846

Afslank Ringen: Onverwacht Effectief of Totale Onzin?

Nederland heeft nog nooit zoveel met overgewicht te maken gehad.

Maar liefst 11,7% van de bevolking heeft ernstig overgewicht en 43% kampt met overgewicht, zo blijkt uit cijfers van het CBS (bron).

Een groot deel van die mensen zou dolgraag van dat extra gewicht willen afkomen. Logisch, overgewicht levert niet alleen praktische problemen op, het is ook erg ongezond.

Niet geheel verrassend bestaan er daarom de meest onzinnige ‘afslankproducten’ die daarop inspringen. Kunnen we afslank ringen ook hieronder scharen of helpen ze wel degelijk met afvallen?

Ik ging voor je op onderzoek uit.

In dit artikel leer je:

 • Wat afslank ringen zijn
 • Of afslank ringen helpen met afvallen
 • 3 redenen waarom ik afslank ringen afraad
 • De gebruikers ervaringen met afslank ringen en pleisters
 • Wat het consumentenprogramma Radar zegt over afslank ringen

Inhoud van dit artikel

Wat zijn afslank ringen?

afslank ringen gedaan om vrouwelijke tenen

Afslank ringen zijn siliconen ringetjes die je om je tenen moet doen.

De magneetjes die erin zitten  zouden je metabolisme moeten stimuleren. Je krijgt hierdoor als het ware een soort van massage.

Hierdoor zou je, volgens de verkopers, zonder al teveel moeite kunnen afvallen. Men beweert zelfs dat je verder geen enkel dieet hoeft te volgen en ook extra bewegen zou niet nodig zijn.

Iedere set bevat twee ringetjes die om elk van je grote teen moeten. De bedoeling is dat je deze ringen de hele dag door draagt en ze af en toe wast met wat warm water en zeep. Hiermee zou je zonder al teveel moeite een paar kilo kwijt kunnen raken.

Doe deze test en krijg jouw unieke op maat gemaakte keto schema, recepten en menu

Ontdek hoe je met jouw lichaam en behoeften je streefgewicht bereikt.

Vul een aantal simpele vragen in en laat ons voor jou een uniek plan maken waardoor jij in korte tijd voorgoed afrekent met overbodig vet.

Dit is geen jojo dieet, maar een manier waarop jij vol plezier resultaten behaalt en tegelijkertijd lekker eet.

Start keto test

 

Hoe werken afslank ringen?

De afslankringen geven blijkbaar een soort acupressure aan je grote teen. Dit zou de doorbloeding verbeteren en het metabolisme versnellen, waardoor het eten sneller kan worden verteerd.

Volgens de aanbieders val je hierdoor snel en gemakkelijk af. Tegelijkertijd zouden de afslank ringen ook voor een verminderde eetlust moeten zorgen.

Dit alles is gebaseerd op een eeuwenoude Chinese techniek, die in een commercieel jasje is gestoken. De traditionele acupressuurmassage wordt hier dus gecombineerd met siliconen ringen.

Opvallend is dat iedere site net weer wat anders aanraadt. De een beweert dat je verder helemaal niks hoeft te doen, de ander zegt dat je pas het optimale resultaat zult behalen wanneer je het combineert met zaken zoals afslank pleisters en allerlei detox-producten. Natuurlijk zijn ook deze ‘wondermiddelen’ verkrijgbaar via dezelfde website.

 Waarom mensen afslank ringen kopen

Je vraagt jezelf misschien af of dit soort afslank ringen veel verkocht worden aangezien het toch een redelijk aparte methode is. Het antwoord is waarschijnlijk ‘’ja’’. De ringen worden namelijk al jaren aangeboden en dit zou niet gebeuren als niemand ze zou kopen.

Hieronder benoem ik de drie meest aannemelijke redenen waarom mensen dit soort afslankteenringen aanschaffen.

#1: mensen willen weinig moeite doen

De mens is van nature lui en wil het liefst zo min mogelijk moeite doen om dingen te bereiken.

