shopify site analytics

Amandelcrackers met lijnzaad en ei

Crackers zijn veelzijdig, lang houdbaar en – niet geheel onbelangrijk – erg lekker. Probeer regelmatig diverse crackers uit om je maaltijden veelzijdig te houden.

Crackers zijn immers ideale broodvervangers tijdens het ontbijt of de lunch, maar ook erg handig als tussendoortje. Je kunt ze makkelijk meenemen en bewaren, en ze zijn ook nog eens snel klaar. Als je crackers maar een saai tussendoortje vindt, heb je nog niet genoeg variaties uitgeprobeerd. Daar helpt HappyHealthy je uiteraard graag een handje bij.

Wil je een voorbeeld afslank weekmenu incl. recepten en boodschappenlijstje?

Klik hier en ik stuur ze gratis naar je toe.

Koolhydraatarme amandelcrackers

Binnen een koolhydraatarm dieet is het maken van je eigen crackers een enorm goede stap. Crackers in de supermarkt bevatten veel granen, wat niet bepaald koolhydraatarm is. Door zelf je crackers te maken behoud je de controle over de voedingsstoffen die je binnenkrijgt. Handig, lekker en extreem gezond!

Met een beetje hulp van HappyHealthy heb je binnen de kortste keren de inspiratie om de meest creatieve crackers ter wereld te maken. Zoals deze amandelcrackers.

Onderstaand recept bevat weinig koolhydraten en de crackers zijn erg voedzaam. Bovendien is lijnzaad rijk aan omega 3 vetzuren en tevens een goede bron van voedingsvezels.

Daarnaast bevatten de crackers amandelmeel, kokosolie en ei, waardoor ze het uiterlijk van een zandkoekje krijgen. Dan zijn het wel bijzonder gezonde koekjes. Deze amandelcrackers zijn te beleggen met van alles en nog wat: van avocado tot zalm en van komkommer tot kip. Wees creatief en creëer je eigen droomcracker.

Wat heb je nodig:

  • 75 g amandelmeel
  • 30 g kokosmeel
  • 40 g lijnzaad
  • 1 ei
  • 60 g kokosolie

Werkwijze:

  • Voeg het amandelmeel, het kokosmeel, het lijnzaad en de kokosolie bij elkaar. Breek het ei en klop dit goed door het mengsel heen. Kneed al deze ingrediënten vervolgens flink door elkaar.
  • Maak een bal van het gecreëerde deeg. Plet deze bal met je handen en leg het deeg tussen twee vellen bakpapier.
  • Wrijf het deeg goed naar de zijkanten en rol vervolgens met een deegroller het deeg tot een egale vorm, zodat het overal even dik is. Haal het bovenste vel bakpapier voorzichtig weg.
  • Maak de randen recht en snijd met een mes alvast crackers van het deeg. Dit kan in alle gewenste formaten.
  • Bak de crackers nu 10 tot 15 minuten in de voorverwarmde oven op 175 graden, totdat ze goudbruin en knapperig genoeg zijn.
  • Laat de crackers afkoelen op een droge, donkere plek. Vervolgens zijn ze goed te bewaren en handig om mee te nemen.

Maak jij onnodige fouten die het afvallen vertragen?

Doe deze test en ontdek je “Afslank IQ”.

Verbrand snel overtollige kilo’s en buikvet met simpel te maken afslank recepten

Wist je dat uit onderzoek blijkt dat 2 of de 3 mensen juist aankomt van een dieet in plaats van afvalt?

Om die reden heb ik een effectieve en moderne afslank methode ontwikkeld die makkelijk vol te houden is en het jojo-effect compleet vermijdt.

Je krijgt daarbij overheerlijke recepten voor snelle vetverbranding met blijvend resultaat.

Je vindt onder andere het volgende in mijn populaire afslank receptenboek:

  • Meer dan 100 overheerlijke recepten die snel en makkelijk klaar te maken zijn (en waar de rest van het gezin ook van meegeniet)
  • Hoe je met mijn lekkere recepten, zoals vlees-, vis-, kip- of vegetarische gerechten, meerdere kilo’s per week verliest
  • 6 verschillende categorieën van recepten, met onder meer kipgerechten, visgerechten, vegetarische gerechten, salades, sauzen, dressings, desserts en meer
  • Tijdbesparende kant-en-klare dag- en weekmenu’s + boodschappenlijstjes

Ontdek hoe je meerdere kilo’s per week verliest met lekkere en simpel te maken afslank recepten:

Afslank Receptenbijbel Risicovrij Uitproberen

Samenvatting
recipe image
Recept naam
Amandelcrackers met lijnzaad en ei
Voorbereidingstijd
Bereidingstijd
Totale Tijd
Gemiddelde rating
31star1star1stargraygray Based on 4 Review(s)

12 Reacties op "Amandelcrackers met lijnzaad en ei"

  1. William

    says:

    Oscar,
    Past roggebrood in een koolhydraat arm dieet ???

  2. Anja

    says:

    Lijkt me heerlijk! Op welke temperatuur moet je de oven voorverwarmen?

  3. Bianca

    says:

    Kan ik kokosolie vervangen door olijfolie oid?? Vind kokosolie zoooo niet lekker..

  4. Karin

    says:

    Ik heb ze vanmorgen gemaakt en ik vind ze erg lekker. Ik heb er wel wat zout door gedaan en ik vind ze wel erg vet. Hoeveel kokosolie olie zou er minimaal in moeten denk je?

  5. O.E. Hoving-Jansen

    says:

    Kan ook iets anders gebruiken dan kokosolie? B.v. Gewoon roomboter oid.?

  6. harda

    says:

    Dank je wel voor een paar lekkere koolhydratenvrije recepten.
    Vooral het brood en de crackers ga ik uitproberen en als het lukt de andere recepten ook.
    Groetjes Harda

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *