shopify site analytics

love-handles

Love Handles Wegwerken? Ontdek Mijn Workout + Tips

Het klinkt natuurlijk heel erg spannend als je zegt dat je love handles hebt, maar diep in je hart baal je er natuurlijk ontzettend van. Love handles is eigenlijk een hele liefkozende benaming voor vetrollen. Die laatste naam gebruiken we liever niet, want we hebben altijd de neiging om een prettiger naam te verzinnen voor iets wat we eigenlijk helemaal niet leuk vinden. Ok, tijdens de seks zal het enigszins houvast geven, maar dat is dan ook direct het enige voordeel.

Wat zijn love handles, en waarom precies daar? En nog belangrijker: Hoe kom je er zo snel mogelijk weer vanaf? In dit artikel geef ik je alle antwoorden, en als bonus geef ik je een heerlijke recepten om je op de goede weg te helpen. Lees snel verder!

Wat zijn love handles eigenlijk?

Love handles, of noemen ze ook wel zwembandjes, kunnen bij zowel de man als de vrouw voorkomen. Het is beslist niet moeilijk om ze te herkennen. Trek je favoriete jeans maar eens aan, en ga voor de spiegel staan: Zie je die rolletjes die brutaal boven je spijkerbroek uitkomen? Die niet passen bij de band van je jeans? Juist, dat zijn nou de love handles.!

Vetopslag in je lichaam kan natuurlijk op allerlei plekken plaatsvinden, maar één van die plekken is vlak boven je heupen waardoor er vetrolletjes gaan ontstaan.

Maak jij onnodige fouten die het afvallen vertragen?

Doe deze test en ontdek je “Afslank IQ”.

Het ontstaan van lichaamsvet

Om meer te weten te komen hoe de love handles ontstaan, en waarom precies daar, gaan we eerst even kijken hoe het proces in elkaar steekt waardoor je lichaam vet op gaat slaan.

De basis is als volgt: Op het moment dat je eet, worden de koolhydraten uit dat eten omgezet in suikers die geschikt zijn als energiebron voor je lichaam. Deze suikers komen in je bloedbaan terecht en zullen vrij snel zorgen voor een stijging van je bloedsuikerspiegel, de hoeveelheid suikers in je bloed. Je lichaam reageert hier meteen op door extra insuline aan te maken. Deze insuline zal uiteindelijk zorgen voor het transport van de suikers naar de organen en spieren die op dat moment behoefte hebben aan brandstof. Maar als het lichaam niet actief is, zal er een bepaalde hoeveelheid suiker overblijven. Aangezien dit niet in de bloedbaan kan blijven, wordt deze overmaat aan suikers door dezelfde insuline omgezet naar lichaamsvet, en opgeslagen op één van de bekende plekken: Buik, heupen, billen of bovenbenen.

love handles

Andersom werkt het precies hetzelfde: Als je energie nodig hebt, en deze is niet direct beschikbaar in je bloedbaan, dan wordt er in principe lichaamsvet aangesproken om toch je spieren en organen van energie te kunnen voorzien. Dit laatste is erg complex waarbij ook andere beschikbare energiebronnen in het lichaam worden aangesproken. Helaas gaat de afbraak van lichaamsvet veel complexer en veel langzamer dan de opslag van lichaamsvet.

Met andere woorden: De kilo’s komen er sneller aan, dan dat je ze weer kwijt bent.

In de eerder genoemde geval eet iemand dus méér dan op dat moment door het lichaam benodigd is. Dat is één aspect van de opslag van lichaamsvet. Maar er zijn nog meer zaken bij betrokken. Processen die bepalen of iets als lichaamsvet wordt opgeslagen, of niet, en waar. Eén van de belangrijkste aspecten hierin is de hormoonbalans.

We hebben allemaal hormonen in ons lichaam. Hormonen zijn de zogenaamde boodschappers van het lichaam. Er zijn ruim 50 verschillende hormonen die allemaal stuk voor stuk een eigen functie en boodschap hebben. Ondanks het feit dat al deze hormonen op verschillende plekken in je lijf aangemaakt worden, is er toch een bepaalde. Ten minste, het zou in balans moeten zijn. Zodra er te veel, of te weinig van een bepaald hormoon wordt aangemaakt, heeft je lijf moeite om die balans intact te houden en ontstaat er een hormonale disbalans.

Een hormonale disbalans kan heel gemakkelijk ontstaan door bijvoorbeeld het eten van veel ongezonde en bewerkte voedingsstoffen, of juist een gebrek aan bepaalde voedingsstoffen. Daarnaast hebben de afwezigheid van beweging en sporten, en stress en hele grote invloed hierop.

We kunnen dus stellen dat de hormonen heel snel uit balans kunnen raken door verkeerde voeding, gebrek aan beweging en stress.

En daarna kunnen we nog een stapje verder gaan. Een overdaad of een gebrek aan een bepaald hormoon, is bepalend voor de plek en de hoeveelheid voor de vetopslag. Als er bijvoorbeeld een overdaad is aan het hormoon Oestrogeen, zal er méér vetopslag plaatsvinden op de billen en op de benen. Een overdaad aan het hormoon Cortisol heeft invloed op je buikvet, en de bekende love handles ontstaan onder andere door een overdaad aan het bekende hormoon Insuline.

Ontdek de 3 grootste mythes over afvallen in één van mijn live webinars

Ook ontdek je mijn wetenschappelijke inzichten voor het verliezen van buikvet.

Klik hier en bemachtig gratis je plek voordat de webinars vol zitten.

En dan die vervelende love handles

We hebben zonet al vastgesteld dat het hormoon Insuline verantwoordelijk is voor de vetopslag in het algemeen, en speciaal voor de opslag van lichaamsvet op de heupen. Insuline is het hormoon wat als eerste aangemaakt wordt als je koolhydraten of suikers eet, dus dan is het ook geen wonder dat je een ongezonde levensstijl als eerste merkt aan je heupen. Beetje bij beetje zie je de love-handles boven de band van je jeans verschijnen.

love handles

Als je inderdaad je love handles weg wilt werken, is dat natuurlijk mogelijk. Maar dat zal tijd nemen en is met name afhankelijk in hoeverre je lichaamscellen ongevoelig zijn geworden voor de insuline. Het is namelijk een feit dat regelmatige overschotten aan insuline, je cellen minder gevoelig gaan maken hiervoor. Als je de suiker- en koolhydraat-inname beperkt voor een forse periode, zullen je lichaamscellen beetje bij beetje weer gevoeliger worden, waardoor je beetje bij beetje je love handles vaarwel kunt zeggen. Je kunt dit proces enigszins versnellen door extra kaneel en visolie in te nemen. Deze stoffen maken je lichaamscellen gevoeliger.

Maar naast dit alles is het belangrijk om méér te bewegen, en liever nog te sporten. Hierover later meer.

Love handles is een hele lieve benaming voor deze vetrolletjes, maar jezelf van deze love handles ontdoen is een serieuze zaak. Niet alleen omdat je er waarschijnlijk mooi uit wilt zien als je deze zomer in je zwemkleding over het strand loopt, maar vooral om je lichaam gezond te houden. Lichaamsvet op je heupen en in de buikstreek is verregaande gevolgen hebben voor je gezondheid. Met name het achterliggende vet, wat rond de organen ligt, is erg gevaarlijk. Nog meer reden om hier dus iets aan te doen.

Plaatselijk afvallen door te sporten?

Een hardnekkig fabeltje: Je zou in staat zijn om lokaal lichaamsvet te verliezen door het uitvoeren van bepaalde oefeningen die zich concentreren op het probleemgebied.

Ik kan je direct uit de droom helpen: Lokaal vet verbranden werkt niet!

Stel dat je een buikje hebt, dus té veel lichaamsvet in de buikstreek. Je gaat dus oefeningen doen die zich concentreren op de buikspieren. Er was gezegd dat je hierdoor lokaal buikvet gaat verbranden waardoor je buikje op termijn gaat verdwijnen. Inderdaad, na verloop van tijd voelt je buik wat strakker aan, maar dat is het directe gevolg van sterkere spieren, en niet van het verliezen van lichaamsvet.

krachttraining love handles

Wil je een voorbeeld afslank weekmenu incl. recepten en boodschappenlijstje?

Klik hier en ik stuur ze gratis naar je toe.

Ik zal je uitleggen hoe dit wél werkt:

Op het moment dat je je buikspieren gaat trainen, worden de spieren bij iedere oefening een beetje beschadigt. Je lichaam gebruikt de beschikbare eiwitten om de kleine haarscheurtjes te repareren, waardoor je spieren beetje bij beetje groter en sterker worden. Groter omdat er eiwitten worden toegevoegd, en sterker omdat bij iedere reparatie de spieren iets sterker gemaakt worden om een volgende beschadiging te voorkomen. De strakkere buik die je voelt, is dus het directe gevolg van sterkere spieren.

Naast de sterkere spieren, is er nog een ander voordeel: Om de opgebouwde spiermassa in stand te houden, heeft het energie nodig. Hoe meer spiermassa, hoe groter de energiebehoefte, hoe meer lichaamsvet je verbrand. Een automatische vetverbrander!

En hoe zit dat dan met het lichaamsvet?

Je lichaam heeft een eigen wil als het om vet verbranden gaat. Door te trainen verbrand je vet, dat is een feit. Maar je kunt nog zo veel plaatselijk trainen, je lichaam zal zelf besluiten waar het te verbranden lichaamsvet vandaan moet komen. In de praktijk wordt het vet overal vandaan gehaald. De eerder genoemde hormoonspiegel zal hierbij wel helpen, maar deze zal er meer voor zorgen dat er geen nieuw vet bijkomt. Zou frustrerend wijn dat je veel lichaamsvet weg traint, en aan de andere kant komt het er net zo snel weer bij. Een correcte hormoonspiegel werkt dus voor het grootste deel preventief.

Doordat er overal vet weggetraind wordt, zal ook het lichaamsvet in je probleemgebied langzaam verdwijnen. In combinatie met sterkere spieren zal dit uiteindelijk wel degelijk resultaten opleveren.

Maar hier wil ik ook even waarschuwen voor het gevaar van het trainen van één enkele spiergroep. Stel je loopt op het strand met een gespierde buik en bovenlijf, met daaronder een paar dunne beentjes. Je lichaam is dan volledig uit verhouding. Ok, het is een kwestie van smaak, maar aantrekkelijk zal dit niet zijn. Daarnaast wordt de kans op blessures steeds groter in de gebieden die in verhouding niet genoeg getraind zijn.

rugpijn door eenzijdig trainen

Denk maar eens aan het tillen van een zware last: Je armen zijn sterk, en kunnen de last natuurlijk met gemak tillen, maar je ongetrainde rug kan het gewicht niet aan. Je zult dan ook onherroepelijk last van je rug krijgen, en dan met name van je onderrug.

Speciale love-handle oefeningen en dieten op het internet

Via het internet zul je waarschijnlijk heel veel aanbiedingen onder ogen krijgen. De één nog mooier dan de ander! “Verlies 10 kilo buikvet in minder dan een maand. Al duizenden mensen gingen u met succes voor!”

Geloof het maar niet, want lokaal vet verbranden is niet mogelijk. Dat hebben we eerder al vastgesteld. Daarnaast is het helemaal niet zo gezond om snel af te vallen. Afhankelijk van het dieet verlies je in het begin natuurlijk vrij snel gewicht. Maar besef goed dat dit nagenoeg géén lichaamsvet is, maar waarschijnlijk alleen maar lichaamsvocht. Op zich niet fout, maar dat was niet het doel. Voor de verkopers van het dieet erg positief, want je raakt hierdoor wel gemotiveerd om nog een keer je portefeuille te legen voor een volgende pot afslankpillen, ‘toevallig’ in de aanbieding als je 5 potten tegelijk koopt.

