
Crackers zijn veelzijdig, lang houdbaar en – niet geheel onbelangrijk – erg lekker. Probeer regelmatig diverse crackers uit om je maaltijden veelzijdig te houden.
Crackers zijn immers ideale broodvervangers tijdens het ontbijt of de lunch, maar ook erg handig als tussendoortje. Je kunt ze makkelijk meenemen en bewaren, en ze zijn ook nog eens snel klaar. Als je crackers maar een saai tussendoortje vindt, heb je nog niet genoeg variaties uitgeprobeerd. Daar helpt HappyHealthy je uiteraard graag een handje bij.
Wil je een voorbeeld afslank weekmenu incl. recepten en boodschappenlijstje?
Klik hier en ik stuur ze direct gratis naar je toe.
Koolhydraatarme amandelcrackers
Binnen een koolhydraatarm dieet is het maken van je eigen crackers een enorm goede stap. Crackers in de supermarkt bevatten veel granen, wat niet bepaald koolhydraatarm is. Door zelf je crackers te maken behoud je de controle over de voedingsstoffen die je binnenkrijgt. Handig, lekker en extreem gezond!
Met een beetje hulp van HappyHealthy heb je binnen de kortste keren de inspiratie om de meest creatieve crackers ter wereld te maken. Zoals deze amandelcrackers.
Onderstaand recept bevat weinig koolhydraten en de crackers zijn erg voedzaam. Bovendien is lijnzaad rijk aan omega 3 vetzuren en tevens een goede bron van voedingsvezels.
Daarnaast bevatten de crackers amandelmeel, kokosolie en ei, waardoor ze het uiterlijk van een zandkoekje krijgen. Dan zijn het wel bijzonder gezonde koekjes. Deze amandelcrackers zijn te beleggen met van alles en nog wat: van avocado tot zalm en van komkommer tot kip. Wees creatief en creëer je eigen droomcracker.
Wat heb je nodig:
- 75 g amandelmeel
- 30 g kokosmeel
- 40 g lijnzaad
- 1 ei
- 60 g kokosolie
Werkwijze:
- Voeg het amandelmeel, het kokosmeel, het lijnzaad en de kokosolie bij elkaar. Breek het ei en klop dit goed door het mengsel heen. Kneed al deze ingrediënten vervolgens flink door elkaar.
- Maak een bal van het gecreëerde deeg. Plet deze bal met je handen en leg het deeg tussen twee vellen bakpapier.
- Wrijf het deeg goed naar de zijkanten en rol vervolgens met een deegroller het deeg tot een egale vorm, zodat het overal even dik is. Haal het bovenste vel bakpapier voorzichtig weg.
- Maak de randen recht en snijd met een mes alvast crackers van het deeg. Dit kan in alle gewenste formaten.
- Bak de crackers nu 10 tot 15 minuten in de voorverwarmde oven op 175 graden, totdat ze goudbruin en knapperig genoeg zijn.
- Laat de crackers afkoelen op een droge, donkere plek. Vervolgens zijn ze goed te bewaren en handig om mee te nemen.
Doe mijn gratis dieet test en ontdek welke dieet voor jou het meeste resultaat oplevert
Wil je succes maar wil je je tijd niet verspillen aan diëten die niet passen bij jouw situatie?
Met al mijn kennis en ervaring heb ik een korte test ontwikkeld. De uitslag geeft je een dieet dat het beste past bij jouw situatie, jouw persoonlijkheid en jouw behoeften.
Hiermee vergroot je je kansen op een succesvol dieetproces, zonder jojo-effect of andere vervelende bijeffecten.
Het duurt slechts enkele minuten.
Ga naar de test en ontdek welke dieet het beste bij jou past »»
Oscar,
Past roggebrood in een koolhydraat arm dieet ???
Nee roggebrood is hoog in koolhydraten.
Lijkt me heerlijk! Op welke temperatuur moet je de oven voorverwarmen?
Wat is de oventemperatuur?
Help alles klaar nu weet ik niet de graden van mijn oven?
Beste Monique,
Goed punt! Je dient de crackers te bakken in een voorverwarmde oven op 175 graden voor 10 tot 15 minuten. Laat het je smaken.
Ik wil ze ook bakken en vraag me ook af hoe warm de oven moet, ik ga het maar proberen op 200 graden
Op welke temperatuur?!
Kan ik kokosolie vervangen door olijfolie oid?? Vind kokosolie zoooo niet lekker..
Ik heb ze vanmorgen gemaakt en ik vind ze erg lekker. Ik heb er wel wat zout door gedaan en ik vind ze wel erg vet. Hoeveel kokosolie olie zou er minimaal in moeten denk je?
Kan ook iets anders gebruiken dan kokosolie? B.v. Gewoon roomboter oid.?
Dank je wel voor een paar lekkere koolhydratenvrije recepten.
Vooral het brood en de crackers ga ik uitproberen en als het lukt de andere recepten ook.
Groetjes Harda