852

Werkt Afvallen met Hydroxycut (Elite)? Review en Ervaringen

Er zijn veel supplementen die vandaag de dag als hulpmiddel voor vetverbranding en gewichtsverlies worden aangeboden.

Een bekend afslanksupplement is Hydroxycut, dat de naam draagt als fatburner. Maar kan het deze naam ook waarmaken?

Gebruik je Hydroxycut of sta je op het punt op dit product te bestellen? Dan is het belangrijk dat je deze eerlijke review goed doorneemt.

Niet alleen leer je wat de bijwerkingen en ingrediënten zijn van Hydroxycut, ook lees je de ervaringen van andere gebruikers.

Lees snel verder en ontdek of dit afslanksupplement voor jou zinvol kan zijn.

Inhoud van dit artikel

Wat is Hydroxycut (Elite)?

Close up van Hydroxycut hardcore fatburner potjes op tafel

Hydroxycut verwijst naar een merknaam van een aantal supplementen die ontwikkeld zijn door een Amerikaans voedingsbedrijf met de naam MuscleTech (handelend onder de naam Hydroxycut).

Het Hydroxycut assortiment biedt verschillende producten, pillen, capsules en shakes voor mensen die op zoek zijn naar supplementen als hulpmiddel bij het afvallen.

De supplementen van Hydroxycut bevatten een combinatie van natuurlijke stimulerende middelen, vitamines, mineralen en kruidenextracten. De fabrikant beschrijft Hydroxycut zelfs als een ‘door de wetenschap gesteunde gewichtsverliespil die helpt bij het leveren van effectief gewichtsverlies’.

Doe deze test en krijg jouw unieke op maat gemaakte keto schema, recepten en menu

 

Ontdek hoe je met jouw lichaam en behoeften je streefgewicht bereikt.

 

Vul een aantal simpele vragen in en laat ons voor jou een uniek plan maken waardoor jij in korte tijd voorgoed afrekent met overbodig vet.

 

Dit is geen jojo dieet, maar een manier waarop jij vol plezier resultaten behaalt en tegelijkertijd lekker eet.

 

Start keto test

 

Efedra

Vóór 2004 bevatte sommige Hydroxycut producten het actieve bestanddeel efedra (ephedra). De werkzame stof in efedra is efedrine, een stof die verwant is aan adrenaline en zorgt voor een langdurige energieboost, verminderde eetlust en het stimuleren van de vetverbranding.

‘Geweldig!’ zou je denken, ware het niet dat de stof ook gevaarlijk voor consumenten was en zorgde voor gezondheidsproblemen. Veel gebruikers kregen last van gezondheidsklachten, zoals huiduitslag, hartritmestoornissen en andere schadelijke effecten op het zenuwstelsel.

In 2004 verbood de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) efedra nadat 155 sterfgevallen door een hartaanval en beroerte werden toegeschreven aan efreda. Het was het eerste verbod op een voedingssupplement door de FDA (bron).

In het jaar 2009 werd Hydroxycut teruggeroepen vanwege een groot aantal meldingen van leververgiftiging en andere ernstige bijwerkingen (bron).

Door strenge wetgeving is de afgelopen jaren Hydroxycut geherformuleerd en weer in de verkoop gezet.

Hoe werkt Hydroxycut?

De hoeveelheid cafeïne per voedingsproduct

Allereerst is het belangrijk om te weten dat een product als Hydroxycut niet in staat is om op een directe manier vet te verbranden. Terwijl dit soort producten vaak ‘fatburners’ oftewel vetverbranders worden genoemd, is deze term behoorlijk misleidend.

Door een supplement als Hydroxycut te nemen zal het overtollige buikvet niet wegsmelten. Het is dus geen wonderpil voor gewichtsverlies dat een ongezond voedingspatroon of inactieve levensstijl tenietdoet.

Wat doet Hydroxycut dan wel?

Het zorgt voor een verbeterde concentratie en kan de stofwisseling tijdelijk verhogen. De meeste afslankpillen en supplementen die zijn geproduceerd als hulpmiddel voor gewichtsverlies, bevatten namelijk cafeïne.

Dat geldt ook voor Hydroxycut. Het is het enige actieve ingrediënt dat is overgebleven van eerdere Hydroxycut versies. Dat komt omdat cafeïne als ingrediënt veilig is bevonden en een stimulerend effect heeft. Dat klinkt meteen een stuk minder indrukwekkend als je alle ‘vetverbrandende claims’ van Hydroxycut in acht neemt.

Doordat je meer energie hebt ben je in staat om in de sportschool harder door te trainen en jezelf tot het uiterste te duwen. Met een hogere hartslag en snellere stofwisseling ben je in staat om meer calorieën te verbranden. Cafeïne onderdrukt ook de slaperigheid, waardoor je eerder geneigd bent om actief te blijven.

Maar uiteindelijk is een gezond dieet toch de sleutel tot succes met dit product. Het meeste hangt af van hoe toegewijd je bent aan een gezond voedingspatroon en lichaamsbeweging. Je zult minder calorieën moeten eten dan je lichaam verbrandt om de gewenste effecten te zien.

Word een metabolisme machine en reken voorgoed af met buikvet via de nieuwste en verbeterde keto methode

 

Welke hoeveelheid calorieën, koolhydraten en andere nutriënten zijn perfect voor jouw lichaam om jouw metabolisme maximaal aan te zetten?

 

Doe onze test en laat het ons exact voor jouw lichaam berekenen. Ieder lichaam is anders en door je te focussen op wat werkt voor jouw lichaam

 

Een op maat gemaakte dieet voor jou werkt tot driemaal effectiever om je streefgewicht te bereiken dan een regulier dieet.

 

Klik hier om het dieet te ontdekken dat perfect is geoptimaliseerd voor jouw lichaam.

Ingrediënten van Hydroxycut

De ingrediënten in Hydroxycut zeggen veel over de werking als afslanksupplement.

Helaas zijn er geen wetenschappelijke onderzoeken bekend die de werking van Hydroxycut op mensen hebben getest. Wel zijn de actieve ingrediënten afzonderlijk in onderzoeken onderzocht.

Hieronder vind je meer informatie over de samenstelling van het product.

Vanaf 2013 bevat de nieuwe versie van Hydroxycut de volgende actieve bestanddelen:

Groene koffiebonen extract (Coffea canephora)

groene koffiebonen in omgevallen kom op houten tafel

Het hoofdingrediënt van Hydroxycut (Elite) is groene koffie extract. Groene koffie extract komt van koffiebonen die niet zijn geroosterd. Naast cafeine bevatten koffiebonen chlorogeenzuur (CGA) en anti-oxidanten.

Van deze twee stoffen wordt aangenomen dat ze helpen bij het afvallen, doordat ze de vetverbranding stimuleren en de stofwisseling verhogen.

Het grootste effect van chlorogeenzuur is dat het zorgt voor een verlaging van de bloeddruk. Ook kan het bij langdurige inname de glucoseopname in de darmen verminderen, zo blijkt uit dierstudies.

Onderzoekers vermoeden dat het de vertering en opname van koolhydraten kan verminderen, wat helpt om de bloedsuikerspiegel en het insulineniveau te verlagen (bron, bron). Dit helpt mogelijk bij het afvallen.

En hoe zit het dan bij mensen? Er zijn verschillende onderzoeken naar de werking van groene koffie-extract. Een kleinschalig onderzoek uit 2007 dat 12 weken duurde onderzocht 30 zwaarlijvige deelnemers (bron).

De deelnemers werden in twee groepen verdeeld: de eerste groep dronk oploskoffie, terwijl de tweede groep oploskoffie dronk – verrijkt met 200 mg groene koffie-extract. Beide groepen bleven gewoon op hetzelfde dieet en veranderde niet van trainingsgewoonten.

De groep die oploskoffie dronk met groene koffie-extract verloor uiteindelijk 5,4 kg, terwijl de groep die alleen oploskoffie dronk slechts 1,7 kg verloor. Het vetpercentage van de groene koffie-extract groep daalde ook met 3,6%, terwijl de andere groep 0,7% daalde in vet.

Ook kan cafeïne in groene koffie extract de stofwisseling tijdelijk verhogen met 3-11% (bron, bron).

Gesponsord onderzoek?

Deze resultaten klinken in eerste instantie veelbelovend, maar het is belangrijk om te onthouden dat sommige van deze onderzoeken financieel werden ondersteund door bedrijven die profiteren van de verkoop van groene koffiebonen.

Dit betekent uiteraard niet dat de onderzoeksresultaten meteen ongeldig zijn en in de prullenboek moeten worden gegooid, maar het is wel zo dat sponsoring een aanzienlijk effect op de uitkomst kan hebben. Daar kritisch naar kijken is nooit verkeerd.

Samenvattend: verschillende onderzoeken bevestigen het verband tussen groene koffie extract en gewichtsverlies, terwijl andere onderzoeken geen significant effect vonden (bron, bron, bron). Deze onderzoeken waren relatief klein en sommige werden gesponsord door de industrie.

De andere hoofdingrediënten zijn ook onderzocht en hebben weinig effect op het lichaamsgewicht van mensen gevonden:

  • Spitslobbige vrouwenmantel (Alchemilla vulgaris)
  • Olijfblad extract (Olea europaea)
  • Komijn extract (Cuminum cyminum)
  • Wilde munt extract (Vaccinium myrtillus)

Daarnaast bevat Hydroxycut nog calcium, vitamine C en enkele andere ingrediënten in kleine hoeveelheden. De meeste producten in het assortiment hebben dezelfde actieve ingrediënten en zouden vergelijkbare effecten moeten hebben.

Mogelijke bijwerkingen van Hydroxycut

Zoals je nu weet heeft Hydroxycut een lange geschiedenis van bijwerkingen. Met name efedra als krachtig stimulerend middel deed de gezondheid van de gebruikers geen goed, en dan druk ik me nog mild uit.

De nieuwste versie lijkt veilig te zijn voor consumentengebruik. Toch kan de huidige formule van Hydroxycut een aantal vervelende bijwerkingen veroorzaken. Dit komt met name door de flinke dosis cafeïne.

Om deze reden is Hydroxycut absoluut niet geschikt voor mensen die cafeïne gevoelig zijn. De bijwerkingen van te veel cafeïne zij niet mis: misselijkheid, angstaanvallen, trillen, hoofdpijn diarree, prikkelbaarheid, suizende oren en zelfs hartkloppingen.

Ook kun je in de loop van de tijd een tolerantie voor cafeïne ontwikkelen. In dat geval heeft de werking van dit product zijn grootste ‘kracht’ verloren. Let daarom op met overdosering om het gewenste effect te bereiken. Dit kan leiden tot een aantal gevaarlijke bijwerkingen, waaronder slapeloosheid, hartkloppingen en problemen met evenwicht.

Hoe hoger de dosering, hoe groter het risico op bijwerkingen. Het wordt aanbevolen dat gebruikers hun dosering langzaam verhogen en de dosering aanbeveling nooit overschrijden. Lees in elk geval de instructies aandachtig door voordat je begint met het gebruik van Hydroxycut.

De fabrikant waarschuwt dat iedereen die jonger is dan 18 jaar Hydroxycut niet mag gebruiken. Dit product is niet geschikt voor vegetariërs of veganisten. Ook mag dit product niet worden gebruikt door zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven, ouderen en iedereen met een geschiedenis van hartproblemen.

Wil je gewicht verliezen met behulp van een pil?

Een effectief en krachtig supplement dat gewichtsverlies ondersteunt is glucomannan. Dit omdat de vezels van glucomannan veel water absorberen en daarmee bijdragen aan een verminderde eetlust en een verhoogd verzadigingsgevoel.

Ontdek precies hoe glucomannan werkt en hoe Christien er gewicht mee verloor en een strakkere buik kreeg.

Bekijk mijn eigen merk Glucomannan (zonder extra vulmiddelen)

Ervaringen met Hydroxycut (Elite)

De meningen zijn verdeeld als het gaat om het gebruik van Hydroxycut als hulpmiddel bij het afvallen.

Als je het internet doorspit op zoek naar ervaringen en reviews, dan valt op dat sommige gebruikers erg positief zijn over Hydroxycut en dat anderen weer ronduit negatief zijn.

Zoals zo vaak bij afslanksupplementen is er een kleine groep die er succes mee heeft en een grote groep die er geen profijt van heeft. Wat deze gebruikers wel ervaren zijn vervelende bijwerkingen die dit soort supplementen met zich mee brengen.