Kortom: Als het té mooi is om waar te zijn, dan is het dat ook!

Denk eens logisch na: Als al die wonderpillen goed zouden werken, dan zouden er toch geen mensen met love handles zijn? Dan zou de wereld het probleem van overgewicht toch al lang opgelost hebben? Dan zouden er toch alléén maar slanke mensen met strakke buiken over het strand lopen?

Maar wat werkt dan wél?

We hebben eerder in dit artikel al vastgesteld dat alles begint bij het op orde houden van je hormonale balans. En dat kunnen we weer herleiden naar de basis om af te vallen, of om in ieder geval op je streefgewicht te blijven. En dat, zonder enig jojo-effect.

Zal ik deze drie basiselementen even kort toelichten?

Gezond en gevarieerd eten, natuurlijk met mate

Je kunt natuurlijk van alles in de supermarkt kopen waar het woord ‘gezond’ op staat, en iedere dag een ander potje of pakje opentrekken. Maar dat wil beslist niet zeggen dat je dan ook écht gezond en gevarieerd eet. Integendeel! De aanduiding ‘gezond’ is maar beperkt beschermd en kan voor van alles gebruikt, en misbruikt, worden. In veel van dit soort ‘gezonde’ producten zitten nog steeds veel onnodige toevoegingen in de vorm van conserveringsmiddelen, kleurstoffen en smaakstoffen. Sommige zijn écht noodzakelijk, sommige zijn écht natuurlijk. Maar het overgrote deel is niet nodig, maar wordt toch toegevoegd.

de juiste vetten

Daarnaast wordt er heel veel suiker aan het industriële voedsel toegevoegd, soms in producten waar je het helemaal niet van zou verwachten en wat vaak ook grote onzin is. Wist je bijvoorbeeld dat in veel soorten ham suiker toegevoegd is? Natuurlijk om de smaak te verbeteren, maar in feite bederf je de échte smaak van ham. De reden om de smaak te verbeteren, ligt vaak aan het feit dat er inferieure grondstoffen worden gebruikt, zonder veel smaak. Dit wordt onder andere verbloemd door het toevoegen van suiker.

En dan hebben we natuurlijk het bekende junkfood. Slechter kun je het bijna niet bedenken. Vermijd de bekende fastfoodketens ten allen tijde!

Al dit soort producten brengen je hormoonspiegel uit balans, waardoor je lichaamsvet op gaat slaan!

Gezond en gevarieerd eten betekent in de praktijk dat je etiketten moet lezen. Neem wel je bril mee, want die lettertjes op het etiket worden alsmaar kleiner en kleiner. Vreemd…

Zorg er voor dat je langzame koolhydraten eet, dus met name volkoren producten. Denk hierbij niet alleen aan brood, maar ook aan de rijst en de pasta. Vermijd zo veel mogelijk suikers, met name in frisdranken.

Stressbeheersing

Stress is een heel raar ding, en heeft ontzettend veel negatieve invloed op je lichaam. Dat wil zeggen, als je continu last hebt van stress. Kleine periodes van stress, zoals bijvoorbeeld bij een sollicitatiegesprek of voor een examen, is helemaal niet erg, en heeft een heel duidelijke functie: Op deze manier kun je goed focussen op wat je op dat moment moet doen. Maar daarna moet er weer ruimte zijn voor ontspanning, zodat je lijf zich weer kan herstellen.

Maar als je continu onder grote druk staat, dan worden bepaalde lichaamsfunctie in een soort stand-by stand gezet. Dit wordt gedaan om energie vrij te maken voor de organen en lichaamsfuncties die op dat moment wél nodig zijn.

BMI calculeren

Tijdens de periode van stress wordt onder andere het hormoon Cortisol aangemaakt, ook wel het stress-hormoon of het vetopslag-hormoon genoemd. Dit veroorzaakt een onbalans in de hormoonspiegel waardoor je lichaam extra vet op gaat slaan. Onder invloed van het hormoon Cortisol, zal dit met name in de buikstreek zijn. Het is niet voor niets dat mensen die veel stress te verwerken hebben, allemaal stuk voor stuk een dikke buik hebben.

