
Bij brownies denk je hoogstwaarschijnlijk aan een ongezonde suikerbom. In de meeste gevallen is dit ook het geval. Dankzij dit recept is het echter ook mogelijk om koolhydraatarme brownies te maken.
Een ideale snack tijdens een koolhydraatarm dieet. Je zult je misschien verbazen over het feit dat roomkaas op de ingrediëntenlijst van een brownierecept staat. De roomkaas zorgt ervoor dat de brownies, ondanks het gebrek aan suikers, toch heerlijk, romig smaken. Ze zijn absoluut om je vingers bij af te likken!
Is roomkaas of roomboter slecht? Nee, neem ALTIJD volvette zuivel. Dit zijn de gezonde vetten (met mate dan) en geven een verzadigd gevoel. Als je wel voor ‘mager’ gaat ontzeg je jezelf van verzadiging en een dosis vitamine K2.
Alles wat met ‘light’ of ‘mager’ te maken heeft is marketing!
Wil je een voorbeeld afslank weekmenu incl. recepten en boodschappenlijstje?
Klik hier en ik stuur ze direct gratis naar je toe.
Speed cooking
In 15 minuten klaar, lees ik dat goed? Jazeker! Met slechts 5 minuten voorbereidingstijd en 10 minuten oven , komt de totale bereidingstijd niet boven de 15 minuten uit. Ze zijn dus supersnel klaar te maken, ideaal voor als je weinig tijd hebt en toch even snel wilt snacken.
Bak, serveer en smullen maar!
Wat heb je nodig:
- 60 g roomkaas
- 1 el roomboter
- 1 el amandelpasta
- 1 ei
- 1 tl vanille-extract
- 1 el cacao
- 5 dadels in stukjes (kan ook beetje honing zijn, stevia of ahornsiroop)
Werkwijze:
- Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius
- Geen oven maar wel een magnetron? Doe dan het hele schaaltje met alle ingrediënten 2 minuten daar in en klaar!
- Roer de roomkaas, roomboter en amandelpasta goed door elkaar. Als het te stijf is, verhit het dan kort in een pannetje.
- Doe de overige ingrediënten bij de mix en roer het geheel door elkaar tot een romige massa.
- Vet een schaaltje in met roomboter en bedek het met folie. Doe het mengsel in de schaal en stop het 10 minuten in de oven. Je kunt het ook langer in de oven doen, dan wordt het meer cake-achtig.
- Keer de brownie om op een bord en strooi er naar believen wat gehakte walnoten, chocoladesaus of een andere topping naar keuze overheen.
Variatietip:
- Voeg 100 gram noten toe. Het type noten is geheel naar eigen keuze. Hiermee maak je de brownies extra crunchy. Absoluut een aanrader!
Welk van de 5 buiktype heb jij? Doe de test en ontdek het direct (en hoe jij met jouw type een platte buik krijgt)
Wil je weten welke buiktype je hebt? En hoe je met jouw type een platte en strakke buik krijgt en effectief buikvet weet te verbranden?
Doe dan mijn test en ontdek het in slechts 2 minuten.
Je zal het volgende te weten komen:
- Welk type buik jij hebt
- Potentiële fouten die je maakt die jouw buikvet veroorzaken
- Wat jij kan veranderen om een mooie platte of strakke buik te krijgen
Ik heb geen amandelpasta,kun je dit vervangen door iets anders?
Je hebt heel veel andere notenpasta opties, zie: https://www.horizonnatuurvoeding.nl/Producten/notenpastas/notenpastas.html
Het is maar wat je lekker vindt dus.
Kan je iets anders gebruiken dan amandelpasta?
Daar ben ik ook benieuwd naar. Is de amandelpasta voor de binding of alleen voor de smaak? Want in geval van dat laatste laat ik het liever weg. Als het voor de binding is, kan het dan ook vervangen worden door tapiocameel?
Hoeveel koolhydraten zitten er in een stukje van deze brownies?
In dadels zitten heel veel kh juist….
Ik ga deze morgen proberen, ben benieuwd! Ik snap alleen het stukje over de folie niet zo goed.. Eerst het schaaltje invetten en dan folie erin? Dat klinkt een beetje dubbelop.. Of is het om de brownie makkelijk om te kunnen keren? En om welk soort folie gaat het dan?
Ook ben ik benieuwd voor welk formaat schaaltje deze ingrediënten ongeveer zijn.