1063

Review Koolhydraatarm 50 dagen Programma van Niels Bosman

Met het koolhydraatarme dieet wordt succes op succes geboekt. Het is dan ook niet meer dan logisch dat steeds meer mensen deze enorm effectieve manier van afvallen ontdekken. Niels Bosman speelt met zijn Koolhydraatarm 50 dagen programma in op dit succes en vervult hierin de behoefte van moeiteloos en snel willen afvallen.

Nu worden we momenteel overspoelt door ondernemers die met allerlei boeken en concepten een graantje mee willen pikken van de low-carb hype en is het steeds lastiger om het kaf van het koren te scheiden. Ik zal daarom in deze review kritisch het Koolhydraatarm 50 dagen programma onder de loep nemen en mijn oprechte mening over dit afslankprogramma geven.

Inhoud van dit artikel

Wil je een voorbeeld afslank weekmenu incl. recepten en boodschappenlijstje?

Klik hier en ik stuur ze direct gratis naar je toe.

Wat is het koolhydraatarm dieet?

Het Koolhydraatarm 50 dagen programma is gebaseerd op het koolhydraatarme dieet. Om het afslankprogramma goed te kunnen beoordelen is het daarom allereerst handig als je weet wat het koolhydraatarme dieet precies inhoudt. Op deze plek zal ik volstaan met een korte en bondige uitleg.

Wil je graag alle ins-en-outs over het koolhydraatarme dieet weten dan kan ik je dit artikel van Oscar aanraden. In het artikel van Oscar vindt je tevens een koolhydraatarm weekmenu en recepten.

Het koolhydraatarm dieet is wat de naam al doet vermoeden; een dieet wat arm in koolhydraten is. Het is echter niet zo eenvoudig als het lijkt. De koolhydraten die je, voor een belangrijk deel, uit je voedingspatroon schrapt zal je namelijk moeten vervangen door vetten en eiwitten.

Indien je geen extra vetten en eiwitten eet dan zal het koolhydraatarme dieet niet vol te houden zijn, je zou dan kortweg te veel honger hebben.

Nu vraag je je misschien af wat voor nut het heeft om minder koolhydraten te gaan eten terwijl je wel meer vetten en eiwitten gaat eten? Het geheim zit hem in wat koolhydraten met je hormoonhuishouding doen. Nadat je gegeten hebt worden koolhydraten afgebroken tot enkelvoudige suikers (glucose). Deze glucose wordt aan de bloedbaan afgegeven waardoor de bloedsuikerspiegel stijgt.

Om de glucose uit de bloedbaan te kunnen opnemen maakt het lichaam het hormoon insuline aan. Insuline zorgt ervoor dat de cellen open gaan en de glucose kunnen opnemen. Hiermee daalt de bloedsuikerspiegel weer naar normale waarden.

Het hormoon insuline is echter een hormoon waarvan je beter niet teveel in je bloedbaan kunt hebben. Onder invloed van hoge insulinewaarden gaat het lichaam namelijk vet opslaan en vasthouden!

Bij het koolhydraatarme dieet eet je weinig koolhydraten. Hiermee wordt de bloedsuikerspiegel en daarmee de insulinespiegel laag gehouden. Dit stelt het lichaam instaat om vet te gaan verbranden en kunnen we effectief gaan afvallen.

Het laag houden van de bloedsuikerspiegel is dan ook een belangrijke pilaar van het koolhydraatarme dieet. Bij goede koolhydraatarme diëten wordt daarom ook gekeken naar het type koolhydraten die je mag eten.

Je hebt koolhydraten die snel af gebroken worden en zorgen voor een piek in de bloedsuikers. Dit type snelle, geraffineerde, koolhydraten worden in het Koolhydraatarm 50 dagen programma ook vermeden, wat positief is. Het type koolhydraten die je wel mag eten zijn de zogenaamde langzame koolhydraten die veelal afkomstig zijn van onbewerkt voedsel zoals groenten en noten.

