846

Werkt Afvallen met Fat Burn Active? Review + Ervaringen

Ben jij ook zo nieuwsgierig naar Fat Burn Active en vraag je je af of dit het middel is om jouw afslankdoelen te bereiken? Je bent niet alleen!

Met een markt vol beloftes en wonderlijke claims is het soms lastig om te weten wat écht werkt.

In deze review nemen we Fat Burn Active onder de loep, delen we gebruikerservaringen, en ontdek je of je dit product misschien zelfs bij de Kruidvat kunt vinden.

Maar bovenal, we gaan eerlijk zijn over de mogelijke risico’s en effectiviteit van het product. Lees snel verder.

Inhoud van dit artikel

Wat is Fat Burn Active?

Fat Burn Active is een voedingssupplement dat beweert het afslankproces te ondersteunen door het metabolisme te stimuleren en de vetverbranding te bevorderen.

Het bevat verschillende natuurlijke ingrediënten, waaronder plantaardige extracten, vitamines en mineralen, die samen zouden werken om gewichtsverlies te bevorderen.

Het product komt in capsulevorm en de aanbevolen dosering is tweemaal daags 1 capsule.

Doe deze test en krijg jouw unieke op maat gemaakte keto schema, recepten en menu

Ontdek hoe je met jouw lichaam en behoeften je streefgewicht bereikt.

Vul een aantal simpele vragen in en laat ons voor jou een uniek plan maken waardoor jij in korte tijd voorgoed afrekent met overbodig vet.

Dit is geen jojo dieet, maar een manier waarop jij vol plezier resultaten behaalt en tegelijkertijd lekker eet.

Start keto test

 

Voor wie is Fat Burn Active geschikt?

Volgens de producent stimuleert de samenstelling van Fat Burn Active de stofwisseling en bevordert het de vetverbranding, wat kan bijdragen aan gewichtsverlies. Claims die vaak worden herhaald bij zogenaamde afslankproducten (zoals slimming gummies).

Het supplement is volgens de fabrikant ook bedoeld voor mensen die in het verleden weinig succes hebben behaald met verschillende diëten en supplementen.

Daarnaast maakt het supplement de claim dat het sportprestaties zou kunnen verbeteren. Hierbij plaatsen we wel direct een kanttekening, want het is nog maar de vraag of het deze claims kan waarmaken. Hierover later meer.

Welke ingrediënten zitten er in Fat Burn Active?

Nu we de basisinformatie over Fat Burn Active hebben besproken, is het tijd om de ingrediëntenlijst onder de loep te nemen.

Deze lijst is rechtstreeks afkomstig van de officiële website en geeft ons een duidelijk beeld van wat je precies binnenkrijgt bij het gebruik van dit supplement.

Het is belangrijk om te weten welke stoffen het product bevat, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken over het al dan niet gebruiken ervan.

In het volgende deel van de eigenschappen van elk ingrediënt uitgebreid analyseren, zodat je een volledig beeld krijgt van Fat Burn Active.

#1: Forskolin

Forskolin afkomstig uit de Indische Coleus plant (Coleus forskohlii), is een tropische plant verwant aan munt en wordt als afslanksupplement op de markt gebracht.

Deze plant heeft al eeuwenlang een plek in de traditionele Indiase geneeskunde om diverse kwalen aan te pakken. Het werd pas echt bekend in de Verenigde Staten na een presentatie in de Dr. Oz Show in 2014.

Wat doet het voor je vetverbranding en gewichtsverlies?

Forskolin lijkt het proces te bevorderen waarbij opgeslagen vet uit de vetcellen wordt vrijgemaakt, wat de vetverbranding ten goede kan komen. Maar daadwerkelijk vetverlies treedt pas op bij een aanhoudend calorietekort.

Hoe zit het met de dosering en de werking?

De hoeveelheid van 250 mg per portie lijkt een redelijke dosis, maar het is onduidelijk of dit voldoende is om significante resultaten te bereiken.

De werking van forskolin is nog niet volledig bewezen en de resultaten uit bestaande studies zijn wisselend.

Het is belangrijk om kritisch te blijven en niet blind te vertrouwen op de beloofde effecten, vooral omdat de dosering in verschillende producten sterk kan variëren (bron, bron).

Word een metabolisme machine en reken voorgoed af met buikvet via de nieuwste en verbeterde keto methode

Welke hoeveelheid calorieën, koolhydraten en andere nutriënten zijn perfect voor jouw lichaam om jouw metabolisme maximaal aan te zetten?

Doe onze test en laat het ons exact voor jouw lichaam berekenen. Ieder lichaam is anders en door je te focussen op wat werkt voor jouw lichaam

Een op maat gemaakte dieet voor jou werkt tot driemaal effectiever om je streefgewicht te bereiken dan een regulier dieet.

Klik hier om het dieet te ontdekken dat perfect is geoptimaliseerd voor jouw lichaam.

#2: Groene Thee Extract

Groene thee extract, afkomstig van de bladeren van de Camellia sinensis plant, is een populair ingrediënt in afslanksupplementen.

Het wordt al eeuwenlang gebruikt in verschillende Aziatische culturen vanwege zijn vermeende gezondheidsvoordelen.

Wat doet het voor je vetverbranding en gewichtsverlies?

Groene thee extract staat bekend om zijn rijke gehalte aan antioxidanten, waaronder catechinen. Deze stoffen kunnen bijdragen aan een verhoogde vetverbranding en stofwisseling, vooral in combinatie met cafeïne (die ook in groene thee aanwezig is) (bronbron).

De resultaten kunnen variëren afhankelijk van de persoon en zijn of haar leefstijl.

Hoe zit het met de dosering en de werking?

Met 250 mg per portie krijg je een fatsoenlijke hoeveelheid groene thee extract binnen.

Maar het is belangrijk om te benadrukken dat hoewel sommige studies positieve effecten hebben aangetoond op het gebied van vetverbranding en gewichtsverlies (bron), andere onderzoeken zijn een stuk minder overtuigend (bron).

Het is dus zeker geen wondermiddel en het succes ervan hangt sterk af van andere factoren, zoals dieet en lichaamsbeweging.

#3: Guarana Extract

Wat doet het voor je vetverbranding en gewichtsverlies?

Guarana extract bevat een hoog gehalte aan cafeïne, wat de stofwisseling kan verhogen en de vetverbranding kan stimuleren.

In enkele klinische onderzoeken is waargenomen dat Guarana, in combinatie met andere kruiden supplementen, kan bijdragen aan een vermindering van het lichaamsgewicht en de heupomtrek.

Maar de resultaten zijn niet consistent en er zijn ook studies die geen effect op de stofwisseling of lichaamsgewicht aantonen.

Hoe zit het met de dosering en de werking?

De optimale dosering van Guarana voor gewichtsverlies is nog onduidelijk, vooral omdat het in de meeste studies in combinatie met andere stoffen is gebruikt (bron).

De werking van Guarana lijkt af te hangen van het synergetische effect met andere ingrediënten, en meer onderzoek is nodig om de effecten van Guarana op zichzelf te begrijpen.

Het is belangrijk om voorzichtig te zijn met de dosering vanwege het hoge cafeïnegehalte, wat bij sommige mensen bijwerkingen kan veroorzaken (bron, bron).

#4: Capsaïcine

Capsaïcine, het pikante element in hete pepers, is verantwoordelijk voor hun scherpe smaak. Capsaïcine supplementen kunnen je metabolisme stimuleren, wat je kan helpen om makkelijker gewicht te verliezen en vet te verbranden (bron, bron).

Het verhoogt het zuurstofverbruik en de lichaamstemperatuur, wat leidt tot een hogere calorieverbranding (bron). Regelmatige inname van capsaïcine kan bijdragen aan het creëren van een calorietekort. Hierbij verbrand je meer calorieën dan je binnenkrijgt. Dit is essentieel voor gewichtsverlies.

Hoe zit het met de dosering en de werking?

Een 12 weken durende studie met deelnemers met een licht verhoogde BMI liet zien dat 6 mg capsaïcine per dag kan leiden tot een afname van buikvet (bron).

Het is echter belangrijk op te merken dat meer onderzoek nodig is om de optimale dosering en langetermijneffecten van lcapsaïcine te bepalen.

#5: Bittere Sinaasappel extract

Bittere sinaasappel, ook wel bekend als Citrus aurantium, is een plant die vaak wordt gebruikt in traditionele Chinese geneeskunde en als smaakstof in voedsel.

Het extract van deze plant bevat synephrine, een actief bestanddeel dat bekend staat om zijn mogelijke invloed op gewichtsverlies en vetverbranding.

Wat doet het voor je vetverbranding en gewichtsverlies?

Synephrine is een stof die de stofwisseling lichtelijk kan verhogen en de eetlust kan onderdrukken. Het wordt vaak gebruikt in afslankproducten als alternatief voor efedrine, omdat het minder bijwerkingen zou hebben. Hoewel dit extract vaak gebruikt wordt, is er beperkt bewijs dat de effectiviteit ondersteunt.

Hoe zit het met de dosering en de werking?

100 mg extract van bittere sinaasappel, met 6% synephrine, komt neer op 6 mg synephrine per portie. De optimale dosering voor synephrine voor gewichtsverlies is nog niet vastgesteld, maar sommige studies suggereren dat doseringen van 15-53 mg effectief kunnen zijn (bron, bron).

Het is belangrijk om voorzichtig te zijn met dit ingrediënt, omdat hogere doseringen geassocieerd zijn met negatieve bijwerkingen (bron, bron).

#6: Paradijskorrel extract

Paradijskorrel extract, ook wel bekend als Grains of Paradise, is een ander ingrediënt in Fat Burn Active dat aandacht verdient.

Dit extract is afkomstig van de Aframomum melegueta plant

Wat doet het voor je vetverbranding en gewichtsverlies?

Paradijskorrel extract werkt door het omzetten van wit vetweefsel in bruin vetweefsel. Bruin vet is een soort vet in je lichaam dat werkt als een soort interne kachel. Het helpt je om warm te blijven door calorieën te verbranden, wat ook kan bijdragen aan gewichtsverlies.

Onderzoek toont aan dat het helpt bij het gebruik van bloedglucose en lipidenwaarden om de glucosestofwisseling te verbeteren (bron). Dit kan leiden tot een verhoogde vetverbranding en uiteindelijk gewichtsverlies (bron).

Hoe zit het met de dosering en de werking?

In Fat Burn Active zit 80 mg Paradijskorrel extract, waarvan 12,5% bestaat uit 6-paradol. Deze actieve stof speelt een cruciale rol bij de potentie van het extract om gewichtsverlies en vetverbranding te stimuleren. De vraag is echter of deze hoeveelheid 6-paradol voldoende is om een merkbaar effect te hebben.

Kan Fat Burn Active helpen met afvallen?

Ja, Fat Burn Active kan mogelijk het afvallen enigszins ondersteunen, maar het is belangrijk om te benadrukken dat dit supplement geen wondermiddel is.

De ingrediënten in Fat Burn Active hebben elk hun specifieke eigenschappen, en sommigen daarvan kunnen potentieel bijdragen aan gewichtsverlies.

Deze bijdrage kan zijn in de vorm van verhoogde vetverbranding, een verbeterd metabolisme of een verminderde eetlust. De effectiviteit hangt ook sterk af van je levensstijl, inclusief je voedingspatroon en lichaamsbeweging.

Fat Burn Active kan een nuttige aanvulling zijn als je al actief bezig bent met je voeding en regelmatig beweegt, maar het is zeker geen magische oplossing.

Wil je toch vet verliezen met behulp van een pil?

Voor wie serieus streeft naar gewichtsverlies met behulp van een supplement, springt glucomannan eruit als een wetenschappelijk ondersteund afslanksupplement.

Glucomannan is als enige supplement erkend door de EFSA (Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid) voor zijn effectiviteit bij gewichtsverlies. Dit maakt het een betrouwbare keuze voor iedereen die toegewijd is aan het bereiken van hun afslankdoelen.

Deze in water oplosbare vezel, afkomstig van de konjakwortel, heeft het unieke vermogen om uit te zetten in de maag, wat leidt tot een verzadigd gevoel en je helpt om minder te eten.

In combinatie met een gezond dieet en voldoende beweging, kan glucomannan een waardevolle aanvulling zijn op je afslankroutine.

Wil je het verschil zelf ervaren en je gewichtsverlies naar een hoger niveau tillen?

Klik hier voor meer informatie en ontdek wat Glucomannan voor jou kan betekenen >>

Zoek niet verder: een puur glucomannan supplement is alles wat je nodig hebt voor effectieve afslankresultaten.

Ben je klaar om zelf het verschil te ervaren? Ontdek glucomannan en zet vandaag nog de stap richting jouw ideale gewicht!

Wat zijn de ervaringen met Fat Burn Active?

Benieuwd naar de ervaringen en reviews van gebruikers met Fat Burn Active?

We hebben diverse gebruikerservaringen verzameld om te onderzoeken of dit product zijn beloftes nakomt. Hieronder delen we een aantal ervaringen, zowel positief als negatief.

Negatieve ervaringen:

Ik heb een heel potje opgemaakt, maar voelde geen bijwerkingen. Tegelijkertijd merkte ik ook geen enkel effect. Ik zal dit fat burn active niet opnieuw kopen.

Na twee weken Fat Burn Active te hebben gebruikt, moet ik tot mijn spijt vaststellen dat mijn gewicht onveranderd is gebleven. Ik heb me strikt aan de aanbevolen dosering gehouden en had hoge verwachtingen, aangewakkerd door alle positieve verhalen online. Ik hoopte echt dat dit het extra zetje zou zijn om mijn afslankdoelen te bereiken. Ondanks mijn toewijding en discipline in zowel mijn dieet als mijn trainingsroutine, heb ik geen resultaten gezien. Het product heeft voor mij helaas niet het gewenste effect gehad en ik ben teleurgesteld, zeker gezien de enorme hype op het internet.

Dit product was een beetje teleurstellend voor mij. Bij de dosering van 1 capsule twee keer per dag, merkte ik er maar weinig van Daarom heb ik de dosis verhoogd naar 2 capsules, twee keer per dag. Rond dat punt begon ik een klein effect te merken, maar dit betekent wel dat één flesje slechts 15 dagen meegaat.

Ik heb me strikt aan de instructies gehouden en de pillen een hele maand lang twee keer per dag ingenomen, voor mijn maaltijden. In het begin slikte ik ze voor mijn avondeten, maar ik kwam er snel achter dat dit mijn slaap verstoorde vanwege de cafeïne in de pillen. Mijn conclusie na een maand gebruik is helaas niet positief. Ik zag geen verandering in mijn gewicht wat een grote teleurstelling is. Daarnaast ervaarde ik vervelende bijwerkingen zoals onrust en een versnelde hartslag, wat het voor mij niet waard maakte om door te gaan met het product. Ik voelde me gespannen en oncomfortabel.

Positieve/neutrale ervaringen:

Ik sport veel en let goed op mijn voeding, dus het is moeilijk te zeggen of mijn positieve resultaten alleen door Fat Burn Active komen of ook door mijn levensstijl. Hoe dan ook, ik ben tevreden met elke kilo die ik extra afval.

Ik ben in een maand tijd 2 kilo kwijtgeraakt en ik heb het gevoel dat mijn metabolisme is versneld door fat burn active. Natuurlijk heb ik ook mijn levensstijl aangepast; ik beweeg meer en let beter op mijn voeding. Toch denk ik dat het product een positieve rol heeft gespeeld in dit proces. Het heeft me net dat extra zetje gegeven dat ik nodig had.

Al met al lijken de ervaringen met Fat Burn Active gemengd. Sommige gebruikers merken positieve effecten, terwijl anderen weinig tot geen verschil merken.

Het lijkt erop dat een gezonde levensstijl met voldoende beweging en een gevarieerd dieet een belangrijke rol speelt in het succes van dit product.

Prijs en kosten Fat Burn Active

Laten we samen duiken in de kosten van Fat Burn Active en kijken wat je precies voor je geld krijgt.

  • Voor de aankoop van zes potjes Fat Burn Active betaal je in totaal €147. Dit komt neer op €24,50 per potje, dankzij een actie waarbij je drie gratis potjes krijgt bij aankoop van drie potjes.
  • Als je kiest voor de bundel van drie potjes, waarbij je twee potjes koopt en één potje gratis krijgt, kost elk potje €33,33 en is de totaalprijs €99,98.
  • Voor een los potje Fat Burn Active betaal je €49,99.

Hoewel er kortingen worden aangeboden bij grotere aankopen, kan men stellen dat Fat Burn Active zeker niet tot de goedkoopste supplementen behoort.

Om te profiteren van de grootste kortingen, moet je bereid zijn om direct een grote hoeveelheid van het product aan te schaffen. Dit kan een drempel vormen, zeker als je het product nog nooit eerder hebt gebruikt en niet zeker weet of het bij je past.

Waar kan ik Fat Burn Active kopen of bestellen?

Sommige mensen zijn op zoek naar mogelijkheden om Fat Burn Active te kopen en vragen zich af of dit product te vinden is bij drogisterijen zoals Kruidvat, Etos of Holland & Barrett.

Op dit moment is het echter alleen verkrijgbaar via de officiële verkooppagina van Fat Burn Active zelf. Je zult het product dus niet in de schappen van de Kruidvat vinden.

Conclusie: Is Fat Burn Active de moeite waard?

Fat Burn Active belooft je te helpen bij het afvallen en je vetverbranding te stimuleren. Maar na het bestuderen van de ingrediëntenlijst en gebruikerservaringen, lijkt het erop dat het product mogelijk niet zo effectief is als het beweert te zijn.

Het klinkt allemaal veelbelovend als je de ingrediëntenlijst van Fat Burn Active bekijkt. Toch is het maar de vraag of ze effectief genoeg zijn om echt een verschil te maken.

En dat terwijl het product niet bepaald goedkoop is. Er zijn genoeg mensen die zeggen dat ze geen verandering merken na het gebruiken van dit supplement.

Is Fat Burn Active als afslankpil het geld waard? Ik ben er niet zo zeker van. Het lijkt erop dat je misschien wel beter kunt kijken naar andere opties als je echt serieus bent over afvallen.

Ben je op zoek naar een betrouwbaar supplement voor gewichtsverlies?

Een product dat ik wel met vertrouwen kan aanbevelen is Glucomannan.Glucomannan is het enige afslankproduct dat de goedkeuring heeft gekregen van de EFSA (Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid) voor claims over gewichtsverlies.

Dit is een natuurlijk product dat echt kan helpen bij het verminderen van je eetlust en het geeft je een verzadigd gevoel. Dat maakt het makkelijker om minder te eten en zo af te vallen.

Klik hier om te ontdekken hoe je kunt beginnen met glucomannan >>

Hoe nuttig was dit artikel voor jou?

Klik op een ster voor een beoordeling!

Omdat je dit artikel nuttig vond...

Volg ons op social media!

Jammer dat je dit artikel niet (zo) nuttig vindt.

Graag horen we hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Plaats een reactie

Over HappyHealthy

Oscar Helm, MSc Afslankcoach, voedingsdeskundige, psycholoog, dieetpsycholoog, orthomoleculair therapeut en bestsellerauteur

Hoi, ik ben Oscar Helm en in de afgelopen jaren heb ik duizenden mensen geholpen naar een gezonder gewicht en betere gezondheid.

HappyHealthy.nl trekt inmiddels ruim 10.000 bezoekers per dag en met mijn bestseller de Afslank Receptenbijbel laat ik zien dat afvallen zowel eenvoudig als leuk kan zijn!

Wil jij je kennis over afvallen testen? Doe dan deze test en ontdek direct je “Afslank IQ”.

Top artikelen

Wat je mag eten bij een koolhydraatarm dieet + De Voordelen & een Schema

Wat is het koolhydraatarm dieet precies en wat kan je wel en niet eten. Ontdek hier een voedingstabe...

Intermittent Fasting: Uitleg, 9 Voordelen en 10 Schema’s

Intermittent Fasting / vasten (onderbroken vasten) schrijft voor wanneer en hoe lang je wel en niet ...

12 Tips om Snel Buikvet te Verbranden + 5 Fouten

Hoe kun je snel afvallen rond de buik? Ontdek 12 gouden buikvet verbranden tips en ontwijk 5 ernstig...

23 Bewezen Tips voor Snel Afvallen (zonder ongefundeerde hypes)

Hoe kan je snel afvallen? Ontdek 23 bewezen tips om snel gewicht te verliezen zonder ongefundeerde c...

Oscar’s sapjes

Array ( [0] => Male )