  magnetisch

Prijs: 449 euro

Hij is hier verkrijgbaar

#3: DKN R-320​

DKN R-320​ roeitrainer apparaat op witte achtergrond

Gewicht roeitrainer: 36 kilogram

Maximaal belastbaar gewicht: 120 kilogram

Maximale lichaamslengte: 195 centimeter

Weerstand:  lucht

Prijs: 495

Hij is hier verkrijgbaar

#4: ​Concept 2 Model D

Gewicht roeitrainer: 26 kilogram

Maximaal belastbaar gewicht: 225 kilogram

Concept 2 Model D roeitrainer apparaat op witte achtergrond

Maximale lichaamslengte: 200 centimeter

Weerstand:  lucht

Prijs: 999 euro

Hij is hier verkrijgbaar

#5: Waterrower Natural Eiken

Gewicht roeitrainer: 31 kilogram

Maximaal belastbaar gewicht: 318 kilogram

Waterrower Natural Eiken roeitrainer apparaat op witte achtergrond

Maximale lichaamslengte: 200 centimeter

Weerstand:  water

Prijs: 1299 euro

Hij is hier verkrijgbaar

Welk van de 7 buiktype heb jij en wat is jouw ideale dieetschema om jouw doel te bereiken?

Doe de test en ontdek direct hoe specifiek jij een platte buik krijgt

Wil je weten welke buiktype je hebt? Hoeveel calorieën jij per dag moet eten om je doel te bereiken? En hoe je met jouw type een platte en strakke buik krijgt en effectief buikvet weet te verbranden?

Doe dan mijn test en ontdek het in slechts 2 minuten.

Je zal het volgende ontdekken:

 • Welk type buik jij hebt en potentiële fouten die je maakt die jouw buikvet veroorzaken
 • Hoeveel calorieën en koolhydraten we aanraden voor jouw gewichtsdoel
 • Wat jij kan veranderen om een mooie platte of strakke buik te krijgen
 • Een op maat gemaakt voedingsschema en recepten op basis van jouw lichaam en voorkeuren waardoor jij in korte tijd voorgoed afrekent met overbodig vet en de buik van je dromen krijgt

Start buiktype test

Hoe nuttig was dit artikel voor jou?

Klik op een ster voor een beoordeling!

Omdat je dit artikel nuttig vond...

Volg ons op social media!

Jammer dat je dit artikel niet (zo) nuttig vindt.

Graag horen we hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Plaats een reactie

Over HappyHealthy

Oscar Helm, MSc Afslankcoach, voedingsdeskundige, psycholoog, dieetpsycholoog, orthomoleculair therapeut en bestsellerauteur

Hoi, ik ben Oscar Helm en in de afgelopen jaren heb ik duizenden mensen geholpen naar een gezonder gewicht en betere gezondheid.

HappyHealthy.nl trekt inmiddels ruim 10.000 bezoekers per dag en met mijn bestseller de Afslank Receptenbijbel laat ik zien dat afvallen zowel eenvoudig als leuk kan zijn!

Wil jij je kennis over afvallen testen? Doe dan deze test en ontdek direct je “Afslank IQ”.

Top artikelen

Wat je mag eten bij een koolhydraatarm dieet + De Voordelen & een Schema

Wat is het koolhydraatarm dieet precies en wat kan je wel en niet eten. Ontdek hier een voedingstabe...

Intermittent Fasting: Uitleg, 9 Voordelen en 10 Schema’s

Intermittent Fasting / vasten (onderbroken vasten) schrijft voor wanneer en hoe lang je wel en niet ...

12 Tips om Snel Buikvet te Verbranden + 5 Fouten

Hoe kun je snel afvallen rond de buik? Ontdek 12 gouden buikvet verbranden tips en ontwijk 5 ernstig...

23 Bewezen Tips voor Snel Afvallen (zonder ongefundeerde hypes)

Hoe kan je snel afvallen? Ontdek 23 bewezen tips om snel gewicht te verliezen zonder ongefundeerde c...

Oscar’s sapjes

Array ( [0] => Male )