Sporten kost tijd en moeite, vandaar dat mensen het liever proberen uit de weg te gaan. Dit geldt natuurlijk ook voor een dieet. Je hebt veel discipline nodig om het vol te kunnen blijven houden.

Veel mensen hebben dit niet en kiezen daarom voor afslankproducten die een snelle oplossing beloven met afvallen, zoals afslank ringen. Het is echter jammer dat ze vaak te weinig nadenken voordat ze zoiets bestellen. Hierdoor verspillen ze al snel hun geld aan producten die totaal niet werken.

Word een metabolisme machine en reken voorgoed af met buikvet via de nieuwste en verbeterde keto methode

Welke hoeveelheid calorieën, koolhydraten en andere nutriënten zijn perfect voor jouw lichaam om jouw metabolisme maximaal aan te zetten?

Doe onze test en laat het ons exact voor jouw lichaam berekenen. Ieder lichaam is anders en door je te focussen op wat werkt voor jouw lichaam

Een op maat gemaakte dieet voor jou werkt tot driemaal effectiever om je streefgewicht te bereiken dan een regulier dieet.

Klik hier om het dieet te ontdekken dat perfect is geoptimaliseerd voor jouw lichaam.

#2: mensen hebben weinig tijd

Er zijn ook heel veel mensen die geen tijd hebben om te sporten of een dieet te volgen. Althans, dat denken ze. In de meeste gevallen zijn dit gewoon smoesjes en geldt hetzelfde als bij punt 1 staat.

Of ze nou echt weinig tijd hebben of alleen doen alsof, ze zijn al snel geneigd om te denken dat producten als de afslank ring een potentiele uitkomst kunnen zijn.

 #3: mensen denken alles te hebben geprobeerd

Veel mensen met overgewicht springen van de ene methode naar de andere. De ene week proberen ze een vetvrij dieet, de andere week overwegen ze afvallen met acupunctuur.  De meeste gevallen willen ze er graag wat aan doen, maar ontbreekt de wilskracht om slechts één methode aan te houden.

Mensen die tot deze groep behoren zijn vaak geneigd om letterlijk alles te proberen, zo ook de afslank ringen. Ze vinden enkele positieve afslank ringen ervaringen op het internet en wagen een poging.

Dit terwijl je veel beter voor een betrouwbare methode kunt kiezen, zoals een koolhydraatarm dieet. Daarvan is wetenschappelijk bewezen dat je er succesvol van afvalt en het ook helpt om je streefgewicht te behouden.

Afslank ringen in Radar

Antoinette Hertsenberg als presentatrice bij TV-programma RADAR

In het consumentenprogramma Radar is ook aandacht besteed aan afslank ringen.

Dit televisieprogramma stelt consumentenproblemen aan de kaak en maakt mensen attent op producten of diensten die worden aangeboden.

Ook in het programma zijn ze niet te spreken over afslankteenringen waarmee je ‘snel zou kunnen afvallen zonder enige beweging’.

Een Nederlandse aanbieder van afslankteenringen krijgt er flink van langs. Consumenten zien geen enkele verandering in lichaamsgewicht en reageren kritisch op deze vorm van  ‘kwakzalverij’.

Snel kunnen afvallen zonder enige moeite? Volgens Radar gaat dat in ieder geval niet lukken met dit soort ringen om je tenen.

3 Redenen waarom ik afslank ringen afraad

Als het goed is zou er inmiddels een alarmbelletje bij je moeten gaan rinkelen. Afslank ringen doen namelijk niet wat ze beloven.

De redenen dat ze niet werken zal ik hieronder nog wat toelichten:

Reden #1: wetenschappelijk bewijs ontbreekt

Allereerst is er geen enkel wetenschappelijk bewijs. De verkopers prijzen het product namelijk aan door middel van vage claims die nergens echt onderbouwd zijn.

Ik heb nog eens flink gezocht naar mogelijk bestaande onderzoeken en kon geen enkel verband vinden tussen acupressuur teenringen en gewichtsverlies.