Dit is wat gebruikers erover zeggen:

Ik heb Hydroxycut nu twee keer gebruikt en ik moet zeggen dat het de eerste keer beter werkte. Ik verloor de eerste keer 6 kg! Maar ik moet wel zeggen dat ik erg toegewijd was om af te vallen (ik lette op mijn eetpatroon, dronk veel water en was erg gedisciplineerd met sporten). Dus mijn gebrek aan resultaten kunnen deze keer te wijten zijn aan mijn gebrek aan discipline en motivatie.

Mensen koop dit spul alsjeblieft niet als je gevoelig bent voor cafeïne! Het is te gek voor woorden dat dit spul zomaar verkocht mag worden? Ik nam vanmorgen één pil en beefde als een rietje! Ik wil een afslankpil die meer is dan alleen cafeïne. Cafeïne kan ik ook krijgen door drie koppen koffie achter elkaar weg te drinken. Ik wil juist dat het mijn eetlust onderdrukt en niet alleen kapotga aan een overdosis cafeïne. Nee dit spul is echt helemaal niets voor mij. Een teleurgestelde koper. Sinds ze efedra hebben verboden, zijn deze producten naar mijn mening niet meer effectief.

Toegegeven, dit spul geeft me net wat meer energie als ik in de sportschool ben en ik denk dat het mijn stofwisseling een boost kan geven. Maar die snelle hartslag de hele dag baart mij zorgen. Ik ben er mee gestopt uit angst dat ik een hartaanval zou krijgen. Ik was dom genoeg om twee flessen te kopen met de gedachte dat het goed voor mij zij zijn. Verspild geld.

Ik gebruik hydroxycut nu enkele weken en moet zeggen dat de pillen me goed bevallen. Ze werken erg goed, vooral voor beginners raad ik zeker aan om niet meer dan één pil te nemen. En ik raad je aan om gezond te eten en te sporten wanneer je dit gebruikt. De eerste week voelde ik me een beetje ziek na het innemen van de pillen. Een zenuwachtig gevoel dat ervoor zorgde dat ik de eerste dagen moeilijk in slaap kon vallen. Nu lijkt het alsof ik wat meer tolerantie heb opgebouwd. Van vetverbranding is niet echt sprake, wel dat dit supplement me meer energie geeft. Goed spul!

Nee, ik kan nu wel zeggen dat ik geen fan ben van de huidige ‘vetverbranders’. Ik heb Hydroxycut Hardcore geprobeerd, maar het enige dat het bij mij deed was dat ik ongelooflijk veel ging zweten. Ik voelde me verschrikkelijk nerveus na 1 slechts scoop te hebben gepakt. Ik merkte ook dat mijn urine heel erg donker was. Alsof ik te weinig water gedronken had! Ik baal ervan dat ik hier veel geld aan heb verspild.

Waar kan je Hydroxycut kopen?

Het assortiment van Hydroxycut wordt via verschillende Nederlandse webshops aangeboden.

Let erop dat er meerdere Hydroxycut varianten op de afslankmarkt verkrijgbaar zijn. Afhankelijk van het gekozen Hydroxycut product, kunnen de ingrediënten verschillen.

Laat je in ieder geval nooit verleiden door vage advertenties die reclame maken voor dit product. Ze zijn in de meeste gevallen illegaal en worden aangeboden door zogenaamde scammers.

Niet alleen is de kans klein dat je het supplement daadwerkelijk thuis ontvangt, ook kan je bij niemand de verantwoordelijkheid neerleggen als er iets misgaat.

Prijs

Het Hydroxycut assortiment wordt op verschillende webwinkels voor verschillende prijzen aangeboden. De prijs van Hydroxycut (Elite) varieert tussen de 20,- en 40,- euro, afhankelijk van de website waar je bestelt.

Gebruik en dosering

De dosering van Hydroxycut bouw je langzaam op. Dit doe je om je tolerantie voor dit supplement te testen. Op dag 1 en 2 neem je 1 Hydroxycut capsule voor het ontbijt. Op dag 3 kun je 1 capsule tweemaal daags nemen (1 voor het ontbijt en 1 in de namiddag).

Het is aan te bevelen om Hydroxycut met een flink glas water in te nemen en dat je voldoende water drinkt (minimaal 1,5 liter) op de dagen dat Hydroxycut wordt gebruikt.

