846

Werkt Afvallen met Artichoke Slim/Shots? Alle Feiten op een Rij

Ben je op zoek naar een manier om die overtollige kilo’s kwijt te raken zonder honger te lijden of uren te moeten sporten?

Dan heb je misschien weleens gehoord van het supplement Artichoke Slim/Shots.

Volgens de fabrikant is dit product ontwikkeld ‘voor mensen die op zoek zijn naar hulp om hun afslankdoelen te bereiken.’

Maar kan Artichoke Slim/Shots werkelijk helpen met afvallen?

In dit artikel heb ik alle feiten voor je op een rijtje gezet, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen.

Inhoud van dit artikel

Wat is artichoke Slim/Shots?

Artichoke Slim is een afslanksupplement dat gebruik maakt van de actieve stof cynarine. Deze stof wordt uit de artisjok plant gehaald.

Artisjokken zijn de bloemknoppen van een distel. Distel is een gemeenschappelijke naam voor verschillende soorten stekelige kruiden. Ze zijn grijsgroen en bestaan uit veel kleine blaadjes.

Als ze opengaan, wordt het binnenste “hooi” een prachtige paarse bloem. Hoewel ze er mooi uitzien, kun je ze niet meer eten als ze bloeien.

Artisjokken worden al eeuwenlang door mensen gegeten. Ze worden vaak op pizza’s gevonden of als afzonderlijk gerecht geserveerd.

Artisjokken zijn erg gezond en behoren tot de groenten met de meeste antioxidanten (bron). Ze bevatten zoals gezegd ook cynarine, een bittere stof die de productie van gal in de lever stimuleert en de vertering van vetten bevordert, waardoor de lever en galblaas gezond blijven (bron, bron).

Een onderzoek uit 2018 met 90 deelnemers met een niet-alcoholische leverziekte toonde aan dat het consumeren van 600 mg artisjok extract per dag gedurende 2 maanden leidde tot een verbetering van de leverfunctie (bron).

Dat brengt ons bij Artichoke Slim/Shots, want is dit is een van de bekendste artisjokken supplementen op de markt. De makers van dit product beweren dat artisjokken het ideale hulpmiddel zijn met afvallen.

De Artichoke Slim-shots bevatten alleen natuurlijke ingrediënten en hebben een heerlijke ananas smaak, wat ze populair maakt onder mensen die willen afvallen.

De vraag is of deze bewering kan worden ondersteund met wetenschappelijk onderzoek. Kunnen ze hun claims over afslanken waarmaken? We zochten het voor je uit.

Hoe werkt artichoke slim?

Artichoke Slim moet voor het avondeten worden ingenomen met een glas water.

Het product bevat de werkzame stof cynarine, die wordt gehaald uit vezelrijke artisjokken. Artichoke slim bevat alleen natuurlijke ingrediënten.

Wat zijn de ingrediënten in artichoke slim?

De ingrediënten in Artichoke Slim zijn gedroogde en verwerkte artisjokbladeren, maltodextrine, gelatine en kleurstof (E171). Artisjokbladeren bevatten de werkzame stof cynarine (bron).

Sommige studies laten zien dat artisjokblad-extract de ontsteking in de lever bij mensen met vette leverziekte kan verminderen. Maar er is meer aanvullend onderzoek nodig dat kan bevestigen dat artisjok leververgiftiging kan verminderen of omkeren (bron).

Er is onvoldoende wetenschappelijk bewijs om te stellen dat het artichoke slim supplement werkt.

Helpt artichoke slim met afvallen?

Kan artichoke slim helpen met afvallen? Het antwoord hierop is nee. Er is niet bewezen dat artichoke slim kan worden gebruikt voor gewichtsverlies.

Uit een rattenstudie blijkt dat artisjok-extract kan helpen om de gevolgen van overgewicht te verbeteren, zoals vetverlies en een verlaagde bloedsuikerspiegel bij ratten die veel vettig voedsel aten (bron). Deze resultaten zijn bij mensen nog niet bewezen.

Het is belangrijk om te weten dat je resultaten van onderzoek bij ratten niet direct op mensen kunt toepassen. Studies met ratten kunnen wel aangeven of er aanleiding is om verder onderzoek bij mensen te doen.

Maar er zijn veel verschillen tussen ratten en mensen en resultaten kun je daarom niet 1-op-1 vertalen.

Als je toch besluit om een dergelijk afslanksupplement te gebruiken, bespreek dit dan eerst met je huisarts en neem nooit meer dan op de dosis van het etiket staat aangegeven.

Artisjokken goed voor een gezond darm-microbioom

Ondanks dat artisjokken niet effectief zijn voor gewichtsverlies, dragen ze wel bij aan een gezond microbioom.

Microbioom is de naam voor alle bacteriën in onze buik. Artisjokken bevatten iets wat inuline heet. Dit is een soort vezel die gezonde bacteriën in onze buik laat groeien.

Als ons microbioom gezond is, dan helpen deze bacteriën ons bij het opnemen van voedsel en het aanmaken van hormonen die ervoor zorgen dat we ons vol voelen.

De bacteriën in onze darmen maken tot wel 95% van de hormonen aan die onze lichaamsprocessen aansturen.

Het is niet nodig om een supplement als Artichoke Slim/Shots te nemen om een gezond darmmicrobioom te hebben. Het is beter om gezonde en gevarieerde voeding te eten, waar artisjok deel van kan uitmaken.

Je vindt voornamelijk blikjes met (voorgekookte) artisjokken in de Nederlandse supermarkten. Het is lastiger om verse artisjokken te vinden. Als je ze niet in de supermarkt kunt krijgen, kun je een bezoek brengen aan een groenteboer.

Dosering en bijwerkingen

Het consumeren van artisjok extract wordt voor gezonde volwassenen als veilig beschouwd. Bijwerkingen zijn zeldzaam en meestal mild, zoals: winderigheid, boeren, een vreemde smaak, maagklachten, diarree.

Sommige mensen kunnen allergisch zijn voor artisjokken. Het risico is hoger voor iemand die allergisch is voor planten zoals zonnebloemen of madeliefjes. Dit kan leiden tot milde maagklachten en diarree.

Zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven wordt aangeraden om artisjokextract te vermijden vanwege gebrek aan veiligheidsinformatie.

Mensen met een verstopping van de galwegen of galstenen moeten artisjokken vermijden omdat dit gal kan opwekken (bron).

Er is geen aanbevolen dosering voor artisjokblad-extract in welke vorm dan ook. De hoeveelheden die in onderzoeken worden gebruikt variëren van 250 tot 2.700 mg per dag (bron).

Aanbevolen dosering door de producent is om 1 capsule Artichoke Slim of als shot flesje in te nemen een half uur voor het avondeten met een glas water.

Om het gunstige effect te bereiken, is volgens de fabrikant een dagelijkse inname van 1,5 gram gedroogde artisjokbladeren nodig. Bewaar  het product op een koele en droge plaats.

Als algemene regel moet je nooit meer nemen dan de aanbevolen dosering. Als je twijfelt of je een artisjokextract zoals artichoke slim zou moeten nemen, raadpleeg dan eerst je huisarts voor advies.

Ervaringen met artichoke slim als afslanksupplement

Benieuwd naar de ervaringen van afvallen met artichoke slim? Hieronder 3 gebruikers die hun ervaringen met artichoke slim delen:

Ik ben ontevreden over Artichoke Slim. Na slechts 3 dagen dit te hebben geprobeerd, ervoer ik onaangename steken in mijn benen en hoofd. Het gevoel was gelukkig niet constant, maar duurde tien minuten. Ik weet niet of ik het opnieuw moet proberen en of deze symptomen verdwijnen. Ik ben meestal niet gevoelig voor supplementen en heb toch wat onderzoek gedaan naar artichoke slim, maar las niets over deze specifieke bijwerkingen. Ik wil graag weten of iemand anders dezelfde negatieve effecten heeft ervaren en wat voor symptomen zij hebben ondervonden.

Artichoke Slim was een totale afknapper voor mij. Ik verwachtte dat het zou helpen met afvallen, maar het deed echt helemaal niets. Bovendien kost het veel geld en ik voel me besodemieterd dat ik zoveel heb uitgegeven aan iets dat niet werkte. Ik raad niemand aan dit supplement te gebruiken.

Toch maar eens artichoke slim zelf geprobeerd nadat ik er goede verhalen over had gelezen dat je ermee kon afvallen. Ik gebruikte het volgens de aanwijzingen op het potje, maar merkte geen verbetering in mijn gewicht. Mijn argwaan was al gewekt omdat ik artichoke slim alleen op een slecht functionerende website kon kopen. Er helaas toch ingetrapt. Ik kan het niet aanbevelen en zou niet nog eens geld uitgeven aan dit product.

Ik heb 2 weken geleden Artichoke Slim geprobeerd als afslanksupplement en helaas moet ik zeggen dat ik weinig verschil heb opgemerkt. Ik had hoge verwachtingen van dit product, aangezien het beweert effectief te zijn in het verliezen van vet, maar helaas deed het ook bij mij weinig. Ik ben zeker niet tevreden met het resultaat en zou het niet aanbevelen aan anderen.

Prijs en kosten artichoke slim

Artichoke slim is op dit moment moeilijk online te verkrijgen. De prijzen variëren bovendien sterk per website.

Er is een mogelijkheid om een maandelijks abonnement te nemen van Artichoke Slim, waarvoor je €7,95 verzendkosten betaalt. Het pakket zelf kost €49,95. Let op dat het abonnement maandelijks zal worden herhaald, tenzij je het stopzet. Het is ook onduidelijk wie dit bedrag maandelijks gaat incasseren.

Wees sceptisch voor dit soort afslankproducten die veel geld kosten en geen bewezen werking hebben. Zoals we eerder schreven zijn er geen onderzoeken beschikbaar die de beweerde gezondheidsclaims van dit supplement kunnen bevestigen.

Tot slot

Is afvallen met artichoke slim de moeite waard? We kunnen concluderen dat artichoke slim/shots haar afslank claims niet kan waarmaken.

Er is geen wetenschappelijk bewijs dat de effectiviteit van artisjokken aantoont voor gewichtsverlies. Artichoke Slim is een afslankpil dat niet werkt en ook nog eens veel geld kost.

Wat opvalt is dat Artichoke Slim/Shots alleen op schimmige sites verkrijgbaar is.

Wil je toch graag afvallen met behulp van een afslankpil? Dan is glucomannan de beste optie.

Glucomannan is een uniek dieetsupplement dat goedgekeurde claims heeft van de Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid over gewichtsverlies.

Het is een in water oplosbare voedingsvezel afkomstig van de konjac plant. Deze vezel absorbeert uitzonderlijk veel water in de darmen, wat resulteert in een opzwellende gel die de maag en darmen opvult en een gevoel van verzadiging bevordert.

Hierdoor is glucomannan een populaire keuze als hulpmiddel bij het afvallen.

Klik hier voor meer informatie en bekijk eigen merk Glucomannan (zonder extra vulmiddelen) >>

Hoe nuttig was dit artikel voor jou?

Klik op een ster voor een beoordeling!

Omdat je dit artikel nuttig vond...

Volg ons op social media!

Jammer dat je dit artikel niet (zo) nuttig vindt.

Graag horen we hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Plaats een reactie

Over HappyHealthy

Oscar Helm, MSc Afslankcoach, voedingsdeskundige, psycholoog, dieetpsycholoog, orthomoleculair therapeut en bestsellerauteur

Hoi, ik ben Oscar Helm en in de afgelopen jaren heb ik duizenden mensen geholpen naar een gezonder gewicht en betere gezondheid.

HappyHealthy.nl trekt inmiddels ruim 10.000 bezoekers per dag en met mijn bestseller de Afslank Receptenbijbel laat ik zien dat afvallen zowel eenvoudig als leuk kan zijn!

Wil jij je kennis over afvallen testen? Doe dan deze test en ontdek direct je “Afslank IQ”.

Top artikelen

Wat je mag eten bij een koolhydraatarm dieet + De Voordelen & een Schema

Wat is het koolhydraatarm dieet precies en wat kan je wel en niet eten. Ontdek hier een voedingstabe...

Intermittent Fasting: Uitleg, 9 Voordelen en 10 Schema’s

Intermittent Fasting / vasten (onderbroken vasten) schrijft voor wanneer en hoe lang je wel en niet ...

12 Tips om Snel Buikvet te Verbranden + 5 Fouten

Hoe kun je snel afvallen rond de buik? Ontdek 12 gouden buikvet verbranden tips en ontwijk 5 ernstig...

23 Bewezen Tips voor Snel Afvallen (zonder ongefundeerde hypes)

Hoe kan je snel afvallen? Ontdek 23 bewezen tips om snel gewicht te verliezen zonder ongefundeerde c...

Oscar’s sapjes

Array ( [0] => Male )