Ook zijn de kleine letters op een website dat afslankteenringen verkoopt de moeite waard om te lezen:

Wij garanderen nooit dat je zal afvallen door alleen onze producten te gebruiken. Onze producten zouden je (eventueel) kunnen helpen in het afslank traject. Op of in welke wijze dan ook. Eet gezond, drink minimaal 2 liter water per dag en zorg voor genoeg beweging.

Hiermee geven ze zelf aan dat ze geen enkel bewijs kunnen aantonen dat hun product werkt. En zoals altijd wordt ook verwezen naar gezonder eten, drinken en meer lichamelijke beweging. De volgende vraag dringt zich dan op: wat is dan het nut van afslankringen als het gaat om afvallen?

Reden #2: Een sneller metabolisme is niet altijd beter

De verkopers claimen dat de ringen ervoor zorgen dat je stofwisseling versnelt. Het metabolisme zou dus beter gaan werken, waardoor de drager automatisch gewicht verliest, zonder daar verder moeite voor te doen.

Hierboven heb je al gelezen dat dit grote onzin is, aangezien hier geen enkel bewijs voor bestaat. Tevens is het onwaarschijnlijk dat een ‘’teen ring’’ daar invloed op zou hebben. Mocht het toch kloppen, dan zou het nog niet verstandig zijn om deze ringen te kopen.

Een sneller metabolisme zorgt weliswaar eerder voor vetverlies, maar dit betekent niet dat je daardoor zomaar alles kunt eten. Ook mensen met een snelle stofwisseling zijn gebaat bij een gezond leefpatroon.

Het eten van veel suikers en andere ongezonde stoffen heeft nog steeds een negatieve invloed op je stemming, energielevel en weerstand. Zelfs al zou je niet in vet aankomen. Tevens is het natuurlijk nog steeds mogelijk dat je meer gaat eten dan je verbrandt, zelfs al je stofwisseling sneller is gaan werken.

Ook zou je stofwisseling dan weer trager worden wanneer je de ringen afdoet. Dat zou betekenen dat ze altijd moeten worden gedragen om blijvend resultaat te zien. Dit is natuurlijk niet te doen.

Reden #3: afslank ringen en pleisters kunnen gevaarlijk zijn

Omdat er geen enkel bewijs is dat afslank ringen werken heeft het ook geen enkele zin in om ze te dragen. Natuurlijk blijft het een afrader, maar als jij het per se wilt proberen, ga je gang. Het enige resultaat dat je waarschijnlijk ziet zijn blauwe tenen die beknellen.

Het dragen van afslankpleisters is weer een ander verhaal. Met name als je allergisch bent voor de stoffen waarvan het gemaakt is, kan het voor huidirritatie zorgen.

Veel van dit soort goedkope producten komen uit landen die het niet zo nauw nemen met de gezondheid en veiligheid van consumenten. Dit zou ik dus nog sterker afraden dan afslank ringen.

Ervaringen met afslank ringen en pleisters

Interessant is het om afslank ringen ervaringen van mensen te lezen.

De websites die afslank ringen aanbieden hebben soms ook afslankpleisters in hun assortiment.

Dit zijn pleisters met daarin allerlei kruidenextracten die er, net zoals bij de ringen, ervoor moeten zorgen dat je vetverbranding versnelt.

Dit zou 100% natuurlijk zijn en geen gezondheidsrisico’s met zich meebrengen. Tevens zou het de eetlust wegnemen. Ook hier zegt men dat een dieet of extra beweging niet nodig is.

Uiteraard heb ik ook hier even onderzoek gedaan. Wat bleek, ik heb geen enkele bron kunnen vinden waarin staat dat dergelijke pleisters zouden kunnen helpen met vetverlies. Hetzelfde geldt voor een verminderde eetlust.

Ook bieden sommige sites allerlei detox-producten aan. In eerder artikelen heb ik al aangegeven dat dit soort kuren vaak niet werken. Het is niet verrassend dat men aanraadt om meerdere producten te combineren, aangezien ze dit meer geld oplevert.