Probeer al die, vaak onnodige, stress beter te beheersen. Bedenk voor jezelf waarom bepaalde situaties stress veroorzaken bij jou. In veel gevallen kun je geen invloed uitoefenen op bepaalde situaties. Hiervan hoef je dus geen stress te hebben. Ik weet het: dit is gemakkelijker gezegd dan gedaan, maar beslist niet onmogelijk.

relax sauna

Zorg ook regelmatig voor momenten dat je kunt relaxen. Ga iets leuks doen waardoor je kunt ontspannen, bijvoorbeeld even lekker sporten. Of ga regelmatig eens lekker naar de sauna, of ga iets met yoga doen. Het maakt allemaal niet uit, als je maar ontspant.

Bewegen en sporten

Niet alleen verbrand je calorieën als je aan het sporten bent, maar je lichaam wordt er ook gezonder van waardoor je hormoonspiegel beter in balans kan zijn.

Als je écht calorieën wilt verbranden, dan is een duursport dé oplossing voor jou. Denk hierbij aan koggen, stevig wandelen en fietsen. Maar ook krachtsporten kunnen, op de langere termijn, een hele belangrijke bijdrage leveren. Toegegeven, je verbrand in eerste instantie wat minder calorieën, maar daarentegen kweek je wel steviger spieren, waardoor je bepaalde probleemgebieden strakker kunt laten lijken. En als je aan krachttraining doet kweek je spieren. Beetje bij beetje worden je spieren zwaarder en sterker. Eén van de voordelen van meer spiermassa is dat het relatief veel energie nodig heeft om zichtzelf in stand te houden. Veel meer dan lichaamsvet! Dus ook al zit je op de bank naar een film te kijken, je spieren blijven energie vragen waardoor je in ruststand ook calorieën zult verbranden. Klinkt goed toch?

afvallen door te sporten

Daarnaast kun je in het dagelijkse leven veel meer letten op beweging. Stap bijvoorbeeld eens een halte eerder uit de tram, en leg de laatste kilometer te voet af. Of neem vaker de trap. Relatief kleine dingen die een groot verschil uit kunnen maken.

Is er een speciale love handles workout?

Ten eerste wil ik nog even benadrukken dat er geen goede workout bestaat om plaatselijk vet te verbranden. Daar hebben we het eerder al over gehad. Iedere vorm van beweging zal vet verbranden, maar niet noodzakelijkerwijs op het probleemgebied waar we de workout voor doen.

Maar een goede workout kan wel een belangrijke bijdrage te leveren door het probleemgebied wat strakker te maken, zodat eventueel overdadige vetrolletjes wat minder opvallen. Neem bijvoorbeeld je buik: Je kunt buikvet verliezen, maar het resultaat is uiteindelijk veel indrukwekkender als je ook nog eens goede buikspieren hebt. Deze combinatie zorgt voor een platte en strakke buik. Erg sexy!

platte buik

In feite werkt iedere oefening waarbij je je buikspieren traint. Met name de oefeningen die zijwaartse bewegingen maken, zijn erg effectief. Hiermee train je je core-spieren wat direct resultaat geeft in en rond je buikstreek.

Dus het antwoord op de vraag of er een speciale oefening is die alleen de spieren rond de love-handles traint, is eenvoudig: Nee, die is er niet. Workouts die bedoeld zijn voor je buikspieren zijn de beste oefeningen. Hiermee train je de complete buikstreek.

3 gemakkelijke en supergezonde recepten om je op weg te helpen

Wist je dat gezond en gevarieerd eten bijna 80% van het afvallen is? De rest, dus het sporten, is pure ondersteuning. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat je het sporten maar achterwege kunt laten, want de één kan niet zonder de ander. Beide zijn uiteindelijk dus even belangrijk.

Om je qua eten even op gang te helpen, geeft ik je hierbij 3 recepten. Gemakkelijke en supergezonde recepten die je snel klaar kunt maken.