Zoals bij elk supplement moet Hydroxycut worden ingenomen zoals staat voorgeschreven op het etiket. Mocht op het etiket een andere dosering staan aangegeven, dan de aanbevolen dagelijkse inname zoals op het product staat volgen.

Conclusie: Afvallen met Hydroxycut (Elite) de moeite waard?

Hydroxycut assortiment op tafel met witte achtergrond

Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen. Er is op dit moment geen wetenschappelijk bewijs dat de effectiviteit van Hydroxycut ondersteunt.

De ingrediënten in dit supplement kunnen lichte voordelen geven als het gaat om het onderdrukken van de eetlust en het verhogen van de stofwisseling. Maar verwacht niet dat het vet van je lichaam wegsmelt met dit supplement, dan kom je bedrogen uit.

In het verleden bleek Hydroxycut als afslanksupplement meer kwaad dan goed te doen. De meeste bijwerkingen die op het internet worden gemeld zijn te wijten aan de oudere versies van Hydroxycut die inmiddels zijn verboden.

Gezien de twijfelachtige staat van dienst van de fabrikant op het gebied van veiligheid van zijn gebruikers, is het raadzaam om eerst met je huisarts te praten of je dit supplement kan innemen wanneer je nog andere medicijnen gebruikt.

Tot slot wil ik benadrukken dat dit soort supplementen weinig zoden aan de dijk zetten als mensen geen gebalanceerd dieet volgen en onvoldoende bewegen.

Niet voor niks wordt gebruikers geadviseerd om 5 dagen in de week minimaal 30 minuten actief te zijn. Omdat ook de fabrikant weet dat geen enkele pil met een flinke hoeveelheid cafeïne een ongezonde levensstijl kan compenseren.

Wil je gewicht verliezen met behulp van een pil?

Een effectief en krachtig supplement dat gewichtsverlies ondersteunt is glucomannan. Dit omdat de vezels van glucomannan veel water absorberen en daarmee bijdragen aan een verminderde eetlust en een verhoogd verzadigingsgevoel.

Ontdek precies hoe glucomannan werkt en hoe Christien er gewicht mee verloor en een strakkere buik kreeg.

Bekijk mijn eigen merk Glucomannan (zonder extra vulmiddelen)

Hoe nuttig was dit artikel voor jou?

Klik op een ster voor een beoordeling!

Omdat je dit artikel nuttig vond...

Volg ons op social media!

Jammer dat je dit artikel niet (zo) nuttig vindt.

Graag horen we hoe we dit artikel kunnen verbeteren!

Plaats een reactie

Over HappyHealthy

Oscar Helm, MSc Afslankcoach, voedingsdeskundige, psycholoog, dieetpsycholoog, orthomoleculair therapeut en bestsellerauteur

Hoi, ik ben Oscar Helm en in de afgelopen jaren heb ik duizenden mensen geholpen naar een gezonder gewicht en betere gezondheid.

HappyHealthy.nl trekt inmiddels ruim 10.000 bezoekers per dag en met mijn bestseller de Afslank Receptenbijbel laat ik zien dat afvallen zowel eenvoudig als leuk kan zijn!

Wil jij je kennis over afvallen testen? Doe dan deze test en ontdek direct je “Afslank IQ”.

Top artikelen

Wat je mag eten bij een koolhydraatarm dieet + De Voordelen & een Schema

Wat is het koolhydraatarm dieet precies en wat kan je wel en niet eten. Ontdek hier een voedingstabe...

Intermittent Fasting: Uitleg, 9 Voordelen en 10 Schema’s

Intermittent Fasting / vasten (onderbroken vasten) schrijft voor wanneer en hoe lang je wel en niet ...

12 Tips om Snel Buikvet te Verbranden + 5 Fouten

Hoe kun je snel afvallen rond de buik? Ontdek 12 gouden buikvet verbranden tips en ontwijk 5 ernstig...

23 Bewezen Tips voor Snel Afvallen (zonder ongefundeerde hypes)

Hoe kan je snel afvallen? Ontdek 23 bewezen tips om snel gewicht te verliezen zonder ongefundeerde c...

Oscar’s sapjes

Array ( [0] => Male )