Ook hebben ze dan een potentieel excuus voor als het niet werkt. Ze kunnen namelijk zeggen dat je gewoon de verkeerde combinatie hebt gebruikt.

Daarnaast heb ik ook tientallen afslank ringen ervaringen van gebruikers opgezocht. Met name op Facebook waren de afslank ringen ervaringen zeer negatief. De reacties waren vrijwel allemaal hetzelfde: afslankteenringen werken niet.  Er waren zelfs gebruikers die aangaven lichte brandwonden te hebben gekregen na het gebruiken van de afslank pleisters!

Waar je afslank ringen kunt kopen

De afslank ringen worden op verschillende websites voor diverse prijzen op het internet aangeboden. De gemiddelde prijs ligt rond de 9,- euro, maar een beetje rondkijken op het internet levert al gauw goedkopere resultaten op:

afslank ringen advertenties

Deze spotgoedkope afslank ringen uit China worden hier voor een duurdere prijs verkocht aan klanten die denken dat ze met een wondermiddel te maken hebben.

Bijbehorende foto’s die afbeeldingen van voor en na  worden op de website geplaatst, hoewel de persoon er exact hetzelfde uitziet! Er is ook geen uitleg over het gebruik ervan en er is ook geen beleid voor geld-terug-garantie.

Het mag dan goedkoop in prijs zijn, je betaalt nog steeds voor een product dat geen enkele meerwaarde heeft als het gaat om afvallen.

Alternatieven voor de afslank ring

Er zullen hoogstwaarschijnlijk nog vele soortgelijke alternatieve afslankproducten verkrijgbaar zijn op het internet. De vraag is alleen of je daar wel je geld in moet investeren.

Het beste alternatief blijft nog altijd een gezond dieet in combinatie met regelmatig sporten. Gebruik je gezond verstand als het aankomt op dit soort producten.

Natuurlijk zijn er nog vele andere dingen die je kunt doen, zoals bijvoorbeeld meer investeren in de kwaliteit van je slaap of beter om leren gaan met stress. Het kopen van nutteloze afslankproducten op het internet hoort daar echter niet bij. De kans is namelijk zeer groot dat deze producten niet zullen werken en in sommige gevallen zelfs schadelijk voor je gezondheid kunnen zijn.

In onderstaande video bespreek ik 7 manieren waarmee je wel je metabolisme kunt versnellen:

Conclusie over afslank ringen

De afslank ringen zouden de acupunctuur van je tenen stimuleren om de eetlust te onderdrukken en op die manier gewicht te verliezen. Dit effect is nooit aangetoond, er zijn namelijk geen wetenschappelijke onderzoeken beschikbaar die deze bewering ondersteunen.

Gebruikers van afslankringen zeggen ook dat ze hier geen voordelen van hebben ondervonden. Op het product zelf staat ook geen informatie over hoeveel gewichtsverlies kan worden verwacht.

Als je goed kijkt naar de kleine letters dan valt ook op de sites van de aanbieders te lezen dat ze geen enkele garantie kunnen bieden.

Alhoewel het zogeheten ‘placebo-effect’ voor sommige zou kunnen werken, is het bijna onvermijdelijk dat je uiteindelijk toch gedemotiveerd raakt wanneer de weegschaal nog steeds hetzelfde getal aangeeft.

Dus daarmee is het mijn visie voor iedere gebruiker gewoon zonde van de tijd, moeite én geld. Het klinkt geweldig maar heeft geen enkel nut als je wilt afvallen.

Afvallen met afslank ringen? De grootste onzin die er bestaat. Trap er met je tenen niet in!

Hoe nuttig was dit artikel voor jou?

Klik op een ster voor een beoordeling!

Omdat je dit artikel nuttig vond...

Volg ons op social media!

Jammer dat je dit artikel niet (zo) nuttig vindt.