Ontbijt: Geroosterd brood met tomaten en avocado

geroosterd-brood-met-avocado-en-tomaat

Niet echt een recept, maar wel een superlekker en gezond idee. Met name de avocado’s bevatten veel belangrijke voedingsstoffen om je lichaam in balans te krijgen en te houden. Onderstaand recept is voor twee personen.

Benodigdheden:

 • 2 tomaten
 • 4 sneetje brood, bijvoorbeeld speltbrood
 • 1 limoen
 • 1 avocado
 • Italiaanse kruiden naar smaak

Werkwijze:

 • De plakjes brood ga je roosteren. Dit kun je in de oven doen of natuurlijk met een broodrooster.
 • Snij de avocado in twee helften, verwijder de pit en schep het vruchtvlees in een schaaltje.
 • Doe hierbij het sap van de limoen, en meng dit goed. Je kunt het prakken met een vork.
 • Bereid de tomaat voor door deze in plakjes te snijden.
 • Besmeer het geroosterde brood met de avocado, en leg de tomaten dakpansgewijs hierop.
 • Voeg naar smaak wat Italiaanse kruiden toe.
 • Het resultaat is een heerlijk ontbijtje!

Lunch: Veldsla met zuurkool

zuurkool-salade

Een heerlijke en verrassende salade die je prima vooraf kunt maken, en mee kunt nemen naar je werk voor een snelle en gezonde hap! Een koolhydraat-arme salade die ook nog eens glutenvrij is. Dit recept is voor 2 personen, of voor twee maaltijden voor jezelf natuurlijk!

Benodigdheden:

 • 1 el chiazaadjes
 • 1 tl oregano
 • 2 el (Taggiasche) olijven
 • 1 rode ui
 • 2 tomaten
 • 5 ons zuurkool
 • 75 gram sla, bijvoorbeeld veldsla.
 • Beetje olijfolie
 • Peper en zout naar smaak

Werkwijze:

 • Doe de zuurkool in een ruim bemeten kom en verwijder zo veel mogelijk vocht.
 • Met twee vorken trek je de zuurkool zo veel mogelijk uit elkaar. Dit is om het mengen in een later stadium gemakkelijker te maken.
 • Je snijd de tomaat in plakjes, verwijdert zoveel mogelijk vocht en zaadjes. Het restant snij je wat kleiner en voegt dit toe aan de zuurkool.
 • Ook de ui snij je in kleine stukjes of reepjes, en voeg je ook toe.
 • Het Chiazaad en de olijven gaan er ook bij.
 • Nadat je een beetje olijfolie, oregano, peper en zout hebt toegevoegd, meng je alles goed doorelkaar.
 • De kom zet je voor nu even aan de kant.
 • Pak de veldsla, en meng dit met wat olijfolie en zout. Dit kun je doen door de olijfolie en het zout in de zak van de veldsla te doen. Daarna dichtknijpen en flink doorelkaar schudden.
 • Drapeer wat veldsla op de borden, en verdeel de zuurkoolsalade door het bovenop de veldsla te scheppen.
 • Smakelijk eten!

Diner: Zalm met oesterzwammen uit de oven

zalm-uit-de-oven

Dit caloriearme diner is niet alleen heel geschikt om supergezond te eten en af te vallen, maar ook nog eens goed voor je inname van omega-3. Deze laatste is erg belangrijk voor je gezondheid. In feite zou je minimaal twee keer per week een omega-3 rijke maaltijd moeten eten. Een maaltijd gebaseerd op onder andere vette vis zoals zalm en haring. Het onderstaande recept is voor 4 personen.