Bij het Koolhydraatarm 50 dagen programma is af en toe wel plaats voor een boterham of een plakje roggebrood. Het is opvallend dat er plaats voor brood is binnen het Koolhydraatarm 50 dagen programma, aangezien dit bij vrijwel alle koolhydraatarme dieetvormen taboe is. Dit vanwege de grote hoeveelheid (geraffineerde) koolhydraten in brood.

Bestudering van het Koolhydraatarm 50 dagen programma leert echter dat het gaat om speciaal koolhydraatarm brood wat je mag eten. Dit maakt het Koolhydraatarm 50 dagen programma praktisch; je kunt gewoon brood meenemen naar je werk of voor onderweg. En ook voor de mensen die brood niet kunnen missen biedt dit natuurlijk uitkomst.

Een andere pijler van het koolhydraatarme dieet is het feit dat je minder snel honger zult hebben omdat de extra eiwitten zorgen voor een betere verzadiging (bron).

Je dieet zal bij het Koolhydraatarm 50 dagen programma voor maar liefst 50% uit eiwitten bestaan. Ook dit is positief omdat je hiermee voorkomt dat je, tussen de eetmomenten door, honger krijgt. Doordat je geen hongermomenten zult hebben (of nauwelijks zult hebben) is het afslankprogramma goed vol te houden en creëer je voor jezelf de voorwaarden om je streefgewicht ook echt te behalen.

Het mooie van een hoger gevoel van verzadiging, dankzij de eiwitten, is dat je daardoor minder calorieën zal nuttigen ten opzichte van je normale dieet wat veel hoger in koolhydraten is (bron).

Het Koolhydraatarm 50 dagen programma

Het Koolhydraatarm 50 dagen programma is een digitaal boek in de vorm van een PDF. Deze kan je heel handig op je smartphone, tablet of computer openen. Het boek is niet te koop in fysieke versie, wat wel een nadeel kan zijn tijdens het koken.

Het boek is 113 bladzijde lang en er is veel zorg besteed aan de leesbaarheid en foto’s. Bij alle recepten vindt je duidelijke foto’s zodat je een goed idee krijgt van het recept.

Het boek bestaat niet uit alleen maar uit koolhydraatarme recepten (deze nemen wel de voornaamste positie in). Het boek bevat ook de nodige achtergrond informatie en adviezen. Het is tenslotte een afslankprogramma en niet zomaar een receptenboek.

Het afslankprogramma van Niels Bosman is gebaseerd op een 6 tal pijlers. Deze zijn:

 1. Minder honger. Niels beseft dat veel afvalpogingen gedoomd zijn te mislukken omdat mensen, gedreven door een hongergevoel, naar snacks en tussendoortjes gaan grijpen. Tussendoortjes die vaak rijk aan toegevoegde suikers en geraffineerde koolhydraten zijn. Om te voorkomen dat je honger krijgt zijn er in het programma 6 eetmomenten opgenomen; 3 maaltijden en 3 tussendoortjes. Tussen deze eetmomenten zit telkens 2,5 tot maximaal 3 uur zodat je de periode tussen de eetmomenten goed kunt overbruggen. Wat daarbij zeker helpt is de relatief grote hoeveelheid eiwitten die in de maaltijden zijn opgenomen. Dit zorgt ervoor dat je lang verzadigd blijft.
 2. Sporten niet nodig. In tegenstelling tot afvalprogramma’s van sommige anderen is het bij het programma van Niels niet nodig om je urenlang af te beulen in de sportschool. Het succes van het programma is gebaseerd op een vermindering van koolhydraten en sporten is daarom niet nodig om je streefgewicht te kunnen behalen. Natuurlijk ben je wel vrij om te gaan sporten, dit zal ervoor zorgen dat je nog eerder je streefgewicht behaalt.
 3. Brood is toegestaan. Niets zo makkelijk als een paar boterhammetjes mee naar het werk. Je vindt daarom recepten die gebruik maken van koolhydraatarm brood in het programma. Op deze manier wordt het afvallen praktisch en gemakkelijk gehouden wat een belangrijk motto voor de afvalmethode van Niels is.
 4. Makkelijke recepten. De recepten uit het afslankprogramma zijn voor iedereen makkelijk klaar te maken. En omdat we het allemaal al druk genoeg hebben zijn de recepten ook in korte tijd klaar te maken. En het mooie is dat je de ingrediënten bij iedere supermarkt kunt kopen. Je bent binnen het Koolhydraatarm 50 dagen programma vrij om te switchen tussen de verschillende recepten; sla de recepten die je niet lekker vindt gewoon over en pak gewoon de recepten die je lekker vindt.
 5. Geschikt voor meerdere personen. De recepten zijn geschreven voor 1 persoon. Wil je met meerdere mensen uit het gezin de recepten volgen dan vermenigvuldig je de hoeveelheden simpelweg met het aantal gezinsleden die van de recepten mee eten.
 6. Gezond en verantwoord. Recepten bedenken die mensen lekker vinden is niet zo moeilijk. Recepten bedenken die mensen lekker vinden en ook nog eens gezond en verantwoord zijn is een heel ander verhaal. Niels Bosman is hier met zijn Koolhydraatarm 50 dagen programma prima in geslaagd. Bestudering van zijn recepten leert dat er volop gebruik wordt gemaakt van gezonde vetzuren, hoogwaardige eiwitten en onbewerkte koolhydraten.

De onderdelen van het Koolhydraatarm 50 dagen programma

De naam doet natuurlijk al vermoeden dat je voor 50 dagen koolhydraatarme dagmenu’s krijgt. Dit zijn dagmenu’s uitgewerkt in ontbijt, tussendoortjes, lunch en diner. Bij ieder menu staat duidelijk wat de voedingswaarde is. Het aantal koolhydraten is daarbij het belangrijkste. De dagmenu’s zijn zo opgesteld dat je onder de 50 gram koolhydraten per dag blijft. Dit is belangrijk om de insulinewaarden laag te houden en in de staat van vetverbranding te kunnen geraken / blijven.

Het boek bevat 40 koolhydraatarme recepten voorzien van fraai fotomateriaal. De recepten zijn makkelijk en snel te bereiden en er wordt uitsluitend gebruik gemaakt van ingrediënten die je in de supermarkt kunt halen. Hiermee worden de recepten betaalbaar gehouden en hoef je niet naar speciale (online) winkeltjes voor de ingrediënten en kun je direct aan de slag.

Aan het einde van iedere week krijg je in het afslankprogramma waardevolle adviezen en tips. Door deze op te volgen hou je de aandacht bij je doelen en blijft je streefgewicht binnen handbereik.

Voor wie is het geschikt?

Het Koolhydraatarm 50 dagen programma is voor mannen en vrouwen geschikt die 10 kilo of meer willen afvallen zonder de verplichting te moeten sporten (sporten mag maar is geen voorwaarde voor succes).

Het programma richt zich op mensen die zonder ingewikkelde toestanden op een verantwoorde en gezonde manier, binnen afzienbare tijd, hun streefgewicht willen behalen. Dit zonder hoge kosten te moeten maken aan exotische ingrediënten of superfoods waar moeilijk aan te komen is.

Het mooie van het Koolhydraatarm 50 dagen programma is dat je geen kennis van diëten nodig hebt om er mee te kunnen beginnen. Gewoon het boek openslaan en de tips en de recepten opvolgen is voldoende. Zit je toch met vragen dan kan je de auteur van het boek gewoon een mailtje sturen. Deze email support heb ik getest en binnen een dag had ik netjes antwoord in mijn inbox.

Wat zijn de ervaringen met het Koolhydraatarm 50 dagen programma?

Alvorens je het Koolhydraatarm 50 dagen programma gaat aanschaffen (of niet) wil je natuurlijk weten wat de ervaringen van andere mensen zijn; mensen die het afslankprogramma helemaal doorliepen. Behaalde zij hun streefgewicht? Gingen ze zich beter voelen? Waren de recepten lekker en makkelijk te bereiden? Heb je echt geen honger? Zijn de tips uit het boek waardevol? Krijg je het boek wel geleverd? Allemaal vragen waarmee mensen zitten alvorens ze de knoop kunnen doorhakken.

Nu kan ik je wel vertellen dat ik een aantal recepten uitprobeerde en ze heerlijk vond maar het is veel interessanter om uit te zoeken wat een grotere groep mensen er over te zeggen heeft. Om het je makkelijk te maken struinde ik daarom social media en de internetfora af om te achterhalen wat mensen allemaal zeggen over het Koolhydraatarm 50 dagen programma. Hier deel ik wat ik allemaal vond.

Het viel me op dat er een aantal mensen klaagde over dat ze na betaling het e-book niet ontvingen. Bij deze mensen bleek de email met de PDF in de SPAM folder te zijn beland. Iets om in de gaten te houden als je besluit het afslankprogramma te kopen.

Let er goed op dat je het juiste emailadres invult bij je bestelling omdat het e-book anders naar een verkeerd adres wordt gestuurd. Mocht je het Koolhydraatarm 50 dagen programma besteld hebben en deze niet ontvangen hebben (ook niet in de SPAM folder) dan kan je het beste contact opnemen hun supportafdeling.

Verder kom ik de nodige berichten tegen van vegetariërs en veganisten die zich afvragen of het Koolhydraatarm 50 dagen programma voor hen geschikt is. Het antwoord daarop is: nee. Er wordt volop gebruikt gemaakt van vlees en vis in de recepten. Omdat eiwitten zo’n prominente rol innemen in het afslankprogramma zitten er ook veel eiwitbronnen met een dierlijke oorsprong in. Zo wordt er ook veel gebruik gemaakt van kaas, Griekse yoghurt en eieren. Voor vegetariërs en veganisten is dit programma dan ook niet echt bedoeld of geschikt.

Verder kom ik geen negatieve berichten tegen. Hieronder vindt je de screenshots van wat mensen op Facebook over het afslankprogramma te zeggen hebben.

Persoonlijk hecht ik wel veel waarde aan wat er op Facebook wordt gezegd omdat dit (normaal gesproken) geen neprecensies zijn omdat ze door echte mensen zijn geschreven. Een internetforum is vaak anoniem waardoor mensen makkelijker dingen roepen of beweren, zowel in positieve als negatieve zin.

Wie is Niels Bosman?

De auteur van Koolhydraatarm 50 dagen programma is Niels Bosman. Hij is de eigenaar en oprichter van de bekende website MakkelijkAfvallen.eu. Ik kan nergens vinden of Niels opleidingen heeft genoten die met voeding of afvallen te maken hebben. Duidelijk is echter wel dat hij uit eigen ervaringen schrijft en dit met liefde doet.

Niels heeft een achtergrond in business en online marketing en inspireert mensen graag met zijn recepten en blogs. Niels heeft zijn leven het liefst zo relaxed, gezond en gelukkig mogelijk en haalt er voldoening uit om andere hiervoor te inspireren.

Op hun Facebookpagina neemt Niels actief deel aan de discussies en beantwoord hij actief vragen die gesteld worden.

Zakelijk gezien lijkt ook alles in orde. Zijn bedrijf is netjes ingeschreven bij de kamer van koophandel en er is een supportafdeling waar klanten met vragen geholpen worden. Ik kan geen negatieve dingen boven water halen als ik in de zoekmachines wat speurwerk verricht, positief dus.

Is het Koolhydraatarm 50 dagen programma de moeite waard?

Volgens de berichten kan je met het Koolhydraatarm 50 dagen programma zo’n 10 tot 12 kilo in 50 dagen afvallen. Dit is gelijk aan gemiddeld zo’n 1,5 kilo per week. Dit is voor een koolhydraatarm dieet realistisch te noemen. Geen valse beloftes dus. Door dit tempo aan te houden kan je gezond en verantwoord afvallen. Wil je sneller afvallen dan loop je het risico dat je tekorten aan voedingsstoffen gaat krijgen wat het ongezond maakt.

Overtuigend is de garantie die je bij het Koolhydraatarm 50 dagen programma krijgt. Je krijgt namelijk een 100% succes garantie. Dit betekend dat als je na de 50 dagen niet afgevallen bent, je je geld terug krijgt. Het enige wat je in dat geval hoeft te doen is een mailtje sturen. Je krijgt dan zonder gezeur of moeilijke vragen je geld teruggestort. Je kunt het programma dus zonder financieel risico proberen.

Op dit moment krijg je 3 gratis bonussen als je het Koolhydraatarm 50 dagen programma koopt. Je krijgt een gratis boodschappenlijstje voor 7 weken, de beste drinktips voor tijdens het koolhydraatarme dieet en een boek met 100 koolhydraatarme lekkernijen.

Het boek met de 100 koolhydraatarme lekkernijen is een bestseller boek van Niels Bosman wat nu gratis wordt weggegeven. Deze 100 lekkernijen laten je zien dat je lekker kunt eten en afvallen tegelijkertijd. Deze lekkernijen kan je tijdens het dieet als tussendoortje eten maar je kunt ze ook gebruiken als bijvoorbeeld koolhydraatarme feesthapjes.

De actie met de gratis bonussen kan ieder moment afgelopen zijn of veranderen. Wil je hiervan gebruik maken bestel dan via deze link het Koolhydraatarm 50 dagen programma van Niels Bosman.

Hoe nuttig was dit artikel voor jou?

Klik op een ster voor een beoordeling!

Omdat je dit artikel nuttig vond...

Volg ons op social media!

Jammer dat je dit artikel niet (zo) nuttig vindt.

Graag horen we hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

1 reactie op dit artikel

 • 15 februari 2024

  Wat vreemd dat jullie geen negatieve recensies zouden kunnen vinden? Op Trust Pilot wordt dit niet goed beoordeeld?

  Patricia

Plaats een reactie

Over HappyHealthy

Oscar Helm, MSc Afslankcoach, voedingsdeskundige, psycholoog, dieetpsycholoog, orthomoleculair therapeut en bestsellerauteur

Hoi, ik ben Oscar Helm en in de afgelopen jaren heb ik duizenden mensen geholpen naar een gezonder gewicht en betere gezondheid.

HappyHealthy.nl trekt inmiddels ruim 10.000 bezoekers per dag en met mijn bestseller de Afslank Receptenbijbel laat ik zien dat afvallen zowel eenvoudig als leuk kan zijn!

Wil jij je kennis over afvallen testen? Doe dan deze test en ontdek direct je “Afslank IQ”.

Top artikelen

Wat je mag eten bij een koolhydraatarm dieet + De Voordelen & een Schema

Wat is het koolhydraatarm dieet precies en wat kan je wel en niet eten. Ontdek hier een voedingstabe...

Intermittent Fasting: Uitleg, 9 Voordelen en 10 Schema’s

Intermittent Fasting / vasten (onderbroken vasten) schrijft voor wanneer en hoe lang je wel en niet ...

12 Tips om Snel Buikvet te Verbranden + 5 Fouten

Hoe kun je snel afvallen rond de buik? Ontdek 12 gouden buikvet verbranden tips en ontwijk 5 ernstig...

23 Bewezen Tips voor Snel Afvallen (zonder ongefundeerde hypes)

Hoe kan je snel afvallen? Ontdek 23 bewezen tips om snel gewicht te verliezen zonder ongefundeerde c...

Oscar’s sapjes

Array ( [0] => Male )