1063

Werkt Afvallen met Fatburner Mobicep? Review en Ervaringen

Wil je vet verliezen met de veelbesproken Mobicep Fatburner? Dan ben je hier op de juiste plek!

Ontdek hier een eerlijke review en kom te weten of het supplement van MB Nutrition echt werkt.

In dit artikel we diep in de ingrediënten, de werking en de ervaringen van gebruikers.

Zo kun je beter beoordelen of deze fatburner aan jouw verwachtingen voldoet en echt doet wat het belooft.

Inhoud van dit artikel

Wat is de fatburner van mobicep precies?

Wanneer je in de wereld van fitness en supplementen duikt, is de kans groot dat je de naam MB Nutrition tegenkomt.

Dit bedrijf is opgericht in 2019 en is gelinkt aan de bekende fitness influencer Mohamed Lemhadi (Mo Bicep), die zijn sporen vooral heeft verdiend op platforms zoals YouTube en Instagram.

MB Nutrition positioneert zich als een aanbieder van diverse supplementen, variërend van fatburners en pre-workouts tot eiwitshakes en vitamines. Er zijn vele supplementen op de markt (zoals sterrenstof fatburner) die worden ingezet bij het afvallen.

Hun missie? Sporters bijstaan in hun reis naar het bereiken van hun doelen. Een nobele missie, maar net als bij elk supplementenbedrijf is belangrijk om jezelf goed te informeren over wat je precies inneemt.

Het is ook niet te negeren dat MB Nutrition in opspraak is gekomen vanwege hun marketingstrategieën. De boete die werd opgelegd door de Autoriteit Consument en Markt (ACM) suggereert dat er vraagtekens kunnen worden gezet bij de manier waarop ze hun populariteit online hebben opgebouwd. Hierover later meer.

Welk van de 5 buiktype heb jij? En hoe jij met jouw type een platte buik krijgt!

Doe deze gratis test en ontdek welk buiktype je bent.

Hoe werkt fatburner mobicep?

De Mobicep fatburner is bedoeld als aanvulling op je dagelijkse voeding. Het wordt aanbevolen om dit supplement bij voorkeur voor het ontbijt of vóór het sporten in te nemen als pre-workout. Meng ongeveer 6 gram van het poeder (circa 1 maatschep) met 250 ml water of sap.

Door de aanwezige cafeïne kun je al snel een energieboost voelen, zeker wanneer je nog niet veel hebt gegeten.

Wees voorzichtig en overschrijd de aanbevolen dagelijkse dosering niet, vooral als je gevoelig bent voor cafeïne.

Dit kan leiden tot ongewenste effecten zoals hartkloppingen of rusteloosheid. Het is altijd goed om je bewust te zijn van hoe je lichaam reageert en de dosering eventueel aan te passen.

Ingrediënten in Mobicep fat burner

Laten we elk ingrediënt afzonderlijk bekijken en wat de wetenschap zegt over hun effectiviteit bij het afvallen.

#1: Groene koffiebonen

Groene koffiebonen zijn in feite ongebrande koffiebonen. Hun extract wordt vaak gebruikt in gewichtsverlies supplementen.

Er zijn enkele kleinschalige studies die suggereren dat groene koffiebonen extract kan helpen bij gewichtsverlies.

Dit is grotendeels vanwege het aanwezige chlorogeenzuur (bron). Echter, de resultaten zijn gemengd en meer onderzoek is nodig om definitieve conclusies te trekken.

Word een metabolisme machine en reken voorgoed af met buikvet via de nieuwste en verbeterde keto methode

 

Welke hoeveelheid calorieën, koolhydraten en andere nutriënten zijn perfect voor jouw lichaam om jouw metabolisme maximaal aan te zetten?

 

Doe onze test en laat het ons exact voor jouw lichaam berekenen. Ieder lichaam is anders en door je te focussen op wat werkt voor jouw lichaam

 

Een op maat gemaakte dieet voor jou werkt tot driemaal effectiever om je streefgewicht te bereiken dan een regulier dieet.

 

Klik hier om het dieet te ontdekken dat perfect is geoptimaliseerd voor jouw lichaam.

#2: Chlorogeen zuur

Chlorogeen zuur is een antioxidant die van nature voorkomt in koffiebonen. Het wordt vaak geassocieerd met diverse gezondheidsvoordelen, waaronder gewichtsverlies.

Chlorogeen zuur kan de opname van koolhydraten verminderen en heeft een positief effect op de stofwisseling van vetten. Dit kan op zijn beurt bijdragen aan gewichtsverlies. Ook hier geldt echter dat de wetenschappelijke resultaten gemengd zijn.