Benodigdheden:

 • 2 ons zeekraal
 • 4 eetlepels (Taggiasche) olijven
 • 2 rode paprika’s
 • 3 ons oesterzwammen
 • 5 ons cherrytomaatjes, in tweeën gesneden.
 • 15 gram basilicum
 • 6 ons zalm
 • olijfolie
 • peper en zout naar smaak

Werkwijze:

 • Als eerste zet je de oven aan, en verwarm je deze voor op ongeveer 200 graden.
 • Neem een flink stuk zilverfolie, en leg de zalm in het midden.
 • Giet er een beetje olijfolie overheen, en voeg wat zout en peper naar smaak toe.
 • De basilicum kun je in groffe stukken hakken of scheuren. De drapeer je over de zalm.
 • Ook de oesterzwammen scheur of snij je in stukken, en voeg je toe aan het geheel. Deels op de zalm, deels naast de zalm.
 • Ditzelfde doe je met de gehalveerde cherrytomaatjes.
 • De 2 rode paprika’s snij je in kleine stukjes, en voeg je ook toe, evenals de olijven en de zeekraal.
 • Vouw de zilverfolie zorgvuldig dicht en plaats het complete pakket in de oven.
 • Laat dit in ongeveer 25 minuten gaar worden.

En dan nog een laatste opmerking

Het idee dat je plaatselijk lichaamsvet kunt verbranden moet je aan de kant zetten. Het is eenvoudigweg niet mogelijk om alléén maar de love handles even snel weg te werken, en de rest van je lichaam ongemoeid laten. Natuurlijk kun je je lichaam wel een handje helpen door, in dit geval, te vermijden dat je insuline té veel pieken veroorzaakt.

Zorg dus dat je hormoonbalans op orde is, en je zult zien dat niet alleen je love handles vanzelf zullen verdwijnen, maar dat je over het algemeen lichaamsvet zult verliezen. En als je dit nog eens combineert met een beetje krachtsport, dan krijg je uiteindelijk een super strak lichaam. En dat is toch wat we allemaal willen?

Verbrand snel overtollige kilo’s en buikvet met simpel te maken afslank recepten

Wist je dat uit onderzoek blijkt dat 2 of de 3 mensen juist aankomt van een dieet in plaats van afvalt?

Om die reden heb ik een effectieve en moderne afslank methode ontwikkeld die makkelijk vol te houden is en het jojo-effect compleet vermijdt.

Je krijgt daarbij overheerlijke recepten voor snelle vetverbranding met blijvend resultaat.

Je vindt onder andere het volgende in mijn populaire afslank receptenboek:

 • Meer dan 100 overheerlijke recepten die snel en makkelijk klaar te maken zijn (en waar de rest van het gezin ook van meegeniet)
 • Hoe je met mijn lekkere recepten, zoals vlees-, vis-, kip- of vegetarische gerechten, meerdere kilo’s per week verliest
 • 6 verschillende categorieën van recepten, met onder meer kipgerechten, visgerechten, vegetarische gerechten, salades, sauzen, dressings, desserts en meer
 • Tijdbesparende kant-en-klare dag- en weekmenu’s + boodschappenlijstjes

Ontdek hoe je meerdere kilo’s per week verliest met lekkere en simpel te maken afslank recepten:

Afslank Receptenbijbel Risicovrij Uitproberen

1 Reactie op "Love Handles Wegwerken? Ontdek Mijn Workout + Tips"

 1. Monica Agterberg says:

  Bij het rijtje eiwitten ontbreken de peulvruchten als linzen, erwten en bonen (Hierdoor heb je lang geen trek, voel je je verzadigd..). In je smootie werkt dat prima, samen met havermout, andere groenten en wat fruit. ik gebruik dat als ontbijt, dat ik ook wat later tot me kan nemen.
  Wel zo goed om geregeld te eten i.p.v. vlees en ei. Minder belastend voor het millieu en minder indirecte inname van o.a. de verkeerde soja voor dierenvoedsel (Monsanto, monocultuur, resistent tegen gif voor onkruid en genetisch gemodificeerd). het mes snijdt dan aan twee kanten: milieu (incl. dierenmisbruik) en je eigen gezondheid.

  Ik mis nog iets over zuivel in de voorlichting. Ik probeer minder dierlijke producten te eten en dat lukt goed door de helft te vervangen door bijv. peulvruchten etc. Verandering van eetgewoonten komen er snel aan volgens mij: zeewier, schimmels, insecten etc.).

  Verder heel informatief, mijn dank.

  Gr. Monica

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *