852

Kun je Afvallen met Kamille Thee? Werking + Ervaringen

Wil je de geheimen van kamillethee ontdekken?

Deze zachte kruidenthee zit vol verrassingen die verder gaan dan zijn lekkere smaak.

Duik met ons mee in de wereld van kamillethee en krijg antwoord op de vraag of je met kamille thee kunt afvallen.

Inhoud van dit artikel

Wat is Kamille thee?

Zeg hallo tegen kamillethee, of zoals de Engelsen het noemen, Camomile. Dit heerlijke brouwsel wordt gemaakt van de gedroogde bloemblaadjes van de kamilleplant, ook bekend als Matricaria recutita.

Kamille heeft een zachte, enigszins fruitige smaak waar mensen wereldwijd van genieten. Naast de lekkere smaak, kiezen velen van ons voor een kopje kamillethee voor de mogelijke gezondheidsvoordelen.

Laten we samen een kijkje nemen in de wereld van kamillethee, en ontdekken wat het allemaal voor ons kan betekenen.

Doe deze test en krijg jouw unieke op maat gemaakte keto schema, recepten en menu

 

Ontdek hoe je met jouw lichaam en behoeften je streefgewicht bereikt.

 

Vul een aantal simpele vragen in en laat ons voor jou een uniek plan maken waardoor jij in korte tijd voorgoed afrekent met overbodig vet.

 

Dit is geen jojo dieet, maar een manier waarop jij vol plezier resultaten behaalt en tegelijkertijd lekker eet.

 

Start keto test

 

Waar is Kamille thee goed voor?

Als we de wereld van kruidentheeën eens onder de loep nemen, dan springt kamillethee er zeker uit als een bijzonder waardevolle speler. Deze theesoort zit namelijk boordevol gezondheidsbevorderende eigenschappen.

Denk bijvoorbeeld aan de krachtige antioxidanten die het bevat. Deze antioxidanten werken als kleine beschermers die je lichaam helpen beschermen tegen vrije radicalen – die onruststokers die we liever kwijt dan rijk zijn.

Daarnaast is kamillethee ook je beste vriend als het gaat om de ondersteuning van je spijsvertering. En dat is goed om te weten, want een goed werkende spijsvertering draagt bij aan een algeheel beter welzijn.

Kamillethee kan ook een rol spelen in het reguleren van je bloedsuikerspiegel, wat vooral belangrijk is voor mensen die proberen hun gewicht in balans te houden.

Maar helpt kamillethee je dan ook om af te vallen? Sommige mensen beweren van wel, maar wat zegt de wetenschap hier nu eigenlijk over? Lees verder en ontdek hoe het precies zit.

Kun je afvallen met Kamille thee?

Zou het niet fijn zijn als gewicht verliezen zo eenvoudig zou zijn als het drinken van een kopje kamillethee? Helaas is het niet zo eenvoudig.

Hoewel kamillethee fantastische voordelen voor de gezondheid heeft, zoals een betere spijsvertering en een rustgevend effect, is er wetenschappelijk geen direct bewijs dat het je helpt om die extra kilo’s kwijt te raken.

Sommige mensen melden dat ze een beetje gewicht zijn kwijtgeraakt sinds ze kamillethee drinken, maar het zou ook kunnen dat ze gewoon minder calorieën binnen krijgen.

Ze hebben misschien kamillethee gekozen in plaats van suikerhoudende frisdranken of alcohol, en dat zou natuurlijk helpen om de totale calorie-inname te verminderen.

Kamille thee bevat geen calorieën

Een andere leuke bijkomstigheid is dat kamillethee, net als andere kruidentheeën, helemaal geen calorieën bevat. Dus als je ’s avonds laat trek krijgt en je kiest voor een kopje kamillethee in plaats van een zakje chips, dan draagt dat natuurlijk bij aan je caloriebeperking.

Maar laten we wel wezen, gewicht verliezen gaat niet alleen over wat je drinkt. Het is een totaalaanpak waarbij gezond eten en voldoende beweging minstens zo belangrijk zijn.

Dus hoewel kamillethee een heerlijk gezonde keuze is en kan bijdragen aan een goede gezondheid, is het geen toverdrankje dat zomaar kilo’s doet verdwijnen.

De sleutel is nog steeds een gevarieerd en gezond eetpatroon, voldoende beweging en natuurlijk… gezonde keuzes maken, zoals het drinken van kamillethee.

Word een metabolisme machine en reken voorgoed af met buikvet via de nieuwste en verbeterde keto methode

 

Welke hoeveelheid calorieën, koolhydraten en andere nutriënten zijn perfect voor jouw lichaam om jouw metabolisme maximaal aan te zetten?

 

Doe onze test en laat het ons exact voor jouw lichaam berekenen. Ieder lichaam is anders en door je te focussen op wat werkt voor jouw lichaam

 

Een op maat gemaakte dieet voor jou werkt tot driemaal effectiever om je streefgewicht te bereiken dan een regulier dieet.

 

Klik hier om het dieet te ontdekken dat perfect is geoptimaliseerd voor jouw lichaam.

Wil je gewicht verliezen met behulp van een pil?

Een effectief en krachtig supplement dat gewichtsverlies ondersteunt is glucomannan. Dit omdat de vezels van glucomannan veel water absorberen en daarmee bijdragen aan een verminderde eetlust en een verhoogd verzadigingsgevoel.

Ontdek precies hoe glucomannan werkt en hoe Christien er gewicht mee verloor en een strakkere buik kreeg.

Bekijk mijn eigen merk Glucomannan (zonder extra vulmiddelen)

Video: Helpt Kamille thee bij afvallen?

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van Kamille thee?

Hoewel het misschien geen wondermiddel is voor gewichtsverlies, heeft kamillethee wel een aantal gezondheidsvoordelen.

Kamillethee is meer dan een lekkere, rustgevende theesoort. Het biedt ook talrijke gezondheidsvoordelen die zijn bevestigd door onderzoek.

Hieronder lees je de belangrijkste gezondheidsvoordelen van kamille thee:

#1: Ondersteunt de lever

Kamillethee staat bekend om zijn natuurlijke ontgiftende werking, die ook de leverfunctie ondersteunt. De antioxidanten in kamille thee helpen het lichaam bij het afvoeren van schadelijke gifstoffen, wat van groot belang is voor een gezonde leverfunctie.

Een gezonde lever is cruciaal voor ontgifting, stofwisseling, opslag van voedingsstoffen, galproductie en hormoonregulatie in het lichaam.

#2: Bevordert de spijsvertering

Kamillethee kan helpen om je eten beter te laten verteren. Hierdoor kan je lichaam de goede stoffen uit je eten beter opnemen en minder afvalstoffen bewaren. Hierdoor kan je lichaam beter schoon worden van binnen, wat bijdraagt aan ontgiftiging.

Kamillethee helpt als natuurlijk diureticum ook om extra water uit je lichaam te krijgen. Dit is handig als je last hebt van te veel water in je lichaam of een opgeblazen gevoel, wat vaak gebeurt als je lichaam zichzelf aan het reinigen is.

#3: Draagt bij aan een goede nachtrust

Kamillethee staat bekend om zijn slaap bevorderende eigenschappen, waardoor het een uitstekende keuze is voor het slapengaan (bron).

Kamillethee werkt licht kalmerend en helpt je gemakkelijker in slaap te vallen. Het verbetert ook de kwaliteit van je slaap, zodat je je ’s ochtends fris en uitgerust voelt.

Uit onderzoek blijkt dat het gebruik van kamille-extract e slaapkwaliteit bij ouderen aanzienlijk kan verbeteren (bron).

#4: Het verlaagt de bloedsuikerspiegel

Het is gebleken dat kamille thee kan helpen bij het reguleren van de bloedsuikerspiegel. Onderzoek heeft aangetoond dat regelmatige consumptie van kamillethee gunstig is voor mensen met diabetes type 2.

Volgens een studie uit 2015 gepubliceerd in het Journal of Endocrinological Investigation, zorgde het dagelijks drinken van kamillethee tijdens de maaltijden ervoor dat de deelnemers aanzienlijk lagere gemiddelde bloedsuikerspiegels vertoonden over een periode van 8 weken, in vergelijking met degenen die alleen water dronken (bron).

Bovendien suggereren verschillende dierstudies dat kamillethee de nuchtere bloedsuikerspiegels aanzienlijk kan verlagen, en het kan ook nuttig zijn om pieken in de bloedsuikerspiegel na het eten te voorkomen (bron).

#5: Bevordert de spijsvertering

Kamillethee kan ook de spijsvertering verbeteren door het lichaam te helpen voedsel efficiënter te verwerken. Dit kan leiden tot een betere opname van voedingsstoffen en minder opslag van afvalstoffen, waardoor het lichaam effectiever wordt ontgift.

Enkele studies hebben aangetoond dat kamille-extract het potentieel heeft om bescherming te bieden tegen diarree bij muizen (bron). Dit wordt toegeschreven aan de ontstekingsremmende eigenschappen ervan.

Een andere dierstudie bij ratten vond dat kamille nuttig kan zijn bij het voorkomen van maagzweren, omdat het de zuurgraad in de maag kan verminderen en de groei van bacteriën die bijdragen aan de ontwikkeling van zweren kan remmen (bron).

Ondanks deze bevindingen is er meer onderzoek bij mensen nodig om de rol van kamille in de spijsvertering te bevestigen.

Ervaringen met afvallen met Kamille thee

Wil je meer weten over afvallen met kamillethee? Lees verder en ontdek de ervaringen van mensen die kamillethee hebben geprobeerd in hun zoektocht naar gewichtsverlies.

De meeste mensen melden verbeteringen in hun spijsvertering en een verminderd opgeblazen gevoel na het regelmatig drinken van kamillethee. Gewichtsverlies werd niet waargenomen door deze theedrinkers:

Marieke, 32: “Ik ben een tijdje terug begonnen met het drinken van kamillethee in mijn zoektocht naar gewichtsverlies. Hoewel ik niet echt merkte dat ik kilo’s kwijtraakte, vond ik de smaak van de thee heerlijk rustgevend. Het viel me ook op dat ik vaker naar het toilet moest, wat ik als positief ervoer. Het leek alsof mijn spijsvertering op een natuurlijke manier werd ondersteund en dat voelde goed.”

Jeroen: “Kamillethee heeft me niet direct geholpen om af te vallen, maar ik merkte dat ik me wel bewuster werd van wat ik at en dronk. De thee heeft zo’n aangename, kalmerende smaak dat het bijna voelt als een traktatie. Bovendien ben ik gevoelig voor cafeïne, dus het was een welkome afwisseling van mijn gebruikelijke koffie en groene thee. Zelfs zonder gewichtsverlies, heeft het mijn dagelijkse routine verbeterd.”

Anouk, 51: “Ik heb kamillethee toegevoegd aan mijn dagelijkse routine als een gezond alternatief. Het is een lekkere thee en het gaf me een soort rustmomentje in mijn hectische dagen. Maar als het gaat om gewichtsverlies, was het geen magische oplossing. Mijn buikvet bleef helaas onveranderd, maar dat neemt niet weg dat ik de thee waardeer voor zijn andere voordelen.”

Tom, 45: “Ik ben begonnen met het drinken van kamillethee tijdens mijn werkuren, in de hoop dat het me zou helpen bij het afvallen. Hoewel het gewichtsverlies uitbleef, ben ik blijven genieten van de thee. De lichte, bloemige smaak is zeer aangenaam en biedt me een klein moment van rust in mijn drukke werkdag. Dus ondanks dat het niet het gewenste effect op mijn gewicht had, heeft het drinken van de thee zeker andere voordelen voor me gehad.”

Waar kun je Kamille thee kopen of bestellen?

Kamillethee is vrij gemakkelijk te vinden en is verkrijgbaar in de meeste supermarkten en gezondheidswinkels. Ook in biologische winkels vind je vaak een ruim aanbod van kamillethee, vaak in verschillende varianten, van traditionele kamille tot mengsels met andere rustgevende kruiden.

Daarnaast kun je kamillethee ook online bestellen. Websites zoals Holland & Barrett en Ekoplaza hebben een breed assortiment aan kamillethee, van bekende merken tot hun eigen huismerk.

Het is belangrijk om te weten dat de kwaliteit van kamillethee kan variëren, afhankelijk van het merk en waar het is gekocht. Daarom is het aan te raden om altijd de ingrediëntenlijst en productinformatie te lezen voordat je een aankoop doet.

Wanneer mag je geen kamille thee drinken?

Er zijn mensen die beter voorzichtig kunnen zijn met het drinken van kamillethee, tenzij een arts ze anders adviseert:

Mensen die vaker last hebben van heftige allergieën: Als je allergisch bent voor planten zoals kruiskruid, madeliefjes, chrysanten of goudsbloemen, dan kan kamillethee een heftige reactie uitlokken.

Mensen die al eens een allergische reactie hebben gehad op kamilleproducten, zelfs als het een milde reactie was: Die mensen kunnen beter de kamille laten staan. Allergieën kunnen namelijk heftiger worden als je vaker met het allergeen in aanraking komt.

Medicijngebruikers: Kamille kan de werking van bloedverdunners, zoals warfarine, beïnvloeden. Dus als je gezondheidsproblemen hebt en je wilt meer kamillethee gaan drinken, vraag dan even advies aan je arts.

Baby’s en peuters: Kamillethee kan, net als honing en sommige andere natuurproducten, botulisme sporen bevatten. Gezonde volwassenen kunnen hier meestal wel tegen, maar baby’s nog niet. Artsen raden daarom aan om honing en kamilleproducten te vermijden bij jonge kinderen.

En dan nog iets belangrijks: kamillethee is geen vervanging voor een medische behandeling. Dus als je medicijnen gebruikt, vraag dan altijd even aan je arts of het goed is om kamillethee te drinken.

Veelgestelde vragen over Kamille thee

Is kamille thee goed voor je lever?

Ja, kamillethee is goed voor je lever. Het heeft ontstekingsremmende eigenschappen die de lever kunnen helpen bij het verwijderen van gifstoffen uit het lichaam. Het is ook rijk aan antioxidanten die de gezondheid van de lever kunnen ondersteunen.

Hoe vaak kun je kamillethee drinken

Er zijn geen strikte regels over hoe vaak je kamillethee mag drinken. Het is een veilige en voedzame optie die je verschillende keren per dag kunt nuttigen. Bovendien bevat het geen cafeïne, dus het heeft geen stimulerend effect zoals koffie of zwarte thee.

Van cafeïne weten we dat het enige invloed heeft op de stofwisseling. Het is dan ook een populair ingrediënt in cafeïne pillen en afslanksupplementen.

Hoe lang mag je kamillethee gebruiken?

Het mooie van kamillethee is dat het net als groene thee zonder problemen voor een lange periode kan worden gedronken (mits het op een droge plek bewaard wordt).

In tegenstelling tot sommige andere dranken, is er geen “vervaldatum” voor het gebruik van kamillethee. Het is een natuurlijk product dat vrij is van kunstmatige toevoegingen en bevat geen bekende schadelijke bijwerkingen.

Zolang je het lekker vindt, kun je blijven genieten van je dagelijkse kopje kamillethee. Of je het nu gebruikt om te ontspannen voor het slapen gaan, of als een rustmomentje gedurende de dag, kamillethee is altijd een goede keuze.

Tot slot

Kamillethee mag dan wel niet het magische drankje zijn dat ons helpt met afvallen, het is zonder twijfel een gezonde, lekkere en verfrissende optie om je dorst mee te lessen.

Het is een veel betere keuze dan de suikerrijke frisdranken die veel mensen zo gewend zijn.

Hoewel er geen direct bewijs is dat kamillethee bijdraagt aan gewichtsverlies, is het drankje calorievrij en kan het in combinatie met een koolhydraatarm dieet wel bijdragen aan een gezondere levensstijl.

Wil je echt serieus aan de slag met afvallen en daarbij een supplement gebruiken? Dan is glucomannan misschien iets voor jou.

Het is de enige dieetpil met goedgekeurde claims van de EFSA (Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid) over gewichtsverlies. Er is wetenschappelijk bewijs dat glucomannan, in combinatie met een caloriearm dieet, een positieve bijdrage levert aan gewichtsverlies.

Ben je nieuwsgierig geworden naar glucomannan? Klik hier en ontdek hoe je kunt beginnen met deze bewezen effectieve aanvulling op je dieet.

Vergeet niet: kamillethee of glucomannan, het belangrijkste is altijd om gezonde keuzes te maken die passen bij jouw levensstijl en doelen.

Welk van de 5 buiktype heb jij? Doe de test en ontdek het direct (en hoe jij met jouw type een platte buik krijgt)

Wil je weten welke buiktype je hebt? En hoe je met jouw type een platte en strakke buik krijgt en effectief buikvet weet te verbranden?

Doe dan mijn test en ontdek het in slechts 2 minuten.

Je zal het volgende te weten komen:

  • Welk type buik jij hebt
  • Potentiële fouten die je maakt die jouw buikvet veroorzaken
  • Wat jij kan veranderen om een mooie platte of strakke buik te krijgen

Start buiktype test

Hoe nuttig was dit artikel voor jou?

Klik op een ster voor een beoordeling!

Omdat je dit artikel nuttig vond...

Volg ons op social media!

Jammer dat je dit artikel niet (zo) nuttig vindt.

Graag horen we hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Plaats een reactie

Over HappyHealthy

Oscar Helm, MSc Afslankcoach, voedingsdeskundige, psycholoog, dieetpsycholoog, orthomoleculair therapeut en bestsellerauteur

Hoi, ik ben Oscar Helm en in de afgelopen jaren heb ik duizenden mensen geholpen naar een gezonder gewicht en betere gezondheid.

HappyHealthy.nl trekt inmiddels ruim 10.000 bezoekers per dag en met mijn bestseller de Afslank Receptenbijbel laat ik zien dat afvallen zowel eenvoudig als leuk kan zijn!

Wil jij je kennis over afvallen testen? Doe dan deze test en ontdek direct je “Afslank IQ”.

Top artikelen

Wat je mag eten bij een koolhydraatarm dieet + De Voordelen & een Schema

Wat is het koolhydraatarm dieet precies en wat kan je wel en niet eten. Ontdek hier een voedingstabe...

Intermittent Fasting: Uitleg, 9 Voordelen en 10 Schema’s

Intermittent Fasting / vasten (onderbroken vasten) schrijft voor wanneer en hoe lang je wel en niet ...

12 Tips om Snel Buikvet te Verbranden + 5 Fouten

Hoe kun je snel afvallen rond de buik? Ontdek 12 gouden buikvet verbranden tips en ontwijk 5 ernstig...

23 Bewezen Tips voor Snel Afvallen (zonder ongefundeerde hypes)

Hoe kan je snel afvallen? Ontdek 23 bewezen tips om snel gewicht te verliezen zonder ongefundeerde c...

Oscar’s sapjes

Array ( [0] => Male )