#3: Cafeïne

Cafeïne is een bekende stimulant die vaak wordt gevonden in koffie, thee en energiedrankjes. Cafeïne kan de stofwisseling verhogen en de eetlust verminderen, wat gunstig kan zijn voor gewichtsverlies (bron, bron). Het is echter belangrijk om voorzichtig te zijn met de dosering om mogelijke bijwerkingen te vermijden.

#4: Choline bitartaat

Choline bitartraat is een vorm van het essentiële nutriënt choline, vaak gebruikt in voedingssupplementen. Terwijl er enig bewijs is dat choline kan helpen bij het verminderen van lichaamsvet, is het bewijs niet sterk genoeg om betrouwbare conclusies te trekken.

Overmatige inname van choline kan leiden tot bijwerkingen zoals een visachtige lichaamsgeur, misselijkheid, overmatig zweten en een verminderde eetlust. Het is belangrijk om de aanbevolen doseringen niet te overschrijden.

#5: EGCG

Groene thee extract en EGCG (Epigallocatechin gallate) zijn ook veelgebruikte ingrediënten in vetverbranders.

Ze bevatten catechines, antioxidanten die het metabolisme kunnen versnellen en de vetverbranding kunnen stimuleren. Maar het effect is minimaal en de hoeveelheid die in Mobicep fatburner zit is niet significant genoeg om een groot verschil te maken.

#6: Choline bitartaat en B-vitamines

Choline bitartraat en Vitamine B3 en B6 zijn allemaal vitamines die nodig zijn voor een goede stofwisseling en energieproductie.

B-vitamines spelen een cruciale rol in de energieproductie van het lichaam en ondersteunen tal van andere gezondheidsfuncties. Hoewel ze belangrijk zijn voor je gezondheid, hebben ze op zichzelf geen direct effect op gewichtsverlies. Ze zijn dus geen magische oplossing voor afvallen.

#7: L-Carnitine

L-Carnitine wordt vaak gebruikt in gewichtsverlies supplementen omdat het helpt bij het transporteren van vetzuren naar de mitochondriën om ze om te zetten in energie.

Hoewel er enig bewijs is dat L-Carnitine kan helpen bij het afvallen, is het effect vooralsnog bescheiden (bron, bron).

#8: Guarana

Guarana-zaden lijken op menselijke ogen en zijn een natuurlijke bron van cafeïne. Deze zaden bevatten vaak twee tot drie keer meer cafeïne dan koffiebonen.

Door het hoge cafeïnegehalte staat guarana bekend om zijn stimulerende eigenschappen.

Het kan helpen om vermoeidheid te verminderen, de concentratie te verhogen en het metabolisme tijdelijk te stimuleren.

Er is enig bewijs dat guarana kan helpen bij gewichtsverlies, vooral vanwege zijn vermogen om het metabolisme te verhogen (bron, bron).

Samenvattend:

De Mobicep Fatburner bevat een verscheidenheid aan ingrediënten die vaak worden geassocieerd met gewichtsverlies.

Zo hebben groene koffiebonenextract, chlorogeenzuur en cafeïne eigenschappen die de stofwisseling kunnen verhogen en de eetlust kunnen verminderen. Guarana, met zijn hoge cafeïnegehalte, staat bekend om zijn vermogen om vermoeidheid tegen te gaan en het metabolisme te stimuleren.

Andere ingrediënten zoals L-Carnitine en EGCG uit groene thee kunnen ook enigszins bijdragen aan gewichtsverlies, hoewel hun effecten bescheiden zijn. Daarnaast zijn vitamines zoals B-vitamines belangrijk voor je stofwisseling, maar ze zullen op zichzelf niet bijdragen aan gewichtsverlies.

De ingrediënten in de fatburner van Mobicep kunnen gewichtsverlies ondersteunen, maar ze zullen geen wonderen verrichten.

Maximale vetverbranding komt nog steeds van een caloriebeperkt (koolhydraatarm of ketogeen) dieet in combinatie met regelmatige lichaamsbeweging (fysieke inspanning). Het vertrouwen op alleen een supplement om “vet weg te smelten” zal waarschijnlijk tot teleurstelling leiden.

Wat kost de Mobicep Fatburner van MB Nutrition?

De Mobicep Fatburner van MB Nutrition is verkrijgbaar in diverse smaakvariaties, waardoor er voor iedere voorkeur wel een passende keuze te vinden is.

Zo heb je de frisse ‘Citrus Berries’ voor de liefhebber van een citrusachtige tintje en een mix van bessen. Deze is net als de andere smaken verkrijgbaar voor €31,95 per pot van 300 gram op hun website.

Voor de zoetekauwen is er de ‘Cherry Banana’ variant, een combinatie van zoete kersen en banaan. Daarnaast heb je ook de ‘Apple Peach’ die een combinatie biedt van appel en perzik.

Voor wie houdt van de klassieke citrus smaken is er ‘Orange Lemon’. En tot slot is er voor de avontuurlijke smaakpapillen de ‘Tropical’ variant, waarin exotische smaken samenkomen.

Wanneer je besluit een van deze fatburners aan te schaffen en het thuis of op het werk wilt laten bezorgen, dan zijn er nog bezorgkosten aan verbonden. Deze bedragen €5,95. Daarmee komt het totaalbedrag inclusief BTW voor een pot Mobicep Fatburner van 300 gram op €37,90.

Wat zijn de ervaringen met Mobicep Fatburner?

Bij het kiezen van een supplement zijn reviews en ervaringen van anderen vaak doorslaggevend. Veel mensen vertrouwen op deze ervaringen om een duidelijk beeld te krijgen van een product.

Wat betreft Mobicep Fatburner zijn er diverse meningen te vinden. Sommige gebruikers prijzen het product om de energieboost tijdens het trainen, terwijl anderen wat kritischer zijn.

Hieronder 3 ervaringen van sporters met de fatburner van Mobicep:

Review door Youssef (26):

Ik begon de fatburner mobicep te gebruiken voor mijn workouts, hopend op een energieboost. Maar na een paar keer 6 gram met 250 ml water te mengen en in te nemen voor mijn training, merkte ik dat ik last kreeg van hartkloppingen. Dit was best wel beangstigend. Ik overweeg nu om het product minder frequent of in een lagere dosering te gebruiken.

Review door Mark:

Ik gebruik de fatburner van MB nutrition nu ongeveer 2 weken en tot nu toe voel ik geen bijzondere effecten en zie ik geen verandering. Ik eet minder en gezonder en doe ook aan workouts, maar ik merk geen versnelde vetverbranding rond mijn buik! Ik vind de hype rondom dit product erg overdreven.”

Review door Stefan (28 jaar):

Na een tip van een vriend heb ik de Fatburner van Mobicep uitgeprobeerd. Tijdens de trainingen voelde ik wel dat ik een extra boost had, waarschijnlijk door de cafeïne. Ik was opmerkelijk productiever tijdens mijn workouts. Samen met aandacht voor mijn voeding ben ik wat gewicht kwijtgeraakt. Of dit nu echt door het product komt, durf ik niet met zekerheid te zeggen.

Promotiepraktijken van MB Nutrition onder de loep

Terwijl Mobicep Nutrition bekend staat om hun populaire producten zoals de fatburner, kwamen ze ook onder vuur te liggen voor bepaalde online marketingpraktijken. Via sociale mediakanalen zoals Instagram probeerde het bedrijf hun bereik populariteit te vergroten.

Nu blijkt dat hierbij niet-authentieke middelen werden ingezet, zoals 98.000 nepvolgers en 27.000 valse likes. Deze tactieken gaven consumenten een vertekend beeld van de daadwerkelijke populariteit en kwaliteit van hun producten.

De Autoriteit Consument en Markt (ACM) trad hier streng tegen op. Op 24 november 2020 kreeg Mobicep Nutrition van de ACM een last onder dwangsom opgelegd.

Het bedrijf werd verplicht om alle valse volgers en likes van hun social media-accounts te verwijderen. Toen Mobicep Nutrition hier niet tijdig gevolg aan gaf, leidde dit tot financiële consequenties.

Uiteindelijk moest het bedrijf een bedrag van 37.500 euro aan dwangsommen betalen voor het niet naleven van deze verplichting (bron).

Wil je gewicht verliezen met behulp van een pil?

Een effectief en krachtig supplement dat gewichtsverlies ondersteunt is glucomannan. Dit omdat de vezels van glucomannan veel water absorberen en daarmee bijdragen aan een verminderde eetlust en een verhoogd verzadigingsgevoel.

Het is bovendien de enige dieetpil die goedgekeurde claims heeft ontvangen van de EFSA (Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid) met betrekking tot gewichtsverlies.

Ontdek precies hoe glucomannan werkt en hoe Christien er gewicht mee verloor en een strakkere buik kreeg.

Bekijk mijn eigen merk Glucomannan (zonder extra vulmiddelen)

Conclusie: Is Mobicep Fatburner de moeite waard?