Graag horen we hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

2 reacties op dit artikel

 • Heel hartelijk dank voor U berichtje, had ze ook willen kopen, heel blij dat ik gelukkig U berichtje zag..Vr Gr Harmina.

  Harmina
  • Deels wel eens met dit artikel. Als ze zouden helpen, zou het wereldnieuws zijn.

   Maar ik vind je ook erg hard, zelf heb ik meerdere depressies gehad waardoor ik zuinig moest zijn met mijn energie, volgens mijn psychiater. Door medicatie hiervoor toch weer veel aangekomen ben. Het is niet zo simpel als smoesjes en tijdindelen.

   Ik heb 2 keer een koolhydraatarm dieet gedaan, en bij mij heeft het niet gewerkt. Sterker nog; er zijn onderzoeken die aantonen dat je van te weinig koolhydraten een slechtere stemming/depressies krijgt omdat suikers ook nodig zijn. Dan is het alleen maar moeilijker om veranderingen vol te houden.

   Beide keren sportte ik 4 keer per week en dit heb ik nog een tijdje volgehouden na het afronden van het dieet. Ik hield me aan de overstapfases en alsnog kwam ik aan. Dit was nog voor mijn medicatie. Ik snapte er niets van, mijn dietiste snapte er niets van. Toen kwam mijn medicatie er bij en ben ik vrij snel weer aangekomen en ben nu groter dan ik ooit was.

   Balen balen, maar door dit soort artikelen gaan mijn haren overeind staan. De meeste mensen zijn niet lui en ze willen dolgraag een manier vinden die bij hen past. Aanleg en stress speelt ook een grote rol. Ik ga nu met een dietiste rustig mijn leefstijl aanpassen omdat ik kleine stapjes nog niet geprobeerd heb. Dan maar langzaaam afvallen. Super frustrerend dat er geen snelle oplossing is want je wilt er vanaf en je weer fijn voelen. maar ik accepteer mezelf wel steeds meer. Met de suggestie dat het allemaal luiheid is, steun je alle vooroordelen die er zijn over dikke mensen, zoals ik. En dat vind ik niet oke. Dat doet pijn. weet je hoe vaak ik nare dingen naar mijn hoofd krijg? Terwijl ik overal heen fiets of een poging tot joggen doe?

   Maar inderdaad… die ringen zijn onzin. Dat lijkt mij ook. Daar zijn we het in ieder geval over eens.

   Mandy

Plaats een reactie

Over HappyHealthy

Oscar Helm, MSc Afslankcoach, voedingsdeskundige, psycholoog, dieetpsycholoog, orthomoleculair therapeut en bestsellerauteur

Hoi, ik ben Oscar Helm en in de afgelopen jaren heb ik duizenden mensen geholpen naar een gezonder gewicht en betere gezondheid.

HappyHealthy.nl trekt inmiddels ruim 10.000 bezoekers per dag en met mijn bestseller de Afslank Receptenbijbel laat ik zien dat afvallen zowel eenvoudig als leuk kan zijn!

Wil jij je kennis over afvallen testen? Doe dan deze test en ontdek direct je “Afslank IQ”.

Top artikelen

Wat je mag eten bij een koolhydraatarm dieet + De Voordelen & een Schema

Wat is het koolhydraatarm dieet precies en wat kan je wel en niet eten. Ontdek hier een voedingstabe...

Intermittent Fasting: Uitleg, 9 Voordelen en 10 Schema’s

Intermittent Fasting / vasten (onderbroken vasten) schrijft voor wanneer en hoe lang je wel en niet ...

12 Tips om Snel Buikvet te Verbranden + 5 Fouten

Hoe kun je snel afvallen rond de buik? Ontdek 12 gouden buikvet verbranden tips en ontwijk 5 ernstig...

23 Bewezen Tips voor Snel Afvallen (zonder ongefundeerde hypes)

Hoe kan je snel afvallen? Ontdek 23 bewezen tips om snel gewicht te verliezen zonder ongefundeerde c...

Oscar’s sapjes

Array ( [0] => Male )