Bij het overwegen van supplementen, zoals de Mobicep Fatburner, is het cruciaal om realistische verwachtingen te hebben.

Dit product kan je een handje helpen naast je normale dieet en sportroutine. Maar wat je eet en hoe actief je bent, blijft het belangrijkste als je vet wilt verliezen. Daar kan geen cafeïne houdend drankje tegenop.

De fatburner kan je wat extra energie geven, waardoor je misschien wel harder kunt sporten. Maar denk niet dat het product zelf al het harde werk voor je doet.

In Nederland zijn er strenge regels voor wat er in supplementen mag zitten. Echt sterke spullen zoals efedra, die wel helpen met vet verbranden maar ook gevaarlijk kunnen zijn, mogen niet meer. Dus de ‘fatburners’ die je hier kunt kopen, helpen een beetje, maar verwacht er geen wonderen van.

Het is ook niet te negeren dat MB Nutrition onder vuur heeft gelegen vanwege hun marketingstrategieën.  Net zoals bij elke aankoop die je doet, is het raadzaam om je eigen onderzoek te doen, recensies te lezen en kritisch te blijven. En bovenal: onthoud dat geen enkel supplement een vervanging is voor een gebalanceerd dieet en regelmatige lichaamsbeweging.

Verbrand snel overtollig buikvet en krijg die platte buik van je dromen

Ik heb een methode ontwikkeld om hardnekkig buikvet te verbranden met wetenschappelijk onderbouwde tips, buikspier schema’s en recepten.

Het is het meest complete boek om een strakke en platte buik te krijgen, en dat met minimale investering qua tijd en inspanning.

Je leert onder andere de volgende zaken:

 • 50 overheerlijke recepten die snel en makkelijk klaar te maken zijn
 • Hoe je drastisch je vetpercentage verlaagt
 • 8 regels voor een platte en strakke buik
 • Hoe je met 3 keer 20 minuten per week een strakke buik krijgt
 • 12 fouten die mensen maken bij het krijgen van een strakke buik

Ontdek hoe je binnenkort al een strakke en platte buik hebt:

Strakke Buik Bijbel Risicovrij Uitproberen

Hoe nuttig was dit artikel voor jou?

Klik op een ster voor een beoordeling!

Omdat je dit artikel nuttig vond...

Volg ons op social media!

Jammer dat je dit artikel niet (zo) nuttig vindt.

Graag horen we hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

2 reacties op dit artikel

 • 5 april 2024

  Mag je een fatburner gewoon dagelijks door gebruiken ? Of moet je stop weken nemen

  Agnes
  • 8 april 2024

   Hallo Agnes, dat is een goede vraag. Allereerst, zorg ervoor dat je alleen officiële producten gebruikt. Ten tweede, het dagelijks gebruiken van fatburners kan zowel onveilig als ineffectief zijn. Las daarom altijd pauzes in van enkele maanden en lees de gebruiksaanwijzing zorgvuldig.

   Avatar for Oscar Helm, MSc
   Oscar Helm, MSc Auteur

Plaats een reactie

Over HappyHealthy

Oscar Helm, MSc Afslankcoach, voedingsdeskundige, psycholoog, dieetpsycholoog, orthomoleculair therapeut en bestsellerauteur

Hoi, ik ben Oscar Helm en in de afgelopen jaren heb ik duizenden mensen geholpen naar een gezonder gewicht en betere gezondheid.

HappyHealthy.nl trekt inmiddels ruim 10.000 bezoekers per dag en met mijn bestseller de Afslank Receptenbijbel laat ik zien dat afvallen zowel eenvoudig als leuk kan zijn!

Wil jij je kennis over afvallen testen? Doe dan deze test en ontdek direct je “Afslank IQ”.

Top artikelen

Wat je mag eten bij een koolhydraatarm dieet + De Voordelen & een Schema

Wat is het koolhydraatarm dieet precies en wat kan je wel en niet eten. Ontdek hier een voedingstabe...

Intermittent Fasting: Uitleg, 9 Voordelen en 10 Schema’s

Intermittent Fasting / vasten (onderbroken vasten) schrijft voor wanneer en hoe lang je wel en niet ...

12 Tips om Snel Buikvet te Verbranden + 5 Fouten

Hoe kun je snel afvallen rond de buik? Ontdek 12 gouden buikvet verbranden tips en ontwijk 5 ernstig...

23 Bewezen Tips voor Snel Afvallen (zonder ongefundeerde hypes)

Hoe kan je snel afvallen? Ontdek 23 bewezen tips om snel gewicht te verliezen zonder ongefundeerde c...

Oscar’s sapjes

Array ( [0] => Male )